Διαφημίσεις

Συμβούλιο συγκάλεσε ο Ερντογάν στην Τουρκία ώστε να “κλειδώσει” η συμφωνία με το Πακιστάν για την μελλοντική ανάπτυξη και παραγωγή ενός υβρίδιου μαχητικού πέμπτης γενιάς με κινεζική τεχνογνωσία και τουρκικά συστήματα.

Μάλιστα προσπαθούν να το «πλασάρουν» λέγοντας πως θα είναι «το πρώτο μουσουλμανικό μαχητικό» που έχει κατασκευαστεί ποτέ. 

Η φράση αυτή έχει πολλές προεκτάσεις καθώς φαίνεται η οριστική απόφαση του Ερντογάν για αποχώρηση από την Συμμαχία και για μία “σύγκρουση των πολιτισμών”. Κάτι ανάλογο είπε και χτες αναφερόμενος στους δυτικούς θεσμούς.

Συμβούλιο της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας με προεδρεύοντα τον ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Στην σύσκεψη ήταν παρόντες εκτός του Ρ.Τ.Ερντογάν και ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Fuat Oktay, ο υπουργός οικονομικών Lütfi Elvan, ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu, ο ΥΠΑΜ Hulusi Akar, ο υπουργός Βιομηχανίας Mustafa Varank, ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείυ Yaşar Güler, ο διευθυντής της Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir και ο επικεφαλής της Γραμματείας της Προεδρίας Hasan Doğan.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές τα μαχητικά που αξιολογήθηκαν ήταν τα JF-20 και JF-17!

“H επερχόμενη συμφωνία δεν στρέφεται εναντίον των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία” τόνισαν τουρκικές πηγές

Πριν την σύσκεψη, η Επιτροπή είχε δηλώσει πως «Η Τουρκία αντιμετωπίζει ένα συγκαλυμμένο εμπάργκο όπλων από τα δυτικά κράτη και πρέπει πλέον να αναζητήσει εναλλακτικούς, μη παραδοσιακούς προμηθευτές».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Τουρκία θα στραφεί προς τον στρατηγικό της εταίρο, την Ρωσία και προς την Κίνα που την στηρίζει οικονομικά, δηλαδή επίσης στρατηγικό εταίρο.

Και οι δύο υπερδυνάμεις παράγουν πλέον μαχητικά πέμπτης γενιάς και ειδικά η Ρωσία θέλει να προσφέρει μια εξαγωγική έκδοση του Su-57.

H Eπιτροπή έχει εξουσιοδοτηθεί και για πολλά νέα αποκτήματα. Δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει εάν σε μερικές εβδομάδες ακούσουμε πως η Άγκυρα έχει παραγγείλει και δεύτερη παρτίδα από τους ρωσικούς S-400.

To ίδιο το Πακιστάν ενδιαφέρεται για τα TF-X καθώς και αυτό θέλει να αποκτήσει στο μέλλον τα δικής του παραγωγής μαχητικά.

Οι Τούρκοι για να δελεάσουν το Καράτσι θα τους προσφέρουν και τους πυραύλους Βora.

Τι ανακοίνωσε η τουρκική Επιτροπή

Στο τέλος του Συμβουλίου η Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Τουρκία θα προχωρήσει με αυτοπεποίθηση προς τον στόχο της που είναι ο σχεδιασμός δικών της εθνικών οπλικών συστημάτων και η δημιουργία εγχώριας τεχνολογίας για την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης και στέρεας αμυντικής βιομηχανίας που θα παράξει τα συστήματα αυτά»

Η σύσκεψη έγινε στο προεδρικό μέγαρο και κράτησε δύο ώρες που σημαίνει ότι δεν το σκέφτηκαν και πολύ και άρα οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες.

Πονηρή κίνηση με σκοπό την μελλοντική απεξάρτηση από οποιαδήποτε στρατιωτική αγορά εκτός της Τουρκίας

Είναι μια πονηρή κίνηση που αφορά το μέλλον και την προσπάθεια της Τουρκίας να απεξαρτηθεί πλήρως από οποιαδήποτε χώρα της Δύσης και εν τέλει και της Ανατολής, καθώς εάν παράξει το δικό της υπερσύγχρονο μαχητικό, θα παράγει πλέον όλα τα σοβαρά οπλικά συστήματα στο έδαφός της.

Θα έχει αποκτήσει το status χώρας όπως η Σουηδία (που παράγει τα πάντα εκτός πυρηνικού οπλισμού) με προοπτική στο μέλλον μέσω των πυρηνικών σταθμών που κατασκευάζει, να αποκτήσει δυνατότητες μιας Γαλλίας (δηλαδή να παράγει και πυρηνικό οπλισμό).

Όμως επειδή η Τουρκία έχει κάποιους αιώνες πίσω της ως μουσουλμανική Αυτοκρατορία, ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντικοί είναι οι κινήσεις υψηλού συμβολισμού. Τονίζουν το γεγονός ότι το T- FX θα είναι μουσουλμανικό για να παρουσιάσουν την Τουρκία ως την χώρα που θα προστατεύει τους απανταχού μουσουλμάνους.

Τα μαχητικά της δηλαδή θα εμφανίζονται σαν τον Αζραήλ (ένας εκ των τεσσάρων αρχαγγέλων του Αλάχ) και θα βομβαρδίζουν τους «κακούς απίστους» που καταπιέζουν τους μουσουλμάνους.

Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει και η ίδια σε δικά της μελλοντικά οπλικά συστήματα

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει άμεσα πορεία τώρα καθώς το μοντέλο της χώρας που αγοράζει οπλικά συστήματα δεν επαρκεί και πρέπει να στραφεί στην έρευνα και ανάπτυξη δικών της οπλικών συστημάτων, ώστε σε είκοσι χρόνια από σήμερα να μπορεί να γευτεί και αυτή έναν βαθμό στρατιωτικής εξοπλιστικής ανεξαρτησίας.

Η Τουρκία εκτός της δικής της ανεξαρτησίας θα έχει πετύχει και την δημιουργία κλάδου που θα αποφέρει έσοδα και θα δίνει εργασία σε χιλιάδες Τούρκους.

Η συνεργασία που θέλει να πετύχει με το Πακιστάν δεν πρέπει να την πάρουμε ελαφρά καθώς ήδη στο Καράτσι η κινεζική Chengdu Aircraft Industry Group πρόσφερε τα καλύτερά της μαχητικά και συγκεκριμένα τα JF-20 και JF-17.

Ακόμα το Καράτσι δεν έχει κάνει αποδοχή της πρότασης αλλά τώρα που επιδιώκει να μπει και η Τουρκία στο «κόλπο» όλα θα αλλάξουν.

Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ελληνοτουρκικά



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Spartan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek