Διαφημίσεις

Μέτρησαν με ακρίβεια μέγεθος πλανήτη εκτός του ηλιακού συστήματος

Πλέον και επίσημα ο Κέπλερ-93b θεωρείται «υπερ-Γη»


Οι αστρονόμοι έκαναν την πιο ακριβή μέτρηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, της ακτίνας ενός πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Έτσι, με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων «Σπίτσερ» και «Κέπλερ» της NASA, το μέγεθος του εξωπλανήτη Κέπλερ-93b μετρήθηκε πλέον με πιθανότητα απόκλισης μόλις 119 χιλιομέτρων.

Η μέτρηση (η διάμετρος του είναι περίπου 18.800 χιλιόμετρα, έναντι 12.750 χλμ. της Γης) επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια «υπερ-Γη» μιάμιση περίπου φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Αυτή η κατηγορία εξωπλανητών είναι πολύ κοινή στον γαλαξία μας, σύμφωνα με τις έως τώρα ανακαλύψεις.

Οι προηγούμενες μετρήσεις εκτιμούσαν την μάζα του συγκεκριμένου εξωπλανήτη ότι είναι περίπου 3,8 φορές μεγαλύτερη της Γης. Η πυκνότητά του, με βάση τους υπολογισμούς για την μάζα και την ακτίνα του, εκτιμάται ότι είναι παρόμοια με του δικού μας πλανήτη, πράγμα που παραπέμπει σε βραχώδη και μεταλλική σύνθεσή του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Σάρα Μπάλαρντ του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal», δήλωσαν ότι «η μέτρηση είναι τόσο ακριβής που ουσιαστικά είναι σαν να μπορείς να μετρήσεις το ύψος ενός ανθρώπου που βρίσκεται στον Δία, με απόκλιση μόλις δύο εκατοστών».

Ο Κέπλερ-93b βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο σε απόσταση περίπου 300 ετών φωτός από τον πλανήτη μας και το οποίο έχει σχεδόν την μάζα και την ακτίνα του Ήλιου μας. Επειδή ο εν λόγω εξωπλανήτης περιφέρεται πολύ κοντά στο άστρο (μόλις στο ένα έκτο της απόστασης Ερμή – Ήλιου) η θερμοκρασία της επιφάνειάς του φθάνει τους 760 βαθμούς Κελσίου, συνεπώς είναι υπερβολικά καυτός για τη φιλοξενία ζωής – τουλάχιστον όπως την ξέρουμε

ΠΗΓΗ

Φομαλώ ή Φομαλχώ (Fomalhaut)



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Μέτρησαν με ακρίβεια μέγεθος πλανήτη εκτός του ηλιακού συστήματος”
  1. Γερν α τμη μα του φωτος; κι όνταν γερνά τι συμβαίνει ερχεται ξανα πίσω; και με ποιόν τρόπο τεμαχιζεται τι ιδιότητες αποκτούν τα τμήματα αυτά…ειναι αυτόνομα; ειναι χαμένα ελαφρώς σαν σε περα διασταση πουζ ευγα ρων ει ξανα ανθος και αναβο ης τετρακις

  2. Ρε παιδιά έχει μεγάλο ενδιαφέρων,πως το μετρήσαν?θα έπρεπε μαζί με το άρθρό να μας έλεγαν και πως γίνετε αυτό?Πως μπορείς να κάνεις μια τέτοια μέτρηση έτη φωτός μακρία!

  3. Σαν να λέμε περίμεναν 12 χρόνια από την ώρα που έστειλαν το πρώτο σήμα…
    Και το σήμα έκανε τις γκέλες του και γύρισε πίσω και ήταν και μετρήσιμο…
    Βρε που πάμε… και καλά εμείς, αλλά ο γνωστός νόμος του τετραγώνου της απόστασης που είναι αντιστρόφως ανάλογος της έντασης κάθε ΗΜ σήματος, αυτός πού πάει?
    Εκτός κι αν η γεωμετρία που ξέρω δεν εφαρμόζεται αλλά αντί αυτής εκεί έξω ισχύουν άλλα που δεν ξέρω ο φτωχός… Πάντως Άρη τα στοχευμένα βλήματα πιάνουν.

    Αριστοφάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek