Διαφημίσεις

Νερό – Το Όχημα της Ζωής. Οι φόρμες της ροής (Flowforms) του νερού είναι το νερό που μεταφέρουν γλυπτά που δημιουργήθηκαν από τις έντονες παρατηρήσεις των επιστημόνων , των γλυπτών και βιολόγων που σημείωσαν τα μοτίβα της φύσεως. Ουσιαστικά τις στροβιλιζόμενες δίνες που δημιουργεί το νερό όταν ρέει ελεύθερα!

Τα Flowforms … είναι τα όμορφα και ποικίλα χαρακτηριστικά του νερού που φέρνουν μια αίσθηση της ηρεμίας στον παρατηρητή, ενώ εμπλουτίζουν και οξυγονώνουν το νερό.

Όμως, λόγω της επιστήμης, της τέχνης και της ιστορίας στη δημιουργία τους, τα Flowforms αντιπροσωπεύουν ένα παγκόσμιο πολιτισμό, το σήμα κατατεθέν του οποίου είναι η πρακτική του σεβασμού για τη ζωή και την πηγή του, το νερό σε όλες τις ενσαρκώσεις του.

Για εκείνους που επιλέγουν να τους συμπεριλάβει στα περιβάλλοντά τους, τα Flowforms μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένα όμορφο τρόπο απόσπασης της προσοχής από το άγχος της καθημερινής ζωής. Αλλά μπορεί επίσης να ανακαλύψει το νόημα πίσω από το σχεδιασμό, το σεβασμό τους για τη ζωή και τις ρυθμικές σχέδια της φύσης. Με αυτή την έννοια, τα Flowforms μπορεί εύκολα να θεωρηθούν ότι δικαιωματικά είναι «Μνημεία της φύσης».

Τα Flowforms από το σχεδιασμό τους , μιμούνται τους στροβίλους και τις δίνες στο ρυάκι του βουνού, επιτρέποντας το νερό να οξυγονώνετε , να αναζωογονείται και να ανανεώνετε, φέρνοντάς το πίσω στην πιο φυσική του κατάσταση.

Σε ένα ορεινό ρυάκι, η φύση προσφέρει μια πολύπλοκη κοίτη όπου ρέει το νερό. Καθώς το τραβάει η βαρύτητα γύρω και πάνω από τους βράχους, την άμμο και την βλάστηση, το νερό συνεχώς δημιουργεί μοτίβα και δίνες η δράση των οποίων δημιουργεί τις ελισσόμενες κοίτες των ποταμών και των ρυακιών. Το νερό στην φυσική του κατάσταση δεν ταξιδεύει σε ευθείες γραμμές, αγαπά να ελίσσεται και να απλώνεται προς τα έξω.

Όταν το νερό κινείται πολύ γρήγορα, όπως το κάνει σε ένα ισιωμένο ποτάμι, ή όταν αναγκάζεται να κινηθεί εκτός της φυσικής του κινήσεως των δινών, όπως σε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα ή σε σωλήνες υδρεύσεως ή όταν μολυνθεί χάνει τα μοτίβα των δινών και φυσικά την ζωτικότητα του.

Τα Flowforms επιδιώκουν να μιμηθούν το ζωτικό μοτίβο του ζωντανού νερού.

Τα Flowforms γεννήθηκαν στην δεκαετία του 1960 από την δουλειά των Theodore Schwenk, του George Adams και John Wilkes. Ο Wilkes είδε ότι το μυστικό της ζωτικότητας του νερού βασίζεται στην ρυθμική κίνηση του. Συνεπάγεται γι ‘αυτόν ότι αναγεννητικές διαδικασίες ανανεώνονται συνεχώς κατά την εργασία μέσα σε αυτό, αλλιώς θα δεν είναι σε θέση να διατηρήσει τη λειτουργία του ως στοιχείο διατήρησης της ζωής.

Κάτι που ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες. Αρκεί να προσέξει κανείς το σχήμα των πήλινων (και όχι μολυβένιων) σωλήνων των υδραγωγείων τους. Επίσης στο σπίτι τους το αποθήκευαν στους αμφορείς. Δηλαδή κάτι σαν τις στάμνες που είχαμε στα χωριά. Λέτε να ήταν τόσο βλάκες να φτιάχνουν αυτούς τους ασταθείς αμφορείς που θέλανε τρίποδες για να σταθούν αντί κάτι σε σχήμα τενεκέ που δεν σπάει ευκολα; Φάνηκε στις μελέτες ότι οι αρχαιοελληνικοί αμφορείς δημιουργούν από το σχήμα τους δίνες μέσα στο νερό για να ξαναγυρνά στην φυσιολογική ζωτική μορφή του. Φανταστείτε εμείς που πίνουμε ακόμη από μολυβένιους σωλήνες και τα τελευταία χρόνια από πλαστικούς, φυσικά ευθύγραμμους.

Καθώς παρατήρησε ο Schwenk, οι ρυθμικές κινήσεις είναι προφανείς σε πολλά φαινόμενα του νερού. Άμπωτις και παλίρροια, το επαναλαμβανόμενο σκάσιμο του νερού στην παραλία, οι εναλλασσόμενοι δεξιοί και αριστεροί μαίανδροι του ποταμού, ακόμη και ο υδρολογικός κύκλος της γης. Η εύρυθμη φόρμα υπάρχει μόνον φευγαλέα και κατόπιν γρήγορα διαλύεται. Προφανώς το νερό μπορεί να εκδηλώσει το δυναμικό της πειθαρχημένης μορφής μόνον στιγμιαία και μετά διαλύεται γρήγορα. Ξαναγυρίζει στην κατάσταση που ο ποιητής Novalis απεκάλεσε «ευαίσθητο χάος», το όνομα που ο Schwenk διάλεξε για το βιβλίο του πάνω στην υγρή κίνηση.

Θα ήταν δυνατόν διερωτήθηκε ο Wilkes, να σχεδιαστεί μια διαδοχή από φόρμες όπου μέσω αυτών το νερό θα μπορούσε να εκπληρώσει την πλήρη Wilkes ικανότητα του να εκδηλώσει μια μεταμορφωσιγενή ομαλή διαδικασία ώστε να δημιουργήσει καλλιτεχνικά αυτό που αποκαλεί ένα «όργανο μεταμορφώσεως» του νερού; Μια τέτοια εναλλαγή φορμών υποστήριξε, μπορεί να δημιουργήσει την φυσική έκφραση του ντελικάτου δυναμικού για την καθορισμένη κίνηση που φαίνεται να είναι σύμφυτη με την φύση του νερού.

Έτσι δημιουργήθηκαν τα Flowform, μετά από πολύ πειραματισμό και επίπονες μετατροπές – γεννήθηκε η lemniscate του Bernoulli – σαν παράδειγμα η κίνηση του νερού με τον ρυθμό της φιγούρας του 8 που είναι η βάση του εκπληκτικού αποτελέσματος της αναζωογόνησης του νερού. Το να κατασκευάζει κανείς Flowforms είναι παρόμοια με την κατασκευή μουσικών οργάνων.

Τα Flowforms είναι καταρράκτες νερού που βοηθούν στην επανα-οξυγόνωση του νερού και την αποκατάσταση του όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην κατάσταση του ρυακιού του βουνού. Δουλεύουν σαν ζωντανός πνεύμονας, βοηθώντας τους αερόβιους μικρο-οργανισμούς να διασπάσουν το «ανεπιθύμητο υλικό» μέσα στο νερό. Π.χ. το γκρίζο νερό ή το νερό των υπονόμων. Η δράση του νερού είναι να συγκρατεί οξυγόνο στον εαυτό του. Σύμφωνα με τον Wilkes, τα Flowforms είναι προτιμητέα από τα συστήματα ψεκασμού που χρησιμοποιούνται στα συστήματα αποχέτευσης στάσιμου νερού. «Προσπαθούμε να εξαναγκάσουμε τεχνολογικά τα πράγματα. Όταν προσπαθείς να εξαναγκάσεις το οξυγόνο ή τον αέρα να περάσει υπό πίεση μέσα από το νερό, θα προσπαθήσει να το κάνει μπουρμπουλήθρες ξανά και μόνον το 5% θα διαλυθεί πραγματικά».

Επιπλέον εξηγεί ο Wilkes, «όταν χρησιμοποιούμε σπρέι με πίεση, διατρέχουμε τον κίνδυνο να καταστρέψουμε τους μικροοργανισμούς.» Συνοψίζει ως εξής: «Η ερώτηση είναι, μπορούμε να μάθουμε τρόπους ώστε να φέρουμε το νερό σε μια τέτοια κατάσταση ώστε να τραβά το οξυγόνο από μόνο του, όπως σε ένα βουνίσιο ρυάκι;

Αλλά οι υποστηρικτές των Flowforms επιμένουν ότι υπάρχει ένα δεύτερο πλεονέκτημα. Λένε ότι οι ρυθμοί του νερού, ενισχυμένοι από τις αναλογίες των Flowforms και το σχήμα του, δημιουργούν μια ρυθμική διαδικασία στην οποία πάντοτε εμπλέκονται οι μικροοργανισμοί. Καθώς εξηγεί ο Wilkes:

«Όταν κοιτάτε αυτούς τους οργανισμούς μέσα από το μικροσκόπιο, βλέπετε ότι πάλλονται και περιστρέφονται κινούνται σπειροειδώς στο περιβάλλον τους»

Οι ρυθμοί που δημιουργούνται στο νερό από τα Flowforms έχουν σκοπό να σχετίζονται με αυτές τις μικρό-κινήσεις.

Πρέπει να προσέχουμε το νερό σαν οι ζωές μα σαν εξαρτιόνταν από αυτό – πράγμα που συμβαίνει και δεν του συμπεριφέρεται σαν ένα μέσον που απομακρύνει τα λύματα μας.

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το φρέσκο αγνό νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, ενώ ήδη αγοράζουμε απολυμασμένο, αλλά «άψυχο» νερό από τα σουπερμάρκετ, καθόσον γνωρίζουμε ότι το νερό που βγαίνει από τις βρύσες του σπιτιού μας είναι όντως κατώτερο από αυτό που βρίσκουμε σε ένα βουνίσιο ρυάκι.

Τα Flowforms μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς – τόσους όσες και οι χρήσεις του νερού – όπως η αναζωογόνηση του πόσιμου νερού, στα φράγματα, για την ανάδευση βιοδυναμικών παρασκευασμάτων, την επεξεργασία του νερού των υπονόμων και του γκρίζου νερού, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στα λύματα των χοιροστασίων. Στα νοσοκομεία, στις λίμνες των ζωολογικών κήπων για τα υδρόβια πτηνά και την άγρια ζωή, τις υδατοκαλλιέργειες, τις πισίνες, στα κτίρια γραφείων για την αναζωογόνηση και την καλυτέρευση του περιβάλλοντος, στις εγκαταστάσεις κλιματισμού και βεβαίως στα πάρκα και τους κήπους για την ψυχαγωγία μας. Τα παιδιά αγαπούν να περνάνε ατέλειωτες ώρες παίζοντας με το τρεχούμενο νερό που είναι συνδεδεμένο με την φύση.

Το νερό βρίσκεται μέσα σε όλους μας – είναι το αίμα της Γης. Εναπόκειται σε όλους μας να του φερόμαστε με την μεγαλύτερη προσοχή.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Φόρμες Ροής (Flowforms) του Νερού”
  1. Τ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΩΡΑ …ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΔΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ''ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ '' ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ …ΑΤΜΟΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ…ΕΠΕΙΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΗΤΡΙΑ [ ΛΙΓΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ] ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ '…ΕΧΕΙ ΑΝΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ…ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ…ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΚΛΠ…ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑΣ [ ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥΡΔΟΣ ORIGINAL ]…ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ …ΚΑΙ ΛΕΕΙ …ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ …ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ…ΤΟ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΕΠΕΣΕ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  2. Οτι και να ειναι Θελει μεγαλη προσοχη με το πως θα βαλετε το νερο θελει πρωτα μελετη των ιπταμενων αστρων το φενγκ σουι και μετα να μπει γιατι αν μπει λαθος οι ευεργετικες ιδιοτητες γινονται καταστροφηκες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek