Σοκ και δέος από έκθεση του συνήθως άριστα ενημερωμένου τμήματος της Credit Suisse, στην οποία αναφέρεται ότι θα ζητηθούν άμεσα γραπτές εγγυήσεις από τους Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά για τήρηση του Μνημονίου, αλλά και αναγγελία πτώχευσης της Ελλάδας τον Απρίλιο ως αποτέλεσμα του αναγκαστικού “κουρέματος” που θα αφήσει πίσω του το PSI!
Δηλαδή μιλάμε για αλητεία αισχίστου είδους από τους εταίρους μας (κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές ότι θα συμβεί το defencenet.gr) όπου αφού μας “έδεσαν” τώρα θα μας πτωχεύσουν. Αντικειμενικός στόχος; Η αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, με βασικό εργαλείο το επαίσχυντο Μνημόνιο των Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην έκθεση της Credit Suisse:
– Στις 13-14 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα η Ελλάδα προχωρεί στην τήρηση των δύο άλλων όρων ώστε να συγκληθεί το Eurogroup.
α. γραπτές εγγυήσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση
β. επιλογή των δαπανών για την κάλυψη της τρύπας των 325 εκατ. ευρώ
γ. λύση του γρίφου των επικουρικών συντάξεων, καθώς στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη επιχορήγησης των Ταμείων.
– Στις 15 Φεβρουαρίου, το Eurogroup εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης και το PSI. Οι όροι ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων στα πλαίσια του προγράμματος απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση των σχετικών συζητήσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ιδιώτες θα υποστούν απώλειες 70% με το μεσοσταθμικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%, ενώ αυτό θα είναι συνδεδεμένο και με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
– Στις 15-16 Φεβρουαρίου, το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει την εισαγωγή των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού νόμου καί άλλες ρυθμίσεις που χρειάζονται. Η S&P έχει προειδοποιήσει ότι μόλις συμβεί αυτό μας κηρύττει σε καθεστώς χρεοστασίου (πτώχευση).
– Στις 16 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα υποβάλλει την επίσημη πρότασή της προς τους ιδιώτες για την ανταλλαγή των ομολόγων ( PSI) και οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα έχουν περίπου τρεις εβδομάδες για να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι.
– Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει να ψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, με το γερμανικό κοινοβούλιο να εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο στις 27 Φεβρουαρίου. Στις 5 Μαρτίου, έχουμε την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους στα πλαίσια του PSI
– Στα μέσα Απριλίου, η Ελλάδα θα αποφασίσει την ενεργοποίηση ή όχι των ρητρών συλλογικής δράσης και το υποχρεωτικό “κούρεμα” που θα “σφραγίσει” την πτώχευση και θα ενεργοποιήσει τα ασφάλιστα κινδύνου (CDS).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr