Διαφημίσεις

Μετά  το πέρασμα των περσικών πολέμων ο γίος του Αθηναίου στρατηγού Μιλτιάδη ο Κίμων αποφάσισε να κάνει την δική του εκστρατεία εναντίων των βαρβάρων.Απελευθέρωσε πολλές πόλεις όμως ήθελε να απαλευθερώσει και την Κύπρο όμως στην διάρκεια της μάχης  έπεσε γενναία.Μπορούμε σαν Ελλάδα να βαδίσουμε στα ίχνη του?

Βεβαίως ναι! πως όμως? Η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και τα  Rafale F3R η αναβάθμιση των ελληνικών f16 σε f16 Viper και f16 block 52 advanced είναι ένα σημαντικό όπλο στην φαρέτρα μας όμως δεν φτάνει γιατί πολύ απλά πρέπει να γίνουν και άλλες ενέργειες σαν την αγορά εναέριου Tanker για να γεμίζουν καύσιμα τα μαχητικά στον αέρα μόλις τελειώσουν τον πρώτο βομβαρδισμό στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και να επιχειρήσουν ξανά να δώσουν αεροπορική κάλυψη στην Εθνική Φρουρά ώστε με αυτόν τον τρόπο να γίνει πιο γρήγορα ανακατάλυψη εδάφους .

Φυσικά τα απαρχαιωμένα f16 block 30 της Τουρκικής αεροπορίας είναι ανίκανα να αντιμετωπίσουν την <<οχιά>> και τον Γαλλικό εφιάλτη.Πάντα όμως πρέπει και να κοιτάμε την άλλη πλευρά του νομίσματος η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα δίχτυ στο Αιγαίο με την αγορά του αντιαεροπορικού <<Iron Dome>> όχι γιατί δεν έχουμε καλή αεράμυνα η τωρινή είναι πολύ συμπαγείς και από τις καλύτερες στην ευρώπη και τον κόσμο.

Αλλά γιατί το iron dome η αλλιώς στα ελληνικά σιδερένιος θόλος μπορεί να αντιμετωπίζει πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα όπως drones ελικόπτερα ρουκέτες και πυραύλους τύπου κρούζ με επιτυχία άνω 80% και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη στον πρόσφατο πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς με το iron dome να καταρρίπτει με ποσοστό 90% των εισερχόμενων ρουκετών.

Αρα με ένα δίχτυ από συτοιχιές iron dome στα νησιά του Αιγαίου (Φυσικά αγορά και από την Κύπρο) μπορούμε να αποσοβήσουμε κύρια χτύπηματα από το αντίπαλο Πυροβολικό γιατί δεν θα μπορέσει να σηκωθεί η αεροπορία.

Γιαυτό πρέπει να χτυπηθούν το αεροδρόμιο της Αττάλειας από τα MLRS στην Ρόδο και το στρατιωτικό αερόδρόμιο στην Σμύρνη με το ίδιο σύστημα από την Χίο.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αδρανοποίηση της Τουρκικής αεροπορίας και πολύτιμο χρόνο στην Εθνική Φρουρά να κάνει το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση των εδαφών .Βέβαια τα TB2 κοινώς ως bayraktar δεν αποτελούν κίνδυνο γιατί όχι μόνο είναι αργά αλλά θα καταρριφθούν από την Κυπριακή αεράμυνα και εδώ πρέπει να επισημανθεί  η ανάπτυξη του προγράμματος <<ΘΗΣΕΑΣ>> και  Droneye από την Κύπρο για Drones και anti drone συστήματα.

Μετά από την πρώτη δεύτερη μέρα πολέμου το θέμα του αέρα θα ξεκαθαρίσει και οι Ικαροι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος αλλά και μια γροθιά στα δόντια του Τούρκικου στρατού και ένας σημαντικός δίαυλος για την απελευθέρωση της Κύπρου αλλά και την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

DIOGENES.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από DIOGENES

5 σχόλια στο “Στα ίχνη του Κίμωνα”
  1. Ούτε 1 cents για εξοπλισμούς!
    Ο ίδιος ο παηατ είπε πως αν δεν ήμασταν εμείς οι Αμερικανοί να αλλάξουμε την πορεία της τορπίλης που έφυγε απο ελληνικό πλοίο προς τουρκικό θα ζούσε η Ελλάδα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία….
    Άρα δεν υπάρχει λόγος για αγορά εξοπλισμού. Μόνο αν τα παράγουμε εδώ υλικό και λογισμικό

    1. τα τελευταια 2 χρονια γινονται πολλα εξοπλιστικα σε ελλαδα και κυπρο που ειναι game changer

  2. Τζιέημς δέν ήξερα αυτήν τήν πληροφορία, αλλά τήν υποψιάστηκα είναι λογικό νά τήν υποψιαστώ, καί έκανα αρκετά σχόλια, ενώ παλαιότερα έκανα αρκετά σχόλια προειδοποίησης καί ανησυχιας σέ ιστολόγια κυρίως στρατιωτικής ειδησιογραφίας καί υφής καί μού έλεγαν κάποιοι γνωστοί άγνωστοι όπως καί γιά τά μικροψήγματα εμβολίων, τί είναι αυτά που λές;…

  3. Τό πρόβλημα είναι ακόμη βαθύτερον εάν αναλογιστούμε ότι καί στήν Ελλάδα νά κάνουμε τά όπλα μέ συμβατά ή τέλος πάντων οία ηλεκτρονικά μπορεί νά μπορούν νά τούς αλλάζουν πορεία… Όπλα μηχανικής τεχνολογίας είναι σέ πολλές περιπτώσεις καλύτερα από τά ηλεκτρονικά καί ηλεκτρονικά εάν δέν έχουμε άλλη επιλογή σέ κάποια ζητήματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek