Διαφημίσεις

Η αστυνομία σύντομα θα μπορούσε να εντοπίσει έναν εγκληματία σε ένα πλήθος 1.000 ανθρώπων απλώς και μόνο από τον τρόπο που περπατάει.

Ιάπωνες επιστήμονες – έχουν σχεδιάσει το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή για ποινικούς ανακριτές που μπορεί να προσδιορίσει ανθρώπους που βιντεοσκοπούνται από κάμερες ασφαλείας CCTV με ακρίβεια 99% καταγράφοντας τον τρόπο που περπατούν, μαζί με άλλα φυσικά χαρακτηριστικά.

Μια σειρά από εικόνες από μία κάμερα που δείχνουν ένα άτομο σε κίνηση τροφοδοτείται στο ειδικά σχεδιασμένο κομμάτι του λογισμικού και μόλις το στυλ του βαδίσματος ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων των χεριών και του διασκελισμού, αναγνωριστεί, το σύστημα μπορεί να δει αν το υλικό από άλλες κάμερες CCTV ταιριάζει.

Η ομάδα των επιστημόνων από το Ινστιτούτο Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα, με επικεφαλής τον καθηγητή Yasushi Yagi, χρησιμοποίησε το πρόγραμμα του υπολογιστή για να ξεχωρίσει με επιτυχία άτομα που εμφανίζονται σε βίντεο μεταξύ 1.000 ατόμων.

Όταν μόνο οι μετρήσεις του βαδίσματος χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση του βίντεο, το πρόγραμμα του υπολογιστή πέτυχε ποσοστό αναγνώρισης 90 %, αλλά όταν προστέθηκε και η αναγνώριση του προσώπου και άλλα φυσικά στατιστικά στοιχεία, όπως το ύψος, το πρόγραμμα ήταν ικανό να εντοπίσει με επιτυχία 99 % τα άτομα.

Η αναγνώριση του βαδίσματος είναι μια αρκετά νέα προσθήκη στα βιομετρικά στοιχεία, στην τεχνολογία που μέτρα τα φυσικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το σώμα, όπως η αναγνώριση προσώπου, δακτυλικά αποτυπώματα, αναγνώριση ίριδας ακόμα και DNA.

Οι Daigo Muramatsu, Haruyuki Iwama, Yasushi Makihara και Yasushi Yagi περιγράφουν σε ένα έντυπο: «Ένα πλεονέκτημα της αναγνώρισης βάδισης είναι η δυνατότητα να εξακριβωθεί η ταυτότητα ενός από απόσταση, ως εκ τούτου λειτουργεί καλά, ακόμα και αν η ανάλυση της εικόνας είναι σημαντικά χαμηλή (π.χ. μόνο 30 pixels ύψος)».

Ένα σεμινάριο για την εκπαίδευση Ιαπώνων αστυνομικών για το νέο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί στο εγγύς μέλλον.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σύστημά τους, που είναι ικανό να αναλύσει πολλαπλές εικόνες από μία κάμερα, έχει την δυνατότητα να εφαρμοστεί σε «πραγματικές καταστάσεις», αφού οι ποινικοί ανακριτές δεν έχουν πάντα την δυνατότητα να έχουν πολλαπλές όψεις του υπόπτου από πολλαπλές κάμερες.

Πλάνα αυτόματης αναγνώρισης βαδίσματος από κάμερες CCTV εισήχθησαν για πρώτη φορά ως αποδεικτικό στοιχείο σε βρετανικά δικαστήρια που καταδίκασαν έναν διαρρήκτη το 2008.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
/ Πηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek