Διαφημίσεις

…αυτοί πού λένε με αυτοπεποίθηση ό Θεός δε θα αφήσει να μάς βρει κανένα κακό… από των εχθρών θα σκοτωθούν τα ξίφη…
Κατά τον ίδιο τρόπο μιλούν σήμερα ή Ευρώπη και ή Αμερική: δεν πρόκειται να μάς συμβεί κανένα κακό!
…όποιος είναι στον κάμπο θα σκοτωθεί στη μάχη κι όποιος είναι στο σπίτι θα υποκύψει από την πείνα και τις αρρώστιες. Όσοι επιζήσουν θα καταφύγουν στα βουνά.
Άραγε δε μπορεί ό Θεός να οδηγήσει τούς Κινέζους στην Ευρώπη;
Αγ.Νικολάου Βελιμίροβιτς

EΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ, στρατηγέ, να διαβάσουμε δύο τρεις σελίδες ακόμα από την Αγία Γραφή του Θεού και να κλείσουμε. Οι Άγιοι Προφήτες τού Θεού είδαν καθαρά, ότι ό Θεός επιτρέπει στους ασεβείς ανθρώπους και λαούς τον πόλεμο όπως επιτρέπει το λοιμό, την πείνα, την ξηρασία, το σεισμό, τις κάμπιες, τις ακρίδες και άλλα δεινά, τα όποια θα έπρεπε να συνετίσουν τούς ασεβείς και να τούς επιστρέψουν στο Θεό. Έστειλα την κάψα του λίβα και μούχλα στα σιτηρά σας, τούς κήπους και τ` αμπέλια σας ξέρανα, ή ακρίδα αφάνισε και τις συκιές σας και τις ελιές σας, κι όμως εσείς σε μένα δε γυρίσατε. Σάς έστειλα πανούκλα, όπως εκείνη πού έστειλα στην Αίγυπτο, έκανα θάνατο να βρουν τα παλικάρια σας στη μάχη κι άφησα τ’ άλογά σας να αιχμαλωτιστούν, έκανα των πτωμάτων ή αποφορά να σάς γεμίσει τα ρουθούνια στα στρατόπεδό σας. Κι όμως εσείς σε μένα δε γυρίσατε (Άμ. 4, 9-10).

Όλες αυτές οι συμφορές έπληξαν και την Ευρώπη, όμως εκείνη δεν επέστρεψε στον Κύριο, παρά μιλά για ειρήνη ενώ της αξίζει ό πόλεμος. Όμως δεν υπάρχει ειρήνη για τούς ασεβείς λέγει ό Κύριος (Ήσ. 48, 22). Αφού την ειρήνη βεβηλώνουν με τις αμαρτίες και τις ανομίες, πού πολεμούν ενάντια στο Θεό. Τούς τρελούς θα σκοτώσει ή ειρήνη τους, ενώ τούς ανόητους θα καταστρέψει ή ευτυχία τους. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα δεν καταστράφηκαν από τον πόλεμο, αλλά εν καιρώ ειρήνης, άσεβή ειρήνη. Απέσυρα την ειρήνη από το λαό μου, λέει ό Κύριος (Ίερ. 16,5). Γιατί ό αγαθός Κύριος αποσύρει την ειρήνη από έναν λαό; Επειδή οι άνθρωποι μιλούν για ειρήνη με τούς φίλους τους, όμως στην καρδιά τους στήνουν παγίδες. Γιατί δε θέλω να τούς επισκεφτώ; Λόγω αυτής της διπροσωπίας και της υποκρισίας τους, τα πτώματα θα κείτονται σαν κοπριά στα χωράφια και πίσω από τούς θεριστές σα χερόβολα κι ούτε ένας δε θα βρεθεί να τούς περισυλλέγει (Ίερ. 9, 8-22). Ή μεγάλη υποκρισία κυριάρχησε στους ηγέτες των χριστιανικών λαών, πού άν και μιλούσαν διαρκώς για την ειρήνη στήν πραγματικότητα κρυφά έκλειναν συμφωνίες ό ένας με τον άλλον. Και κάθε κρυφή συμφωνία τους σήμαινε πόλεμο. Τούς ασεβείς θα παραδώσει στη μάχαιρα, λέγει ό Κύριος (Ίερ. 25, 31). Τούς παρέδωσε και θα τούς παραδώσει.

Για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και των Εβραίων οι άγιοι προφήτες τα προφήτευσαν μέχρι λεπτομέρειας. Γίνατε χειρότεροι από τούς λαούς πού βρίσκονται γύρω σας, δε βαδίζετε σύμφωνα με τούς νόμους μου και δεν τηρείτε τις εντολές μου (Ίεζ. 5, 7). Γιατί άλλαξε ποτέ ένα έθνος τούς θεούς του, ακόμα κι άν δεν ήταν θεοί; Όμως ό λαός μου αντικατέστησε τη δόξα μου με ανίσχυρα είδωλα (Ίερ. 2,11). Οι χριστιανικοί λαοί κατέστησαν πολύ χειρότεροι από τούς μη χριστιανικούς λαούς στις καθημερινές ανομίες τους. Κι όσο οι μη χριστιανικοί λαοί κρατούν σφικτά ακόμα τούς «θεούς» τους, τα είδωλα, τόσο ανάμεσα στους χριστιανικούς λαούς γίνεται όχι απλά προπαγάνδα, αλλά ανοικτή εκστρατεία ενάντια στο Χριστό Θεό. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε με τούς μονοθεϊστές Εβραίους πριν την καταστροφή τους.

Όσο οι ειδωλολάτρες γύρω τους με πίστη τηρούσαν τα είδωλά τους, τόσο οι Εβραίοι απομάκρυναν τον Έναν Θεό και παραβίαζαν τις εντολές Του. Ό Θεός τιμωρούσε τούς Εβραίους, όμως εκείνοι συνέχισαν και πιο πέρα με τις ανομίες και τα παραπτώματα. Γι` αυτό ό προφήτης φώναζε: Κύριε, τούς κτύπησες, όμως αυτοί δεν πόνεσαν. Τούς συνέτριψες, όμως δε διορθώθηκαν. Αποδείχτηκαν πεισματάρηδες κι αρνήθηκαν να επιστρέψουν σ’ εσένα (Ίερ. 5, 3). Ό Κύριος όμως προειδοποιεί τους ανθρώπους σταματήστε τις παραβάσεις σας εναντίον μου και ανανεώστε την καρδιά σας και το φρόνημά σας, γιατί θέλετε να πεθάνετε Ισραηλίτες; Ξέρετε ότι εγώ δε χαίρομαι όταν ένας άνθρωπος πρέπει να πεθάνει, αυτό λέω εγώ ό Κύριος (Ίεζ. 18, 31-32). Άραγε δε κτυπούσε ό Θεός τούς χριστιανικούς λαούς, το Νέο Ισραήλ, άλλα εκείνοι δεν πονούσαν;

Άραγε (ό Θεός) δεν τούς έριχνε κάτω με λοιμούς και πολέμους, αλλά αυτοί δεν το καταλάβαιναν; Όταν τούς κτυπούσαν οι δυστυχίες, γύριζαν πρός το Θεό κι ό Θεός τούς συγχωρούσε και τούς χάριζε ειρήνη, μέχρι πού τους κτυπούσε πάλι με νέο πόλεμο, λόγω των έπαναλαμβανόμενων αμαρτημάτων. Όπως και με τούς Εβραίους. Κύριε, οι άνθρωποι στη θλίψη τους σ’ αναζητούν σε προσευχές ξεσπούν όταν ή τιμωρία σου τούς βαραίνει (Ήσ. 26, 16) θρηνεί ό ιερός προφήτης. Ό ίδιος ό Κύριος απείλησε: θα φύγω και θα γυρίσω πίσω στον τόπο μου, ώσπου να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να γυρέψουν να με βρουν. Τότε στη θλίψη τους θα με αναζητήσουν (Ώσ. 5, 15). Δεν είναι άνθρωπος ό Θεός για να μη γνωρίζει. Γνωρίζει ό Θεός ότι ή δυστυχία επιστρέφει τούς αμαρτωλούς ανθρώπους στήν Αλήθεια, γι’ αυτό και στέλνει δυστυχίες. Στήν ειρήνη και την αφθονία οι άνθρωποι γίνονται ασεβείς κι εγωιστές, γι’ αυτό ό Θεός στέλνει τις δυστυχίες ώστε να τούς αφυπνίσει.

Εξ ου και ή Σέρβική παροιμία: χωρίς δυστυχία δεν υπάρχει φιλοθεΐα. Επειδή ό ναός μου είναι ερειπωμένος, κι εσείς ασχολείσθε ό καθένας με το δικό του σπίτι. Γι` αυτό οι ουρανοί δεν έβρεξαν κι ή γη αρνήθηκε να δώσει τούς καρπούς της (Άγγ. 1, 9-10). Κι όταν δε βοηθούν οι μικρές δυστυχίες, ό Θεός επιτρέπει τις μεγαλύτερες δυστυχίες, τη δυστυχία των δυστυχιών, δηλαδή τον πόλεμο. Όλοι οι αμαρτωλοί μέσα στο λαό μου, αυτοί πού λένε με αυτοπεποίθηση ό Θεός δε θα αφήσει να μάς βρει κανένα κακό, όλοι από των εχθρών θα σκοτωθούν τα ξίφη (Άμ. 9, 10). Κατά τον ίδιο τρόπο μιλούν σήμερα ή Ευρώπη και ή Αμερική: δεν πρόκειται να μάς συμβεί κανένα κακό! Εν τω μεταξύ, το κακό γίνεται ό επίτιμος επισκέπτης πού του ετοιμάζουν γιορτή αξίας εκατομμυρίων και εκατομμυρίων χρυσού, με τα όποια αγοράζει τον πόλεμο. Παντού βρυχώνται οι προετοιμασίες για τον πόλεμο, αφού παντού πολεμούν ενάντια στο Χριστό. Με τί είδους αμαρτίες επιβαρύνει τον εαυτό του ό Ισραήλ και ολισθαίνει στήν πτώση; Συγκεντρωθείτε στα βουνά της Σαμάρειας, λέει ό Κύριος, μαζεύουν χρυσάφι με βία και αρπαγή. Γι’ αυτό έτσι τούς λέγει ό Κύριος: ό εχθρός θα πολιορκήσει τη χώρα σας, θα καταστρέψει τα άχυρά σας και θα λεηλατήσει τα παλάτια σας (Άμ. 3, 9-11). Αναταραχή, βία και αρπαγή! Δείτε σήμερα την Ευρώπη, πού προσφέρει θυσίες στο μέγα είδωλο τον πολιτισμό, και πείτε, ότι δεν επέστρεψε άραγε ή εποχή της Σαμάρειας; Ή κύρια αιτία των πολέμων και της καταστροφής βρισκόταν στους επικεφαλείς και τούς ηγέτες των λαών: ακούστε άρχοντες τού Ιακώβ και πρίγκιπες τού οίκου τού Ισραήλ, είναι δικό σας έργο να γνωρίζετε το δίκαιο … μισείτε το καλό και αγαπάτε το κακό … τρώτε τις σάρκες τού λαού μου ξεκολλώντας το κρέας του από το κόκαλά του … φωνάζουν για ειρήνη, αλλά απειλούν με πόλεμο αυτούς πού τίποτε δεν τούς προσφέρουν – ακούστε αυτό: γι’ αυτό εξαιτίας σας ή Σιών θα οργωθεί σα χωράφι, ή Ιερουσαλήμ θα γίνει σωρός από λιθάρια (Μιχ. 3). Θα προξενήσω τέτοιες συμφορές σ’ αυτόν τον τόπο, ώστε όποιος τ’ ακούει να του έρχεται ζάλη, επειδή με εγκατέλειψαν (Ίερ. 19, 3-4).

Άραγε δε βούιξε ό τόπος από όλα όσα έπαθαν οι Εβραίοι; Άραγε δε βούιξε ολόκληρος ό κόσμος από τον Παγκόσμιο Πόλεμο; Όσα προέβλεψε ό προφήτης για τον Παλαιό Ισραήλ επιβεβαιώθηκαν κατά γράμμα. Άραγε θα επιβεβαιωθούν λιγότερο για το Νέο Ισραήλ, τού όποιου ό υποσχόμενος Μεσσίας είναι ό ίδιος ό Θεός; Θα τούς κάνω να πέσουν από τα ξίφη των εχθρών τους… τα πτώματά τους θα τα δώσω τροφή στους γόπες και τις ύαινες (Ίερ. 19, 7). Πράγματι, γιόρτασαν τ’ αρπακτικά του ουρανού και τα θηρία της γης, όπως προφητεύτηκε, όχι μόνο στον Παλαιό Ισραήλ, αλλά και στο Νέο, κατά τη διάρκεια των πολλών πολέμων. Ιδιαίτερα γιόρτασαν τ’ αρπακτικά του ουρανού και τα θηρία της γης κατά τη διάρκεια του προηγούμενου πολέμου στα βουνά των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Στους κάμπους μάχες στο σπίτι πείνα και θανατικό θα καταβροχθίζει: όποιος είναι στον κάμπο θα σκοτωθεί στη μάχη κι όποιος είναι στο σπίτι θα υποκύψει από την πείνα και τις αρρώστιες. Όσοι επιζήσουν θα καταφύγουν στα βουνά (Ίεζ. 7). Δεν είναι άραγε αύτή πιστή απεικόνιση του επόμενου πολέμου; Εγώ θα τούς τιμωρήσω, οι νέοι θα σκοτωθούν στον πόλεμο, οι γιοί και οι κόρες τους θα πεθάνουν από την πείνα (‘Ιερ. 11, 22). Σ’ όλες αυτές και σε παρόμοιες απειλές οι Ισραηλίτες απορούσαν, ποιος λαός θα μπορούσε να τούς συντρίψει, αφού δίπλα τους δεν είχαν δει κανέναν λαό τόσο ισχυρό. Σ’ αυτές τις απορίες τους απάντησε ό Κύριος μέσω του προφήτη: θα φέρω ενάντια στον Ισραήλ ένα έθνος από μακριά αρχαίο και ισχυρό πού δε θα ξέρετε τη γλώσσα του και δε θα καταλαβαίνεται τί λένε (‘Ιερ. 5, 15).

Αύτός ό λαός ήταν οι Βαβυλώνιοι. Και λέγει ό Κύριος: θα παραδώσω την πόλη αύτή στα χέρια του βασιλιά της Βαβυλώνας και θα την κάψει (Ίερ. 34, 2). Και πράγματι ήρθε ό βασιλιάς της Βαβυλώνας Ναβουχοδονόσορ, κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ την παρέδωσε στις φλόγες και αιχμαλώτισε το λαό της. Άραγε δε μπορεί ό Θεός να οδηγήσει τούς Κινέζους στην Ευρώπη; Κάποτε έπρεπε να ταξιδέψεις για περισσότερο χρόνο από την Βαβυλώνα στήν Ιερουσαλήμ από ότι σήμερα από το Πεκίνο στη Βιέννη. Φυσικά ό Θεός τιμώρησε με πολέμους κι άλλους λαούς κι όχι μόνο τους Ισραηλίτες. Κι αυτό οι άγιοι προφήτες το προφήτευσαν και το είπαν.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΡΗΣΙA

iellada.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

203 σχόλια στο “Οι προφητείες περί πολέμων επαληθεύονται!”
  1. Μιας και μιλάτε για προφητείες να πω κι εγώ την αλήθεια.

    Οι αποτυχημένες προφητείες του Χριστού.

    «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. κδ΄34).

    «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. ιστ΄28, Μάρκ. θ΄1 και Λουκ. θ΄27).

    1. Επειδή ο προβληματισμός σου μπορεί να παραπλανήσει με την ερμηνεία που δίνεις σε ευαγγελικές περικοπές (αναφέρονται αυτούσιες στο τέλος του σχολίου) θέλω να αναφέρω ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη η Βασιλεία Του Θεανθρώπου Σωτήρα Χριστού ξεκινά αμέσως μετά την Ανάσταση Του Θεανθρώπου. Αυτονόητο ότι στην Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού (και την ακολουθούσα Ανάληψη Του) ζούσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι μαθητές Του και ενδεχομένως άλλοι. Φυσικά όταν έλθει ξανά ως εν δόξει Θεάνθρωπος Χριστός (Δευτέρα παρουσία) κατά την διάρκεια της Βασιλείας Του θα ενεργοποιηθεί η Έναρξη ενσάρκωσης και ανάστασης όλων των Ανθρώπων (αποκάλυψη Ιωάννου), παραλαμβάνοντας Ο Θεάνθρωπος τους Αγαπώντας τον πλησίον τους Ανθρώπους για περαιτέρω Θέωση υπερεξέλιξης των. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι οι Ευαγγελιστές δεν θα έγραφαν, προφανώς εκ των υστέρων, οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους σε εωσφορική επήρεια ανθρώπους για να διαψεύσουν τον Λόγο Του Θεανθρώπου. Επειδή γνωρίζεις «Ἡ ἡμιμάθεια χείρων ἐστί καὶ αὐτῆς ταύτης τῆς ἀμαθείας» θα ήμουν ευτυχής αν ο προβληματισμός σου οφείλεται σε ημιμάθεια και όχι σε βλάσφημη εωσφορική επήρεια. Επειδή όμως παρατηρώ ότι προβληματίζεσαι θέλω να ελπίζω ότι μπορεί ακόμα να βοηθηθείς από Την Θεομήτορος Παναγία για να επιλέξεις με την ελεύθερη βούλησή σου να αποτάξεις τις εωσφορικές επήρειες και έτσι να δυνηθείς να φωτιστείς από Τον Παράκλητο, Το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα των Ελληνορθόδοξων) εναρμόνισης με Τον Λόγο του Ευαγγελίου της Αγάπης προς τον πλησίον μας.
      Ακολουθούν αυτούσιες οι περικοπές που ανέφερες:
      A) Ματθ. κδ΄34 4 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη ἕως ἂν πάντα ταῦτα γένηται.
      Β) Ματθ. ιστ΄28 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, εἰσί τινες τῶν ὧδε ἑστηκότων, οἵτινες οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐν τῇ βασιλείᾳ αὐτοῦ.
      Γ) Μάρκ. θ΄1 Και ἔλεγεν αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι εἰσί τινες τῶν ὧδε ἑστηκότων, οἵτινες οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ ἐληλυθυῖαν ἐν δυνάμει.
      Δ) Λουκ. θ΄27) λέγω δὲ ὑμῖν ἀληθῶς, εἰσί τινες τῶν ὧδε ἑστηκότων, οἳ οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ.

      1. ΑΕΡΑΚΗΣ, δεν τίθεται κανένα θέμα προβληματισμού απ` την δική μεριά.

        Ο Χριστός στον Λόγο του (Ματθαίος 24) υποσχέθηκε στους μαθητές του οτι ΟΛΑ οσα προείπε (και η δευτέρα έλευση) θα λάμβαναν χώρα στην Γενιά τους.

        «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Ματθαίος 24:34)

        Ισχυρίζεσαι οτι η προφητεία στον Ματθαίο 16:28 για τον ερχόμενο Χριστό με την Βασιλεία του εκπληρώθηκε με την ανάσταση του.

        Η υπόσχεση του Χριστού στο 16:28 εδώθει ως επιβεβαίωση των παραπάνω λόγων του. Διαβάζουμε στο 16:27 : «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού.»

        Να λοιπόν ποιος είναι ο ερχόμενος Χριστός με την Βασιλεία του. Είναι η δευτέρα παρουσία του, όπου θα έρθει με τους αγγέλους του ως κριτής.

        Οι απολογητές του χριστιανισμού χρησιμοποιούν συχνά την φράση «απομονώνετε εδάφια» για όσους φέρουν αντίθετη άποψη.
        Γιατί φίλε Αεράκη απομονώνεις εδάφια; Είδες εμένα να το κάνω; Πόσες αναφορές έκανα σε εδάφια που μαρτυρούν την πίστη των αποστόλων στην επικείμενη για αυτούς δεύτερη έλευση; Εσείς δεν ισχυρίζεστε οτι καθοδηγούνταν απο το Πνεύμα του Θεού; Ο Απ Παύλος το επιβεβαίωσε αρκετές φορές. Πόσα εδάφια παρέθεσα για να τεκμηριώσω οτι η φράση του Χριστού (γενεά ταύτη) εφαρμόζονταν πάντα στους συγχρόνους του;

        1. Γιατρέ, Η εποχή που γράφτηκαν από ανθρώπους τα Ευαγγέλια, η γενεά θεωρείται είτε μια γενιά (33 έτη) είτε μια γενεά συνόλου γενιών. Μετά τα «Κρόνια» μυθολογικά εξελικτικά γένη των Ανθρώπων (Μυθολογία Ησιόδου: Χρυσό, Αργυρό και Χαλκούν Γένος) ακολουθούν Πρόσωπα Ηρώων (Ηρακλής κτλ) παιδιά Προσώπων «μυθολογικών» θεών και ανθρώπων, πρόγονους Προσώπων Ηρωικού Γένους Ανθρώπων. Η αμφισβήτηση από τα Πρόσωπα του Ηρωικού Γένους των μυθολογικών προγόνων τους θεών, έφερε αναταράξεις και ανακατατάξεις στο ανθρώπινο γένος που οδήγησαν στα ελεύθερης Βούλησης Πρόσωπα του Σιδηρού Γένους Ανθρώπων (περίπου 12 χιλιετίες πριν). Η ευσπλαχνία Του Δημιουργού Θεού για ελευθέρωση των Ανθρώπων από την εμπλοκή τους στην δουλεία σε μυθολογικούς θεούς, που είναι ένα άλλο θέμα για συζήτηση, και οι εξαρτήσεις των παύουν με την ενανθρώπιση Του Θεού και Την Έλευση Του ως Θεανθρώπου Σωτήρα Χριστού που ήλθε (δυο χιλιετίες πριν) για να μας δείξει τον δρόμο να ελευθερωθούμε ως ψυχο-σωματικά Πρόσωπα με την ελεύθερη βούληση μας από τα δεσμά της δουλείας μας…. Την ελευθέρωσή μας Ο Θεάνθρωπος την κατοχύρωσε με την Σταύρωση Του, την κάθοδο Του στον Άδη και Την Ανάσταση Του, Αρχή της Βασιλείας Του Θεού. Επιπρόσθετα μας Υποσχέθηκε Ο Θεάνθρωπος Σωτήρας μας Χριστός Δευτέρα εν δόξει Παρουσία που θα ενεργοποιηθεί η Ενσάρκωση και Ανάστασή των Ψυχών (Μνήμης) στα Πρόσωπα των Ανθρώπων (33 ετών σε αιώνια Ζωή) που σηματοδοτεί και την τελείωση (ολοκλήρωση) της Βασιλείας Του Θεού. Ιδιαίτερα ο Σωτήρας Χριστός στα Πρόσωπα των Ανθρώπων ελεύθερης βούλησής που ειλικρινώς σεβάστηκαν «εν ζωή» στον προσωρινό υλικό μας κόσμο, την εντολή Του «Αγάπης προς τον πλησίον», θα τους θεωρήσει Άξιους μετά από Την Κρίση Του και Το Έλεος Του, για να ανταμειφθούν με την περαιτέρω «υπερεξέλιξη» σε Θεούς (Θέωση) στον ετοιμασμένο ήδη Νέο Κόσμο (Εδέμ- Παράδεισος). Γιατρέ τελειώνοντας, θέλω να σε ευχαριστήσω που με τον αντίλογο σου μου ενισχύεις την πίστη μου.

          1. ΑΕΡΑΚΗΣ, Οι συντάκτες της Καινής Διαθήκης δείχνουν ότι ο Χριστός χρησιμοποίησε τη λέξη γενιά, για να αναφερθεί στους ανθρώπους που απευθυνόταν εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος Γραφής που να λέει ότι ο Ιησούς χρησιμοποίησε την «γενιά» με κάποιο άλλο τρόπο στο Ματθαίο 24:34. Η προσπάθεια να γίνει αυτή η φράση του Χριστού εφαρμοστέα σε μια γενιά μελλοντική είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποίησε αυτόν τον λόγο στις διάφορες συνομιλίες του όπως καταγράφονται στην Καινή Διαθήκη.

            Στο 23ο κεφ του Ματθαίου βλέπουμε τον Ιησού να κρίνει τη γενιά των θρησκευτικών ηγετών που ασχολήθηκε εκείνη την εποχή. Μήπως ο Ιησούς ξαφνικά άλλαξε την έννοια της γενιάς λίγες ώρες αργότερα, όταν απάντησε στην ερώτηση των μαθητών του για το πότε θα καταστραφεί ο ναός και ποιό θα είναι το σημείο της επιστροφής του;

            Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν διαβάζουμε τον προφητικό του λόγο διαβάζουμε ένα αρχείο του Ιησού που απευθύνεται στους μαθητές Του. Όταν ο Χρίστος τους λέει «βλέπετε όλα αυτά τα πράγματα: » Αυτός λέει ότι αυτοί θα δουν όλα αυτά τα πράγματα, όχι άλλοι που ζουν χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

          2. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της χρήσης της «γενεα αύτης» από τον Χριστό που συνδέεται με το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή βρίσκεται στο Μάρκο όγδοο κεφάλαιο.

            Μάρκος 8: 34-38: «Και προσκαλέσας τον όχλον μετά των μαθητών αυτού, είπε προς αυτούς…Διότι όστις αισχυνθή δι’ εμέ και διά τους λόγους μου εν τη ΓΕΝΕΑ ΤΑΥΤΗ τη μοιχαλίδι και αμαρτωλώ, και ο Υιός του ανθρώπου θέλει αισχυνθή δι’ αυτόν, όταν έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων.»

            Σε αυτό το απόσπασμα είναι προφανές ότι ο Ιησούς χρησιμοποιεί τη γενιά για να σημάνει το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το απόσπασμα είναι ότι ο Χριστός έκανε αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο του ερχομού του στην δόξα του Πατέρα Του με τους αγγέλους.

            Αν στεκόσουν σε αυτό το πλήθος ακούγοντας τον Ιησού να αναφέρετε στην αμαρτωλή γενιά σου και οτι δεν θα ντραπεί για σένα όταν έρθει με την δόξα του Πατρός αυτού, δεν θα κατανοούσες οτι ο Χριστός θα έρθει μετά απο 2000 χρόνια. Θα κατανοούσες οτι ο Χριστός αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που δεν ήταν πολύ μακριά. Όταν ο Ιησούς απευθύνθηκε στους μαθητές του στον προφητικό του λόγο είπε: « δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» Όλα αυτά περιλάμβαναν και την έλευση της δύναμής και της δόξας με τους αγγέλους.

          3. Ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια αναφορά στην γενεά που αντιμετωπίζεται εκείνη τη στιγμή έρχεται σε αντίθεση με κάποια άλλη, βρίσκεται στην επιστολή προς τους Εβραίους.

            Εβραίους 3: 7-10: «Διά τούτο, καθώς λέγει το Πνεύμα το Αγιον· Σήμερον, εάν ακούσητε της φωνής αυτού,μη σκληρύνητε τας καρδίας σας ως εν τω παραπικρασμώ κατά την ημέραν του πειρασμού εν τη ερήμω,όπου οι πατέρες σας με επείραααν, με εδοκίμασαν και είδον τα έργα μου τεσσαράκοντα έτη· διά τούτο δυσηρεστήθην εις την γενεάν ΕΚΕΙΝΗΝ και είπον· Πάντοτε πλανώνται εν τη καρδία αυτών και αυτοί δεν εγνώρισαν τας οδούς μου·»

            Ο Χριστός, ο οποίος επίσης μίλησε από το Άγιο Πνεύμα, ποτέ δεν μίλησε με όρους «εκείνης» της γενιάς. Μια τέτοια χρήση θα περιείχε μια προηγούμενη ή μελλοντική γενεά ανάλογα με το πλαίσιο. Βλέπουμε σαφώς αυτή τη χρήση στο απόσπασμα των Εβραίων που αναφέρθηκε παραπάνω. Ο Χριστός χρησιμοποιούσε πάντοτε τον όρο «γενεά αύτη» για τη γενιά που εξέταζε εκείνη τη στιγμή.

          4. Ο Χριστός χρησιμοποιούσε πάντοτε την φράση “γενεά ταύτη” για τη γενιά που εξέταζε εκείνη τη στιγμή.

          5. Για Τον Θεάνθρωπο ενσαρκωμένο Σωτήρα μας Χριστό, Απεριόριστο και Αχώρητο από Πάντα και για Πάντα Θεό, η γενεά στον Λόγο Του έχει έννοια πολλαπλή. Η «μεταγραφή» Του Λόγου Του Θεανθρώπου από τους Ευαγγελιστές δίδει ανθρώπινες αντιληπτές διαστάσεις. Με άλλα λόγια από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι Ο Λόγος Του Θεανθρώπου αφορά διαχρονικά και την γενιά της εποχής Του αλλά και επεκτείνεται και στην γενεά του γένους των ανθρώπων, δηλαδή την γενεά την εδώ και δυο χιλιετίες Βασιλείας Του Θεού επί της Γης της προετοιμασίας μας για την “Ουράνια” Βασιλεία Του. Προφανώς η πεπερασμένη και κολλημένη στο Μηδέν (Ζόφος) ανθρώπινη λογική μας δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσει άμεσα την λογική του Απείρου (Φάος) του Ατόφιου Λόγου Του Θεανθρώπου. Έτσι η ανθρώπινη λογική ταλαντεύεται μεταξύ Μηδενός και Απείρου, γεγονός που δημιουργεί χαοτική κατάσταση (Χάος) περιοχή που είναι αναγκασμένοι να μεταγράψουν οι Ευαγγελιστές με την Βοήθεια του Θεού να μεταγράψουν τον Λόγο Του στην ανθρωπίνως κατανοητή από εμάς μεταβαλλόμενη (με αναβαθμίσεις και υποβαθμίσεις) γλώσσα μας. Πιστεύω ότι αν ζητήσεις με όλη την Καρδιά σου να επιστρατευθεί η λογική της «Καρδιάς» σου τότε θα σε επισκεφθεί ο Παράκλητος που θα σου ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς με τις χρονοβόρες προσεγγιστικές ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ που σου προσφέρει η λογική του Νου σου. Δεν είμαι Άγιος για να ερμηνεύσω περισσότερο εκλαϊκευμένα και κατανοητά τον Λόγο των Ευαγγελίων. Παρακαλώ να σε φωτίσει το ευρισκόμενο, αν και αόρατο, αλλά πάντα κοντά μας, Πρόσωπο Του Παρακλήτου Αγίου Πνεύματος Του Τριαδικού Θεού μας.

          6. Η επόμενη δικαιολογία σου φίλε Αεράκη, είναι οτι οι ευαγγελιστές έκαναν μεταγραφή του Λόγου Του Θεανθρώπου, δίνοντας ανθρώπινες αντιληπτές διαστάσεις.

            Με αυτόν τον τρόπο ισοπεδώνεις κάθε έννοια ώστε να βρουν γόνιμο έδαφος οι αντιγραφικές απόψεις σου.

            Ξεχνάς όμως έναν σημαντικό παράγοντα. Οι Απόστολοι επιφορτισμένοι με το Πνεύμα του Θεού, είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν οτι θα έρθει στις μέρες τους. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.

            Πες μας τώρα οτι το Πνεύμα του Θεού μέσα τους ψεύδονταν.
            Μήπως ο διάλογος του Ιησού με τους μαθητές του στον Ματθαίο 24ο κεφάλαιο είναι εικονικός;

            Στην Καινή Διαθήκη η λέξη “γενεά” προσδιορίζει τους “συγχρόνους” κάποιου, ενώ η λέξη “γένος” χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή. Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του και ΟΧΙ σε μια μελλοντική Γενιά. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

          7. Οι μελετητές υπογραμμίζουν ότι αν ο Ιησούς εννοούσε ” γένος” θα είχε χρησιμοποιήσει το “γένος” και όχι τη γενιά.

            (Matthew, Douglas Hare, 1993, p. 281) The Gospel According to Saint Matthew, Alan Hugh M’Neile, Macmillan 1949, p. 354-355 3) The Broadman Bible Commentary, Vol. 8, Clifton Allen, TN 1969, p. 221 4) The Gospel According to Matthew, RT France, Eerdmans, Grand Rapids, MI, 1985, p. 346 6) Hard Sayings of the Bible, W. Kaiser, P. Davids, FF Bruce, M. Brauch, 1996, pp. 445-448 8)

          8. Γιατρέ, ούτε θα σε πείσω ούτε θα με πείσεις και απαντώ με στίχους της Προς Τίτο Επιστολής (3, 9-11) του Αποστόλου Παύλου: «9 μωρὰς δὲ ζητήσεις καὶ γενεαλογίας καὶ ἔρεις καὶ μάχας νομικὰς περιΐστασο· εἰσὶ γὰρ ἀνωφελεῖς καὶ μάταιοι. 10 αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, 11 εἰδὼς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος». Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο , Καληνύχτα.

          9. Δεδομένου ότι τα επιχειρήματα σου βούλιαξαν και κατέληξες στον πάτο, σκέφτηκες εκ του πάτου να μου περάσεις κολάρο την ταμπέλα του αιρετικού, και να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια πλατσουρίζοντας στην άβυσσο του σκότους που σε έχει κυριεύσει. Κλασική περίπτωση! Όχι βλάβης (που έλεγε ο Τσάκωνας) αλλά φυσιολογική αντίδραση σε ερεθίσματα που προκαλούν δυσφορία.

          10. Γιατρέ, αντιλαμβάνομαι ότι ως αγνωστικιστής ψάχνεις για την Αλήθεια. Γιατρέ έχοντας κατασταλάξει στις ατέρμονες ανακαλύψεις των Επιστημών σου (Η Ιατρική είναι η Πόρνη των Επιστημών), ατελέσφορα εξακολουθείς να προσπαθείς για να βρεις τον Θεό που δεν Ανακαλύπτεται με τις Επιστήμες (Ο Θεός Αποκαλύπτεται). Με την ελεύθερη Βούλησή τους οι Άνθρωποι είτε Πιστεύουν είτε δεν Πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό. Μου γεννιέται όμως το ερώτημα αφού έχεις ήδη τεκμηριώσει και πιστεύεις ακράδαντα (χωρίς αμφισβητήσεις) ότι οι θεϊστές και ιδιαίτερα οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί ακολουθούν κατασκευασμένα και ψευδή πρότυπα ποιος ο λόγος της υπερβολικής εμμονής σου να ασχολείσαι σε κάτι που δεν πιστεύεις. Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί απαλύνουν τον πόνο τους στον παροδικό μας κόσμο με την Αγάπη, την Πίστη και την Ελπίδα, γιατί αν θέλεις έτσι τους αρέσει. Ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορίνθιους επιστολή Α΄13,13 λέει: «13 νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.»

          11. Να λοιπόν που καταλήξαμε. Απαλύνεις τον πόνο σου ασκώντας Πίστη σε ψεύτικες ελπίδες. Όλοι εσείς Χρησιμοποιείτε ένα placebo φάρμακο για τον πόνο, το οποίο δίνετε και στα παιδιά σας, μην τυχόν πονέσουν κι αυτά στο μέλλον διαιωνίζοντας την απάτη με τα ψευτοφάρμακα που κατασκευάζονται στα υπόγεια των Ιερατείων. Ευτυχώς χάριν στις προσπάθειες των Γιατρών χωρίς σύνορα, οι Νέοι αφυπνίστηκαν, και δεν βάζουν πλέον στο στόμα τους αυτά τα ψευτοφάρμακα. Η συνταγή φίλε μου Αεράκη «απαλύνω τον πόνο μου με ψεύτικες ελπίδες» δεν πουλάει πλέον. Η Νεα γενιά πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο συνείδησης, και όλοι εσείς που πουλάτε τα ψευτοφάρμακα του Ιερατείου, θα γραφτείτε στο ταμείο ανεργίας και η φαρμακοβιομηχανία του σκότους θα κλείσει.

    2. Γιατρε, να, παρε και μερικες συγχρονες προφητειες για να αποδομησεις, αλλα ομως να τις τυπωσεις, διοτι δεν θα εχεις τοτε ηλεκτρικο… Και μην ξεχνας οτι μετραμε το χρονο μας απο το ετος Γεννησης του Ιησου Χριστου, ενω εσενα δεν σε ξερει ουτε ο περιπτερας της γειτονιας σου…

      “Το ετος 2018 θα ειμαστε στα παραλια της Μικρασιας”

      “Το ετος 2020, η πρωτευσουσα Ελλαδος θα ειναι η Κωσταντινουπολη”.

      “Λιγο πριν την 25η Μαρτιου 2021, θα εχει τελειωσει ο Τριτος Παγκοσμιος Πολεμος”

      “Μια Παρασκευη πρωι θα επιτεθουν οι Νατοικοι στο ΙΡΑΝ (Περσια).”

      “Οι τουρκοι θα εισβαλλουν στο Αιγαιο με καιρο για σπανακια, & με το βοδι στο χωραφι” δηλαδη το φθινοπωρο.

      “Οι επομενες εκλογες της 11ης Νοεμβριου 2018, δεν θα προλαβουν να γινουν, διοτι θα επιτεθουν οι τουρκοι στο Αιγαιο”.

      “Μια Παρασκευη του Νοεμβριου 2018, θα Χρεωκοπησουμε Επισημα, και θα μηδενιστουνε ολες οι καταθεσεις, και θα ξυπνησουμε με τα ρολλα κατεβασμενα”

      1. gukoj0, Ο Χριστός απέτυχε να εκπληρώσει τις προφητείες και τις υποσχέσεις που έδωσε ο ίδιος στους μαθητές του. Πιστεύεις οτι ο Χριστός θα εκπληρώσει τις προφητείες που εξήλθαν απ`το στόμα των Νεοαγυρτών απατεώνων του Ιερατείου; Ποιος αποκάλυψε αυτές τις προφητείες σ`αυτούς τους δύστυχους; Ο Χριστός; Ας το καλύτερα!

        Ο όρος Κοινή Χρονολογία (Κ.Χ.) γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτός ως πολιτικά ορθός (politically correct) και θρησκευτικά ουδέτερος, για την αποδέσμευση της περιοδολόγησης και των χρονολογικών συστημάτων από τις θρησκειολογικές τους προεκτάσεις, προκειμένου να καθιερωθεί ένα παγκόσμιο σύστημα χρονολόγησης αποδεκτό από τις διαφορετικές θρησκείες του κόσμου.

        1. Παρατηρω οτι δεν του απαντησες σωστα…

          Η σωστη απαντηση ειναι : ολες αυτες οι ημερομηνιες
          ( 11ης Νοεμβριου 2018, Παρασκευη του Νοεμβριου 2018, ετος 2018 στη Μικρασια, ετος 2020 πρωτευσουσα η Κωσταντινουπολη, 25η Μαρτιου 2021 το τελος WW3 ) ειναι κοντα, αρα…. Κοντος Ψαλμος, Αλληλουηια !!!!

          Εσυ, Γιατρε, συνεχιζεις την βερμπαλιστικη διανοητικοποιηση των αποψεων σου,
          ΩΣ ΕΑΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ….
          και να προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου….

          ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ : “Ο Νοεμβρης 2018, ειναι κοντα, πολυ κοντα”, αυτη ειναι η απαντηση !!!

          Και οσον αφορα το αλλο, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ασχετως εαν εσενα σε ενοχλει…. το τι ΘΑ γινει, θα το δουμε…. ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ “παγκόσμιο σύστημα χρονολόγησης” τα ξαναλεμε…..

          ΚΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ…. ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ :
          “μην ξεχνας οτι μετραμε το χρονο μας”
          ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ
          “απο το ετος Γεννησης του Ιησου Χριστου,
          ενω εσενα δεν σε ξερει ουτε ο περιπτερας της γειτονιας σου…”

          ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ !

  2. “Αγία Γραφή” ο σάπιος κορμός του μύθου και του ψεύδους.

    Οι υποσχέσεις του Χριστού που δεν εκπληρώθηκαν.

    «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. 24:34).

    Οι απολογητές / αποδομητές ισχυρίζονται οτι η λέξη “γενεά” έχει την έννοια του “γένους” των χριστιανών.
    Υπό αυτή την οπτική ο Χριστός τους διαβεβαίωσε οτι δεν θα παρέλθουν οι χριστιανοί έως ότου γίνουν όσα προφήτευσε και η δευτέρα παρουσία του. Αστεία πράγματα!!

    Στην Καινή Διαθήκη η λέξη “γενεά” προσδιορίζει τους “συγχρόνους” κάποιου, ή τα χρονικά διαστήματα 30-45 ετών (γενιά), ενώ η λέξη “γένος” χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή. Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του και ΟΧΙ σε μια μελλοντική Γενιά. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

    Τα λόγια του ίδιου του Ιησού αποδείχθηκαν ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε στην γενιά των μαθητών του και δεν το έπραξε.

  3. «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. 16:28)

    Εδώ οι απολογητές έχουν πάθει σύγχυση. Κάποιοι λένε οτι η προφητεία αυτή εκπληρώθηκε 8 μέρες μετά στην λεγόμενη μεταμόρφωση, και κάποιοι άλλοι με την κάθοδο του Αγίου πνεύματος 80 μέρες μετά.

    Μήπως ο ερχόμενος Χριστός με την βασιλεία του εδω, είναι η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος η ή μεταμόρφωση;
    Δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε το προηγούμενο εδάφιο (27) για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

    «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού. » (Ματθ. 16:27)

    Κατά τ`άλλα οι απολογητές / αποδομητές καταφέρονται εναντίων των μελετητών, λέγοντας οτι αυτοί απομονώνουν εδάφια για να στηρίξουν τις κακοδοξίες τους. «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.»

    Τα λόγια του ίδιου του Ιησού αποδείχθηκαν ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε.

  4. Η Θεότητα του Τριαδικού Θεού είναι ένα κατασκεύασμα των ανώνυμων Αγυρτών συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων ηγετών του Ιερατείου. Χτίστηκε τεχνηέντως με κύριο χαρακτηριστικό το τέχνασμα της τεχνητής επαλήθευσης των προφητειών της ΠΔ. Παράδειγμα Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι προφητείες του ΔΕΝ εκπληρώθηκαν.

    «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις» Bart Denton Ehrman.

  5. Η τακτική της κατασκευής των προφητειών είναι απλή: «Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου» Γράφει λοιπόν η Βίβλος (μιλάει ο Θεός): «Από πολύ νωρίς απερρίφθη ο Ισραήλ, αλλά είναι νήπιος και εγώ τον αγάπησα κι από την Αίγυπτο μετεκάλεσα τα τέκνα αυτού . Όσο όμως εγώ τους καλούσα τόσο αυτοί με απέφευγαν και στους Βααλείμ εθυσίαζαν…» (Ωσηέ, 11: 1-2).

    Κι ο πιο ηλίθιος (πλην πιστού χριστιανού) καταλαβαίνει πολύ εύκολα τι γράφεται εδώ. Ο Ματθαίος* όμως, όταν επέστρεψε το ζεύγος με τον μικρό Ιησού από την Αίγυπτο, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ «προφητεία». Έγραψε λοιπόν για την επιστροφή του ζεύγους: «…ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου διά του προφήτου λέγοντος “εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου”…» (Κατά Ματθαίον, 2: 15). Ετσι, δεν κατέγραψε το υποτιθέμενο γεγονός, αλλά δημιούργησε το ίδιο το γεγονός ΓΙΑ ΝΑ («ίνα») εκπληρωθεί η προφητεία.

    * Τα ευαγγέλια είναι ανώνυμα συγγράμματα.

    1. Ο/Η Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» λέει:

      ΓΙΑΤΡΟΣ ………………………..

      Ἀπὸ τότε ἤρξατο ὁ Ἰησοῦς δεικνύειν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ ὅτι δεῖ αὐτὸν ἀπελθεῖν εἰς Ἱεροσόλυμα καὶ πολλὰ παθεῖν ἀπὸ τῶν πρεσβυτέρων καὶ ἀρχιερέων καὶ γραμματέων καὶ ἀποκτανθῆναι, καὶ τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ ἐγερθῆναι. 22 καὶ προσλαβόμενος αὐτὸν ὁ Πέτρος ἤρξατο ἐπιτιμᾶν αὐτῷ λέγων· Ἵλεώς σοι, Κύριε· οὐ μὴ ἔσται σοι τοῦτο. 23 ὁ δὲ στραφεὶς εἶπε τῷ Πέτρῳ· Ὕπαγε ὀπίσω μου, Σατανᾶ· σκάνδαλόν μου εἶ· ὅτι οὐ φρονεῖς τὰ τοῦ Θεοῦ ἀλλὰ τὰ τῶν ἀνθρώπων.

      24 Τότε ὁ Ἰησοῦς εἶπεν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· Εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι. 25 ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ’ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ, εὑρήσει αὐτήν. 26 τί γὰρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος, ἐὰν τὸν κόσμον ὅλον κερδήσῃ, τὴν δὲ ψυχὴν αὐτοῦ ζημιωθῇ; ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ; 27 μέλλει γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεσθαι ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων αὐτοῦ, καὶ τότε ἀποδώσει ἑκάστῳ κατὰ τὴν πρᾶξιν αὐτοῦ. 28 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, εἰσί τινες τῶν ὧδε ἑστηκότων, οἵτινες οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐν τῇ βασιλείᾳ αὐτοῦ.

      1. Ο Χρηστος σου γράφει ότι δεν σου έβαλε κανένας το μαχαίρι
        στο λαιμό και να μην είσαι τόσο υλιστής.
        Ο Κύριος δεν εκβιάζει κανένα ,ούτε εκβιάζεται,όποιος θέλει ακολουθεί.
        Οποιος θέλει να χάσει την ζωή για τον ΚΎΡΙΟ θα την κερδίσει,
        όποιος αγαπάει την επίγεια και δεν την θυσιάζει για τον Κυριο θα χάσει την αιώνια .Τι ωφελήσει τον άνθρωπο να κερδίσει όλα τα επίγεια και απωλέσει
        την αιώνια ζωή.Εσυ επιλέγεις εαν θα γνωρίσεις τον θάνατο η Την Ζωή.

        1. Ζωή κοντά στον Χριστό ΔΕΝ υπάρχει. Απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του προς τους μαθητές του. Οι προφητείες του δεν βρήκαν εκπλήρωση, και οι πλαστογραφίες των Αγυρτών απατεώνων έδιναν και έπαιρναν. Η Θεότητα του Χριστού χτίστηκε τεχνηέντως με κύριο χαρακτηριστικό το τέχνασμα της τεχνητής επαλήθευσης των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης.

        2. Γιαχβέ – Ιησούς ο εκβιαστικότερος Θεός όλων των εποχών!

          Δευτερ.28.15-63. «Εάν δεν υπακούσεις επιμελώς στην φωνή του Κυρίου του θεού σου, ο Κύριος θα φέρει πάνω σου θανατικό. θα σε χτυπήσει με πυρετό, ρίγος, ερεθισμό, μαρασμό, φλόγωση και με μαχαίρι. θα σε καταδιώκει εωσού αφανισθείς. Το πτώμα σου θα γίνει τροφή στα όρνια του ουρανού και στα θηρία της γης. Ο Κύριος θα κάνει τις πληγές σου μεγάλες και αθεράπευτες και τις ασθένειές σου κακές βαριές και αθεράπευτες. Θα φέρει πάνω σας όλες τις οδυνηρές πληγές της Αιγύπτου και θα τις κολλήσει σε σας, αλλά (θα φέρει ακόμα εναντίον σας) και κάθε ασθένεια και κάθε πληγή που δεν είναι γραμμένη στο βιβλίο αυτό, και θα σας χτυπήσουν μέχρι αφανισμού! Και θέλεις φάγει τον καρπόν της κοιλίας σου, τας σάρκας των υιών σου και των θυγατέρων σου, τους οποίους έδωκεν εις σε Κύριος ο Θεός σου, εν τη πολιορκία και εν τη καταθλίψει, με την οποίαν θέλει σε καταθλίψει ο εχθρός σου»

          Οι ανυπάκουοι ήταν στοχευμένα θύματα του καλοκάγαθου Τριαδικού Θεού ο οποίος τους έπερνε στο κυνήγι εκτοξεύοντας προς αυτούς μαχαίρια, πυρετούς, αρρώστιες, και αλλεργίες μέχρι να δουν τα κυπαρίσσια ανάποδα.

        3. Επίσης θα βάψει τα ρούχα του με το αίμα ανθρώπων που δεν τον πιστεύουν και δεν αποδίδουν Δόξα στο όνομα του.

          Αποκαλυψη 19. 11 «Καὶ εἶδον τὸν οὐρανὸν ἀνεωγμένον, καὶ ἰδοὺ ἵππος λευκός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ᾿ αὐτὸν ἐκαλεῖτο Πιστὸς καὶ Ἀληθινός 13 καὶ ἦτο ἐνδεδυμένος ἱμάτιον βεβαμμένον μὲ αἷμα. 17 Ἔλθετε καὶ συνάγεσθε εἰς τὸ δεῖπνον τοῦ μεγάλου Θεοῦ, 21 Καὶ οἱ λοιποὶ ἐφονεύθησαν μὲ τὴν ῥομφαίαν τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου, τὴν ἐξερχομένην ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ· καὶ πάντα τὰ ὄρνεα ἐχορτάσθησαν ἐκ τῶν σαρκῶν αὐτῶν.»

          Αποκ 14 19-20 «Και έρριψεν ο άγγελος το δρεπάνι του εις την γην και ετρύγησε την άμπελον της παρανομίας και έρριψε τους αμαρτωλούς σαν σταφύλια στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του Θεού. Και επατήθη το πατητήρι, αυτό, που ήτο έξω από την πόλιν, και εβγήκεν αίμα, που επλημμύρισε την περιοχήν εις έκτασιν χιλίων εξακοσίων σταδίων και εις ύψος μέχρι τα χαλινάρια των ίππων.» Τίγκα στο αίμα!!

          Αποκ 15 4 «Ποιός δεν θα φοβηθή, Κυριε, και δεν θα ΔΟΞΑΣΗ το όνομά σου; 16.9 Και σαν εψήθηκαν οι άνθρωποι μέσα στο ανυπόφορον αυτό λιοπύρι, και, αντί με μετάνοιαν να ζητήσουν το έλεος του Θεού, εβλασφήμησαν το όνομα του Θεού, που έχει την δύναμιν και την εξουσίαν επάνω εις τας πληγάς αυτάς και δεν μετενόησαν, δια να τον ΔΟΞΑΣΟΥΝ.»

          Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι αυτά είναι ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΙΣΟΥΣ που περιγράφουν έναν Θεό ο οποίος επιδιώκει την Δόξα, και με το πρόσχημα οτι είναι Πανάγαθος και άλλες τέτοιες βλακείες θέλει να αιματοκυλίσει όσους δεν τον Πιστεύουν και δεν αποδίδουν στο όνομα του την πρέπουσα Δόξα.

  6. “Γιατρέ δεν βαρέθηκες να γράφεις τα ίδια και τα ίδια” αν ήθελαν να καλύψουν κάποια αστοχία σε κάποια στημένη ιστορία τα πρώτα 100-200 χρόνια θα σου έπλαθαν το παραμύθι ότι ο Χριστός ενοούσε ως δευτέρα παρουσία την στιγμή του θανάτου και αντε γεια , τρέχα γύρευε.Θα μαθαίναμε σήμερα ότι η δευτέρα παρουσία γίνεται την ώρα του θανάτου βλέποντας τον ολοζώντανο μπροστά μας ως κριτή και πάπαλα.

    1. Όταν η προφητεία του Χριστού για την δευτέρα παρουσία δεν εκπληρώθηκε, τότε ένας πλαστογράφος απατεώνας έγραψε την Β Πέτρου επιστολή και δήλωσε χαρακτηριστικά οτι ο Θεός ΑΝΕΒΑΛΕ την Παρουσία του λόγο της μακροθυμίας του. «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» Β Πε. 3,15 ΜεταΦ Κολιτσαρα.

      «Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η Β Πέτρου επιστολή δεν προέρχεται από τον Πέτρο και αυτό σήμερα αναγνωρίζεται ευρέως» Werner Kümmel

      Το θέμα αυτό τα πρώτα χριστιανικά χρόνια δημιούργησε μεγάλο θεολογικό κενό. Τα λόγια του ίδιου του Ιησού είχαν αποδειχθεί ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε. Συνήλθε λοιπόν η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος το 325 μ.Χ. στη Νίκαια και στην προσπάθειά της να διορθώσει την κατάσταση συνέταξε το «Σύμβολον της Πίστεως», στο οποίο αναφέρεται, ότι ο Ιησούς θα επανέλθει κάποτε, σε απροσδιόριστο όμως χρόνο στο μέλλον («πάλιν ερχόμενος μετά δόξης»).

      encyclopedia Britannica
      «Οι πρώτοι Χριστιανοί πίστευαν οτι η δευτέρα έλευση ήταν επικείμενη. Έκτοτε οι περισσότεροι χριστιανοί θεολόγοι πιστεύουν ότι η ορατή εμφάνιση του Ιησού μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και ότι οι Χριστιανοί πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι γι ‘αυτό. »

      https://www.britannica.com/topic/Second-Coming

  7. Στον Ματθαίο 16, ο Χριστός απευθύνεται στους μαθητές Του για τις θυσίες που πρέπει να κάνουν για να τον ακολουθήσουν και τους λέει ότι η ανταμοιβή τους θα είναι σύμφωνα με αυτό που κάνουν. Ο Ιησούς αναφέρεται στη συνέχεια λέγοντας ότι κάποιοι που στέκονται μπροστά του δεν θα πεθάνουν πριν δουν τον Υιό του ανθρώπου να έρχεται στη βασιλεία Του. Ο Μάρκος και ο Λουκάς καταγράφουν κάτι παρόμοιο. Στον Μάρκο, φαίνεται ότι ο Ιησούς μιλούσε σε πλήθος ανθρώπων εκτός από τους μαθητές Του.

    Ματθαίος 16: 27-28: «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού. Αληθώς σας λέγω, είναι τινές των εδώ ισταμένων, οίτινες δεν θέλουσι γευθή θάνατον, εωσού ίδωσι τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν τη βασιλεία αυτού.»

    Μάρκος 8:34: « Και προσκαλέσας τον όχλον μετά των μαθητών αυτού, είπε προς αυτούς· Όστις θέλει να έλθη οπίσω μου, ας απαρνηθή εαυτόν και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού, και ας με ακολουθή.

    Μάρκος 9: 1 «Και έλεγε προς αυτούς· Αληθώς, σας λέγω ότι είναι τινές των εδώ ισταμένων, οίτινες δεν θέλουσι γευθή θάνατον, εωσού ίδωσι την βασιλείαν του Θεού ελθούσαν μετά δυνάμεως.»

    Λουκάς 9: 26-27: «Διότι όστις επαισχυνθή δι’ εμέ και τους λόγους μου, διά τούτον ο Υιός του ανθρώπου θέλει επαισχυνθή, όταν έλθη εν τη δόξη αυτού και του Πατρός και των αγίων αγγέλων. Λέγω δε προς εσάς αληθώς, Είναι τινές των εδώ ισταμένων, οίτινες δεν θέλουσι γευθή θάνατον, εωσού ίδωσι την βασιλείαν του Θεού.»

    Εδώ βλέπουμε τον Χριστό να χρονολογεί την επιστροφή του. Αν ο ερχομός του Ιησού και της Βασιλείας του είναι μελλοντικά γεγονότα, τότε υπάρχουν περίπου 2.000 συν ετών άνθρωποι που ζουν ακόμα και περιμένουν να βιώσουν αυτή την έλευση.

  8. Σε μεγάλο μέρος της Καινής διαθήκης, βλέπουμε τον Παύλο που προειδοποιούσε για την εγγύτητα της επιστροφής του Χριστού.

    «Και μάλιστα, εξεύροντες τον καιρόν, ότι είναι ήδη ώρα να εγερθώμεν εκ του ύπνου· διότι είναι πλησιεστέρα εις ημάς η σωτηρία παρ’ ότε επιστεύσαμεν. Η νυξ προεχώρησεν, η δε ημέρα επλησίασεν· ας απορρίψωμεν λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ενδυθώμεν τα όπλα του φωτός. Ας περιπατήσωμεν ευσχημόνως ως εν ημέρα, μη εις συμπόσια και μέθας, μη εις κοίτας και ασελγείας, μη εις έριδα και φθόνον· αλλ’ ενδύθητε τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και μη φροντίζετε περί της σαρκός εις το να εκτελήτε τας επιθυμίας αυτής. » ( Ρωμαίους 13: 11-14.)

    Είναι πολύ ενδιαφέρον πώς το θέτει ο Παύλος: γιατί τώρα η σωτηρία μας είναι πλησιέστερη από ό, τι πιστεύαμε.

    Στους επόμενους στίχους βλέπουμε ότι ο Παύλος συστήνει ακόμη ότι δεν ήταν καλό ούτε να παντρεύονται!
    «Λέγω δε τούτο, αδελφοί, ότι ο ΕΠΙΛΟΙΠΟΣ καιρός είναι ΣΥΝΤΟΜΟΣ, ώστε και οι έχοντες γυναίκας να ήναι ως μη έχοντες,
    Ο άγαμος μεριμνά τα του Κυρίου, πως να αρέση εις τον Κύριον· ο δε νενυμφευμένος μεριμνά τα του κόσμου, πως να αρέση εις την γυναίκα. » (1 Κορινθίους 7: 25-31.)

    Βλέπουμε τον Παύλο να λέει ότι επειδή ο χρόνος είναι τόσο σύντομος, είναι καλύτερα αν δεν παντρευτήκατε ποτέ. Και εκείνοι από εσάς που είστε παντρεμένοι, να ενεργείτε σαν να μην είστε παντρεμένοι!

  9. Ο Παύλος μιλάει στους Κορίνθιους διαβεβαιώνοντας τους ότι ο ερχομός του Χριστού ήταν τόσο κοντά που «δεν θα κοιμηθούμε όλοι μας».

    (1 Κορινθίους 15: 51-52.)
    «Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή.»

  10. Ο Παύλος συνεχίζει να δείχνει το πρώτο αιώνα στο πλαίσιο των ζητημάτων στα οποία απευθύνεται, λέγοντας στους Θεσσαλονικείς όχι μόνο ότι έχουν το πνεύμα και την ψυχή τους, αλλά και ότι το σώμα τους θα κρατηθεί άψογο στην επιστροφή του Χριστού. Αν η επιστροφή του Χριστού επρόκειτο να είναι χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, η φράση να κρατηθεί το σώμα τους απρόσβλητο κατά την επιστροφή Του δεν θα είχε νόημα. Εκεί τα σώματα τα θα είχαν φθαρεί εδώ και καιρό.

    1 Θεσσαλονικείς 5:23: « Αυτός δε ο Θεός της ειρήνης είθε να σας αγιάση ολοκλήρως, και να διατηρηθή ολόκληρον το πνεύμά σας και η ψυχή και το ΣΩΜΑ αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.»

  11. Ο απόστολος Ιάκωβος προκάλεσε τους αναγνώστες του να είναι υπομονετικοί επειδή ο ερχομός του Χριστού Ιησού ήταν κοντά. Αυτή η παρόρμηση δεν θα είχε νόημα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα, αν ο ερχομός του Χριστού επρόκειτο να έρθει χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

    Ιάκωβος 5: 7-8: «Να είστε υπομονετικοί λοιπόν, αδελφοί, έως της παρουσίας του Κυρίου. Ιδού, ο γεωργός περιμένει τον πολύτιμον καρπόν της γης και μακροθυμεί δι’ αυτόν, εωσού λάβη βροχήν πρώϊμον και όψιμον· μακροθυμήσατε και σεις, στηρίξατε τας καρδίας σας, διότι η παρουσία του Κυρίου επλησίασε.»

    Ιάκωβος 5:9: « Μη στενάζετε κατ’ αλλήλων, αδελφοί, διά να μη κατακριθήτε· ιδού, ο κριτής ίσταται έμπροσθεν των θυρών.»

    Ο όρος «θύρα» χρησιμοποιείται μεταφορικά εδώ. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τον όρο για να τονίσει την επικείμενη προσέγγιση του Κριτή χριστού.

  12. Ο Πέτρος, την ημέρα της Πεντηκοστής, συνδέει την εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος με την προφητεία του Ιωήλ. (Πράξεις 2: 15-21)

    «Διότι ούτοι δεν είναι μεθυσμένοι, καθώς σεις νομίζετε· διότι είναι τρίτη ώρα της ημέρας· αλλά τούτο είναι το ρηθέν διά του προφήτου Ιωήλ· Και εν ταις εσχάταις ημέραις, λέγει ο Θεός, Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, και θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας, και οι νεανίσκοι σας θέλουσιν ιδεί οράσεις, και οι πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ενυπνιασθή ενύπνια· και έτι επί τους δούλους μου και επί τας δούλας μου εν ταις ημέραις εκείναις θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου, και θέλουσι προφητεύσει· και θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω και σημεία επί της γης κάτω, αίμα και πυρ και ατμίδα καπνού· ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος και η σελήνη εις αίμα, πριν έλθη η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και επιφανής.»

    Ο Πέτρος, αναγνωρίζει την εκδήλωση του Πνεύματος με αυτό που επρόκειτο να λάβει χώρα στις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζει τον χρόνο του ως τις τελευταίες μέρες. Δείχνει επίσης ότι πρόκειται για εποχή κρίσης και έλευσης του Κυρίου. Αναφερόμενος στον Ιωήλ, ο Πέτρος χρησιμοποιεί την ίδια αποκαλυπτική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Χριστός στην προφητεία του όπου είπε: «Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή.» (Κατά Ματθαίον 24:29). Ο Ιησούς, όπως και ο Πέτρος, ταυτίζει αυτά τα γεγονότα με τη γενεά στην οποία απευθυνόταν στην εποχή του. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Κατά Ματθαίον 24:34)

    Στις Πράξεις 2:40 καταγράφεται ότι ο Πέτρος τους προειδοποίησε και τους παρακαλούσε να σωθούν από τη διεφθαρμένη γενεά στην οποία ζούσαν. Στις Πράξεις 2:37 διαβάζουμε οτι ο λαός «ήλθεν εις κατάνυξιν η καρδία αυτού» όταν άκουσε αυτά τα πράγματα από τον Πέτρο και τρεις χιλιάδες βαπτίστηκαν εκείνη την ημέρα.

    Πολλοί συνειδητοποίησαν τη δυσκολία στην οποία βρίσκονταν και επέλεξαν να δεχτούν το μήνυμα του ευαγγελίου και να ξεφύγουν από την έλευση προφητευόμενης καταστροφής στη γη του Ισραήλ. Ενώ ο Πέτρος κήρυσσε ένα μήνυμα μετάνοιας και συγχώρεσης των αμαρτιών (Πράξεις 2:38), κήρυξε επίσης ένα μήνυμα φυσικής σωτηρίας από την επερχόμενη καταστροφή. Ο Πέτρος έδωσε την ίδια προειδοποίηση που έδωσε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής όταν μίλησε στους Φαρισαίους και τους Σαδουκαίους σχετικά με την επερχόμενη οργή (Ματθαίος 3: 7). Αυτή είναι η ίδια προειδοποίηση που έδωσε ο Ιησούς στο Ματθαίο 23: 33-38.

  13. «Εν εκείναις δε ταις ημέραις έρχεται Ιωάννης ο βαπτιστής, κηρύττων εν τη ερήμω της Ιουδαίας και λέγων: « Μετανοείτε· διότι επλησίασεν η βασιλεία των ουρανών. Διότι ούτος είναι ο ρηθείς υπό Ησαΐου του προφήτου, λέγοντος· Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου, ευθείας κάμετε τας τρίβους αυτού.» ( Ματθαίος 3: 1-3)

    Στον Μάρκο, βλέπουμε ότι ο Ιωάννης λέει: «ο καιρός επληρώθη». Έτσι, ο Ιωάννης είπε ότι ο χρόνος ήταν τώρα. Οταν ο Ιωάννης τέθηκε στη φυλακή, ο Ιησούς ήρθε στη Γαλιλαία, κηρύσσοντας το ευαγγέλιο της βασιλείας του Θεού, Και λέγοντας: «ότι επληρώθη ο καιρός και επλησίασεν η βασιλεία του Θεού· μετανοείτε και πιστεύετε εις το ευαγγέλιον.» Μάρκος 1: 14-15

    Βλέπουμε το ίδιο σημείο στο Ματθαίο: «ο καιρός επληρώθη».
    Από εκείνη την εποχή ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει και να λέει : “Μετανοήστε, γιατί η βασιλεία των ουρανών είναι κοντά” . (Ματθαίος 4: 12,16-17.)

    Ο Ιησούς έδωσε επίσης οδηγίες στους μαθητές να κηρύξουν επίσης ότι η Βασιλεία είναι κοντά.
    «Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς και παρήγγειλεν εις αυτούς, λέγων· Εις οδόν εθνών μη υπάγητε, και εις πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθητε· υπάγετε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα του οίκου Ισραήλ. Και υπάγοντες κηρύττετε, λέγοντες ότι επλησίασεν η βασιλεία των ουρανών. » ( Ματθαίος 10: 5-7.)

    Επιπλέον, ο Ιησούς είπε στους μαθητές του ότι δεν θα προλάβουν να τελειώσουν το κήρυγμα στις πόλεις του Ισραήλ εωσού έλθη ο Υιός του ανθρώπου.

    Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση!
    «Όταν δε σας διώκωσιν εν τη πόλει ταύτη, φεύγετε εις την άλλην· διότι αληθώς σας λέγω, δεν θέλετε τελειώσει τας πόλεις του Ισραήλ, εωσού έλθη ο Υιός του ανθρώπου.» (Ματθαίος 10:23)

    Ο Ιησούς δεν πρότεινε στους μαθητές ότι θα θα περάσει πολύς καιρός ώσπου να έρθει αλλά ότι θα είναι πολύ σύντομος ο χρόνος: «δεν θέλετε τελειώσει τας πόλεις του Ισραήλ, εωσού έλθη ο Υιός του ανθρώπου.»

  14. Εβραίους 10: 36-37: «Διότι έχετε χρείαν υπομονής, διά να κάμητε το θέλημα του Θεού και να λάβητε την επαγγελίαν. Διότι έτι ολίγον καιρόν, και θέλει ελθεί ο ερχόμενος και δεν θέλει βραδύνει.»

    Αυτή η δήλωση έγινε πριν από 2000 περίπου χρόνια στους Εβραίους χριστιανούς στους οποίους ειπώθηκε ότι θα επιμείνουν, ώστε να λάβουν αυτό που τους υποσχέθηκε στην επιστροφή του Χριστού. Η επιστροφή του Χριστού θεωρείται ως ένα γεγονός που θα λάβει χώρα σε ελάχιστο διάστημα και χωρίς καθυστέρηση. Ο συγγραφέας είχε ήδη πει στους χριστιανούς του πρώτου αιώνα να μην εγκαταλείψουν καθώς είδαν την ημέρα να πλησιάζει (Εβραίους 10:25). Σύμφωνα με το πλαίσιο, «η ημέρα πλησιάζει» θεωρείται ως η επιστροφή του Ιησού Χριστού. Αυτοί οι Χριστιανοί πίστευαν ότι ο Χριστός θα επιστρέψει κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

    Στο Εβραίους 9:28 ο συγγραφέας υποδεικνύει ότι οι Χριστιανοί περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή του Χριστού για να λάβουν τη σωτηρία που διευκόλυνε ο θάνατος του Χριστού.

    Εβραίους 9:28: « ούτω και ο Χριστός, άπαξ προσφερθείς διά να σηκώση τας αμαρτίας πολλών, θέλει φανή εκ δευτέρου χωρίς αμαρτίας εις τους προσμένοντας αυτόν διά σωτηρίαν.»

  15. «Το βασικό μήνυμα του Χριστού ήταν ότι το τέλος της ιστορίας ήταν κοντά, ότι ο Θεός σύντομα θα παρέμβει για να ανατρέψει το κακό και να εδραιώσει την εξουσία του στη γη, και ότι ο Ιησούς Και οι μαθητές του όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα στο τέλος του χρόνου θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ζωών τους.» (Bart Denton Ehrman)

    Όταν η προφητεία του Χριστού για την δευτέρα παρουσία δεν εκπληρώθηκε, τότε ένας πλαστογράφος απατεώνας έγραψε την Β Πέτρου επιστολή και δήλωσε χαρακτηριστικά οτι ο Θεός ΑΝΕΒΑΛΕ την Παρουσία του λόγο της μακροθυμίας του. «Το δε γεγονός, ότι ο Κύριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» Β Πε. 3,15 Μετάφραση Κολιτσάρα.

    Για τους περισσότερους ειδικούς το ζήτημα της συγγραφικής ταυτότητας έχει ήδη επιλυθεί. Ο απόστολος Πέτρος δεν έγραψε αυτή την επιστολή. Η πλειοψηφία των μελετητών υιοθετεί αυτή την προοπτική χωρίς πολλή συζήτηση. «Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η Β Πέτρου επιστολή δεν προέρχεται από τον Πέτρο και αυτό σήμερα αναγνωρίζεται ευρέως» Werner Kümmel

    «Οι περισσότεροι βιβλικοί λόγιοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Πέτρος δεν είναι ο συγγραφέας» https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Epistle_of_Peter

    «Η Β Πέτρου επιστολή προέκυψε από κάποιον άγνωστο ιουδαιοχριστιανό που την απέδωσε στον απόστολο Πέτρο για μεγαλύτερο κύρος.» Καραβιδόπουλος, Ιωάννης (2004). «Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη» σελ. 430–436.

  16. Στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας. «Tα συμπεράσματα του Mάρκου είναι πράγματι πλαστά. Σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880)

    Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο κεφ 16. Απο τους αρχαιότερους κώδικες απουσιάζουν τα εδάφια 9 ως 20 που κάνουν αναφορά στην νεκρανάσταση του Χριστού. ΕΔΩ http://codexsinaiticus.org/en/manuscript.aspx?book=34&chapter=16&lid=en&side=r&verse=8&zoomSlider=0

    Τα πρώτα και πιο αξιόπιστα χειρόγραφα του Μάρκου τελειώνουν στο 16: 8. (Edwards 2002 , σελ. 500-01) Kαι αυτό υποστηρίζεται από δηλώσεις των πατέρων της εκκλησίας Ευσέβιο και Ιερώνυμο. ( Schröter 2010 , σελ. 279.) Η πλειοψηφία των μελετητών υπογραμμίζει ότι αυτό είναι το αρχικό τέλος. Τα εδάφια 9-20 γράφτηκαν στις αρχές του 2ου αιώνα και προστέθηκαν αργότερα τον ίδιο αιώνα. (Horsely 2007 , σελ. 91.)

    Παραθέτω απο την βιβλική αρχαιολογία. «Tο τέλος 9-20 είναι φανερά ψευδές. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή. Αυτό το τέλος δεν βρίσκεται στα πρώτα μας και πιο αξιόπιστα ελληνικά χειρόγραφα του Μάρκου.» https://www.biblicalarchaeology.org/daily/biblical-topics/new-testament/the-strange-ending-of-the-gospel-of-mark-and-why-it-makes-all-the-difference/

    Οι Westcott and Hort στο κριτικό τους κείμενο «Η Καινή Διαθήκη στην αρχική ελληνική γλώσσα» τοποθέτησαν τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) μέσα σε αγκύλες. Επίσης και τον τίτλο «Κατα Μαρκον» στην σελίδα 113. https://archive.org/stream/newtestamentinor01west#page/112/mode/2up

    Tο 1990 o Bruce Metzger συμμετείχε στην Επιτροπή Μεταφραστών για τη νέα αναθεωρημένη τυποποιημένη έκδοση (NRS). Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην NRS είναι μέσα σε αγκύλες. https://www.biblestudytools.com/nrs/mark/16.html

    Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην English Standard Version (ESV) είναι μέσα σε αγκύλες. https://www.biblestudytools.com/esv/mark/16.html

    Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην Common English Bible (CEB) είναι μέσα σε αγκύλες, και εκτος τούτου δηλώνει οτι είναι μεταγενέστερη προσθήκη. «Endings Added Later» https://www.biblestudytools.com/ceb/mark/16.html

    Στην New International Version (NIV) διαβάζουμε για τα εδάφια (Μαρκος 16.9-20). «Τα πρώτα χειρόγραφα και μερικοί άλλοι αρχαίοι μάρτυρες δεν έχουν τους στίχους 9-20.» https://www.biblestudytools.com/mark/16.html

    Ο Bart Denton Ehrman στο jesus interrupted περιγράφει την πρόοδο που έχουν καταφέρει οι μελετητές στην κατανόηση της Βίβλου τα τελευταία διακόσια χρόνια και τα αποτελέσματα της μελέτης τους, αποτελέσματα που είναι συχνά άγνωστα μεταξύ του πληθυσμού γενικότερα. Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζει την ποικιλομορφία των απόψεων που βρέθηκαν στην Καινή Διαθήκη, και την ύπαρξη πλαστών βιβλίων που γράφτηκαν στα ονόματα των αποστόλων από χριστιανούς συγγραφείς που έζησαν δεκαετίες αργότερα.

  17. Σύμφωνα με τον ερευνητή της Καινής Διαθήκης EP Sanders , οι αφηγηματικές γνώσεις του Ματθαίου και του Λουκά είναι οι πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις θρύλων στα Συνοπτικά Ευαγγέλια. (Sanders, E. P. (1993), The Historical Figure of Jesus, London: Allen Lane, pp. 85–88.)

    Ο Rudolf Bultmann στηρίχθηκε στην απομυθοποίηση, μια προσέγγιση που ερμηνεύει τα μυθολογικά στοιχεία στην Καινή Διαθήκη. Ισχυρίστηκε ότι μόνο η πίστη στο κήρυγμα είναι απαραίτητη για τον χριστιανό και όχι συγκεκριμένα γεγονότα σχετικά με τον ιστορικό Ιησού. (Bultmann 1991 «Jesus and the Eschatological Kingdom» pp. 91–102)

    Η ιστορία είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας πραγματικών γεγονότων και όχι εγκεφαλική δραστηριότητα που παράγει μυθικά και σκόπιμα επινοήματα.

    1. Γιατρέ αν και λαλίστατος παραμένεις “τυφλὸς τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ ” (Οιδίπους Τύραννος, Σοφοκλή, στ 371). Ας σου ευχηθώ να βοηθηθείς να επιλέξεις ελεύθερα να ανοίξεις τα μάτια της ψυχής σου … Φιλικά.

      1. Όταν το κάλπικο και το εικονικό εμφανίζονται ως γνήσιο και πραγματικό, τότε το σκοτάδι γίνεται το θαμπό φως της αγίας άγνοιας, τη θεία φώτιση που τυφλώνει.

        1. Γιατρέ, Η λογική του Νου αναζητά και ανακαλύπτει το Φως (φάος) που ήδη έχει αποκαλυφθεί από την “Καρδιά”. Η Θεωρία της Μεγάλης έκρηξης μπορεί να ανακαλύπτει πολλά και θαυμαστά … αλλά εσύ πιστεύεις ότι ο Υλικός Κόσμος είναι προϊόν τύχης και εξέλιξης …
          Λίγο αμφισβήτηση δεν βλάπτει αφού δεν είναι πάντα ούτε το γνήσιο πραγματικό ούτε το κάλπικο εικονικό… όπως ούτε και το αόρατο ορατό.
          Φιλικά.

          1. Η λογική του Νου, εξετάζει το γεγονός ότι οι προφητείες του Χριστού απέτυχαν να εκπληρωθούν, ταξινομεί τις πλαστογραφίες και τους μύθους, απορρίπτοντας κάθε τι κάλπικο.

  18. Doc…..Κουράζεις με τη μακροσκελή ανούσια επανάληψη και γίνεσαι βαρετός..Εσκεμμένα ή όχι .. Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια έλεγαν οι παλιοί.
    Χαλάρωσε….Θα δείξει…..

    1. Ο καιρός μπορεί να φέρει τα λάχανα, αλλά τον Χριστό δεν θα τον φέρει.

      «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις» Bart Denton Ehrman.

  19. Καλημέρα γιατρέ,εάν υπήρχε αστυνομία επαναλήψεων θα σε μπουζούριαζε να εκτίσεις την
    ποινή σου ισόβια.Εάν τις επαναλήψεις τις είχες σε ευρώ θα ήσουν πάμπλουτος.
    Επανάληψη μητέρα μαθήσεως,οχι γιαγιά μαθήσεως.

  20. Ο Παύλος μιλάει στους Κορίνθιους διαβεβαιώνοντας τους ότι ο ερχομός του Χριστού ήταν τόσο κοντά που «δεν θα κοιμηθούμε όλοι μας».

    (1 Κορινθίους 15: 51-52.)
    «Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες (και τον εαυτό του) μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή.»

  21. Η Αποκάλυψη που δόθηκε στον Ιωάννη αρχίζει και τελειώνει με δηλώσεις που δείχνουν ότι τα γεγονότα που συζητήθηκαν θα γίνουν γρήγορα και ο χρόνος ήταν κοντά. Αυτά τα γεγονότα περιλάμβαναν την επιστροφή του Χριστού. Θυμηθείτε, αυτή η προφητεία γράφτηκε πριν από περίπου 2000 χρόνια και απευθύνθηκε στους χριστιανούς του πρώτου αιώνα. Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν αυτό το μήνυμα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα αν «γρήγορα» και «κοντά» σήμαινε πράγματι κάτι μακρινό; Ας δούμε πώς χρησιμοποιούνται οι λέξεις «γρήγορα» και «κοντά» στην Αποκάλυψη.

    Αποκάλυψη 1: 1: « Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, την οποίαν έδωκεν εις αυτόν ο Θεός, διά να δείξη εις τους δούλους αυτού όσα πρέπει να γείνωσι ταχέως.» («ταχέως» με ταχύτητα, γρήγορα) Μεταφ Κολιτσάρα «να πραγματοποιηθούν συντόμως»

    Αποκάλυψη 1: 3: «Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή· διότι ο καιρός είναι πλησίον.» Μετάφ Κολιτσάρα «διότι ο καιρός, που θα πραγματοποιηθούν αυτά, είναι πολύ κοντά.»

    Αποκάλυψη 22: 7: «Ιδού, έρχομαι ταχέως. Μακάριος όστις φυλάττει τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου.»
    Μετάφ Κολιτσάρα «έρχομαι γρήγορα. »

    Αποκάλυψη 22:10: «Και λέγει προς εμέ· Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· διότι ο καιρός είναι εγγύς.»

    Αποκάλυψη 22:12: « Και ιδού, έρχομαι ταχέως…» Μετάφ Κολιτσάρα « Ιδού έρχομαι γρήγορα…»

    Αποκάλυψη 22:20: «Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως.» Μετάφ Κολιτσάρα «Λεγει ο Χριστός, Ναι, έρχομαι γρήγορα.»

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στον Ιωάννη λέγεται να μην σφραγίσει τα λόγια αυτής της προφητείας επειδή ο καιρός είναι κοντά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προφήτη Δανιήλ ο οποίος είχε πει να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν επειδή θεωρούνται ότι εκπληρώνονται στο μακρινό μέλλον.

    Δανιήλ 8:26: «Και η ρηθείσα όρασις περί των ημερονυκτίων είναι αληθής· συ λοιπόν σφράγισον την όρασιν, διότι είναι διά ημέρας πολλάς.»

    Δανιήλ 12: 9: «Και είπε, Ύπαγε, Δανιήλ· διότι οι λόγοι είναι κεκλεισμένοι και εσφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού.»

  22. Η έννοια της λέξης «ταχέως».

    Αν σου έλεγα ότι ερχόμουν για να σε δω ταχέως θα καταλάβαινες ότι σε λίγο θα έρθω να σε δω. Θα καταλάβαινες ότι η χρήση της λέξης «ταχέως» θα σήμαινε κάτι που θα συνέβαινε γρήγορα. Είναι αυτός ο τρόπος που οι άνθρωποι πριν 2000 χρόνια χρησιμοποίησαν και κατάλαβαν τη λέξη «ταχέως»; Ας ρίξουμε μια ματιά.

    1 Κορινθίους 4:19: « πλην θέλω ελθεί ταχέως προς εσάς, εάν ο Κύριος θελήση, και θέλω γνωρίσει ουχί τον λόγον των πεφυσιωμένων, αλλά την δύναμιν·»

    Φιλιππησίους 2:19: «Ελπίζω δε επί τον Κύριον Ιησούν να πέμψω προς εσάς ταχέως τον Τιμόθεον, διά να ευφραίνωμαι και εγώ μαθών την κατάστασίν σας·»

    1 Πέτρου 1: 13-14: «Διά τούτο αναζωσθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ΕΡΧΟΜΕΝΗΝ εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός»

    Αποκάλυψη 22:12: «Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ’ εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού.»

    Από το πλαίσιο των προηγούμενων εδαφίων γίνεται σαφές ότι όταν οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν τη λέξη «ταχέως» στη γλώσσα τους, ήταν να γνωστοποιήσουν την ιδέα ότι αυτό που γράφουν θα συνέβαινε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν η λέξη «ταχέως» χρησιμοποιείται σε σχέση με την επιστροφή του Ιησού, δεν χάνει ξαφνικά τη συνήθη έννοια του κάτι που πρόκειται να συμβεί.

    Η λέξη σημαίνει πάντα με ταχύτητα, ταχύτητα και βιασύνη. Ο βιβλικός λόγιος Kurt Aland στα σχόλιά του στην Αποκάλυψη 22:12, λέει: «Στο αρχικό κείμενο η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται είναι “ταχέως” και δεν σημαίνει “σύντομα “, με την έννοια “κάποτε” , αλλά “τώρα, αμέσως” .

    Όπου χρησιμοποιείται αυτή η λέξη αναφορικά με τον ερχομό του Χριστού, υπάρχει κάποιος γλωσσικός λόγος για να πιστέψουμε ότι αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό από το γεγονός που θα συμβεί σύντομα στον πρώτο αιώνα; Είναι λογικό να επεκταθεί η λέξη «ταχέως» σε μια περίοδο σχεδόν 2000 ετών;

  23. Οι χριστιανοί του πρώτου αιώνα πίστευαν στην επικείμενη δεύτερη έλευση στην διάρκεια της Γενιάς τους σύμφωνα πάντα με τις υποσχέσεις του Χριστού. (Ματθαίος 10:23, 16:28, 24:34)

    «Το βασικό μήνυμα του Χριστού ήταν ότι το τέλος της ιστορίας ήταν κοντά, ότι ο Θεός σύντομα θα παρέμβει για να ανατρέψει το κακό και να εδραιώσει την εξουσία του στη γη και ότι ο Ιησούς Και οι μαθητές του όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα στο τέλος του χρόνου θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ζωών τους.» ( Bart Denton Ehrman)

    «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. κδ΄34).

    «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. ιστ΄28, Μάρκ. θ΄1 και Λουκ. θ΄27).

    Γιατί λοιπόν δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις του Χριστού και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους;

    «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις» Bart Denton Ehrman.

    Η Θεότητα του Τριαδικού Θεού είναι ένα κατασκεύασμα των ανώνυμων Αγυρτών συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων ηγετών του Ιερατείου. Χτίστηκε τεχνηέντως με κύριο χαρακτηριστικό το τέχνασμα της τεχνητής επαλήθευσης των προφητειών της ΠΔ. Παράδειγμα (Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15.) Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υποσχέσεις του ΔΕΝ εκπληρώθηκαν.

    Στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας. «Tα συμπεράσματα του Mάρκου είναι πράγματι πλαστά. Σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880)

  24. Η “αδιάσειστη” παρηγορητική βάση που είναι ο στύλος κάθε θρησκευτικού οικοδομήματος, διαφέρει απο θρησκεία σε θρησκεία, αλλά για τους οπαδούς δεν παύει να είναι αδιάσειστη. Είτε η βάση είναι ο Χριστός, είτε ο Κρίσνα, ή ο Αλλάχ.

  25. Ο Κύριος δεν μπόρεσε να κάνει θαύματα στη Ναζαρέτ!Γιατί?
    — ήρθε στην πατρίδα του ,τη Ναζαρέτ, που είχε μεγαλώσει. Οι μαθητές του τον ακολουθούσαν. Το Σάββατο πήγε να διδάξει στη συναγωγή. Πήρε το χειρόγραφο του Ησαΐα, και τους διάβασε ένα σημείο που λέει: ‘πνεύμα κυρίου με έστειλε να φέρω χαρούμενο μήνυμα στους φτωχούς, να θεραπεύσω τους ψυχικά συντριμμένους, να κηρύξω άφεση σε αιχμαλώτους, και το φως στους τυφλούς, Έδωσε το χειρόγραφο, και τους είπε: «σήμερα βρίσκει την εκπλήρωσή της η προφητεία που μόλις ακούσατε»
    Πολλοί απορούσαν κι έλεγαν: «από πού τα κατέχει αυτά? αυτός δεν είναι ο γιός μαραγκού?, η μητέρα του δεν λέγεται Μαριάμ?, και τα αδέλφια του: Ιάκωβος και Ιωσής και Σίμωνας και Ιούδας? Και οι αδελφές του δεν μένουν εδώ στον τόπο μας?» Και σκανδαλίζονταν σχετικά με αυτόν, Κι εκείνος τους είπε: «θα μου πείτε: ‘ό,τι έγινε στην Καπερναούμ, κάνε τα κι εδώ στην πατρίδα σου’. Σας βεβαιώνω, πως δεν υπάρχει προφήτης που να μην τον περιφρονούν οι συμπατριώτες του, οι συγγενείς και η οικογένειά του. »
    Όλοι μέσα στη συναγωγή εξοργίστηκαν, και σηκώθηκαν να τον βγάλουν έξω απ’ την πόλη. Κι έτσι δ ε ν μ π ο ρ ο ύ σ ε να κάνει εκεί θ α ύ μ α , παρά μόνο ακούμπησε τα χέρια του σε λίγους αρρώστους και θεράπευσε. Κι έμεινε κατάπληκτος από την απιστία τους.Τα θαύματα προυποθέτουν πίστη στην ΖΩΗ και όχι στον θάνατο.
    «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή»
    -ό,τι ζητήσετε στο όνομά μου, εγώ θα το κάνω.
    –ό,τι ζητήσετε από τον Πατέρα μου στο όνομά μου, θα σας το δώσει.
    –αλήθεια σας λέω, αυτός που πιστεύει σ ε μ έ ν α , θα κάνει τα ίδια έργα που κάνω εγώ, και ακόμα μεγαλύτερα !!!Ο Απόστολος Πέτρος θεράπευσε ασθενή με την σκιά του!
    Σε ενα άνοιγμα και κλείσιμο ματιού αιφνίδια,πνευματικά νεκροί ανασταίνονται ανά τους αιώνας και λαμβάνουν ζωή που κανείς άλλος δεν μπορεί να τους στερήσει .
    Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της ζωοδόχου πηγής του Κυρίου?

    1. Φίλε Άσχετε επειδή δεν μπόρεσες να υπερασπίσεις την Πίστη σου με το θέμα των προφητειών, βρήκες τώρα άλλο τροπάριο. Τα θαύματα. Έκανε θαύματα ο Χριστός; Αυτός που απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του προς τους μαθητές του; Και που το είδες γραμμένο αυτό; Μήπως στις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων, και λοιπών πλαστογράφων Αγυρτών απατεώνων, που έντυσαν την θεότητα του Χριστού εκπληρώνοντας πάνω του τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης;

      1. Ναι ρε φίλε αφού ηταν παραμυθάδες όπως ισχυρίζεσαι γιατι δεν έγραψαν ότι έκανε θαύματα ο Κύριος στην Ναζαρέτ?Μήπως γιατί δεν έκανε?
        Μήπως γιατί τα θαύματα που έγιναν αλλού ηταν αληθινότατα?
        Πέραν πάσης αμφιβολίας?Ο Κύριος δεν έκανε θαύματα 100 χρόνια πριν τα γραφόμενα ευαγγέλια .Οι κάτοικοι των περιοχών στα οποία έγιναν ΔΕΝ ήταν νεκροί .Αντίθετα ζούσαν,γνώριζαν ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ότι ήταν αλήθεια .
        Δεν μπορούσαν να τους κοροιδέψουν.

        1. Αυτοί που κατέγραψαν όλα αυτά τα οποία εσύ πιστεύεις, ήταν ανώνυμοι συγγραφείς, μεταξύ αυτών και πολλοί πλαστογράφοι. Αποδεδειγμένα!

          Απο το πλαίσιο των καταγραφών επιβεβαιώνεται περίτρανα οτι οι προφητείες του Χριστού ήταν αποτυχημένες. Επίσης γίνεται φανερή η προσπάθεια του πλαστογράφου της Β Πέτρου επιστολής να εξαπατήσει τα πρόβατα, καθώς και της εκκλησίας αργότερα.

          Σχετικά με τις προφητείες, αυτοί οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων (συγγράμματα που χρησιμοποιούνταν σε τακτική βάση από τις εκκλησίες για κατηχητική εκπαίδευση) εκπλήρωσαν τεχνηέντως τις μεσσιανικές προφητείες της Π Δ στο πρόσωπο του Χριστού, για να («ίνα») εκπληρωθεί η προφητεία.

          Στοιχεία των οποίων αμφισβητείται η ιστορική αυθεντικότητα περιλαμβάνουν τα δύο στοιχεία της γέννησης του Ιησού , τα θαύματα, και η ανάσταση.

          Σύμφωνα με τον ερευνητή της Καινής Διαθήκης EP Sanders , οι αφηγηματικές γνώσεις του Ματθαίου και του Λουκά είναι οι πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις θρύλων στα Συνοπτικά Ευαγγέλια. (Sanders, E. P. (1993), The Historical Figure of Jesus, pp. 85–88.)

          Ο Rudolf Bultmann στηρίχθηκε στην απομυθοποίηση, μια προσέγγιση που ερμηνεύει τα μυθολογικά στοιχεία στην Καινή Διαθήκη.
          (Bultmann 1991 «Jesus and the Eschatological Kingdom» pp. 91–102)

  26. Πότε θα πάψεις να αλλοιώνεις πηγή που επικαλείσαι?ΗΜΑΡΤΟΝ!
    «”Πρώτο Χριστιανοί” πίστευαν οτι η δευτέρα έλευση ήταν επικείμενη(ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ). Έκτοτε οι περισσότεροι χριστιανοί θεολόγοι πιστεύουν ότι η ορατή εμφάνιση του Ιησού μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και ότι οι Χριστιανοί πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι γι ‘αυτό. »
    Καλά δεν ντρέπεσαι να κρύβεις την πλήρη μετάφραση .
    Οι ιεχωβάδες ξεκίνησαν να πιστεύουν απο τότε ότι θα γίνει άμεσα η β παρουσία και για 1000 χρόνια ο κόσμος θα είναι τελειος.ΠΛΑΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ?
    ΔΙΟΤΙ όπως και συ προσπαθούν να ερμηνεύσουν
    κυριολεκτικά ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ???

    1. Σας απέδειξα στα άνωθεν σχόλια μου, ότι οι Απόστολοι και οι πρώτοι χριστιανοί, πίστευαν (σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Χριστού) και κήρυτταν την επικείμενη έλευση του Χριστού εντός της Γενιάς τους. Και μάλιστα εφάρμοσαν εσχατολογικές προφητείες της Π Δ στις μέρες τους, για να επιβεβαιώσουν τον λόγο τους. Αν θες να τους πεις χιλιαστές, πες τους. Αν δεν βλέπεις τα παραπάνω σχόλια μου, θα αναγκαστώ να τα κάνω copy paste κάτω απ` το δικό σου σχόλιο. Και ας λες μετά ότι επαναλαμβάνομαι.

  27. Δεν τα λέω ‘εγω η μπριτάνικα που αναφέρθηκες και εξαφάνισες το γράφει,
    εχει σε παρένθεση τον χιλιασμό όχι εγώ επαναλαμβάνω.
    Second Coming, also called Second Advent or Parousia, in Christianity, the future return of Christ in glory, when it is understood that he will set up his kingdom, judge his enemies, and reward the faithful, living and dead. Early Christians believed the Advent to be imminent (see MILLENNIUM=χιλιασμός).Πολυ πιθανό να κάνεις αντιγραφές για να καλύψεις με ατελείωτα σχόλια το ότι πιάστηκες για ακόμη μια φορα με την γίδα στην πλάτη!!!

    ;

    1. Όταν ασχολείσαι με πράγματα που δεν γνωρίζεις αυτά παθαίνεις.

      Τόσο στις Πράξεις των Αποστόλων όσο και στην υπόλοιπη Καινή Διαθήκη υπάρχει μια διάθεση προσμονής και εγγύτητας για την εκπλήρωση της επαγγελίας. Ο Ιωάννης, στην Αποκάλυψη, αναφέρεται σε μια χιλιετή βασιλεία, όπου ο διάβολος θα είναι δέσμιος και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορεί να πλανά τα έθνη. Μαζί με τον Ιησού Χριστό, οι αναστημένοι της πρώτης ανάστασης γίνονται βασιλιάδες και ιερείς, και κάθονται σε θρόνους για να κρίνουν.

      Πρόσεξε τώρα.
      «Το αν τα λόγια αυτά είναι συμβολικά ή όχι αποτέλεσε αργότερα θέμα αντιλογίας. Ο πρώτος εκκλησιαστικός υπερασπιστής της συμβολικής κατανόησης της χιλιετούς βασιλείας ήταν ο Ωριγένης στις αρχές του 3ου αιώνα, αντίθετα προς τις διαθέσιμες μαρτυρίες των Πατέρων της Εκκλησίας που καταδεικνύουν μία κυριολεκτική κατανόηση των λόγων της Αποκάλυψης.»

      Πότε λοιπόν άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο;
      Τι πίστευαν οι πρώτοι χριστιανοί;
      Τι πίστευαν οι Απόστολοι;

  28. Βρε Γιατρέ αν δεν είσαι προβληματισμένος μάλλον είσαι πλανημένος! Δε σε έχρισε κανείς μεταφραστή της Καινής Διαθήκης, ούτε εσένα, ουτε τους τυχάρπαστους αμερικανγερμανο και λοιπούς που αναφέρεις! Αν δε κατανοείς την αρχαίαν ελληνικήν πάρε την απόδοση του Τρεμπέλα! Και πάλι, πρωτα πρέπει να τη διαβάζεις στα αρχαία και έπειτα την απόδοση. Ποιον προσπαθείς να πείσεις και γιατί? Καλό είναι να ερευνάς, αλλά να μην είσαι απόλυτως μελετώντας κάποιες απόψεις ή βλέποντας κάποια ντοκιμαντέρ!Διότι αν η έρευνά σου πηγάζει από προβληματισμό, στο τέλος θα καταληξεις στη μοναδική Αλήθεια που είναι ο Χριστός και θα χτυπιέσαι για το χρόνο που έχασες και τις βλασφήμιες που ξεστόμιζες. Και όταν συμβεί αυτό, μη στεναχωρηθείς΄, διότι ο Χριστός είναι η Απόλυτη Αγάπη και Συγχωρεί! Να ξέρεις η μεγλύτερη επιτυχία του έξω απο ‘δώ ( ο οποίος εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο εδώ και εκατομμύρια χρόνια για την απώλεια του ανθρώπου), είναι η φράση: Δεν Υπάρχει (ο Θεός), δεν υπάρχω κι εγώ! Άρα κάνω τη δουλειά μου πολύ καλά!
    Ό,τι αφορά πότε θα έρθει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, έχεις αναρωτηθεί ( καί έχεις αναρωτηθεί, καί έχεις απαντήσει λανθασμένα και μόνος σου!) τι εννοεί <>? Τα θνητά γένη του ανθρώπου κατά τον Ησιοδο είναι 5: Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο, Ηρώων και τέλος το Σιδερένιο το οποίο είμαστε εμείς!Αυτό το γένος δε θα παρέλθει! Κατάλαβες ποιο γένος εννοεί? Πριν τη Δευτέρα Παρουσία πρόέχουν άλλα πράγματα, Αρμαγεδώνας , στέψη αντιχρίστου, σφράγισμα (τσιπάρισμα, barcode, πες το όπως θες). Εμείς για το μόνο που πρέπει να ανησυχούμε είναι για τη ψυχούλα μας! Παρατηρούμε όλοι, πως γίνεται μια προσπάθεια κατάργησης των μετρητών, οπότε κάποια στιγμή θα έρθει και το σφράγισμα. Θες σε 100 χρόνια, θες σε 1000, θες το 10000 μ.Χ.,όποτε και να έρθει, είναι πολύ κοντά μπροστά στα εκατομμύρια χρόνια που βρίσκεται ο άνθρωπος στη Γη. Το σιδερένιο και τελευταίο γένος θα το ζήσει! Έχει πει και άλλες προφητείες ο Χριστός . Γνωρίζεις πόσοι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν, μαρτύρησαν και αγιάσαν Στο Όνομά του? Γνωρίζει ότι ο μέγας στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ξεκίνησε την επανάσταση για την πίστη του Ιησού Χριστού πρώτα και ‘έπειτα για την ελευθερία της Πατρίδας?
    Τέλος πάντων, δε στα έγραψα αυτά για να στο παίξω έξυπνος, αλλά με πόνο και αγάπη, ώστε να μη χάσεις πολύτιμο χρόνο! Να σε φωτίσει ο Θεός να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής σου!

    Υ.Γ.: Mη μπεις στο κόπο να απαντήσεις, διότι τις έχω λύσει αυτές τις απορίες! Συν΄χισε την έρευνά σου και κρ΄τα τη για σένα!

    1. Αχιλλεύς,
      Είδες κάπου γραμμένο ο Χριστός να μιλάει για τα γένη του Ησίοδου;
      Είναι διδασκαλία του Χριστού;
      Επειδή έκανες μια σύντομη αναφορά σε μερικές προφητείες της Αποκάλυψης, έχε υπόψιν οτι σύμφωνα με τα γραφόμενα του ιδίου του Ιωάννη, ο Θεός του είπε να μην σφραγίσει τους λόγους της προφητείας του βιβλίου ΔΙΟΤΙ ο καιρός είναι εγγύς.

      Αποκάλυψη 22:10: «Και λέγει προς εμέ· Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· διότι ο καιρός είναι εγγύς.»

      Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προφήτη Δανιήλ στον οποίο είχε πει να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν, επειδή θεωρούνται ότι εκπληρώνονται στο μακρινό μέλλον.

      Δανιήλ 8:26: «Και η ρηθείσα όρασις περί των ημερονυκτίων είναι αληθής· συ λοιπόν σφράγισον την όρασιν, διότι είναι διά ημέρας πολλάς.»

      Η Αποκάλυψη που δόθηκε στον Ιωάννη αρχίζει και τελειώνει με δηλώσεις που δείχνουν ότι τα γεγονότα που συζητήθηκαν θα γίνουν γρήγορα και ο χρόνος ήταν κοντά. Αυτά τα γεγονότα περιλάμβαναν την επιστροφή του Χριστού. Θυμήσου, αυτή η προφητεία γράφτηκε πριν από περίπου 2000 χρόνια και απευθύνθηκε στους χριστιανούς του πρώτου αιώνα. Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν αυτό το μήνυμα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα αν «γρήγορα» και «κοντά» σήμαινε πράγματι κάτι μακρινό; Δες πώς χρησιμοποιούνται οι λέξεις «γρήγορα» και «κοντά» στην Αποκάλυψη.

      Αποκάλυψη 1: 1: « Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, την οποίαν έδωκεν εις αυτόν ο Θεός, διά να δείξη εις τους δούλους αυτού όσα πρέπει να γείνωσι ταχέως.» («ταχέως» με ταχύτητα, γρήγορα) Μεταφ Κολιτσάρα «να πραγματοποιηθούν συντόμως»

      Αποκάλυψη 1: 3: «Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή· διότι ο καιρός είναι πλησίον.» Μετάφ Κολιτσάρα «διότι ο καιρός, που θα πραγματοποιηθούν αυτά, είναι πολύ κοντά.»

      Αποκάλυψη 22: 7: «Ιδού, έρχομαι ταχέως. Μακάριος όστις φυλάττει τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου.»
      Μετάφ Κολιτσάρα «έρχομαι γρήγορα.»

    2. Αχιλλεύς, αν σου έλεγα ότι ερχόμουν για να σε δω ταχέως θα καταλάβαινες ότι σε λίγο θα έρθω να σε δω. Θα καταλάβαινες ότι η χρήση της λέξης «ταχέως» θα σήμαινε κάτι που θα συνέβαινε γρήγορα. Είναι αυτός ο τρόπος που οι άνθρωποι πριν 2000 χρόνια χρησιμοποίησαν και κατάλαβαν τη λέξη «ταχέως»; Ας ρίξουμε μια ματιά.

      1 Κορινθίους 4:19: « πλην θέλω ελθεί ταχέως προς εσάς, εάν ο Κύριος θελήση, και θέλω γνωρίσει ουχί τον λόγον των πεφυσιωμένων, αλλά την δύναμιν·»

      Φιλιππησίους 2:19: «Ελπίζω δε επί τον Κύριον Ιησούν να πέμψω προς εσάς ταχέως τον Τιμόθεον, διά να ευφραίνωμαι και εγώ μαθών την κατάστασίν σας·»

      1 Πέτρου 1: 13-14: «Διά τούτο αναζωσθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ΕΡΧΟΜΕΝΗΝ εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός»

      Αποκάλυψη 22:12: «Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ’ εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού.»

      Από το πλαίσιο των προηγούμενων εδαφίων γίνεται σαφές ότι όταν οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν τη λέξη «ταχέως» στη γλώσσα τους, ήταν να γνωστοποιήσουν την ιδέα ότι αυτό που γράφουν θα συνέβαινε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν η λέξη «ταχέως» χρησιμοποιείται σε σχέση με την επιστροφή του Ιησού, δεν χάνει ξαφνικά τη συνήθη έννοια του κάτι που πρόκειται να συμβεί.

      Η λέξη σημαίνει πάντα με ταχύτητα, ταχύτητα και βιασύνη. Ο βιβλικός λόγιος Kurt Aland στα σχόλιά του στην Αποκάλυψη 22:12, λέει: «Στο αρχικό κείμενο η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται είναι “ταχέως” και δεν σημαίνει “σύντομα “, με την έννοια “κάποτε” , αλλά “τώρα, αμέσως” .

      Όπου χρησιμοποιείται αυτή η λέξη αναφορικά με τον ερχομό του Χριστού, υπάρχει κάποιος γλωσσικός λόγος για να πιστέψουμε ότι αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό από το γεγονός που θα συμβεί σύντομα στον πρώτο αιώνα; Είναι λογικό να επεκταθεί η λέξη «ταχέως» σε μια περίοδο σχεδόν 2000 ετών;

    3. Αχιλλεύς, ο Χριστός υποσχέθηκε στους μαθητές του οτι ΟΛΑ οσα τους είπε (και η δευτέρα έλευση) θα λάμβαναν χώρα στην Γενιά τους.

      «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. 24:34).

      Επίσης, «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. 16:28)

      Οι Απόστολοι είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν οτι θα έρθει στις μέρες τους. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.
      (Θα δώσω παράδειγμα παρακάτω)

      Ωστόσο τα λόγια του ίδιου του Ιησού αποδείχθηκαν ασυνεπή και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους.

    4. Παράδειγμα.
      Ο Πέτρος, την ημέρα της Πεντηκοστής, συνδέει την εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος με την προφητεία του Ιωήλ. (Πράξεις 2: 15-21)

      «Διότι ούτοι δεν είναι μεθυσμένοι, καθώς σεις νομίζετε· διότι είναι τρίτη ώρα της ημέρας· αλλά τούτο είναι το ρηθέν διά του προφήτου Ιωήλ· Και εν ταις εσχάταις ημέραις, λέγει ο Θεός, Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, και θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας, και οι νεανίσκοι σας θέλουσιν ιδεί οράσεις, και οι πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ενυπνιασθή ενύπνια· και έτι επί τους δούλους μου και επί τας δούλας μου εν ταις ημέραις εκείναις θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου, και θέλουσι προφητεύσει· και θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω και σημεία επί της γης κάτω, αίμα και πυρ και ατμίδα καπνού· ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος και η σελήνη εις αίμα, πριν έλθη η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και επιφανής.»

      Ο Πέτρος, αναγνωρίζει την εκδήλωση του Πνεύματος με αυτό που επρόκειτο να λάβει χώρα στις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζει τον χρόνο του ως τις τελευταίες μέρες. Δείχνει επίσης ότι πρόκειται για εποχή κρίσης και έλευσης του Κυρίου. Αναφερόμενος στον Ιωήλ, ο Πέτρος χρησιμοποιεί την ίδια αποκαλυπτική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Χριστός στην προφητεία του όπου είπε: «Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή.» (Κατά Ματθαίον 24:29). Ο Ιησούς, όπως και ο Πέτρος, ταυτίζει αυτά τα γεγονότα με τη γενεά στην οποία απευθυνόταν στην εποχή του. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Κατά Ματθαίον 24:34)

      Στις Πράξεις 2:40 καταγράφεται ότι ο Πέτρος τους προειδοποίησε και τους παρακαλούσε να σωθούν από τη διεφθαρμένη γενεά στην οποία ζούσαν. Στις Πράξεις 2:37 διαβάζουμε οτι ο λαός «ήλθεν εις κατάνυξιν η καρδία αυτού» όταν άκουσε αυτά τα πράγματα από τον Πέτρο και τρεις χιλιάδες βαπτίστηκαν εκείνη την ημέρα.

      Πολλοί συνειδητοποίησαν τη δυσκολία στην οποία βρίσκονταν και επέλεξαν να δεχτούν το μήνυμα του ευαγγελίου και να ξεφύγουν από την έλευση προφητευόμενης καταστροφής στη γη του Ισραήλ. Ενώ ο Πέτρος κήρυσσε ένα μήνυμα μετάνοιας και συγχώρεσης των αμαρτιών (Πράξεις 2:38), κήρυξε επίσης ένα μήνυμα φυσικής σωτηρίας από την επερχόμενη καταστροφή. Ο Πέτρος έδωσε την ίδια προειδοποίηση που έδωσε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής όταν μίλησε στους Φαρισαίους και τους Σαδουκαίους σχετικά με την επερχόμενη οργή (Ματθαίος 3: 7). Αυτή είναι η ίδια προειδοποίηση που έδωσε ο Ιησούς στο Ματθαίο 23: 33-38.

    5. Στην Καινή Διαθήκη η λέξη “γενεά” προσδιορίζει τους “συγχρόνους” κάποιου, ενώ η λέξη “γένος” χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή. Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του και ΟΧΙ σε μια μελλοντική Γενιά ή Γένος. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

    6. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της χρήσης της «γενεα αύτης» από τον Χριστό που συνδέεται με το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή βρίσκεται στο Μάρκο όγδοο κεφάλαιο.

      Μάρκος 8: 34-38: «Και προσκαλέσας τον όχλον μετά των μαθητών αυτού, είπε προς αυτούς…Διότι όστις αισχυνθή δι’ εμέ και διά τους λόγους μου εν τη ΓΕΝΕΑ ΤΑΥΤΗ τη μοιχαλίδι και αμαρτωλώ, και ο Υιός του ανθρώπου θέλει αισχυνθή δι’ αυτόν, όταν έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων.»

      Σε αυτό το απόσπασμα είναι προφανές ότι ο Ιησούς χρησιμοποιεί τη γενιά για να σημάνει το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το απόσπασμα είναι ότι ο Χριστός έκανε αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο του ερχομού του στην δόξα του Πατέρα Του με τους αγγέλους.

      Αν στεκόσουν σε αυτό το πλήθος ακούγοντας τον Ιησού να αναφέρετε στην αμαρτωλή γενιά σου και οτι δεν θα ντραπεί για σένα όταν έρθει με την δόξα του Πατρός αυτού, δεν θα κατανοούσες οτι ο Χριστός θα έρθει μετά απο 2000 χρόνια. Θα κατανοούσες οτι ο Χριστός αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που δεν ήταν πολύ μακριά. Όταν ο Ιησούς απευθύνθηκε στους μαθητές του στον προφητικό του λόγο είπε: « δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» Όλα αυτά περιλάμβαναν και την έλευση της δύναμής και της δόξας με τους αγγέλους.

  29. ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ.
    Ο Κήρινθος ήταν Ιουδαίος γνωστικός που έζησε κι έδρασε στο τέλος του 1ου χριστιανικού αιώνα.Σύμφωνα με τον Ευσέβιο, ο Κήρινθος υποστήριξε ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ πως η Βασιλεία μετά την Ανάσταση ΤΟΥ Ιησού είναι επίγεια και χιλιετής ερμηνεύοντας κατά ΓΡΑΜΜΑ την Αποκάλυψη του Ιωάννη.Από ΑΥΤΟΝ ξεκίνησαν όλα! Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, μπαίνοντας στα δημόσια λουτρά, στο «βαλανείον», και πληροφορούμενος πως μέσα ήταν ο Κήρινθος, φεύγει γρήγορα λέγοντας πως υπήρχε κίνδυνος να πέσει το κτίριο, μια και μέσα ήταν ο Κήρινθος, ο ΕΧΘΡΟΣ της αλήθειας.Το ότι παρασύρθηκαν χριστιανοί δικνύει και την επικυνδηνότητα της αίρεσης.Στην πραγματικότητα, η ΧΙΛΙΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ “ΠΟΤΕ “δεν απετελεί φαινόμενον γενικόν, αλλά σποραδικόν μόνον και μερικόν εν τοις κόλποις της αρχαίας Εκκλησίας. Την “ενεκολπώθησαν παρασυρόμενοι ιεροί συγγραφείς.ενώ άλλοι είτε ετήρουν σιγήν περί αυτής είτε και την κατεπολέμησαν. Όπως παραδέχεται ο Ιουστίνος, υπέρμαχος χιλιαστικών απόψεων, στην εποχή του υπήρχαν πολλοί χριστιανοί “καθαράς και ευσεβούς γνώμης”, “οι οποίοι δεν συνεμερίζοντο τας περί χιλιασμού αντιλήψεις.
    Ο χιλιασμός στην αρχαία εκκλησία εξάλλου, δεν αποτελούσε ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ αλλά υπήρχαν ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ως ΠΡΟΣ το περιεχόμενο: “ο μεν Ιουστίνος (Απολ. Α.52.) επίστευεν ότι πάντες οι άνθρωποι εξελεύσονται των τάφων εν τη δευτέρα παρουσία ο δε Ειρηναίος (Adv. haeres V. 32—36.) εδόξαζεν ότι μόνοι οι δίκαιοι αναστήσονται, καθώς και ο Τερτυλλιανός (De ressurect. carnis 42. De anima 58. Adv. Marcion. III. 4.), όστις όμως διέφερε νομίζων οτι οι μεν πρότερον, οι δε ύστερον εγερθήσονται κατά την ιδίαν αυτών αξίαν έκαστος, ο δε Λακτάντιος όστις επίστευε δύο αναστάσεις, την μεν κατά την παρουσίαν, την δε κατά την τελευταίαν κρίσιν, ενόμιζεν ότι οι χριστιανοί μόνοι αναστήσονται κατά την πρώτην, οι μεν αγαθοί όπως ανταμειφθώσιν, οι δε κακοί όπως τιμωρηθώσι, κατά δε την δευτέραν οι δίκαιοι μεταμορφωθήσονται εις σχήμα αγγέλων (Inslit. div. VII.20. 26.)” Επιπλέον, “η καρποφορία περιγράφεται καθ’ υπερβολήν υπό του Ειρηναίου (επιδράσεις χιλιαστικών δοξασιών του Παπίου)”, ενώ “ο Ιουστίνος, αν και ένθερμος υποστηρικτής του Χιλιασμού, κατώρθωσεν εν τούτοις να αποφύγη τας υπερβολικάς ταύτας ΥΛΙΣΤΙΚΑΣ προσδοκίας.
    Ακόμα και έτσι ελάχιστη σχέση έχουν αυτά με τον γνωστό συγχρονο χιλιασμό του 19ου αιώνα και πέρα.Οι Απόστολοι στάθηκαν στο ύψος τους,ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ μην τους ανακατεύεις. Άξιο αναφοράς είναι πως σχεδόν όλοι οι σημερινοί ερευνητές, υποστηρίζουν ότι στις Επιστολές του Ιωάννη καταπολεμείται μια πρώιμη μορφή γνωστικιζουσών ιουδαϊκών τάσεων, από τις οποίες η πλέον αξιόλογη ήταν εκείνη που εκπροσωπούσε ο κατά την παράδοση σύγχρονος του Αποστόλου Ιωάννου, Κήρινθος, ο οποίος συνδύαζε γνωστικά και Ιουδαϊκά στοιχεία.ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ!
    Τήν γίδα την έχεις στην πλάτη.Καλό βράδυ!

    1. Άσχετε Αδαή, σαβούρωσες οτι βρήκες στην βικιπαίδεια, και το ξεφούρνησες ετσι για να πεις κάτι.
      Απο την ίδια πηγή παρέθεσα κι εγώ το παρακάτω:
      «Το αν τα λόγια αυτά είναι συμβολικά ή όχι αποτέλεσε αργότερα θέμα αντιλογίας. Ο πρώτος εκκλησιαστικός υπερασπιστής της συμβολικής κατανόησης της χιλιετούς βασιλείας ήταν ο Ωριγένης στις αρχές του 3ου αιώνα, αντίθετα προς τις διαθέσιμες μαρτυρίες των Πατέρων της Εκκλησίας που καταδεικνύουν μία κυριολεκτική κατανόηση των λόγων της Αποκάλυψης.»

      Μόνο που εγώ δεν σαβουρώνω ότι βρω, έτσι μόνο και μόνο για να πω κάτι.
      Αν θέλεις να χαρακτηρίσεις τους πρώτους χριστιανούς χιλιαστές κάντο!

      1. Καλημέρα,,
        το πρόβλημα είναι ότι σαβουρώνεις επιλεκτικά και δόλια
        για να στηρίξεις το αδιέξοδο που εφθασες ως λύση.
        Κόβεις λέξεις ,παρερμηνεύεις λέξεις,ερμηνεύεις κατά κυριολεξία
        την Αγία Γραφή,τον ορισμό της Συμβολικής Γραφής.
        Και όλα αυτά γιατί?
        Η ”αλήθεια σου” έχει αυπνίες,δεν ηρεμεί ποτέ,αφηνιασμένη
        αποκλειστικά ενάντια στον Τριαδικό Θεό.
        Εχει ολα τα χαρακτηριστικά του ψεύδους,οι αφροί που βγάζουν τα λόγια
        σου σε πρόδωσαν .

        1. Καλημέρα φιλαράκι, που δεν το βλέπω να έχεις καλή μέρα με μένα που έμπλεξες. Είμαι ο Γιατρός κάθε πλάνης κι εσύ ο πλανεμένος. Δηλαδή ο άρρωστος. Έτσι όπως είσαι μουδιασμένος απ` τις παραληρητικές ιδέες σου, βρήκα την ευκαιρία και σου κάρφωσα την ένεση της αλήθειας στο Δόξα Πατρί. Ήδη άρχισαν οι παρενέργειες.

          Εγώ friend παρέθεσα την περίληψη, κι εσύ απ` την ίδια πηγή, σαβούρωσες. Το πρόβλημα σου συνοψίζεται στα εξής:

          Ο Χριστός προφήτευσε οτι η δευτέρα έλευση θα λάμβανε χώρα στην Γενιά των μαθητών του. (Ματθαίος 24:34)

          Οι Απόστολοι είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν οτι θα έρθει στις μέρες τους σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Χριστού. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.

          Σε όλη την Καινή Διαθήκη βλέπουμε οτι η δευτέρα έλευση ήταν επικείμενη.

          Σκούπισε τους αφρούς απ`το στόμα σου.
          Δεν μπορείς να επιβληθείς με το ψέμα στην αλήθεια.
          Είναι αυτό που λέμε: «Πού πας ξυπόλυτος στ’ αγκάθια» ή το άλλο
          «Που πας ρε Καραμήτρο;»

  30. Γιατρε στο ξαναλεω χαρα στο κουραγιο σου… οι ανθρωποι που προσπαθεις να ξυπνησεις ειναι εγκεφαλικα αναπηροι με τοσα χρονια πλυσης που εχουν υποστει.
    Περαστικα μας.

    1. Περαστικά τους θες να πεις. Αμ δε το βλέπω! Όπως κατάλαβες δεν είμαι ένας Γιατρός σαν τους άλλους. Δεν διατηρώ το πρωτόκολλο, και πειραματίζομαι πάνω τους στα πλαίσια μιας βιονευρολογικής έρευνας που εξετάζει την κατανόηση της κοινωνικής συμπεριφοράς. Στα πειραματόζωα χρησιμοποιώ διάφορες τεχνικές, όπως το ηλεκτροσόκ της αλήθειας, ή την πλύση εγκεφάλου με επαναλαμβανόμενα μοτίβα της αλήθειας. Επι του παρόντος δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι άλλο. Θα ρθει ο καιρός που θα φέρει τα λάχανα (όπως είπε ο άνωθεν πλανεμένος) και τότε θα καταλάβουν.

  31. Καλημέρα,όντως ο γιατρός προσπαθεί να μας ξυπνήσει γιατί δεν μπορεί να κλείσει
    μάτι και υποφέρει.Του συμπαραστεκόμαστε,φοβάται τον ύπνο.Τα λόγια όπως και τα φάρμακα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον απαραίτητο ύπνο.

  32. Ο Κύριος ομιλούσε όχι τυχαία με παραβολές.Αναδείκνυε ότι Ο Λόγος του Θεού
    και του Ανθρώπου είναι πρώτιστα συμβολικός.Ο πιο εύκολος τρόπος να πλανηθεί
    κάποιος στην ιστορία είναι να τον αποδώσει κυριολεκτικά.
    Είναι ένας από τους λόγους άνθισης και πολλαπλασιασμού των αιρέσεων και της απιστίας.
    Ο πονηρός με την απΊστευτη εμπειρία μέσα στον χρόνο παραπλανά τους άνθρωπους.
    «Σας έδωσα εξουσία να πατάτε πάνω σε φίδια και σκορπιούς και σε όλη τη δύναμη του εχθρού»(Λουκ. 10, 19).Ποιά είναι η παραπλάνηση?
    Πολλοί αιρετικοί δεν κατανόησαν τον συμβολισμό, έπιαναν σκορπιούς και φίδια ,ώσπου κάποια στιγμή τους τσίμπησαν!Ο Θεός προνόησε να έχουμε λεξικά ερμηνείας του Λόγου ,
    για να προφύλασόμαστε και να μην πέφτουμε σε παρανόηση.
    Βοηθητικό εγχειρίδιο ερμηνείας είναι και οι Ψαλμοί.
    Ακολουθεί παράδειγμα για κατανόηση.
    Ηλεκτροπληξία ονομάζεται η διέλευση του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από το ανθρώπινο σώμα και συμβαίνει όταν μεταξύ δύο σημείων του σώματος υπάρχει τάση (διαφορά δυναμικού) ικανή, ώστε να επιτευχθεί ροή του ρεύματος που είναι ανάλογη με την (ηλεκτρική) αντίσταση του σώματος.Ως συνετός άνθρωπος παίρνεις προφυλάξεις
    για να μην σε τινάξει το ρεύμα,για τον Θεό Λόγο σπινθήρα, που μπορεί να τα τινάξεις και να απωλέσεις την ζωή την αιώνια γιατί δεν λαμβάνεις ?Στους ψαλμούς αναφέρεται 1.000 χρόνια του ανθρώπου ,1 ημέρα του Θεού η καλύτερα ένα τετράωρο νυκτερινής βάρδιας.
    Τα σχόλια δικά σου…

    1. Μιας και μιλάς για παραπλάνηση.

      «Σας έδωσα εξουσία να πατάτε πάνω σε φίδια και σκορπιούς και σε όλη τη δύναμη του εχθρού» (Λουκ. 10, 19)

      Ας δούμε λοιπόν πως κατανόησε ο Χρυσόστομος αυτό το εδάφιο.
      .«Οι φιλόσοφοι (των ελλήνων) είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα φλύαρα παιδιά. Είναι τόσο γελοία αυτά που έγραφαν ώστε τα βιβλία τους εξαφανίστηκαν κι αν διεσώθει κάποιο βιβλίο τους, βρίσκεται στα χέρια χριστιανών και με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουμε τις πλεκτάνες τους διότι δεν φοβόμαστε τα φίδια και τους σκορπιούς. Έχουμε λάβει εντολή από τον Θεό να καταπατούμε τα φίδια και τους σκορπιούς» (539,2 D–E)

      http://patrologia.graeca.tk/hta/db/John%20Chrysostom_PG%2047-64/De%20Babyla%20contra%20Julianum%20et%20gentiles.pdf.txt.db.html 61-65

      Τι να τα κάνετε τα λεξικά ρε δύστυχα ανθρωπάκια αφού έχετε τον βρωμόστομο Χρυσόστομο;
      Φίδια και σκορπιοί λοιπόν για τους χριστιανούς Πατέρες ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Ηράκλειτος, ο Αριστοτέλης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι Τιτάνες του πνεύματος στους οποίους όλος ο πολιτισμένος κόσμος υποκλίνεται.

      1. Λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ,δάσκαλοι, οι οποίοι δεν προσπαθούν να διδάξουν στα παιδιά την αρετή και την αγιότητα, να μορφοποιήσουν, να διαμορφώσουν, είναι χειρότεροι από εγκληματίες και χειρότεροι από ανδροφόνους. Ο δάσκαλος, συμπληρώνει ,πρέπει και να διδάσκει και να είναι πρότυπο αρετής και αγιότητος. Δεν ωφελεί μόνο η διδασκαλία, πρέπει ο ίδιος να δίνει το σχετικό παράδειγμα.Σε παραμυθητικό λόγο προς νεαρή χήρα διηγείται δεν έχεις ανάγκη να μάθεις από μένα ποιοι είναι , γνωρίζεις πιο καλά κι από μένα τον Επαμεινώνδα, το Σωκράτη, τον Αριστείδη, το Διογένη, τον Κράτητα, που άφησε τα χωράφια του να γίνουν βοσκοτόπια. Οι πρώτοι, βέβαια, δε βάλθηκαν ν’ αποκτήσουν πλούτη, δοξάστηκαν όντας φτωχοί, έφτασαν στη δόξα με τρόπο φυσιολογικό, ενώ αυτός εγκατέλειψε και αυτά τα πλούτη που κατείχε. Τόσο πολύ αντιπαθούσαν όλοι τους αυτό το θηρίο το τόσο σκληρό !
        Ο Αγιος Χρυσόστομος θαύμαζε Αρχαίους Ελληνες που έκαναν την ζωή τους
        πράξη όπως τον Σωκράτη και όχι και όχι καιροσκόπους φιλόσοφους,
        χωρίς πράξεις αρετής !

        1. Όλα συνοψίζονται σε αυτό:
          «Η φιλοσοφία … καταπολεμήθηκε από την εκκλησία.» (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 194.)

          Διότι:
          «Στην δογματικά ορισμένη Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία, η χρήση της ελληνικής Φιλοσοφίας αφορούσε μόνο τη χρησιμοποίηση ορολογίας και σχημάτων και όχι αποδοχή της θεολογούσας αρχαιοελληνικής σκέψης.»

          Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
          «Πού είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (εκχριστιάνισε). Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στη Σικελία, γεμάτος επίδειξη και κομπορρημοσύνη, μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή…»
          (Ερμηνεία εις την “Προς Ρωμαίους επιστολήν”, 60.407)

          Βάρβαρη η ελλάδα και οι φιλόσοφοι της!
          Μάλιστα! Μάλιστα!

        2. Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
          «Πόσο κόπιασε ο Πλάτων με τους μαθητές του με το να μας συζητεί περί γραμμής και γωνίας και σημείου και περί αριθμών αρτίων και περιττών και ίσων μεταξύ τους και ανίσων και για τέτοια θέματα λεπτεπίλεπτα ως ο ιστός της αράχνης και χωρίς να ωφελήσει πολύ ή λίγο με τις συζητήσεις αυτές εγκατέλειψε έτσι τη ζωή.»
          (Ερμηνεία εις την “Α΄ Κορινθίους επιστολήν”, Ομιλία Δ’, 61.34)

          Χριστιανικό ανέκδοτο: Ο Άγιος Χρυσόστομος θαύμαζε Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους.

        3. Ο Ιωάννης ο Νηστευτής θέσπισε 4 Κανόνες “περί μαλακίας” όπου μεταξύ άλλων κατηγορεί τους Έλληνες φιλοσόφους ότι είχαν κυριευθεί από το πάθος της μαλακίας.

          «Ο Θεός μισώντας τόσο πολύ εκείνους τους υπερηφανους φιλόσοφους των Ελλήνων, τους άφησε να κυριευθούν από την αμαρτίαν αυτήν δια τιμωρία της ειδωλολατρίας των»

          Πηδάλιον σελ 567 http://www.kenef.phil.uoi.gr/pdf/14936/14936.pdf

          Μαλάκες λοιπόν οι έλληνες φιλόσοφοι.

        4. Ο Κλήμης Αλεξανδρεύς στον «Προτρεπτικό» λέει για τον Ορφέα πως ήταν απατεών και διαφθορέας των συνειδήσεων (κεφ. 1), για τον Όμηρο πως είναι διδάσκαλος πορνείας (κεφ. 4), ο Πλάτων είναι απατεών που κατέκλεψε την σοφία των Εβραίων (κεφ. 6), ο Φειδίας, ο Πραξιτέλης και οι άλλοι μεγάλοι γλύπτες είναι ηλίθιοι (κεφ. 10)

  33. Ηρθε η ημέρα και η ώρα να λιώσει τελείως η καραμέλα της επικείμενης β παρουσίας του Κυρίου στην γενιά των μαθητών.
    Ιω. 16,30 Τωρα, που χωρίς να σου είπωμεν τίποτε είδες τας απορίας μας, επείσθημεν ότι γνωρίζεις τα πάντα και δεν έχεις ανάγκην να σου διατυπώση κανείς την ερώτησίν
    του, δια να γνωρίσης τι σκέπτεται. Ακριβώς λόγω της παγγνωσίας σου αυτής πιστεύομεν ότι κατάγεσαι από τον Θεόν και από αυτόν έχεις σταλή στον κόσμον”.
    Πρώτο κρατούμενο, Ο Χριστός ως Υιός Θεού γνωρίζει τα πάντα ως ομοούσιος του Πατρός.
    Στο Λουκ. 2,52 γράφεται Και ο Ιησούς προώδευε συνεχώς κατά την σοφίαν και κατά την αύξησιν του σώματος και κατά την χάριν, που ελάμβανε ολονέν και πλουσιωτέραν
    από τον Θεόν και κατά την εκτίμησιν και τον θαυμασμόν, που απελάμβανε εκ μέρους των ανθρώπων δια τα πολλά και θεία χαρτίσματά του.
    Δεύτερο κρατούμενο.Ο Χριστός ως Υιός Ανθρώπου δεν γνωρίζει τα πάντα,αλλά προόδευε σε σοφία και χάρη παράλληλα με την αύξηση της ηλικίας του,
    Ως Θεός δεν δύναται να προοδεύει διότι είναι τέλειος,
    Τρίτο κρατούμενο,Για ‘οσους αμφιβάλλουν και μπλέκουν τον Θεό με τον Ανθρωπο Χριστό.
    Ρωμ. 14,9 Διότι και ο Χριστός δι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπόν και ΑΠΕΘΑΝΕΝ επί του σταυρού και ανεστήθη εκ των νεκρών και έλαβε πάλιν ως άνθρωπος την ζωήν, δια να
    Είναι κύριος και εξουσιαστής νεκρών και ζώντων.
    Πέθανε ο Θεός? Δεν έιναι δυνατόν ο Θεός να πεθάνει ,ως άνθρωπός πέθανε και αναστήθηκε.
    Ως Θεός δεν δύναται να απoθάνει.
    Ως άνθρωπος που πεθαίνει δεν δύναται να γνωρίζει το τέλος του κόσμου που γνωρίζει ως Θεός.
    Ως Υιος του Ανθρώπου ΕΙΠΕ ότι την ημέρα και την ώρα που θα ξαναέρθω στην γη ως κριτής,δεν την γνωρίζει ουδείς, ούτε οι άγγελοι ούτε εγώ,αλλά μόνο ο πατέρας.
    Ως Υιος Θεού ομοούσιος του Πατρός, γνώριζε τα πάντα και φυσικά τον χρόνο της β παρουσίας αλλά δεν μίλησε ως Θεός.
    Κάτι τελευταίο δεν είναι μόνο το παραπάνω εδάφιο που περιγράφει Ο Κύριος ξεκάθαρα τον άγνωστο χρόνο της β παρουσίας:
    Πραξ. 1,7 Ο Ιησούς όμως τους είπε• “δεν είναι ιδικόν σας έργον και δικαίωμα να γνωρίσετε ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ η τους ωρισμένους ΚΑΙΡΟΥΣ, τους οποίους ο ΠΑΤΗΡ ΕΚΡΑΤΗΣΕ εις την ιδικήν του εξουσίαν και ΠΑΓΓΝΩΣΙΑΝ.(ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ).
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
    Για τα επίμαχα εδάφια Ο Μέγας Βασίλειος ”από ανθρωπίνου μέρους γράφει Ο Κύριος διαλέγεται”,για να συμπληρώσει Ο Μέγας Αθανάσιος ”Ο Κύριος δια την σάρκα ως άνθρωπος Έλεγε”.Είναι αίρεση να πιστεύουμε ότι Ο Χριστός γνώριζε τον Χρόνο της β παρουσίας ως άνθρωπος.(ΜΟΝΟΦΥΣΗΤΙΣΜΟΣ).
    Tήρώ την αρχική υποσχεση μου και σου λύνω απορίες….

    1. Η εκκλησία σου δέχεται (και ο κάθε λογικός άνθρωπος) οτι ο Λόγος του Χριστού στον Ματθαίο 24ο κεφάλαιο ήταν Προφητικός. Προφήτευσε τι θα συμβεί στο μέλλον. Μήπως ο Χριστός ήταν ένας απλός άνθρωπος που ήθελε να κάνει εντύπωση στους μαθητές του βαπτίζοντας τις αοριστολογίες προφητείες; Αυτό πιστεύετε εσείς οι χριστιανοί; Είχε προφητικό χάρισμα ο Χριστός; Αν δεν είχε, πάρτε μια γόμα και σβήστε όλα οσα “προφήτευσε” και μαζί και την επικείμενη δεύτερη έλευση.

      1. Εβρ. 2,6 Παραστατικά δε κάποιος εμαρτύρυσεν εις ένα χωρίον της Γραφής, λέγων· “τι αξίαν έχει ο άνθρωπος, ώστε να τον ενθυμήσαι η το τέκνον του ανθρώπου, ώστε να τον επισκέπτεσαι με την πατρικήν σου φροντίδα;
        Εβρ. 2,7 Τον έκαμες κατά τι ΚΑΤΩΤΕΡΟΝ ΑΠΟ τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ, με δόξαν και τιμήν ως ΒΑΣΙΛΕΑ της ΚΤΙΣΕΩΣ τον εστεφάνωσες.
        Εβρ. 2,8 Ολα υπέταξες κάτω από τους πόδας του”. Και εφ’ όσον ο Θεός Πατήρ υπέταξε εις αυτόν τα πάντα, δεν αφήκε τίποτε, που να του μένη ανυπότακτον. Τωρα όμως δεν βλέπομεν ακόμη να είναι όλα απολύτως υποταγμένα στον ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΑΝΤΑ ΥΙΟΝ του ΘΕΟΥ.
        βρ. 2,9 Τον δε Ιησούν, ο οποίος ΕΠΙ ΜΙΚΡΟΝ χρονικόν ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ (εφ’ όσον έπαθε και απέθανεν επί του σταυρού) τον βλέπομεν, ότι ακριβώς λόγω του παθήματος του θανάτου, έχει στεφανωθή με δόξαν και τιμήν· έπαθε δε και εγεύθη το πικρόν ποτήριον του θανάτου δια την χάριν, που ηυδόκησε να κάμη ο Θεός υπέρ της σωτηρίας του κάθε ανθρώπου.(ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ)
        .Καλησπέρα,Ο Κύριος ως άνθρωπος ήταν κατώτερος απο τους αγγέλους.Είχε πεπερασμένη γνώση,γνώριζε τα σημεία των καιρών ,αυτά που Θα έρθουν, δεν γνώριζε το πότε.Τον χρόνο δεν τον γνώριζαν ούτε οι Αγγελοι!Το πότε το γνώριζε και το γνωρίζει Ο Χριστός ως Θεός ως ομοούσιος του πατρός .Ο Κύριος ως πρόσωπο έχει 2 φύσεις ασύγχυτες μεταξύ τους την θεική και την ανθρώπινη.Οπως ως Θεός δεν γνώρισε θάνατο(μονο ως άνθρωπος) έτσι και ως άνθρωπος δεν γνώρισε τον χρόνο της β παρουσίας(μόνο ως θεός).Το να λέμε ότι γνώριζε ως άνθρωπος πότε θα έρθει το τέλος,είναι μια μορφή μονοφυσιτισμού και μάλιστα ύπουλη.
        Υλιστική, πονηρών ανθρώπων για να βγάζουν χρήματα εκ του ασφαλούς
        μέσα απο πλήθος ψευτοπροφήτες ανα τους αιώνες.
        Αυτή δεν είναι η αποψή μου,αλλά της Εκκλησίας,των Πατέρων και του
        Θεολόγου Νικόλαου Σωτηροπούλου που έχει επικαλεστεί
        στο παρελθον ο Κοκκινογραμματούλης,

        1. Άσχετε Αδαή, η άποψη της εκκλησίας είναι ότι ο Λόγος του Χριστού στον Ματθαίο (24) είναι προφητικός. Όσο κι αν θέλεις να μειώσεις τον Χριστό, αυτός ήταν και προφήτης εκτός από υιός του Θεού σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην Γραφή. Το όλο θέμα λοιπόν εστιάζεται στον προφητικό του Λόγο, και Όχι αν ήταν κατώτερος από τους αγγέλους στην ανθρώπινη φύση του.

          Με τα άνωθεν σχόλια σου προσπάθησες να θολώσεις τα νερά ώστε να βρουν γόνιμο έδαφος οι ασυναρτησίες σου.

          Απ`όλα τα ασυνάρτητα που έγραψες κρατάω αυτό: «γνώριζε τα σημεία των καιρών, αυτά που Θα έρθουν, δεν γνώριζε το πότε.» Σοβαρά; Δεν σε τιμά καθόλου το γεγονός ότι δεν γνωρίζεις τι λέει το βιβλίο της Πίστης σου.

          Στον προφητικό του Λόγο ο Χριστός προλέγει στους μαθητές του όσα πρόκειται να γίνουν στο μέλλον. Ανάμεσα σε αυτά και η δευτέρα έλευση του. Τελειώνοντας τον προφητικό του λόγο ο Ιησούς τους είπε: «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα περάσει η γενιά αυτή, έως ότου γίνουν ΟΛΑ όσα σας προείπα.» (Ματθαίος 24:34) Με την υπόσχεση του αυτή χρονολόγησε τα όσα προείπε και την δεύτερη έλευση του εντός της Γενιάς τους. Μια Γενιά (η δική τους) που θα ήταν παρών στην εκπλήρωση ΟΛΩΝ των σημείων της προφητείας.

          Βλέπουμε λοιπόν, ότι ο Χριστός δεν τους έδωσε μια συγκεκριμένη ημερο-μηνία, αλλά τους υποσχέθηκε ότι ΟΛΑ (και η δευτέρα παρουσία) θα συμβούν στην Γενιά τους. Θα ήταν λογικό από την μεριά των μαθητών, εφόσον Όλα όσα προφήτεψε ο Χριστός θα συνέβαιναν στις μέρες τους, να ρωτήσουν πότε ακριβώς. Έτσι ο Χριστός στην επόμενη δήλωση του σημειώνει ότι η ακριβής ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ είναι άγνωστη.

          Συνεπώς λοιπόν δεν τους αποκάλυψε την ΗΜΕΡΑ και την ΩΡΑ, αλλά χρονολόγησε όσα προείπε στην Γενιάς τους.

          Τα υπόλοιπα παρακάτω.

          1. Καλημέρα,Πραξ. 1,6 Επειτα από αυτά τα λόγια του Κυρίου ήλθαν όλοι μαζή οι μαθηταί προς αυτόν και τον ηρώτησαν λέγοντες· “Κυριε, πες μας, εάν στον ΚΑΙΡΟΝ ΤΟΥΤΟΝ, που ΔΙΕΡΧΟΜΕΘΑ, πρόκειται να αποκαταστήσης πάλιν ένδοξον την βασιλείαν του Ισραήλ;”
            Πραξ. 1,7 Ο Ιησούς όμως τους είπε· “δεν είναι ιδικόν σας έργον και δικαίωμα να γνωρίσετε τα χρόνια η τους ωρισμένους καιρούς, τους οποίους ο Πατήρ εκράτησε εις την ιδικήν του εξουσίαν και παγγνωσίαν.
            Πραξ. 1,8 Θα λάβετε όμως δύναμιν, όταν έλθη εις σας το Πνεύμα το Αγιον, και τότε θα γίνετε μάρτυρές μου, οι οποίοι θα διδάξετε τα περί εμού εις την Ιερουσαλήμ και όλην την Ιουδαίαν και Σαμάρειαν και έως τα πλέον μακρυνά και απομονωμένα σημεία της γης”.
            Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Β ΠΑΡΟΥΣΙΑ,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ,ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ,ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΕΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.
            Εάν γνώριζαν ότι θα ήταν στην γενιά τους γιατί τον ρώτησαν?
            Και πως θα γνώριζαν ,αφού ο Υιος του ανθρώπου δεν γνώριζε
            αλλά μόνο ως Υιός Θεού?
            Υπάρχει η υπήρξε ΑΛΗΘΙΝΉ προφητεία που να ορίσει χρόνο
            υλοποίησης ,με ημέρα και ώρα?
            Ο προφήτης βρίσκεται έξω από το χρόνο όταν βιώνει
            μια προφητεία.Αποκαλύπτει τα γεγονότα που θα συμβούν
            γιατί τα βλέπει,ο χρόνος δεν είναι στην εξουσία του
            για να τον ορίσει.

          2. Καλημέρα φιλαράκι που δεν το βλέπω να έχεις καλή μέρα με μένα που έπλεξες. Ο συγγραφέας των πράξεων με αυτά τα εδάφια, κάνει αναφορά στην εμφάνιση του αναστημένου Χριστού στους μαθητές του.

            Πριν ο Χριστός θανατωθεί, τους αποκάλυψε ότι η δευτέρα παρουσία θα λάβει χώρα στην Γενιά τους. (Ματθαίος 24:34) Αυτό όμως που δεν γνωστοποίησε σε αυτούς, ήταν το πότε ακριβώς. Τους είπε: «Περί δε της ΗΜΕΡΑΣ εκείνης και της ΩΡΑΣ ουδείς γινώσκει ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ειμή ο ΠΑΤΗΡ μου μόνος» (Ματθαίος 24:36).

            Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στις Πράξεις1:6 οι μαθητές φαίνεται ότι αυτή την ύστατη στιγμή, θέλησαν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τον χρόνο εκπλήρωσης της υπόσχεσης. Έτσι λοιπόν πριν αποχωρήσει ο Χριστός, τους λέει για άλλη μια φορά: «Δεν είναι ιδικόν σας έργον και δικαίωμα να γνωρίσετε τα χρόνια η τους ωρισμένους καιρούς, τους οποίους ο ΠΑΤΗΡ εκράτησε εις την ιδικήν του εξουσίαν και παγγνωσίαν.» (Πράξεις 1:7) Συνεπώς ο Χριστός παρέμεινε στην αρχική του δήλωση και δεν άλλαξε κάτι. Έχε υπόψιν σου φίλε, ότι η εκκλησία για το Πράξεις 1:7 παραπέμπει στο (Ματθαίος 24:36) ως συμφραζόμενο εδάφιο.

            Φίλε μου, περπατάς ξυπόλητος στα αγκάθια, σε αντίθεση με μένα, που φοράω τα παπούτσια της αλήθειας και οργώνω. Θα οργώσω όλα τα αμπέλια της αμπελοσοφίας του χριστιανισμού, και τέλος θα περάσω απο πάνω σου, αφήνοντας το αποτύπωμα της τρακτερωτής μου σόλας στο μέτωπο σου. Μην φοβάσαι, δεν θα είναι το χάραγμα.

            (Χούμορ φιλαράκι) Έξω καρδιά ο δικός σου. Γι`αυτό με αγαπάς ρε μπαγασάκο; Θέλω να ανεβάσω απότομα το level (Είδες πως το δουλεύω το αγγλικό; Σαν τον Περικλή στο Ήρθε κι έδεσε.) και να δώσω τέρμα πίεση (160 bar και βάλε) αλλά φοβάμαι μην σου πεταχτούν τα μάτια όξω σαν λουκουμάς. Ήδη το ένα μάτι σου έχει πάθει ζημιά απ`όσα έχεις πει. Σχετικά με την «Οπτική νευρίτιδα» υπογραμμίζω ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος, καθότι πολλοί παράγοντες εμπλέκονται οδηγώντας συνήθως τους ασθενείς σε περαιτέρω επιπλοκές στο πέρασμα του χρόνου. Χρειάζεσαι παρακολούθηση από ειδικό. Μην το αφήσεις γιατί σε βλέπω Μονόφθαλμο Γουίλι.

          3. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.Το μάτι μου είναι μια χαρά.
            Αλλωστε 3 ημέρες ήμουν στο σκοτάδι μετά επανήλθε
            το φως.Στο ‘ενα μάτι 10/10 και στο άλλο μάτι 9/10 λόγω ”πτώσης τάσης” ,μια χαρά,είναι Δόξα τω Θεό.
            Εαν και με αυτά που γράφεις τα μαλλιά μου
            κινδυνεύουν επικίνδυνα!(χιουμορ)Για να δούμε το Ματθ. 24,36 Ως προς δε την ημέραν εκείνην και την ώραν της δευτέρας παρουσίας και της μεγάλης κρίσεως κανείς δεν γνωρίζει τό ποτε, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ει μη μόνον ο Πατήρ.Αυτό γράφω και εγώ……Μάλιστα αναφέρει Ο Κύριος (ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ) ότι ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ.Γιατί καιρούς η χρόνους και όχι καιρό η χρόνο?Ανάστροφος ερωτηματική ηχώ που έλεγε και Ο Παπαδιαμάντης.Τα γεγονότα της επερχόμενης β παρουσίας
            και Βασιλείας του Κυρίου,δεν αναφέρονται σε μια γενιά αλλά σε γενιές.Τους έλεγε από την γενιά σας ξεκινάνε αλλά δεν τελειώνουν όλα,για αυτό διαδώστε το ευαγγέλιο και μην ασχολείστε.

          4. Φίλε Άσχετε Αδαή, διαβάζεις αυτά που γράφω; Σχετικά με την Ημέρα και την Ώρα (24:36) στο παραπάνω σχόλιο, έκανα μια ανάλυση για την οποία δεν έφερες κανένα αντεπιχείρημα. Πες μου, τι πρέπει να γίνει τώρα; Να κάνω αντιγραφή επικόλληση τα παραπάνω σχετικά με το 24:36 σε αυτό το σχόλιο; Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο να μελετήσεις αυτά που γράφω. Σημασία δεν έχει να πεις πολλά και εκτός θέματος, αλλά να πεις λίγα και ουσιώδη. Νομίζω ότι είμαι σαφής σε αυτό.

            Σχετικά με το άλλο θέμα που εξετάζεις στο σχόλιο σου, ο Χριστός Δεν τους είπε ότι τα γεγονότα της προφητείας ξεκινάνε απ` την Γενιά τους και θα εκπληρωθούν στις μετέπειτα Γενιές. Που το είδες αυτό γραμμένο;

            Εγώ ως πηγή θα χρησιμοποιήσω την Αγία Γραφή. «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα περάσει η γενιά αυτή, έως ότου γίνουν ΟΛΑ όσα σας προείπα» Εδώ λοιπόν εξετάζεται ΜΙΑ Γενιά. «Η γενιά αυτή» Που είδες εσύ φίλε μου τις πολλές Γενιές; Μήπως λέει οι γενιές αυτές; Όλα τα σημεία της προφητείας (και η δευτέρα έλευση) θα λάμβαναν χώρα στην διάρκεια Μίας Γενιάς.
            Πως να το πω πιο απλά για να καταλάβεις; Μία Γενιά θα ήταν παρών στην εκπλήρωση ΟΛΩΝ των σημείων της προφητείας.
            Τα υπόλοιπα παρακάτω.

    2. Επίσης αγνοείς επιδεικτικά ότι οι Απόστολοι (επιφορτισμένοι με το Πνεύμα του Θεού όπως διδάσκει η Γραφή) είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν οτι θα έρθει στις μέρες τους. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.

      Πες μας τώρα οτι το Πνεύμα του Θεού μέσα τους ψεύδονταν;

      1. Οταν κοιτάξεις τον Ηλιο ,δεν αντέχεις και τυφλώνεσαι .
        Ακόμα περισσότερο τον ίδιο τον Θεό.Είδαν και άκουσαν τόσα θαυμαστά που δεν αντέχει ο νους τυφλώνεται,απο το υπερβολικό φώς το ανέσπερο.
        Το φως που δεν θέλεις να αποχωριστείς.

  34. Ισχυρή δόση αλήθειας που σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα ανθρώπων με τα μυαλά στα κάγκελα.

    Ο Πέτρος, την ημέρα της Πεντηκοστής, συνδέει την εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος με την προφητεία του Ιωήλ.

    (Πράξεις 2: 15-21) «Και εν ταις εσχάταις ημέραις, λέγει ο Θεός, Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, ΚΑΙ θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας … ΚΑΙ θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω και σημεία επί της γης κάτω, αίμα ΚΑΙ πυρ και ατμίδα καπνού ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος ΚΑΙ η σελήνη εις αίμα, πριν έλθη η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και επιφανής.»

    Ο Πέτρος, αναγνωρίζει την εκδήλωση του Πνεύματος με αυτό που επρόκειτο να λάβει χώρα στις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζει τον χρόνο του ως τις τελευταίες μέρες. Δείχνει επίσης ότι πρόκειται για εποχή κρίσης και έλευσης του Κυρίου. Αναφερόμενος στον Ιωήλ, ο Πέτρος χρησιμοποιεί την ίδια αποκαλυπτική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Χριστός στην προφητεία του όπου είπε: «Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή.» (Κατά Ματθαίον 24:29). Ο Ιησούς, όπως και ο Πέτρος, ταυτίζει αυτά τα γεγονότα με τη γενεά στην οποία απευθυνόταν στην εποχή του. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Κατά Ματθαίον 24:34)

    Στις Πράξεις 2:40 καταγράφεται ότι ο Πέτρος τους προειδοποίησε και τους παρακαλούσε να σωθούν από τη διεφθαρμένη γενεά στην οποία ζούσαν. Στις Πράξεις 2:37 διαβάζουμε οτι ο λαός «ήλθεν εις κατάνυξιν η καρδία αυτού» όταν άκουσε αυτά τα πράγματα από τον Πέτρο και τρεις χιλιάδες βαπτίστηκαν εκείνη την ημέρα.

    Πολλοί συνειδητοποίησαν τη δυσκολία στην οποία βρίσκονταν και επέλεξαν να δεχτούν το μήνυμα του ευαγγελίου για να ξεφύγουν από την έλευση της προφητευόμενης καταστροφής στη γη του Ισραήλ. Ενώ ο Πέτρος κήρυσσε ένα μήνυμα μετάνοιας και συγχώρεσης των αμαρτιών (Πράξεις 2:38), κήρυξε επίσης ένα μήνυμα φυσικής σωτηρίας από την επερχόμενη καταστροφή. Ο Πέτρος έδωσε την ίδια προειδοποίηση που έδωσε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής όταν μίλησε στους Φαρισαίους και τους Σαδδουκαίους σχετικά με την επερχόμενη οργή (Ματθαίος 3: 7). Αυτή είναι η ίδια προειδοποίηση που έδωσε ο Ιησούς στο Ματθαίο 23: 33-38.

    Έχω πολλά να πω επί του θέματος.
    Εδώ γίνεται φανερό ότι ο Απ Πέτρος αναφερόμενος στον Ιωήλ, έδειξε ότι η Γενιά του διένυε μια εποχή κρίσης και έλευσης του Κυρίου.
    Αυτά λοιπόν για να μην αγνοείς ότι οι απόστολοι είδαν την δευτέρα παρουσία επικείμενη.

    1. Γράφεις,παραπάνω
      ”Πολλοί συνειδητοποίησαν τη δυσκολία στην οποία βρίσκονταν και επέλεξαν να δεχτούν το μήνυμα του ευαγγελίου για να ξεφύγουν από την ΕΛΕΥΣΗ της ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΓΗ του ΙΣΡΑΗΛ. Ενώ ο Πέτρος κήρυσσε ένα μήνυμα μετάνοιας και συγχώρεσης των αμαρτιών (Πράξεις 2:38), κήρυξε επίσης ένα μήνυμα φυσικής σωτηρίας από την επερχόμενη καταστροφή.”
      Συγνώμη αυτά δεν εγιναν?Δεν καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ , το Ισραήλ ?
      Τα μέρη που ζούσαν οι μαθητές ?

      1. Φίλε μου που ζορίζεσαι και τραβάς φρίκες, δεν διαβάζεις τα εδάφια που σου δίνω. Θόλωσε το μυαλό σου, κι από την πολλή θολούρα δεν βλέπεις την τύφλα σου. Το τοπίο είναι ομιχλώδη, και μόνο ο αέρας της αλήθειας μπορεί να το καθαρίσει. Θα σε φυσήξω και θα φύγεις σαν πίπουλο. (Χαριτωμενίστικη εκδοχή του πούπουλα.) Μην μας την πεις κιόλας; Παρακάτω θα σου ξηγήσω την προφητεία. (Του Ιωήλ)

    2. Εδώ γίνεται φανερό ότι ο Απ Πέτρος αναφερόμενος στον Ιωήλ, έδειξε ότι η Γενιά του διένυε μια εποχή κρίσης ΄λόγω πρώτης Ελευσης του Κυρίου ως Υιος ανθρώπου
      και πρώτης Καθόδου του Αγίου Πνεύματος (πρώτα στον Κύριο και μετά στους μαθητές)-Φανέρωση Τριαδικού θεού-
      Οσοι δεν μετανόησαν ΄συμφωνα και με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, χάθηκαν μαζί με την πόρνη Ιερουσαλήμ που προείδε ο προφήτης Ιεζεκιήλ.

  35. Υπάρχει μια παραβολή που αποδίδει την απιστία διαχρονικά των Εβραίων στον Θεό
    μέχρι την απόδοση δικαιοσύνης από Τον Θεό, Καταστροφή του Ισραήλ
    Λουκ. 20,9 Ηρχισε δε να διδάσκη προς τον λαόν την εξής παραβολήν· “ένας άνθρωπος εφύτευσε αμπέλι και έδωσεν αυτό με ενοίκιον στους γεωργούς και εταξίδευσε δια πολύν καιρό εις ξένην χώραν.(ΘΕΟΣ-ΕΒΡΑΙΟΙ)
    Λουκ. 20,10 Εις τον καιρόν δε της εσοδείας έστειλε προς τους γεωργούς ένα δούλον, δια να του δώσουν το μέρος του καρπού, που εδικαιούτο. Οι γεωργοί όμως αφού τον έδειραν, τον εδίωξαν αδειανόν.(προφήτης)
    Λουκ. 20,11 Τοτε ο οικοδεσπότης απεφάσισε να στείλη ακόμη εις αυτούς άλλον δούλον. Αυτοί δε, αφού και εκείνον έδειραν και εξευτέλισαν, τον έστειλαν με αδειανά χέρια.(προφήτης)
    Λουκ. 20,12 Και απεφάσισε ακόμη να στείλη και τρίτον δούλον. Εκείνοι όμως και τούτον, αφού ετραυμάτισαν, τον πέταξαν έξω από το αμπέλι.(προφήτης)
    Λουκ. 20,13 Είπε τότε ο κύριος του αμπελιού· Τι να κάμω τώρα; Ενα μου μένει· θα στείλω τον υιόν μου τον αγαπητόν. Ισως, όταν τον ίδουν, να εντραπούν.(ΧΡΙΣΤΟΣ)
    Λουκ. 20,14 Οταν όμως τον είδαν οι γεωργοί, εσκέπτοντο μεταξύ των και έλεγαν· Αυτός είναι ο κληρονόμος· ελάτε λοιπόν να τον θανατώσωμεν, δια να γίνη πλέον ιδική μας η κληρονομία.(ΗΘΕΛΑΝ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟ)
    Λουκ. 20,15 Και αφού τον έβγαλαν έξω από το αμπέλι, τον εφόνευσαν. Τι λοιπόν θα κάμη εναντίον αυτών ο κύριος του αμπελιού;(ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΥΙΟΥ)
    Λουκ. 20,16 Θα έλθη ο ίδιος και θα εξολοθρεύση τους γεωργούς αυτούς και θα δώση το αμπέλι εις άλλους”. Μερικοί δε από τους Φαρισαίους, που ήσαν εκεί, όταν ήκουσαν την παραβολήν και ενόησαν την σημασίαν της, είπαν· ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!(ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ)Λουκ. 20,17 Ο δε Κυριος τους εκύτταξε κατάματα και είπε· “και όμως έτσι θα γίνη, διότι τι σημασίαν έχει τότε αυτό που είναι γραμμένο στους προφήτας, ότι δηλαδή λίθον τον οποίον επέταξαν ως ακατάλληλον οι οικοδόμοι, αυτός έγινε κεφαλή και ακρογωνιαίος λίθος, δι’ όλην την οικοδομήν;(Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΑΠΙΣΤΙΑ,
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΛΙΘΟΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ).
    Η καταστροφή Της Ιερουσαλήμ που ομίλησε ο Κύριος,προείπε ο Ιωάννης ΠΡΌΔΡΟΜΟΣ ανάφεραν και άλλοι προφήτες όπως Ο Ιωήλ έγινε τα 70 μ.χ!
    Ηρθε το τέλος του Ισραήλ.Ο κόσμος τους καταστράφηκε και δημιουργήθηκε
    ένας νέος κόσμος με την διάδοση του Λόγου Του Θεού που θα κριθεί στο τέλος
    την ημερών.Εκείνη την εποχή γιατί να κριθούν ειδωλολάτρες,,αφου δεν γνώριζαν?
    Ο Θεός είναι δίκαιος και θα κρίνει όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου.
    Η τελευταία καταστροφή της Ιερουσαλήμ αφού πληρωθεί ο καιρός των εθνών,θα είναι παράλληλη με του κόσμου.

    1. Ήρθε η ώρα να σου ξηγήσω την προφητεία. (Του Ιωήλ)

      Ο Πέτρος, την ημέρα της Πεντηκοστής, συνδέει την εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος με την προφητεία του Ιωήλ.

      Πράξεις 2: 15-21 «Και εν ταις εσχάταις ημέραις, λέγει ο Θεός, Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, ΚΑΙ θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας ΚΑΙ οι νεανίσκοι σας θέλουσιν ιδεί οράσεις, ΚΑΙ οι πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ενυπνιασθή ενύπνια ΚΑΙ έτι επί τους δούλους μου και επί τας δούλας μου εν ταις ημέραις εκείναις θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου, ΚΑΙ θέλουσι προφητεύσει ΚΑΙ θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω ΚΑΙ σημεία επί της γης κάτω, αίμα ΚΑΙ πυρ ΚΑΙ ατμίδα καπνού· ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος ΚΑΙ η σελήνη εις αίμα, πριν έλθη η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και επιφανής.»

      Όλα τα σημεία της προφητείας αντιμετωπίζονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Έχουν κοινή χρονική προοπτική για την εκπλήρωση τους.
      Την αποκαλυπτική γλώσσα του Ιωήλ για τα σημεία στον ουρανό, χρησιμοποίησε και ο Χριστός στην προφητεία του όπου είπε: « Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή.» (Ματθαίος 24:29)

      Πρόσεξε τώρα. Αμέσως μετά ο Χριστός Λέει τα εξής: «ΚΑΙ ΤΟΤΕ θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, ΚΑΙ τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης ΚΑΙ θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.»

      Άρα λοιπόν στον προφητικό λόγο του Ιησού, τα σημεία στον ουρανό, έχουν την ίδια χρονική εκπλήρωση με την δευτέρα παρουσία του. Και τα δύο αυτά σημεία εκπληρώνονται σύμφωνα με την υπόσχεση του ιδίου του Χριστού στην διάρκεια της Γενιάς των μαθητών του. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Ματθαίος 24:34)

      Σύμφωνα με την προφητεία του Ιωήλ, η έγχυση του πνεύματος, συμβαδίζει χρονικά με τα σημεία στον ουρανό. Ο Πέτρος εφαρμόζοντας την προφητεία του Ιωήλ στις μέρες του, αναγνωρίζει τον καιρό του, ως καιρό Κρίσης και έλευσης του Κυρίου.

      Ασφαλώς κατά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, δεν έλαβαν χώρα τα σημεία στον ουρανό, όπως έπρεπε να γίνουν σύμφωνα με την προφητεία του Ιωήλ, και τις υποσχέσεις του Χριστού. Αυτό είναι άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο που χρησιμοποιώ εναντίον σας. Τα δύο σκέλη του είναι πραγματικός κόλαφος για εσάς.

      Αν και εσύ προσπαθείς να με αποπροσανατολίσεις με ασυναρτησίες, εγώ μένω στον λόγο μου και λέω τούτο: οι Απόστολοι (επιφορτισμένοι με το Πνεύμα του Θεού όπως διδάσκει η Γραφή) είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν ότι θα έρθει στις μέρες τους. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.

      Πες μας τώρα ότι το Πνεύμα του Θεού μέσα τους ψεύδονταν;

  36. Γράφεις ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΑ,Και τα δύο αυτά σημεία (στον ουρανό)εκπληρώνονται σύμφωνα με την υπόσχεση του ιδίου του Χριστού στην διάρκεια της Γενιάς των μαθητών του. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Ματθαίος 24:34)
    Γιατί όμως είναι λάθος?Η απάντηση βρίσκεται στα πρώτα εδάφια του Ματθαιον,Κεφαλαιο 24 .Ματθ. 24,1 Και καθώς εξήλθεν ο Ιησούς και έφευγεν οριστικώς πλέον από τον ναόν, τον επλησίασαν οι μαθηταί δια να του δείξουν τας ωραίας οικοδομάς του ναού.
    Ματθ. 24,2 Ο δε Ιησούς τους είπεν• “δεν βλέπετε με θαυμασμόν όλα τα ωραία αυτά κτίρια; Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα μείνη εδώ πέτρα επάνω στην πέτρα, που να μη μεταβληθή εις συντρίμματα”.
    Ματθ. 24,3 Και ενώ αυτός εκάθητο στον όρος των Ελαιών, τον επλησίασαν οι μαθηταί ιδιαιτέρως και του είπαν• “πες μας, ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ(ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ) και ποιό θα είναι το σημείον, που θα προαναγγέλη την ένδοξον παρουσίαν σου και το τέλος του κόσμου(Β ΠΑΡΟΥΣΙΑ);”
    Δεν έκαναν μια ερώτηση αλλά δύο ερωτήσεις για τον Κύριο . Του έκαναν αυτές τις ερωτήσεις μαζί, επειδή νόμιζαν ότι η καταστροφή τού Ναού τής Ιερουσαλήμ για την οποία μόλις τους είχε μιλήσει, θα γινόταν μαζί με το τέλος τού κόσμου. Στα πλαίσια τής Παλαιάς Διαθήκης, ΩΣ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, δεν είχαν ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ότι οι Παρουσίες τού Χριστού θα ήταν δύο. Νόμιζαν λοιπόν, ότι πολύ σύντομα θα γίνονταν όλα μαζί τα προφητευμένα, και ο Χριστός ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕ από τους ΡΩΜΑΙΟΥΣ, μετά την καταστροφή τού Ναού.
    Ο Χριστός φυσικά γνώριζε ότι η καταστροφή τού Ναού θα γινόταν πολύ πιο σύντομα, στην ίδια εκείνη γενιά. Και γνώριζε επίσης, ότι για τη συντέλεια τού αιώνος θα απαιτείτο πολύ περισσότερος χρόνος. Έτσι, άρχισε να τους απαντάει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και στις δύο ερωτήσεις, χρησιμοποιώντας την κατάσταση που θα αντιμετώπιζαν σε λίγα χρόνια, ως ΠΡΟΓΕΥΣΗ, ή ως ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ τών μελλόντων εσχατολογικών γεγονότων που θα συνέβαιναν αργότερα. Χρησιμοποίησε λοιπόν φράσεις και προτάσεις, που στη μία περίοδο θα εκπληρώνονταν με τον ένα τρόπο, ενώ στην άλλη με άλλο τρόπο, και που και τα δύο αυτά, θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά από τον προσεκτικό μελετητή τών Θείων Βουλών.
    Η κάθοδος Του Αγίου Πνεύματος στον Απόστολο Πέτρο και στον Προφήτη Ιωήλ
    είναι αδύνατον ως πρώτο σημείο να είναι στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με τα επόμενα σημεία
    των εσχάτων ημερών.Διότι όπως σου έδειξα παραπάνω μόνο Ο Θεός γνωρίζει
    Τους χρόνους Η τους Καιρούς!!.Για να δούμε Τι λέει κατόπιν Ο Ιωήλ.
    Ιωηλ. 3,3 Θα παραχωρήσω δε κατόπιν να γίνουν τρομερά σημεία στον ουρανόν και την γην. Εις την γην θα γίνουν αιματηροί πόλεμοι, πυρκαϊαί και καπνοί από τας καιομένας πόλεις.(πρωτα θα γίνουν πόλεμοι που δεν ξαναγίνει και πρωτόγνωρες καταστροφές )
    Και στό τέλος
    Ιωηλ. 3,4 Ο ήλιος θα χάση το φως του και θα μεταστραφή εις σκότος και η σελήνη θα γίνη κόκκινη, όπως το αίμα, πριν έλθη η μεγάλη και επιφανής ημέρα του Κυρίου.

    1. Σχετικά με την προφητεία του Ιωήλ, σχολιάζεις το εδάφιο 3:3 (μετάφραση εβδομήκοντα) και χρησιμοποιείς την φράση «Και στο Τέλος» κόβοντας την προφητεία στην μέση. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείς να χωρίσεις τα σημεία που κάνουν αναφορά στην έγχυση του Αγίου Πνεύματος, (όπου σύμφωνα με τον Απ Πέτρο εκπληρώθηκαν στις μέρες του) με αυτά στον ουρανό. Αιτία του παραλογισμού σου, είναι το γεγονός ότι τα τρομερά σημεία στον ουρανό που αναφέρει η προφητεία του Ιωήλ, και που έπρεπε να εκπληρωθούν ταυτόχρονα με την έγχυση του Πνεύματος, ΔΕΝ εκπληρώθηκαν.

      Η προσπάθεια σου αυτή, να αποκόψεις από την προφητεία τα σημεία που κάνουν αναφορά στον ουρανό και στον ήλιο που θα χάσει το φως του κτλ, και να τα κάνεις εφαρμογή σε μια γενιά μελλοντική, είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποίησε τον λόγο ο Ιωήλ και ο Πέτρος.

      Στην προφητεία του Ιωήλ, ΟΛΑ τα σημεία έχουν την ίδια χρονική εκπλήρωση.
      Μεταξύ αυτών χρησιμοποιείται ο σύνδεσμος «και» συνδέοντας τα μεταξύ τους, σε έναν ενιαίο προφητικό λόγο.

      Παράδειγμα: [1] «ΚΑΙ θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας [2] ΚΑΙ οι νεανίσκοι σας θέλουσιν ιδεί οράσεις.» Είναι προφανές ότι τα σημεία 1 και 2 έχουν ταυτόχρονη εκπλήρωση.

      [5] «ΚΑΙ θέλουσι προφητεύσει [6] ΚΑΙ θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω.»
      Είναι προφανές ότι τα σημεία 5 και 6 έχουν ταυτόχρονη εκπλήρωση.

      Η προφητεία του Ιωήλ είναι ένας ενιαίος προφητικός λόγος και η εκπλήρωση των σημείων είναι ταυτόχρονη.

      Ο Πέτρος εφαρμόζοντας την προφητεία του Ιωήλ στις μέρες του, αναγνωρίζει τον καιρό του, ως καιρό Κρίσης και έλευσης του Κυρίου.

    2. Άσχετε Αδαή διαβάζεις αυτά που γράφω;
      Στο άνωθεν σχόλιο μου έκανα μια αναφορά σε δυο σημεία από τον προφητικό λόγο του Χριστού, και ισχυρίστηκα ότι αυτά έχουν κοινή χρονική εκπλήρωση.

      Σημείο [1] Ματθαίος 24:29 «Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή.»

      Σημείο [2] Ματθαίος 24:30 «Και ΤΟΤΕ θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.»

      Ερώτηση: Αυτά τα δυο προφητικά σημεία έχουν κοινή χρονική εκπλήρωση;
      Άσχετε Αδαή δεν με ακολουθείς. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και δεν τον φτάνεις.
      Ενώ στο παραπάνω σχόλιο μου ασχολούμαι με την προφητεία του Ιωήλ, γιατί έκανα αναφορά στον προφητικό λόγο του Χριστού; (Ματθαίος 24:29)

      Δεν κατάλαβες τίποτα απολύτως απ`όσα έγραψα στο παραπάνω σχόλιο μου.
      Θα πρέπει να φας πολλά πνευματικά καρβέλια για να φτάσεις τον πήχη. Και αν καταφέρεις και τον φτάσεις, θα τον σηκώσω ακόμα πιο ψηλά. Διότι διατηρώ αλυσίδα φούρνων που όλη μέρα κι όλη νύχτα (προπάντων την νύχτα) ψήνουν πνευματικά καρβέλια που τα τρώω όλα εγώ, και κάτι ψίχουλα που περισσεύουν τα δίνω στον Καρβέλα. Το 2015 του έδωσα ένα ολόκληρο καρβέλι, και μετά από δύο μέρες, έγραψε το σουξέ “Ο διάβολος είναι από την Ελλάδα”. Τρελάθηκα δικέ μου. Από τότε ούτε τα ψίχουλα δεν του δίνω. Και δεν τα τρώω όλα εγώ; Ποιος είναι αυτός που από το ψωμάκι μου θα αποκτήσει όλα τα πλούτη και την Δόξα; Δεν είσαι καλά!

      1. ”Για τον Θεό 1.000 χρόνια των ανθρώπων περισσότερο
        αντιστοιχούν σε 4 ώρες νύκτας(12-4) παρά σε μια ολόκληρη ημέρα.”
        Καλημέρα,μαζι μιλάμε χώρια καταλάβαινόμαστε η κάνουμε ότι
        δεν καταλαβαίνομαστε,Η επιφοίτηση του Αγιου Πνευματος στους
        μαθητές,Στον Απόστολο Πέτρο και Στον προφήτη Ιωήλ δεν είναι το τέλος είναι η αρχή Του τέλους.
        Να σου δώσω ένα παράδειγμα.
        Σε ένα tραγούδι στο youtube νόμιζα ότι είδα τον πατέρα μου.
        Το έψαξα το video,και ανακάλυψα ότι όντως,ένα πλάνο είναι από τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε 30 χρόνια.Για τά αλλα 90 πλάνα δεν έχω βρεί
        στοιχεία.Με την δική σου οπτικολογική αυτός που είδα είναι σίγουρα ο πατέρας μου!Γιατί αυτό που έχεις στο μυαλό σου ,δεν σε αφήνει να ανασάνεις
        εγκεφαλικά ,να επεξεργαστείς αναγκαία και επαρκή δεδομένα για να προχωρήσεις στην αλήθεια.

        1. Για άλλη μια φορά με τις ασυναρτησίες σου, κατάφερες να αποδείξεις ότι είσαι ένας οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα.

          Ο Ιωήλ προφήτεψε ότι ο Θεός στον καιρό του Τέλους, θα δώσει από το πνεύμα του στους δούλους του, και θα δείξει τρομερά σημεία στον ουρανό.

          Ο Χριστός χρησιμοποίησε τον ίδιο αποκαλυπτικό λόγο με τον Ιωήλ για τα σημεία στον ουρανό (Ματθαίος 24:29), τα οποία ταύτισε χρονικά με την δευτέρα έλευση του. Τα σημεία στον ουρανό που αναφέρει ο Ιωήλ και ο Χριστός, εκπληρώνονται ταυτόχρονα με την δευτέρα παρουσία (Ματθαίος 24:30).

          Ο Απ Πέτρος συνέδεσε την προφητεία του Ιωήλ με τις μέρες του, (Πράξεις 2: 15-21) δείχνοντας ότι η εποχή του ήταν μια εποχή Κρίσης και έλευσης του Χριστού. Οι Απόστολοι έβλεπαν επικείμενη την δεύτερη έλευση του Χριστού, λόγο της ξεκάθαρης υπόσχεσης του, ότι ΟΛΑ θα συμβούν στην διάρκεια της Γενιάς τους (Ματθαίος 24:34). Στις μέρες τους δηλαδή. Όχι μετά από 2000 ή 3000 χρόνια.

          Το τι νομίζεις ότι βλέπεις εσύ τρελαμένο μου παιδί στο youtube, δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιωήλ και τον Πέτρο. Ο Πέτρος είδε στην τηλεόραση του μυαλού του ότι το τέλος ήταν κοντά, και την άκουσε με τις αλκοολικές φαντασιώσεις του Ιωήλ. Κοινώς έγινε γιάμπαλο. Η δική σου η περίπτωση όμως διαφέρει. Εσύ συνδυάζεις τον αλκοολισμό με την Τρέλα. Είσαι Τζασλός και μεθυσμένος απ` το κρασί του Γιαχβέ. Κλασική περίπτωση βλάβης δηλαδή. Που θα μου πας. Θα στονε φορέσω τον ζουρλομανδύα, και το κρασί του Γιαχβέ θα κοπεί μαχαίρι. Θα τρως μόνο από τα πνευματικά μου καρβέλια, και θα πίνεις μόνο φυσικό μεταλλικό νερό Όλυμπος. Τίποτα άλλο. Άρτο και ύδωρ μέχρι οι αλκοολικές σου φαντασιώσεις να εξαφανιστούν.
          (χούμορ φιλαράκι)

          1. Σίγουρα είμαι παλαβός για να συνομιλώ έστω και γραπτώς
            με κάποιον που νιώθει ως μεγαλύτερη απειλή για την ζωή ,
            ΑΥΤΟΝ που δίνει ζωή,ζώσα.Τι να κάνω .Σε αγαπάω και
            θέλω το πραγματικά και όχι εικονικά καλό σου.
            Καλο Βράδυ!

  37. ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ,ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑ ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΗ ΗΧΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  38. ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!
    Ματθ. 24,14 Και θα κηρυχθή αυτό το Ευαγγέλιον της βασιλείας του Θεού εις όλην την οικουμένην, ώστε να είναι η καλή μαρτυρία προς σωτηρίαν δι’ όλα τα έθνη, και τότε θα έλθη το τέλος.ΔΕΝ ΕΙΠΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΌΤΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!ΕΙΠΕ,ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ,ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.(ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ)

    1. Αυτό, και ΟΛΑ τα υπόλοιπα σημεία του προφητικού του λόγου, έπρεπε να εκπληρωθούν στην διάρκεια ΜΙΑΣ Γενιάς.

      «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα περάσει η γενιά αυτή, έως ότου γίνουν ΟΛΑ όσα σας προείπα»

      Εδώ λοιπόν εξετάζεται ΜΙΑ Γενιά. «Η γενιά αυτή». Μήπως λέει οι γενιές αυτές; Όλα τα σημεία της προφητείας (και η δευτέρα έλευση) θα λάμβαναν χώρα στην διάρκεια Μιας Γενιάς. Πως να το πω πιο απλά για να καταλάβεις; Μία Γενιά θα ήταν παρών στην εκπλήρωση ΟΛΩΝ των σημείων της προφητείας. Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του Χριστού προς τους μαθητές του.

      Επειδή λοιπόν ο λόγος αυτός ήταν ξεκάθαρος στους αποστόλους του Χριστού, αυτοί είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν οτι θα έρθει στις μέρες τους. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.

      Και ασφαλώς είπαν: Ρωμαίους 1:8 «Πρώτον μεν ευχαριστώ τον Θεόν μου διά Ιησού Χριστού υπέρ πάντων υμών, διότι η πίστις σας κηρύττεται εν όλω τω κόσμω.»
      Τι έκανε λέει; Η Πίστη τους κηρύττονταν σε όλον τον Κόσμο;

      Κολοσσαείς 1:23 «εάν επιμένητε εις την πίστιν, τεθεμελιωμένοι και στερεοί και μη μετακινούμενοι από της ελπίδος του ευαγγελίου, το οποίον ηκούσατε, του κηρυχθέντος εις πάσαν την κτίσιν την υπό τον ουρανόν, του οποίου εγώ ο Παύλος έγεινα υπηρέτης.» Τι έκανε λέει; Του κηρυχθέντος ευαγγελίου εις πάσαν την κτίσιν την υπό τον ουρανόν;

      Άσχετε Αδαή, έχεις κι άλλα τέτοια μαργαριτάρια να μου πετάξεις; Ο Χριστός βρε παιδί μου είπε να μην πετάτε τα μαργαριτάρια σας στα γουρούνια. Εσύ γιατί πετάς τα χαζομαργαριτάρια σου στο γουρούνι τον Γιατρό; Τι θα τα κάνω εγώ τώρα όλα αυτά; Να τα βάλω μέσα στα πνευματικά μου καρβέλια για φλουριά; Θα μου χαλάσουν την ζύμη ρε Φαρισαίε.

  39. Γράφεις:
    ”Εδώ λοιπόν εξετάζεται ΜΙΑ Γενιά. «Η γενιά αυτή». Μήπως λέει οι γενιές αυτές; Όλα τα σημεία της προφητείας (και η δευτέρα έλευση) θα λάμβαναν χώρα στην διάρκεια Μιας Γενιάς. Πως να το πω πιο απλά για να καταλάβεις; Μία Γενιά θα ήταν παρών στην εκπλήρωση ΟΛΩΝ των σημείων της προφητείας. Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του Χριστού προς τους μαθητές του.”
    Συμφωνώ όντως η έσχατη γενιά,των εσχάτων ημερών θα τα δεί κυριολεκτικά
    όλα,και όχι μέρος αυτών όπως οι προηγούμενες γενιές.
    Γιατί να είναι οι μαθητές του η τελευταία?Είδαν την έλευση Του Χριστού και
    έλαβαν δωρεές του Αγίου Πνεύματος,πρώτοι στην Ιστορία.
    Σε μία τάξη δημοτικού ο δάσκαλος περιμένει να μπουν όλα τα παιδιά στην τάξη
    και μετά θα τους βάλει διαγώνισμα.
    Ποιός σώφρων δάσκαλος μόλις μπούν τα πρώτα παιδιά θα κλείσει την πόρτα της αίθουσας και θα αποκλείσει απο τις εξετάσεις τα υπόλοιπα παιδιά γιατί δεν μπήκαν πρώτα?
    Δεν υφίσταται.Οταν μάλιστα τα παιδιά που μπήκαν πρώτα στην τάξη και είδαν τον δάσκαλο,ορίστηκαν λόγω απουσίας του να τον αναπληρώσουν και να διδάξουν τα υπόλοιπα παιδιά μέχρι να γυρίσει και βάλει διαγώνισμα .Δεν υφίσταται.
    Ο Υιός του ανθρώπου ήταν ξεκάθαρος στους μαθητές.
    Οι χρόνοι η καιροί,η ημέρα και η ώρα που θα συμβούν είναι Άγνωστοι,μόνο ο Πατέρας
    γνωρίζει σύμφωνα με την Κ.Δ.
    Για τους Αγγελους οι καιροί είναι άγνωστοι,φαντάσου πόσο άστοχος
    είναι άνθρωπος που δίνει χρόνο εκπλήρωσης των προφητειών,

    1. Μήπως πρέπει τελικά να έρθεις από το ιατρείο μου;

      Όλα τα σημεία της προφητείας (και η δευτέρα έλευση) θα λάμβαναν χώρα στην διάρκεια Μιας Γενιάς. Αφού συμφώνησες με αυτό, παρακάτω παραδέχτηκες ότι κάποια σημεία της προφητείας εκπληρώθηκαν σε προηγούμενες Γενιές. Χρήζεις ψυχιατρικής βοήθειας.

      Ο Χριστός χρησιμοποίησε τη λέξη γενιά, για να αναφερθεί στους ανθρώπους που απευθυνόταν εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος Γραφής που να λέει ότι ο Ιησούς χρησιμοποίησε την «γενιά» με κάποιο άλλο τρόπο στο Ματθαίο 24:34. Η προσπάθεια να γίνει αυτή η φράση του Χριστού εφαρμοστέα σε μια γενιά μελλοντική είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποίησε αυτόν τον λόγο στις διάφορες συνομιλίες του όπως καταγράφονται στην Καινή Διαθήκη. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

      Στο 23ο κεφάλαιο του Ματθαίου βλέπουμε τον Ιησού να κρίνει τη γενιά των θρησκευτικών ηγετών που ασχολήθηκε εκείνη την εποχή. Μήπως ο Ιησούς ξαφνικά άλλαξε την έννοια της γενιάς λίγες ώρες αργότερα, όταν απάντησε στην ερώτηση των μαθητών του για το πότε θα καταστραφεί ο ναός και ποιο θα είναι το σημείο της επιστροφής του;

      Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν διαβάζουμε τον προφητικό του λόγο διαβάζουμε ένα αρχείο του Ιησού που απευθύνεται στους μαθητές Του. Όταν ο Χρίστος τους λέει «βλέπετε όλα αυτά τα πράγματα: » Αυτός λέει ότι αυτοί θα δουν όλα αυτά τα πράγματα, όχι άλλοι που ζουν χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

      1. ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
        Ματθ. 24,36 Ως προς δε την ημέραν εκείνην και την ώραν της δευτέρας παρουσίας και της μεγάλης κρίσεως κανείς δεν γνωρίζει τόποτε, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ει μη μόνον ο Πατήρ.
        ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ
        Πραξ. 1,7 · “δεν είναι ιδικόν σας έργον και δικαίωμα να γνωρίσετε τα χρόνια η τους ωρισμένους καιρούς, τους οποίους ο Πατήρ εκράτησε εις την ιδικήν του εξουσίαν και παγγνωσίαν.
        ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

        1. Για το Πράξεις 1:7 η παραπομπή που δίνεται είναι το Ματθαίος 24:36. Αυτά τα δύο εδάφια περιέχουν τον ίδιο Λόγο. Την άρνηση του Χριστού να τους υποδείξει τον συγκεκριμένο χρόνο της έλευσης του. Ποιο θα ήταν άλλωστε το νόημα να τους παροτρύνει να είναι άγρυπνοι; Πριν από αυτές τις δηλώσεις τους υποσχέθηκε ότι ΟΛΑ όσα προφήτεψε (και η δευτέρα έλευση) θα συμβούν στην Γενιά τους. Δεν τίθεται κάποιο θέμα πριν την σταύρωση και μετά.
          Αν φίλε δεν καταλαβαίνεις τότε υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Είτε είσαι Τζασλός, είτε οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα. Αν είσαι και τα δυο τότε η περίπτωση σου αντιμετωπίζεται μόνο με ηλεκτροσόκ. Και όχι με απινιδωτή, αλλά με μπουζοκαλώδια από δωδεκακύλινδρο κινητήρα V12 600ων αλόγων και ενός γαιδάρου. Μια πίπα σε κάθε μέρος του σώματος σου ώστε να το νιώσεις.

    2. Άσχετε Αδαή με ωθείς να επαναλαμβάνομαι διότι δεν διαβάζεις αυτά που γράφω.
      Δίνω ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της χρήσης της «Γενεάς» από τον Χριστό, που συνδέεται με το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή.

      Μάρκος 8: 34-38: «Και προσκαλέσας τον όχλον μετά των μαθητών αυτού, είπε προς αυτούς…Διότι όστις αισχυνθή δι’ εμέ και διά τους λόγους μου εν τη ΓΕΝΕΑ ΤΑΥΤΗ τη μοιχαλίδι και αμαρτωλώ, και ο Υιός του ανθρώπου θέλει αισχυνθή δι’ αυτόν, όταν έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων.»

      Σε αυτό το απόσπασμα είναι προφανές ότι ο Ιησούς χρησιμοποιεί τη «γενιά» για να σημάνει το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το απόσπασμα είναι ότι ο Χριστός έκανε αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο του ερχομού του στην δόξα του Πατέρα Του με τους αγγέλους.

      Αν στεκόσουν σε αυτό το πλήθος ακούγοντας τον Ιησού να αναφέρετε στην αμαρτωλή γενιά σου, και ότι δεν θα ντραπεί για σένα όταν έρθει με την δόξα του Πατρός αυτού, Δεν θα κατανοούσες ότι ο Χριστός θα έρθει μετά από 2000 χρόνια. Θα κατανοούσες ότι ο Χριστός αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που δεν ήταν πολύ μακριά. Όταν ο Ιησούς απευθύνθηκε στους μαθητές του στον προφητικό του λόγο είπε: «δεν θα περάσει η γενιά αυτή, έως ότου γίνουν όλα όσα σας προείπα» Όλα αυτά περιλάμβαναν και την έλευση της δύναμής και της δόξας με τους αγγέλους.

    3. Δεν θα μπορούσε να εννοεί καμιά άλλη γενιά, παρά μόνο τη γενιά της εποχής του. Αν εννοούσε άλλη, θα έπρεπε να λέει “γενεά εκείνη” και όχι “αύτη”. Η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί τη φράση αυτή μόνο για τη γενιά του ομιλούντος.

      Εβραίους 3: 7-10: «Διά τούτο, καθώς λέγει το Πνεύμα το Αγιον· Σήμερον, εάν ακούσητε της φωνής αυτού, μη σκληρύνητε τας καρδίας σας ως εν τω παραπικρασμώ κατά την ημέραν του πειρασμού εν τη ερήμω, όπου οι πατέρες σας με επείρασαν, με εδοκίμασαν και είδον τα έργα μου τεσσαράκοντα έτη· διά τούτο δυσηρεστήθην εις την γενεάν ΕΚΕΙΝΗΝ και είπον· Πάντοτε πλανώνται εν τη καρδία αυτών και αυτοί δεν εγνώρισαν τας οδούς μου·»

      Ο Χριστός, ο οποίος επίσης μίλησε από το Άγιο Πνεύμα, ποτέ δεν μίλησε με όρους «εκείνης» της γενιάς. Μια τέτοια χρήση θα περιείχε μια προηγούμενη ή μελλοντική γενεά ανάλογα με το πλαίσιο. Βλέπουμε σαφώς αυτή τη χρήση στο απόσπασμα των Εβραίων που αναφέρθηκε παραπάνω. Ο Χριστός χρησιμοποιούσε πάντοτε τον όρο «γενεά αύτη» για τη γενιά που εξέταζε εκείνη τη στιγμή.

      1. Εξηγησέ μου γιατί όταν εμίλησε για την καταστροφή της γενιάς
        Των ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ χρησιμοποίησε την λέξη ταύτην
        ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ αύτη.
        Αυτά τα επιχειρήματα δεν οδηγούν πουθενά ΔΙΟΤΙ,
        Η επιχειρηματολογία που προτείνεις στηρίχθηκε ΣΤΗΝ άγνοια
        του ΠΡΩΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.
        Πραξ. 1,7 εἶπε δὲ πρὸς αὐτούς· οὐχ ὑμῶν ἐστι γνῶναι χρόνους ἢ καιροὺς οὓς ὁ πατὴρ ἔθετο ἐν τῇ ἰδίᾳ ἐξουσίᾳ,
        ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ!
        ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ- ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ- ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ (ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

        1. Δεικτικές αντωνυμίες.
          Δεικτικές λέγονται οι αντωνυμίες που φανερώνουν δείξιμο.

          Η αντωνυμία οὗτος, αὗτη, τοῦτο κλίνεται έτσι:

          Ενικός αριθμός Πληθυντικός αριθμός
          ον. οὗτος αὕτη τοῦτο οὗτοι αὗται ταῦτα
          γεν. τούτου ταύτης τούτου τούτων τούτων τούτων
          δοτ. τούτῳ ταύτῃ τούτῳ τούτοις ταύταις τούτοις
          αιτ. τοῦτον ταύτην τοῦτο τούτους ταύτας ταῦτα

          Ματθ. 23,36 Αρχαίο «γενεὰν ταύτην»
          Μετάφραση Κολιτσάρα «γενεάν αυτήν»

          Ματθ. 24,34 Αρχαίο «γενεὰ αὕτη»
          Μετάφραση Κολιτσάρα «γενεά αυτή»

          1. 1. Προσωπικές λέγονται οι αντωνυμίες που φανερώνουν τα τρία πρόσωπα του λόγου.
            Πρώτο πρόσωπο είναι εκείνο που μιλεί: εγώ·
            Δεύτερο πρόσωπο είναι εκείνο που του μιλούμε: σύ·
            Τρίτο πρόσωπο είναι εκείνο για το οποίο γίνεται λόγος: ΑΥΤΟΣ.ἐκεῖνος,ΑΥΤΗ,ΕΚΕΙΝΗ κτλ
            2. Η αντωνυμία αὐτός, αὐτή, αὐτό στην αρχαία ελληνική είναι οριστική ή επαναληπτική.
            1) Οριστική είναι η αντωνυμία ΑΥΤΟΣ,ΑΥΤΗ.ΑΥΤΟ (σε όλες τις πτώσεις) όταν χρησιμεύει για να ορίσει κάτι (δηλ. να το ξεχωρίσει από άλλα): τὴν στρατείαν αὐτὸς Ξέρξης ἤγαγε (= μόνος του ο Ξ., αυτός ο ίδιος και όχι άλλος) — ἔσωσε καὶ αὐτὸν καὶ τοὺς παῖδας (και αυτόν τον ίδιο και τα παιδιά).
            2) Επαναληπτική είναι η αντωνυμία ΑΥΤΟΣ,ΑΥΤΗ.ΑΥΤΟ (μόνο στις πλάγιες πτώσεις), όταν χρησιμεύει για να επαναλάβει κάτι που γι’ αυτό έγινε λόγος πρωτύτερα. Με τέτοια σημασία η αντων.ΑΥΤΟΣ,AYTH.AYTO στις πλάγιες πτώσεις χρησιμοποιείται στη θέση της προσ. αντων. του γ΄ προσώπου: βασιλεὺς καὶ οἱ μετ’ αὐτοῦ (δηλ. τοῦ βασιλέως) ή καὶ oἱ σὺν αὐτῷ (δηλ. τῷ βασιλεῖ) — Κῦρον μεταπέμπεται ἀπὸ τῆς ἀρχῆς, ἧς αὐτὸν (δηλ. τὸν Κῦρον) σατράπην ἐποίησε.
            3. Η αντων. ΑΥΤΟΣ.ΑΥΤΗ.ΑΥΤΟ κλίνεται σαν τρικατάληκτο επίθετο της β΄ κλίσης σε -ος, -η, -ον, αλλά χωρίς το τελικό ν στο ουδέτερο του ενικού: αὐτός, αὐτή, αὐτὸ — γεν. αὐτοῦ, αὐτῆς, αὐτοῦ κτλ. (πβ. § 158: σοφός, σοφή, σοφόν).
            4. Η αντων. ΑΥΤΟΣ,ΑΥΤΗ,ΑΥΤΟ όταν εκφέρεται μαζί με το άρθρο, σημαίνει ταυτότητα (ὁ αὐτὸς = ο ίδιος): τὴν Ἀττικήν ἄνθρωποι ᾤκουν οἱ αὐτοὶ ἀεί (= οι ίδιοι πάντοτε).
            Χαίρομαι που Διέκρινες και Δέχεσαι ότι ο Χριστος έδειξε(δεικτική αντωνυμία) και δεν προσωποποίησε(προσωπική αντωνυμία) την γενιά που θα ζήσει το τέλος των εσχάτων ημερών.
            ΕΝΙΣΧΎΕΙ KAI ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ:
            Πραξ. 1,7 εἶπε δὲ πρὸς αὐτούς· οὐχ ὑμῶν ἐστι γνῶναι χρόνους ἢ καιροὺς οὓς ὁ πατὴρ ἔθετο ἐν τῇ ἰδίᾳ ἐξουσίᾳ,

          2. Παραπάνω σου απέδειξα μέσα από την Γραφή ότι ο Χριστός με την φράση «γενεὰ ταύτη» εννοούσε πάντα τους συγχρόνους του και όχι μια μελλοντική γενιά.

            Το επιχείρημα σου εδώ ήταν ότι στον Ματθαίο 23:36 λέει «ταύτη» ενώ στο 24,34 «αὕτη».

            Για άλλη μια φορά σου απέδειξα ότι «αὕτη» και «ταύτη» είναι η ίδια δεικτική αντωνυμία σε διαφορετική πτώση. Το επιχείρημα σου καταρρίφθηκε.

            Σου απέδειξα μέσα από την Γραφή ότι αν ο Χριστός εννοούσε μια άλλη γενιά δεν θα έλεγε: «αύτη», αλλά «εκείνη». (Εβραίους 3: 7-10) Θα χρησιμοποιούσε την δεικτική αντωνυμία «Εκείνος, εκείνη, εκείνο» και όχι την «οὗτος, αὗτη, τοῦτο»
            Που είναι το επιχείρημα σου εδώ; Βλέπεις πουθενά στο 24:34 να λέει «εκείνη» ;

            Για άλλη μια φορά απέδειξες ότι είσαι Άσχετος (όνομα και πράμα). Σαβούρωσες ότι βρήκες μόνο και μόνο για να πεις κάτι.

          3. Ματθ. 24,36 Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ΕΚΕΙΝΗΣ καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατήρ μου μόνος.
            Για να δεις πόσο της πλάκας είναι το σκεπτικό σου.
            Γιατί δεν είπε περι της ημέρας Αυτής για να δείξει ότι ανήκει στην γενιά των μαθητών του ,Η της ώρας αλλά είπε Εκείνης?Συνεπώς με τα λόγια σου η ημέρα της β παρουσίας και η ώρα δεν πραγματοποιείται στην γενιά των μαθητών!!!

          4. Η δευτέρα παρουσία είναι ένα από τα σημεία της προφητείας που εκπληρώνεται Μελλοντικά προς αυτούς, αλλά ΜΕΣΑ στην Γενιά τους. Έτσι λοιπόν για την Ημέρα και την Ωρα της Δευτέρας Παρουσίας χρησιμοποιείται η δεικτική αντωνυμία «Εκείνος, εκείνη, εκείνο» ενώ για την ΓΕΝΙΑ την δική τους η αντωνυμία «οὗτος, αὗτη, τοῦτο». Αυτό το εδάφιο είναι άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο!

      2. Για τον Θεό ,αυτή= η γενιά των πιστών εκείνη= η γενιά των απίστων
        Διάλεξες βιαστικά που θα ανήκεις.
        Πραξ. 1,7 Ο Ιησούς όμως τους είπε· “δεν είναι ιδικόν σας έργον και δικαίωμα να γνωρίσετε τα χρόνια η τους ωρισμένους καιρούς, τους οποίους ο Πατήρ εκράτησε εις την ιδικήν του εξουσίαν και παγγνωσίαν.
        Κατά Ματθαίον 24,36
        Ματθ. 24,36 Ως προς δε την ημέραν εκείνην και την ώραν της δευτέρας παρουσίας και της μεγάλης κρίσεως κανείς δεν γνωρίζει τόποτε, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ει μη μόνον ο Πατήρ.

    4. «Σας διαβεβαιώνω, δεν θα περάσει η γενιά αυτή, έως ότου γίνουν όλα όσα σας προείπα»

      Δεδομένου ότι στην επόμενη δήλωση του ο Ιησούς σημειώνει ότι η ακριβής ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ είναι άγνωστη, η απλή έννοια της προηγούμενης δήλωσής του είναι ότι η Δευτέρα Παρουσία θα λάμβανε χώρα στην διάρκεια της ζωής των μαθητών του.

  40. Το προφανές για εσένα γιατί είναι τόσο δύσκολο.
    Καλησπέρα,Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις?
    Και εγώ εαν ήμουν εκείνη την εποχή με αυτά που θα έβλεπα και θα άκουγα
    από Τον Υιο του Θεού θα ηθελα η β παρουσία να έρθει αμέσως,απο στιγμή σε στιγμή.
    Αλλο τι θα ήθελα εγώ και άλλο τι είπε ο Κύριος.
    Η τελευταία ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Κυρίου πριν την ανάληψη του στους ουρανούς
    δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας στους μαθητές και στον μελλοντικό αναγνώστη!!!
    Πραξ. 1,7-1,8 “δεν είναι ΙΔΙΚΟ ΣΑΣ έργον και δικαίωμα να γνωρίσετε τα ΧΡΟΝΙΑ η τους ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, τους οποίους ο Πατήρ εκράτησε εις την ιδικήν του εξουσίαν και παγγνωσίαν.Θα λάβετε όμως δύναμιν, όταν έλθη εις σας το Πνεύμα το Αγιον, και τότε θα γίνετε μάρτυρές μου, οι οποίοι θα διδάξετε τα περί εμού εις την Ιερουσαλήμ και όλην την Ιουδαίαν και Σαμάρειαν και έως τα πλέον μακρυνά και απομονωμένα σημεία της γης.

    1. Η σειρά έχει ως εξής: Ματθαίος 24:34 Ο Χριστός απαντώντας στις ερωτήσεις των μαθητών του, προφητεύει τα μέλλοντα και κλείνει τον προφητικό του λόγο με την υπόσχεση ότι δεν θα περάσει η Γενιά τους και ΟΛΑ όσα προείπε θα γίνουν. (και η δευτέρα παρουσία)

      Αμέσως μετά τους λέει ότι κανείς δεν γνωρίζει την Ημέρα και την Ώρα της δευτέρας παρουσίας, παρά μόνο ο Πατέρας.

      Εδώ παρατηρούμε δύο σημεία σχετικά με την δευτέρα παρουσία.
      [1] Θα συμβεί στην διάρκεια της γενιάς τους.
      [2] Το πότε ακριβώς είναι άγνωστο.

      Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στις Πράξεις 1:6 οι μαθητές θέλησαν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τον χρόνο εκπλήρωσης της υπόσχεσης. Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά ο Χριστός δεν τους αποκάλυψε το πότε ακριβώς.

      Για το Πράξεις 1:7 η παραπομπή που δίνεται είναι το Ματθαίος 24:36. Αυτά τα δύο εδάφια περιέχουν τον ίδιο Λόγο. Την άρνηση του Χριστού να τους υποδείξει τον συγκεκριμένο χρόνο της έλευσης του. Ποιο θα ήταν άλλωστε το νόημα να τους παροτρύνει να είναι άγρυπνοι; Πριν από αυτές τις δηλώσεις τους υποσχέθηκε ότι ΟΛΑ όσα προφήτεψε (και η δευτέρα έλευση) θα συμβούν στην Γενιά τους.

      1. Δεν είπε ποτέ Ο Κύριος ότι θα γίνει στην γενιά τους.
        Πρόσεχε απο πού αντιγράφεις αυθαίρετα λεκτικά ερείπια.
        Ειπε στην γενιά που θα συμβούν αυτά τα γεγονότα θα είναι η τελευταία.
        Δική σου κρίση δεν έχεις και αντιγράφεις συνέχεια ?
        Ε βέβαια αφου έχεις παραδοθεί αμαχητί>

        1. Δεν υπάρχει πρώτη, δεύτερη, τρίτη και Τελευταία Γενιά. Μια είναι η Γενιά. «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα περάσει η γενιά αυτή, έως ότου γίνουν ΟΛΑ όσα σας προείπα» Εδώ λοιπόν εξετάζεται ΜΙΑ Γενιά. “Η γενιά αυτή”. Που είδες εσύ φίλε μου τις πολλές Γενιές; Μήπως λέει οι γενιές αυτές;

          Όλα τα σημεία της προφητείας (και η δευτέρα έλευση) θα λάμβαναν χώρα στην διάρκεια Μίας Γενιάς. Δεδομένου ότι η εκκλησία σου υποστηρίζει ότι μέρος της προφητείας εκπληρώθηκε με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ (70 μ χ), την έκατσες την βάρκα. Έπιασες πάτο. Η μια ανοησία διαδέχεται την άλλη. Φτάσαμε στο σημείο οι πορδές των Αγυρτών και κάθε λογής πλανεμένου με τα μυαλά στα κάγκελα, να συμπληρώνουν την «Μελωδία της Ανοησίας».

      2. Εαν δεν τους παρότρυνε να είναι άγρυπνοι,όπως και όλους τους χριστιανούς
        ανά τους αιώνες δεν θα υπήρχε σήμερα χριστιανός!Τόσο απλό.
        Τα ευκόλως εννοούμενα για εσένα δεν παραλείπονται αλλά πρέπει να λέγονται.

        1. Ο Χριστός αφού τους υποσχέθηκε (στο τέλος του προφητικού του λόγου) ότι ΟΛΑ (όχι τα μισά) θα γίνουν στην διάρκεια της Γενιάς τους (Ματθ 24.34) δεν τους αποκάλυψε την ΗΜΕΡΑ και την ΩΡΑ (εδάφιο 36) αλλά τους προέτρεψε να είναι άγρυπνοι (εδάφιο 42) «διότι δεν εξεύρετε ποία ΩΡΑ έρχεται ο Κύριος υμών»

          Τόσο απλό!!

    2. Οι Απόστολοι του Χριστού δεν ήθελαν απλά να έρθει η δευτέρα παρουσία στις μέρες τους. Ήταν πεπεισμένοι ότι θα έρθει. Αυτή ήταν η Πίστη τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την κήρυξαν στα έθνη. Παράδειγμα: Ο Απόστολος Παύλος κήρυξε στους Κορίνθιους ότι δεν θα προλάβουν να πεθάνουν, διότι θα έρθει η δευτέρα παρουσία και οι νεκροί θα αναστηθούν, ενώ αυτοί θα μεταμορφωθούν. (1 Κορινθίους 15: 51-52.)

      Το κήρυγμα τους, ήταν κήρυγμα Πίστης στην υπόσχεση του Χριστού, ότι δεν θα περάσει η Γενιά τους έως ότου γίνουν όλα, και στην δωρεά του Αγίου Πνεύματος που κατοικούσε μέσα τους. Αυτά λέει η Γραφή. Ασφαλώς, φιάσκο αποδείχτηκε η υπόσχεση του Χριστού, όπως και το κήρυγμα τους. Όσον αφορά το πνεύμα, αυτοί δεν είχαν του Θεού, αλλά της πλάνης.

      Αν τώρα σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων, εκπλήρωσαν τεχνηέντως τις μεσσιανικές προφητείες της Π Δ στο πρόσωπο του Χριστού, (Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15.) και συνυπολογίσουμε τις πλαστογραφίες και τους θρύλους, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά είναι μια φούσκα. Αέρας κοπανιστός. Εσύ οπαδέ της φούσκας Άσχετε Αδαή, (όνομα και πράμα) προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, και ως εκ τούτου η προσφορά σου στο πεδίο είναι ανεκτίμητη. Είσαι ο διασκεδαστής θεού κι ανθρώπων.

      1. Α Κορ. 15,50 Με αυτό δε που σας λέγω, αδελφοί, εννοώ ότι η σάρκα και το αίμα, το σαρκικόν δηλαδή και φθαρτόν σώμα μας δεν ημπορεί, όπως είναι σήμερα, να κληρονομήση την βασιλείαν του Θεού, ούτε και η φθορά κληρονομεί ποτέ την αφθαρσίαν.
        Α Κορ. 15,51 Ιδού σας φανερώνω μίαν μυστηριώδη και άγνωστον αλήθειαν· όλοι μεν δεν θα αποθάνωμεν, όλοι όμως, νεκροί και ζώντες, όταν έλθη ο Χριστός, θα αλλάξωμεν σώμα και κατάστασιν.
        Α Κορ. 15,52 Και θα γίνη αυτό ακαριαίως, ώσπου να ανοιγοκλείση το βλέφαρον, όταν θα ηχήση η τελευταία σάλπιξ του ουρανού· διότι τότε θα σαλπίση ο άγγελος και οι νεκροί θα αναστηθούν άφθαρτοι. Οσοι δε τότε ζώμεν θα υποστώμεν αμέσως ριζικήν αλλαγήν.
        Ακόμα μια φορα πιάστηκες με την όρνιθα στα χέρια κλέπτης της αληθείας.

        1. Ποια είναι η μυστηριώδη και άγνωστη “αλήθεια” που αποκάλυψε ο Παύλος στους Κορίνθιους με τα μυαλά στα κάγκελα;

          Επειδή εσύ Άσχετε δεν στροφάρεις, άστο πάνω μου. Τους υποσχέθηκε ότι δεν θα προλάβουν να πεθάνουν, διότι η δευτέρα παρουσία θα έρθει, οι Νεκροί θα αναστηθούν και αυτοί θα μεταμορφωθούν.

          Μετά από λίγο καιρό οι άνθρωποι άρχισαν να ανησυχούν επειδή ένας ένας άρχισαν να πεθαίνουν. Έτσι, ο Παύλος ενθαρρύνει τα καρντάσια δείχνοντας τους ότι όσοι θα κοιμηθούν (θα πεθάνουν) θα αναστηθούν όταν ο Ιησούς έρθει.

          «Δεν θέλω δε να αγνοήτε, αδελφοί, περί των κεκοιμημένων, διά να μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα. Διότι τούτο σας λέγομεν διά του λόγου του Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες, όσοι απομένομεν εις την παρουσίαν του Κυρίου, δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας· επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα, και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου. Λοιπόν παρηγορείτε αλλήλους με τους λόγους τούτους. » (1 Θεσσαλονικείς 4: 13-18)

          Παρατήρησε τη φράση: «εμείς που ζούμε και παραμένουμε». Ο Παύλος πίστευε ότι ο χρόνος ήταν πολύ κοντά.

          Το κήρυγμα τους, ήταν κήρυγμα Πίστης στην υπόσχεση του Χριστού, ότι δεν θα περάσει η Γενιά τους έως ότου γίνουν όλα. Ασφαλώς, φιάσκο αποδείχτηκε η υπόσχεση του Χριστού, όπως και το κήρυγμα τους.

          1. Α Κορ. 15,51 ἰδοὺ μυστήριον ὑμῖν λέγω· πάντες μὲν οὐ κοιμηθησόμεθα, πάντες δὲ ἀλλαγησόμεθα,
            ΟΛΟΙ δέν θα πεθάνουμε,ΟΛΟΙ νεκροί ζωντανοί.δεν θα χάσουμε το σώμα μας που το χάνουμε με τον θάνατο αλλά το καλύτερο είναι ότι με την ελευση του Κυρίου θα αλλάξει σε νέο άφθαρτο σώμα λόγω της νέας άφθαρτης κατάστασης που φέρει Ο Κύριος.
            Στο υπεραιώνιο δείπνο ο οικοδεσπότης παρέχει και την
            κατάλληλη άφθαρτη ενδυμασία στους καλεσμένους.
            Ημαρτον#σε ένα νήπιο (όχι βρέφος) να το διαβάσεις θα λάβεις
            την σωστή ερμηνεία.Βρες ένα παιδάκι και κάνε το πείραμα.

          2. «Όλοι δέν θα πεθάνουμε» (Α Κορ 15:51) Δηλαδή ΟΛΟΙ νεκροί ζωντανοί. Τι βλακείες είναι αυτές που γράφεις;

            Στο επόμενο εδάφιο γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ νεκρών και ζώντων. 15:52 «εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι ΝΕΚΡΟΙ θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ΗΜΕΙΣ θέλομεν μεταμορφωθή.»

            Και στην Α Θεσ 4:16-17 «επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού και οι αποθανόντες εν Χριστώ (οι ΝΕΚΡΟΙ) θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ΗΜΕΙΣ οι ΖΩΝΤΕΣ όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα»

            Παρατήρησε τη φράση: «εμείς που ζούμε και παραμένουμε». Ο Παύλος πίστευε ότι ο χρόνος της δευτέρας έλευσης ήταν πολύ κοντά.

  41. ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
    ΨΕΥΔΟΧΡΙΣΤΟΥΣ,ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ,ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Κ.Λ.Π
    ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΗ ΓΕΝΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.
    ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ +ΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
    ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ +2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.(ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24 ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ).
    ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ>
    Πως θέλεις να γράφω κεφαλαία η ΜΙΚΡΑ?

    1. Παραπάνω συμφώνησες με αυτό: «Όλα τα σημεία της προφητείας (και η δευτέρα έλευση) θα λάμβαναν χώρα στην διάρκεια Μιας Γενιάς.»

      Μήπως πρέπει τελικά να έρθεις από το Ιατρείο μου;
      Οι ασυναρτησίες είτε είναι γραμμένες με κεφαλαία ή μικρά γράμματα, πάντα ξεχωρίζουν.

  42. Αφου εξετάσαμε διεξοδικά, τον Λόγο Του Υιού Του Ανθρώπου για τις άγνωστες έσχατες μέρες,ας Εξετάσουμε περί τούτων τι μας λέει το Αγιο Πνεύμα μέσω Του Αποστόλου ΠΑΎΛΟΥ.Α Τιμ. 4,1 Το δε Αγιον Πνεύμα ρητώς λέγει και προλέγει, ότι κατά τους κατόπιν χρόνους σκληρυμένοι μερικοί, εξ αιτίας της αμαρτωλότητός των, θα αποστατήσουν από την ορθήν πίστιν και θα προσέχουν εις πνεύματα πλάνης και εις δαιμονικάς διδασκαλίας.Α Τιμ. 4,2 Θα δίδουν προσοχήν και πίστιν εις διδασκάλους του ψεύδους και της πλάνης, οι οποίοι θα έχουν αναίσθητον και ανάλγητον, σαν καυτηριασμένην, την συνείδησίν των. Α Τιμ. 4,3 Οι ασυνείδητοι αυτοί ψευδολόγοι θα εμποδίζουν τους ανθρώπους να έρχωνται εις γάμον, θα διδάσκουν ότι πρέπει να απέχουν οι άνθρωποι από φαγητά, τα οποία εν τούτοις ο ίδιος ο Θεός τα έδωσε, δια να τα τρώγουν και τα απολαμβάνουν με ευγνωμοσύνην προς τον Θεόν οι πιστοί και οι προχωρημένοι εις την πλήρη γνώσιν της αληθείας. Β Τιμ. 3,1 Μαθε δε τούτο• ότι κατά τας τελευταίας ημέρας που θα επακολουθήσουν, θα παρουσιασθούν στον δρόμον της Εκκλησίας καιροί δύσκολοι, περιστάσεις επικίνδυνοι, Β Τιμ. 3,2 διότι οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζονικοί, υπερήφανοι, φιλοκατήγοροι και ύβρισται, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, χωρίς ΙΕΡΟΝ και ΟΣΙΟΝ. Β Τιμ. 3,3 γυμνοί και από την στοιχειώδη στοργήν προς τους οικείους, αδιάλλακτοι και ασυμβίβαστοι, διαβολείς και συκοφάνται, άγριοι και σκληροί, χωρίς καμμίαν αγάπην προς το αγαθόν, Β Τιμ. 3,4 ΠΡΟΔΟΤΑΙ, παράφοροι και αυθάδεις, φουσκωμένοι και σκοτισμένοι από οίησιν, θα αγαπούν περισσότερον τας ΗΔΟΝΑΣ παρά τον Θεόν•Β Τιμ. 3,5 άνθρωποι που θα έχουν το εξωτερικόν σχήμα και την εμφάνισιν της ευσεβείας, θα έχουν όμως αρνηθή την δύναμίν της. Φεύγε μακρυά από αυτούς, Β Τιμ. 3,6 Επειδή από κάτι τέτοιους προέρχονται εκείνοι, που εισδύουν με δολιότητα εις τα σπίτια και σύρουν με το μέρος των σαν αιχμαλώτους γυναικάρια, που έχουν σωρόν αμαρτίες επάνω των και άγονται και φέρονται από ποικίλας επιθυμίας. Β Τιμ. 4,3 Διότι θα έλθη καιρός, που οι άνθρωποι δεν θα ΑΝΕΧΩΝΤΑΙ την υγιά και αγίαν διδασκαλίαν, αλλά σύμφωνα με τας κλίσεις και τας επιθυμίας της αμαρτωλής καρδίας των θα επισωρεύουν στον εαυτόν τους ποικίλους ψευδοδιδασκάλους, ώστε να ακούουν από αυτούς διάφορα και παράδοξα, που θα τέρπουν τα αυτιά των.Β Τιμ. 4,4 Και ΤΗΝ μεν ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΔΕΝ ΘΑ την ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ, αλλά θα γυρίζουν αλλού τα αυτιά των. Θα εκτραπούν δε και θα ΣΤΡΑΦΟΥΝ εις ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ και ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑΣ.
    ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ(ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ-ΠΛΟΙΑ-ΤΡΕΝΑ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ) ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ….
    «Τότε πολλοί θα περιτρέχουν και η γνώση θα πληθυνθή». (Δαν.12:4)

    1. Όσα έγραψε ο Απ Παύλος θα έπρεπε να εκπληρωθούν στην διάρκεια της Γενιάς του για δύο λόγους.
      [1] Το υποσχέθηκε ο Χριστός. (Ματθαίος 24:34, Ματθαίος 16:28.)
      [1] Η Πίστη (και το κήρυγμα) του Παύλου ήταν προσκείμενη στην υπόσχεση του Χριστού.

