Διαφημίσεις

Η πολιτική αβεβαιότητα της Τυνησίας συνεχίζεται, αφότου παραιτήθηκε την Τρίτη ο ισλαμιστής πρωθυπουργός, επειδή απέτυχε να διορίσει τεχνοκρατική, υπηρεσιακή κυβέρνηση για να τερματίσει την μακροχρόνια πολιτική κρίση.

Το πολιτικό αδιέξοδο προκάλεσε έναν διεθνή οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να υποβαθμίσει την Τυνησία, θέτοντας περαιτέρω πίεση στον αγώνα για την οικονομία.

Ο Hamadi Jebali, από το ισλαμικό κόμμα Ennahda, παραιτήθηκε μετά την αποτυχία του να περάσει το σχέδιό του για μια τεχνοκρατική, μη-πολιτική υπηρεσιακή κυβέρνηση για να βγάλει την Τυνησία από το πολιτικό αδιέξοδο.

Ο Jebali, δήλωσε: “Οι πολίτες μας είναι απογοητευμένοι από την πολιτική τάξη. Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.”. Πρόσθεσε ότι η παραίτησή του “δεν σημαίνει την αποτυχία της Τυνησίας ή την αποτυχία της επανάστασης”, αλλά προειδοποίησε το υπουργικό συμβούλιο να κάνει “κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι το κράτος εξακολουθεί να λειτουργεί”.

Η Τυνησία ανέτρεψε τον Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί απο μια επανάσταση, τον Ιανουάριο του 2011, που προκάλεσε η Αραβική Άνοιξη. Έκρινε πρώτες ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές 10 μήνες αργότερα και θεωρήθηκε ως το παιδί αφίσα για την συγκριτικά ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία στην περιοχή, ενώ η Αίγυπτος και η Λιβύη αντιμετώπιζαν αναταραχή

Το ισλαμικό κόμμα, Ennahda, κέρδισε τις εκλογές και πήγε σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με δύο κεντροαριστερά κόμματα ως νέοι εταίροι. Η ιδέα ήταν ότι η κυβέρνηση θα καθίσει για ένα χρόνο και θα συμφωνήσουν σε ένα νέο σύνταγμα και νέες εκλογές.

Αλλά η προθεσμία του έτους έχει περάσει, και στην κυβέρνηση συνασπισμού διαπληκτίζονται, και υπάρχει απογοήτευση στο δρόμο για την έλλειψη της αλλαγής στη χώρα των 10 εκατομμυρίων που εξακολουθεί να μάχεται ενάντια στην υψηλή ανεργία, ένα μεγάλο χάσμα της φτώχειας και της διαφθοράς που προκάλεσαν οι ταραχές το 2011.

H παραίτηση του Jebali ρίχνει μια σκιά πάνω από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τυνησίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον. Δύο χρόνια μετά την πτώση του δικτάτορα Zine El Abidine Ben Ali, η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από σοβαρή οικονομική κρίση και έχει απόλυτη ανάγκη από νέες πιστώσεις.

Νέα κόμματα παντού, ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις. Λευκή και Μαύρη Ελίτ άρχισαν να σφάζονται.

Οποιος έπιασεν, έπιασεν!



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek