“Φίλοι μου, έχω επιστρέψει στο σπίτι. Στις 8 Οκτωβρίου ετέθην σε κατ’ οίκον παρακολούθηση. Αγνοώ πότε θα μπορέσω να δω οποιονδήποτε.
Το κινητό μου τηλέφωνο είναι εκτός λειτουργίας και δεν μπορώ να λάβω, ούτε και να κάνω κλήσεις”, τονίζει στο κείμενό της η Λιου Σιά στο κείμενό της.
Η ίδια ανέφερε ακόμη πως το Σάββατο (09/10) είδε τον σύζυγό της, που βρίσκεται φυλακισμένος στη βορειοανατολική Κίνα, για να του ανακοινώσει την είδηση της βράβευσής του με το Νόμπελ.
“Είδα τον Σιαομπό και στις 9 Οκτωβρίου του είπα μες στην φυλακή πως κέρδισε το βραβείο. Θα σας πω περισσότερα αργότερα. Παρακαλώ, όλοι εσείς που μπορείτε, βοηθήστε με να επικοινωνώ μέσω του Twitter. Ευχαριστώ”, τονίζεται στο κείμενο.
Εν τω μεταξύ, ο Λιού Σιαομπό αφιέρωσε το βραβείο του στους νεκρούς της Τιενανμέν, σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε την Κυριακή (10/10) η ΜΚΟ “Human Rights in China”, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ήλθε σε επαφή με τη Λιου Σια, μετά την επικοινωνία, που είχε εκείνη με τον σύζυγό της.
“Το βραβείο αυτό αφιερώνεται στις ψυχές που χάθηκαν στις 4 Ιουνίου”, τόνισε ο Λιού Σιαομπό στη σύζυγό του Λιού Σιά, κάνοντας σαφή αναφορά στο δημοκρατικό κίνημα των φοιτητών της πλατείας Τιενανμέν στο Πεκίνο, το οποίο κατεστάλη αιματηρά από το κινεζικό καθεστώς.
Η Human Rights in China (HRIC) τόνισε πως η μοναδική συνάντηση που κατόρθωσε να έχει η Λιου Σιά με τον σύζυγό της στις φυλακές της Λιαονίνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα “διήρκεσε περίπου μία ώρα” και ο Λιου Σιαομπό της τόνισε πως οι νεκροί στην Τιενανμέν πρόσφεραν τη ζωή τους “για την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία”.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice