Διαφημίσεις

Αλλεργίες από… το κινητό

Μία φαγούρα, ένας ερεθισμός, μία φουσκάλα ή ένα μικρό πρήξιμο στα χέρια, τα αυτιά, το μάγουλο, το λαιμό ή το σαγόνι μπορεί να προέρχεται από αλλεργική αντίδραση κάποιου στο μέταλλο του κινητού τηλεφώνου του, σύμφωνα με μία νέα δανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα. Το νικέλιο, το κοβάλτιο και το χρώμιο των συσκευών μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία, γι’ αυτό οι επιστήμονες συνιστούν να καλύπτεται το τηλέφωνο με μία πλαστική θήκη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κλερ Ρίτσαρντσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λόμα Λιντ της Καλιφόρνια και ο Γιάκομπ Τάισεν του Τμήματος Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “Pediatric Allergy, Immunology and Pulmonology”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», αναφέρουν ότι έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 37 περιστατικά αλλεργικής δερματίτιδας που οφείλονται στα μέταλλα των κινητών τηλεφώνων.

Οι περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις εμφανίζονται στο πρόσωπο, ιδίως αν γίνεται πολύ συχνή χρήση του κινητού σε επαφή με το δέρμα. Υπάρχουν όμως και σπανιότερες περιπτώσεις, όπως αυτή μιας 17χρονης Γαλλίδας που ερεθίστηκε στο στήθος της, επειδή στερέωνε το κινητό στο σουτιέν της.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανέφεραν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα τους, είχαν χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό τους συνεχόμενα για πάνω από μισή ώρα ή -με διακοπές- για πάνω από μία ώρα μέσα στη μέρα. Οι ερευνητές καλούν τους δερματολόγους να λαμβάνουν υπόψη τους την πιθανότητα μιας τέτοιας αλλεργίας στους ασθενείς τους, με δεδομένο ότι ορισμένα τηλέφωνα -αν και όχι όλα- έχουν μέταλλα όπως το νικέλιο ή το κοβάλτιο στο περίβλημά τους.

Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρείται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για αλλεργική αντίδραση, καθώς το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο ιδίως απέναντι στο αλλεργιογόνο νικέλιο. Οι νέοι κάτω των 18 ετών αποτελούν το 41% των συνολικών περιστατικών μέχρι σήμερα.

«Με την διαρκώς αυξανόμενη χρήση των ‘εξυπνων’ κινητών, τα οποία, εκτός από τις τυπικές λειτουργίες ενός τηλεφώνου, διαθέτουν δυνατότητες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύνδεσης στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικών παιγνιδιών, είναι πιθανό ότι όλο και μεγαλύτεροι αριθμοί νεαρών θα αναπτύσσουν τέτοια δερματίτιδα», δήλωσε η Ρίτσαρντσον.

Η χρησιμοποίηση πλαστικής θήκης, η χρήση της συσκευής μακριά από το πρόσωπο και γενικά από το δέρμα, καθώς και η απόκτηση ενός τηλεφώνου που δεν περιέχει μέταλλα, αποτελούν, κατά τους ερευνητές, τις ενδεδειγμένες λύσεις, κυρίως για όσους εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
enikos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: KINHTA XTΥΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ

Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΤΑ 50% ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek