Αν χρησιμοποίησε ηλεκτρονική εφαρμογή για να εντοπίσει τα θύματά του, εάν είναι πρώην ταξιτζής και εάν τα δύο θύματα είχαν κοινά στοιχεία μεταξύ τους, οι τρεις άξονες της έρευναςΣε τρεις άξονες κινούνται οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «σιωπηλού δολοφόνου» που μέχρι στιγμής έχει επιτεθεί σε δύο οδηγούς ταξί, σκοτώνοντας τον ένα και τραυματίζοντας τον άλλο.
Ο πρώτος άξονας αφορά στις ηλεκτρονικές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από χρήστες smartphones για τον εντοπισμό οδηγών ταξί που κινούνται στην ίδια περιοχή βλέποντας το αυτοκίνητο, τη φωτογραφία και τα πλήρη στοιχεία του οδηγού. Αν ο δράστης χρησιμοποίησε μια από τις συγκεκριμένες εφαρμογές όχι όμως για να κλείσει το ταξί αλλά απλώς για να εντοπίσει τις κινήσεις του, τότε το ηλεκτρονικό του ίχνος είναι ανιχνεύσιμο και ίσως αποτελέσει κλειδί για τη λύση του μυστηρίου.
Ο δεύτερος άξονας ερευνών έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο μανιακός δολοφόνος με την κουκούλα και το “φτιαγμένο” 22άρι πιστόλι, να είναι πρώην ταξιτζής που για κάποιο λόγο “μίσησε” τους συναδέλφους του και θέλησε να εκδικηθεί. Είτε γιατί διαπληκτίστηκε με κάποιους είτε γιατί δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στο επάγγελμα και βγήκε εκτός. Για το λόγο αυτό ξεσκονίζουν τα αρχεία όλων όσων δούλεψαν τον τελευταίο χρόνο ως οδηγοί ταξί.
Τέλος, ο τρίτος άξονας ερευνών στρέφεται στο προφίλ των δύο θυμάτων, σε τυχόν κοινά σημεία από το παρελθόν τους. Για παράδειγμά και οι δύο οδηγοί που έπεσαν θύματα χρησιμοποιούσαν ταξί μάρκας Mercedes ενώ ένας από τους δυο είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ένα συμβάν που τον οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες. Αξίζει να τονισθεί ότι οι αστυνομικοί εκτιμούν πως το πρώτο θύμα, το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, γλίτωσε τη ζωή του όχι γιατί ο δράστης έκανε πρόβα δολοφονίας αλλά γιατί λιποθύμησε μετά τους τρεις πυροβολισμούς και ο μανιακός νόμιζε ότι ήταν νεκρός. Ένα γεγονός που κάνει τους έμπειρους αξιωματικούς να εκτιμούν πως είναι άπειρος και επιρρεπής σε λάθη.
protothema.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ναι, ο υπολογιστής μπορεί να σε προδώσει άνετα. Είχα δει σε ένα ντοκιμαντέρ μια περίπτωση ενός Serial Killer που ήταν πολύ έξυπνος για πάνω από μια δεκαετία και δεν άφηνε ίχνη. Όμως μια μέρα έγραψε ως δολοφόνος μια επιστολή στο WORD να την στείλει ως ηλεκτρονικό αρχείο με δισκέτα στον έντυπο τύπο και ξέχασε να αφαιρέσει τα μεταδεδομένα (metadata) από τον υπολογιστή που έγραψε το αρχείο. Έτσι πήρε την ανώνυμη δισκέτα η αστυνομία, ερεύνησε το αρχείο Word του Microsoft office και παρατήρησε ότι είχε κάποια στοιχεία που οδήγησαν στο δράστη!!! Δεν την πάτησε από IP, αλλά από metadata!!! Τι βλάκας…
https://www.youtube.com/watch?v=H9Dp2ARRCIg