      Σε μεγάλο μέρος της Καινής διαθήκης, βλέπουμε τον Παύλο που προειδοποιούσε για την εγγύτητα της επιστροφής του Χριστού.

      «Και μάλιστα, εξεύροντες τον καιρόν, ότι είναι ήδη ώρα να εγερθώμεν εκ του ύπνου· διότι είναι πλησιεστέρα εις ημάς η σωτηρία παρ’ ότε επιστεύσαμεν. Η νυξ προεχώρησεν, η δε ημέρα επλησίασεν· ας απορρίψωμεν λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ενδυθώμεν τα όπλα του φωτός. Ας περιπατήσωμεν ευσχημόνως ως εν ημέρα, μη εις συμπόσια και μέθας, μη εις κοίτας και ασελγείας, μη εις έριδα και φθόνον· αλλ’ ενδύθητε τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και μη φροντίζετε περί της σαρκός εις το να εκτελήτε τας επιθυμίας αυτής. » ( Ρωμαίους 13: 11-14.)

      Είναι πολύ ενδιαφέρον πώς το θέτει ο Παύλος: γιατί τώρα η σωτηρία μας είναι πλησιέστερη από ό, τι πιστεύαμε.

      Στους επόμενους στίχους βλέπουμε ότι ο Παύλος συστήνει ακόμη ότι δεν ήταν καλό ούτε να παντρεύονται!
      «Λέγω δε τούτο, αδελφοί, ότι ο ΕΠΙΛΟΙΠΟΣ καιρός είναι ΣΥΝΤΟΜΟΣ, ώστε και οι έχοντες γυναίκας να ήναι ως μη έχοντες,
      Ο άγαμος μεριμνά τα του Κυρίου, πως να αρέση εις τον Κύριον· ο δε νενυμφευμένος μεριμνά τα του κόσμου, πως να αρέση εις την γυναίκα. » (1 Κορινθίους 7: 25-31.)

      Βλέπουμε τον Παύλο να λέει ότι επειδή ο χρόνος είναι τόσο σύντομος, είναι καλύτερα αν δεν παντρευτήκατε ποτέ. Και εκείνοι από εσάς που είστε παντρεμένοι, να ενεργείτε σαν να μην είστε παντρεμένοι!

    2. Ο Παύλος μιλάει στους Κορίνθιους διαβεβαιώνοντας τους ότι ο ερχομός του Χριστού ήταν τόσο κοντά που «δεν θα κοιμηθούμε όλοι μας».

      (1 Κορινθίους 15: 51-52.)
      «Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή.»

      Μετά από λίγο καιρό οι άνθρωποι άρχισαν να ανησυχούν επειδή ένας ένας άρχισαν να πεθαίνουν. Έτσι, ο Παύλος τους ενθαρρύνει δείχνοντάς τους ότι όσοι θα κοιμηθούν (θα πεθάνουν) θα αναστηθούν όταν ο Ιησούς έρθει.
      «Δεν θέλω δε να αγνοήτε, αδελφοί, περί των κεκοιμημένων, διά να μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα. Διότι τούτο σας λέγομεν διά του λόγου του Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες, όσοι απομένομεν εις την παρουσίαν του Κυρίου, δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας· επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα, και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου. Λοιπόν παρηγορείτε αλλήλους με τους λόγους τούτους. » (1 Θεσσαλονικείς 4: 13-18)

      Παρατήρησε τη φράση: «εμείς που ζούμε και παραμένουμε». Ο Παύλος πίστευε ότι ο χρόνος ήταν πολύ κοντά.

    3. Ο Παύλος μιλάει ανυπόμονα περιμένοντας την επιστροφή του Κυρίου Ιησού Χριστού. Δεν περίμενε με ανυπομονησία κάτι που πρόκειται να συμβεί για χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, αφού θα έχει περάσει πολύς καιρός. Ο Παύλος παρέχει περαιτέρω βεβαίωση για αυτό σε πρόσθετες δηλώσεις που έκανε στις επιστολές του προς αυτές τις δύο εκκλησίες. Το πλαίσιο δείχνει ότι ο Παύλος αναφέρει την αναμενόμενη επιστροφή του Χριστού.

      Ι Κορινθίους 7:29: «Αυτό που εννοώ, αδέρφια, είναι ότι ο χρόνος είναι σύντομος.»

      Φιλιππησίους 4: 5: «Αφήστε την ευγένειά σας να είναι εμφανής σε όλους. Ο Κύριος είναι κοντά.»

      Στην επιστολή του προς τους Κορινθίους, ο Παύλος γράφει από την άποψη ότι ο χρόνος είναι σύντομος. Στην 1 Κορινθίους 7, ο Παύλος εξετάζει το ζήτημα του αν θα παντρευτεί κάποιος ή όχι. Συμβουλεύει ενάντια στο γάμο, εκτός αν κάποιος πρέπει πραγματικά να το πράξει για να αποφύγει τη σεξουαλική κακή συμπεριφορά. Συμβουλεύει κατά του γάμου «εξαιτίας της παρούσας κρίσης» (1 Κορινθίους 7:26). Στη συνέχεια, λέει ότι «ο χρόνος είναι σύντομος».

      Ο Παύλος συμβουλεύει τους Κορίνθιους να διατηρήσουν το status quo και να μην προσπαθήσουν να αλλάξουν τις περιστάσεις τους από τότε που μπήκαν στην εκκλησία. Ο Παύλος έδωσε σαφώς συμβουλές με βάση την πεποίθησή του ότι η δευτέρα έλευση είναι επικείμενη. Είναι σημαντικό ότι ο Παύλος έδωσε αυτή τη συμβουλή πιστεύοντας πλήρως ότι ήταν υπό την ηγεσία του Πνεύματος του Θεού.

    4. Στην επιστολή του προς τη Θεσσαλονίκη, ο Παύλος βλέπει την επιστροφή του Χριστού στο πλαίσιο μιας κρίσης που σύντομα θα έρθει. Θεωρεί αυτούς τους Χριστιανούς ότι περιμένουν να επιστρέψει ο Ιησούς και να τους σώσει από την ερχόμενη οργή.

      1 Θεσσαλονικείς 1: 8-10: «και να προσμένητε τον Υιόν αυτού εκ των ουρανών, τον οποίον ανέστησεν εκ νεκρών, τον Ιησούν, όστις ελευθερόνει ημάς από της μελλούσης οργής. »

      1 Θεσσαλονικείς 2: 19-20: «Διότι τις η ελπίς ημών ή η χαρά ή ο στέφανος της καυχήσεως; ή ουχί και σεις έμπροσθεν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εν τη παρουσία αυτού; »

      Η δήλωση του Παύλου για το δόξα στους αδελφούς της Θεσσαλονίκης με την παρουσία του Κυρίου Ιησού όταν έρχεται είναι μια δήλωση Πίστης ότι ο Ιησούς θα έρθει στο χρόνο ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζονται.

    5. Ο Παύλος συνεχίζει να δείχνει το πρώτο αιώνα στο πλαίσιο των ζητημάτων στα οποία απευθύνεται, λέγοντας στους Θεσσαλονικείς όχι μόνο ότι έχουν το πνεύμα και την ψυχή τους, αλλά και ότι το σώμα τους θα κρατηθεί άψογο στην επιστροφή του Χριστού. Αν η επιστροφή του Χριστού επρόκειτο να είναι χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, η φράση να κρατηθεί το σώμα τους απρόσβλητο κατά την επιστροφή Του δεν θα είχε νόημα. Εκεί τα σώματα τα θα είχαν φθαρεί εδώ και καιρό.

      1 Θεσσαλονικείς 5:23: « Αυτός δε ο Θεός της ειρήνης είθε να σας αγιάση ολοκλήρως, και να διατηρηθή ολόκληρον το πνεύμά σας και η ψυχή και το ΣΩΜΑ αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.»

    6. Που τα είδες τα αεροπλάνα τα τρένα και τα βαπόρια;

      Δανιήλ 12:4
      Βάμβας: «τότε πολλοί θέλουσι περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή.»

      Εβδομήκοντα: «ἕως διδαχθῶσι πολλοὶ καὶ πληθυνθῇ ἡ γνῶσις.»

      Μετάφραση: «Τότε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα διδαχθεί και θα αυξηθεί έτσι η γνώσις.»

      Κόψε το ούζο για θα σε κόψει.

    7. Οι Απόστολοι είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν ότι θα έρθει στις μέρες τους. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.

      «Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, έως ότου ίδουν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του»

      Από διαβεβαιώσεις ο Χριστός άλλο τίποτα. Αλλά μέχρις εκεί.

      1. Ο Κύριος δεν μεταμορφώθηκε μπροστά σε μαθητές?
        Ο Κύριος δεν αναστήθηκε και τον είδαν?
        Ο Κύριος δεν αναλήφθηκε στους ουρανούς ενώπιων μαθητών?
        Ο Κύριος δεν άφησε παράκλητο Το Αγιο Πνεύμα ,που φώτισε
        μαθητές?
        Εάν δεν συνέβησαν αυτά έχεις δίκιο.Ομως επειδή συνέβησαν το άδικο
        δυστυχώς το πληρώνεις με την απώλεια.

        1. Ο ερχόμενος Χριστός με την βασιλεία του είναι η μεταμόρφωση;
          Μήπως είναι η Ανάσταση του; Μήπως η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος;
          Ό,τι να ‘ναι!!

          Η υπόσχεση του Χριστού στο 16:28 δόθηκε ως επιβεβαίωση των παραπάνω λόγων του. Διαβάζουμε στο 16:27 : «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού.»

          Να λοιπόν ποιος είναι ο ερχόμενος Χριστός με την Βασιλεία του. Είναι η δευτέρα παρουσία του, όπου θα έρθει με τους αγγέλους του ως κριτής.

          Οι απολογητές του χριστιανισμού χρησιμοποιούν συχνά την φράση «απομονώνετε εδάφια» για όσους φέρουν αντίθετη άποψη.

          Γιατί φίλε απομονώνεις εδάφια; Είσαι άσχετος ή πονηρή αλεπού;

  43. Άσχετε Αδαή κάνε λίγο υπομονή γιατί είμαι πολύ απασχολημένος αυτή την στιγμή.
    Αληθώς σοι λέγω οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ εβδομάς αὕτη και θα σου απαντήσω.

  44. Καλημέρα, σόρι,τώρα είδα ότι απάντησες.Τρόπος του λέγειν απάντησες…
    Δεν απάντησες!ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    Ματθ. 24,36 Ως προς δε την ημέραν εκείνην και την ώραν της δευτέρας παρουσίας και της μεγάλης κρίσεως κανείς δεν γνωρίζει τόποτε, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ει μη μόνον ο Πατήρ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ:
    Πραξ. 1,6 “Κυριε, πες μας, εάν στον καιρόν ΤΟΥΤΟΝ που διερχόμεθα, πρόκειται να αποκαταστήσης πάλιν ένδοξον την βασιλείαν του Ισραήλ?
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΑΝΤΑ: Πραξ. 1,7 · “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ιδικόν σας έργον και δικαίωμα να γνωρίσετε τα ΧΡΟΝΙΑ η τους ωρισμένους ΚΑΙΡΟΥΣ, τους οποίους ο Πατήρ εκράτησε εις την ιδικήν του εξουσίαν και παγγνωσίαν.
    ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
    Ακόμα και ενα παιδάκι να ρωτήσεις καταλαβαίνει….
    Η νοητική στέρηση λόγω φανατισμού δεν σου επιτρέπει το αυτονόητο.
    Η αλήθεια σε συνέτριψε ,μάζεψε το κουφάρι σου και περιπάττει στο σκότος
    και τον έρεβο .

    1. Για το Πράξεις 1:7 η παραπομπή που δίνεται είναι το Ματθαίος 24:36. Αυτά τα δύο εδάφια περιέχουν τον ίδιο Λόγο. Την άρνηση του Χριστού να τους υποδείξει τον συγκεκριμένο χρόνο της έλευσης του. Ποιο θα ήταν άλλωστε το νόημα να τους παροτρύνει να είναι άγρυπνοι; Πριν από αυτές τις δηλώσεις τους υποσχέθηκε ότι ΟΛΑ όσα προφήτεψε (και η δευτέρα έλευση) θα συμβούν στην Γενιά τους. (Ματθαίος 24:34) Δεν τίθεται κάποιο θέμα πριν την σταύρωση και μετά.

      Φίλε μου που ζορίζεσαι και τραβάς φρίκες. Θόλωσε το μυαλό σου, κι από την πολλή θολούρα δεν βλέπεις την τύφλα σου. Το τοπίο είναι ομιχλώδη, και μόνο ο αέρας της αλήθειας μπορεί να το καθαρίσει.

  45. Κάποιοι άσχετοι λένε ότι η μεταμόρφωση (Ματθαίος 17: 1-9, Μάρκος 9: 2-9, Λουκάς 9: 28-36), έξι έως οκτώ ημέρες αργότερα, εκπληρώνει τη δήλωση του Χριστού στο Ματθαίος 16:28.

    Ο Ιησούς είπε ότι μερικοί από αυτούς δεν θα δοκιμάσουν το θάνατο πριν έρθει στην βασιλεία του. (Ματθαίος 16:28) Λέγοντας ότι κάποιοι δεν θα δοκιμάσουν τον θάνατο πριν επιστρέψει, υπονοεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απευθύνεται θα είναι νεκροί όταν επιστρέψει. Ο Ιησούς απευθυνόταν σε πλήθος ανθρώπων, όταν είπε ότι κάποιοι δεν θα πεθάνουν. Η ιδέα ότι κάποιοι από εκείνους που ο Χριστός είχε απευθυνθεί λίγες μέρες νωρίτερα είχαν πεθάνει, πόσο μάλλον ένας μεγάλος αριθμός πριν από τη μεταμόρφωση, δεν είναι πιθανή.

    Στην αφήγηση της μεταμόρφωσης διαπιστώνουμε ότι ενώ ο Χριστός προσευχόταν, η εμφάνιση του προσώπου Του άλλαξε και τα ρούχα του έγιναν λαμπερά. Ο Μωυσής και ο Ηλίας εμφανίστηκαν μιλώντας με τον Ιησού. (Λουκάς 9: 29-31) Ένα φωτεινό σύννεφο περιβάλλει τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη και άκουσαν μια φωνή να έρχεται από το σύννεφο λέγοντας: «Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην· αυτού ακούετε.» (Ματθαίος 17: 5).

    Το πλαίσιο του Ματθαίου 16: 27-28 είναι ο ερχομός του Χριστού με δόξα για να ανταμείψει τους οπαδούς του για αυτό που έχουν κάνει. Η υπόθεση της μεταμόρφωσης δεν αντιμετωπίζει τις ανταμοιβές. Τόσο ο υπολογισμός του Ματθαίου όσο και του Λουκά (9: 26-27) για τον Χριστό που έρχεται με δόξα, δείχνουν αγγέλους. Δεν υπάρχουν άγγελοι που εμπλέκονται στη μεταμόρφωση. Δεν υπάρχει καμία αναφορά της βασιλείας στην μεταμόρφωση. Στο όραμα που ονομάζεται “μεταμόρφωση”, βρίσκουμε τον Μωυσή και τον Ηλία να μιλάει στον Χριστό για την αναχώρησή του, όχι για τον ερχομό του. Η μεταμόρφωση φαίνεται να έχει συμβεί για να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και δεν έχει τίποτα να κάνει άμεσα με την επιστροφή Του.

    Η παρουσία του Μωυσή και του Ηλία στο σημείο του Ιησού αναγνωρίζεται ότι ο Υιός του Θεού αποδεικνύει ότι είναι μεγαλύτερος από τον Μωυσή και τον Ηλία. Στον Ιησού οι μαθητές λέγεται να ακούν. (Ματθαίος 17: 5, Λουκάς 9:35). Δεδομένου ότι ο Μωυσής και ο Ηλίας αντιπροσώπευαν το σύστημα του Παλαιού Συμφώνου και ο Χριστός ήρθε να εισαγάγει μια Καινή Διαθήκη, τα γεγονότα της μεταμόρφωσης φαίνεται να σημαίνουν τη μετάβαση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

  46. Σύμφωνα ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΔΥΤΙΚΕΣ αντιλήψεις, η βασιλεία ΤΟΥ ΘΕΟΥ ταυτίζεται μονομερώς άλλοτε με την εκκλησία και μόνο, άλλοτε δε με την επελθούσα και μόνο αποκατάσταση της δευτέρας παρουσίας. Σύμφωνα ΌΜΩΣ με τον ιερό Χρυσόστομο το “ελθέτω η βασιλεία σου” σημαίνει να μην προσηλώνεται ο άνθρωπος στα επίγεια, αλλά στην τριαδική θεότητα, κατά τον Ευθύμιο Ζιγαβηνό σημαίνει να κυριαρχεί το θέλημα του Θεού πάνω στον άνθρωπο και όχι του διαβόλου, ενώ κατά τον Ωριγένη ταυτίζεται με τον ίδιο το Χριστό, δεχόμενος πως αυτή συντελείται στις ψυχές των ανθρώπων δια την εκριζώσεως της αμαρτίας.Το μήνυμα του Χριστού υπήρξε έντονα ανατρεπτικό. Ο ίδιος μίλησε για πόλεμο στα πάθη και την αμαρτία, για το παράδειγμα της αγάπης και τελικά για τη μεταστροφή του ανθρώπου σύμφωνα με την οποία θα συντελεστεί θέλημα του πατρός Του. Έτσι κήρυξε μια αντιδιαμετρικά διαφορετική βασιλεία, μία πνευματική βασιλεία, με κέντρο τον εσωτερικό άνθρωπο και όχι την εξωτερική πυγμή, καθώς η βασιλεία που έφερε δεν ήταν “εκ του κόσμου τούτου” (Ιω. 18, 36).ΜΟΝΟ Από ΜΕΡΙΚΟΥΣ ερευνητές ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ η βασιλεία του Θεού ταυτίστηκε με την Καινή κτίση της δευτέρας παρουσίας. Πολλοί πατέρες τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση αντέκρουσαν με σφοδρότητα,πολλές φορές, το ζήτημα αυτό -χαρακτηριστικός επ αυτού υπήρξε ο ιερός Αυγουστίνος- με αποτέλεσμα να περιπέσει η θεωρία αυτή σε ανυποληψία. Η τάση της εσχατολογικής προοπτικής επαναφέρθηκε όμως μετά τη διάσπαση των εκκλησιών της Δύσης, μεταξύ προτεσταντισμού και καθολικής εκκλησίας, απορρίπτοντας όμως κατά βάση το υλιστικό χιλιαστικό μοντέλο και προτάσσοντας τη βασιλεία του Θεού στις καρδιές των ανθρώπων. Ειδικά σε ότι αφορά τον προτεσταντισμό, ενώ πρότεροι θεολόγοι με κορυφαίο τον Harnack αναφέρονται στην παρουσία της βασιλείας του Θεού ως μια παρούσα πραγματικότητα στις καρδιές των ανθρώπων, οι νεώτεροι διαλεκτικοί με ηγέτη τον K. Barth συνάγουν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο λόγω της παντελούς αδυναμίας του ανθρώπου να σωθεί. Η βασιλεία του Θεού σε αυτούς γίνεται πραγματικότητα δια της πίστεως και μόνο.Σύμφωνα με τον ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟ Ιωάννη Ρωμανίδη «εις την Καινήν Διαθήκην η έλευσις της βασιλείας δεν ταυτίζεται με έλευσιν καταστάσεως αποκαταστάσεως, αλλά δηλοί την φανέρωσιν της αιωνίως υπαρχούσης δυνάμεως και χάριτος του Θεού και την υπό των ανθρώπων μέθεξιν της χάριτος ταύτης. «Ούτως, η ομόφωνος ερμηνεία των Πατέρων της αρχαίας περιόδου και ολοκλήρου της ελληνόφωνης ρωμαϊκής πατερικής παραδόσεως ταυτίζει την βασιλείαν του Θεού με την άκτιστον δόξαν και χάριν Αυτού» και γι αυτό το λόγο «ουδείς εκ των αρχαίων θεολόγων και συγγραφέων εταύτισε ποτέ την βασιλείαν του Θεού με κτίσμα ή με αυτήν ταύτην την αποκατάστασιν του λαού του Θεού υπό οιανδήποτε μορφήν. Αντιθέτως η εναλλαγή των όρων βασιλεία και δόξα φαίνεται σαφώς, τόσον μάλιστα, ώστε από μόνης της επιστημονικής, ιστορικής και φιλολογικής επόψεως επιβάλλεται εις τους διαφωνούντας να αποδείξουν αυτοί το αντίθετον». Τελικά «η ομόφωνος ερμηνεία των Πατέρων της αρχαίας περιόδου και ολοκλήρου της ελληνόφωνης ρωμαϊκής πατερικής παραδόσεως ταυτίζει την βασιλείαν του Θεού με την άκτιστον δόξαν και χάριν Αυτού. Ούτως η προφητεία του Χριστού «αμήν λέγω υμίν, ότι εισίν τινές των ώδε εστηκότων οίτινες ου μη γεύσωνται θανάτου έως αν ίδωσιν την βασιλείαν του Θεού εληλυθείαν εν δυνάμει» καθ’ όλους τους Πατέρας της Εκκλησίας εξεπληρώθη εις την αμέσως και εις τους τρεις σήμερον συνοπτικούς λεγομένους Ευαγγελιστάς επακολουθήσασαν Μεταμόρφωσιν του Χριστού, ότε οι τρεις πρόκριτοι των αποστόλων, ο Πέτρος ο Κηφάς και οι υιοί βροντής Ιωάννης και Ιάκωβος μετά Μωϋσέως και Ηλία είδον την φυσικήν δόξαν και θεότητα του Χριστού».Πηγή wiki.Τι μας είπε Ο Ιωάννης Ρωμανιδης?
    ”Βασιλεία Κυρίου είναι η Φανέρωσιν της αιωνίως υπαρχούσης δυνάμεως και χάριτος του Θεού και την υπό των ανθρώπων μέθεξιν της χάριτος ταύτης” .Φανέρωση της δύναμης του Θεού δεν τελέστηκε με την Ανάσταση και την Ανάληψη?Μέθεξη χάριτος Θεού στους
    ανθρώπους δεν συντελέστηκε με την Κάθοδο Αγίου Πνεύματος την Πεντηκοστή?
    Δεν ΚΑΤΕΧΕΙΣ τα πνευματικά που είναι φύση υπερλογικά ,με το να ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ξύλινα
    πελεκητά λόγια δογματολάγνα ,δεν μετέχεις σοφίας τουναντίον μωρίας, εχθρός Θείας αληθείας .Στο φινάλε για να μιλήσουμε στην γλώσσα σου αυτά που γράφεις, γιατί την
    προηγούμενη πρόταση δεν δύναται να κατανοήσεις, δεν είναι λόγια της πίστεως μας αλλά αιρετικών και μη χριστιανών λογίων ”πού βγάζουν το ψωμί τους” πουλώντας βιβλία απευθυνόμενοι σε άψαχτους υλιστές άπιστους αναγνώστες,που αρέσκονται στο ”έτοιμο φαγητό””απ΄εξω΄΄ αντί να ασχοληθούν οι ίδιοι με την αλήθεια.ΝΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΧΑΡΗ ΛΟΓΟΥ
    ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ.

    1. Για άλλη μια φορά σαβούρωσες ότι άσχετο βρήκες μόνο και μόνο για να πεις κάτι.

      «27 Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού.

      28 Αληθώς σας λέγω, είναι τινές των εδώ ισταμένων, οίτινες δεν θέλουσι γευθή θάνατον, εωσού ίδωσι τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν τη βασιλεία αυτού.» (Ματθαίος 16:27-28)

      Η υπόσχεση του Χριστού στο 16:28 δόθηκε ως επιβεβαίωση των παραπάνω λόγων του 16:27.

      Να λοιπόν ποιος είναι ο ερχόμενος Χριστός με την Βασιλεία του. Ούτε η μεταμόρφωση είναι ούτε η κάθοδος του Πνεύματος. Είναι η δευτέρα παρουσία του, όπου θα έρθει με τους αγγέλους του ως κριτής.

      Γιατί φίλε απομονώνεις εδάφια; Είσαι άσχετος ή πονηρή αλεπού;

      1. Καλημέρα βρε κλεφτοκοτά τι δεν καταλαβαίνεις?ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:
        Σύμφωνα ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΔΥΤΙΚΕΣ αντιλήψεις, η βασιλεία ΤΟΥ ΘΕΟΥ ταυτίζεται μονομερώς άλλοτε με την εκκλησία και μόνο, άλλοτε δε με την επελθούσα και μόνο αποκατάσταση της δευτέρας παρουσίας. Η ομόφωνος ερμηνεία των Πατέρων της αρχαίας περιόδου και ολοκλήρου της ελληνόφωνης ρωμαϊκής πατερικής παραδόσεως ταυτίζει την βασιλείαν του Θεού με την άκτιστον δόξαν και χάριν Αυτού» και γι αυτό το λόγο «ουδείς εκ των αρχαίων θεολόγων και συγγραφέων εταύτισε ποτέ την βασιλείαν του Θεού με κτίσμα ή με αυτήν ταύτην την αποκατάστασιν του λαού του Θεού υπό οιανδήποτε μορφήν. Αντιθέτως η εναλλαγή των όρων βασιλεία και δόξα φαίνεται σαφώς, τόσον μάλιστα, ώστε από μόνης της επιστημονικής, ιστορικής και φιλολογικής επόψεως επιβάλλεται εις τους διαφωνούντας να αποδείξουν αυτοί το αντίθετον».Το μόνο που απέδειξες είναι ότι είσαι φανατικός μουτζαχεντίν
        ΚΑΤΑ της ΠΊΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
        Ιω. 14,20 Κατά την ημέραν εκείνην της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος θα γνωρίσετε σεις καλά, ότι εγώ υπάρχω ολόκληρος μέσα στον Πατέρα ως Υιός και Θεός και σεις θα είσθε ηνωμένοι με εμέ και εγώ με σας, ώστε να αποτελούμεν ένα αδιάσπαστον πνευματικό σώμα.
        ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  47. Άσχετε Αδαή δεν έχεις όρεξη διότι η βλακεία και η ανοησία που σε δέρνει κατατροπώθηκε από τον Γιατρό της αλήθειας. Παραπάνω είπες ότι η προφητεία στο Ματθαίο 16:28 εκπληρώθηκε 8 μέρες αργότερα στην λεγόμενη Μεταμόρφωση. (Και έφαγες τα μούτρα σου). Τώρα λες ότι εκπληρώθηκε 80 μέρες μετά κατά την κάθοδο του Αγίου πνεύματος. Με διασκεδάζεις αφάνταστα. Έχεις πάθει αυτό που λέμε σύγχυση στο κρανίο. Αλλά δεν είσαι ο μόνος, τα ίδια λέει και η εκκλησία σου. Είστε όλοι ένα μάτσο χάλια.

    Η δήλωση του Χριστού στο 16:28 είναι ξεκάθαρη. «Μερικοί από εδώ δεν θα πεθάνουν και θα με δουν να ΕΡΧΟΜΑΙ με την βασιλεία μου.» Για ποιο λόγο τους έδωσε αυτή την υπόσχεση; Δεν προηγήθηκε κάποιος διάλογος πριν; Πρέπει να εξετάσουμε τα προηγούμενα εδάφια ή μήπως όχι γιατί έτσι σας συμφέρει;

    Στα εδάφια 24-26 ο Χριστός τους υπόσχεται ότι όποιος τον ακολουθήσει ακόμα κι αν χάσει την ζωή του θα την βρει. Εδώ ο Ιησούς εξετάζει την ανταμοιβή που θα έχει όποιος τον ακολουθήσει. Αμέσως μετά (εδάφιο 27) τους λέει ότι πρόκειται να ΕΡΘΕΙ με δόξα και αγγέλους στην δευτέρα παρουσία του για να κρίνει τον κάθε έναν σύμφωνα με τις πράξεις του.

    Το πλαίσιο εδώ είναι η ανταμοιβή και η κρίση στην δευτέρα παρουσία. Δεν εξετάζεται εδώ η κάθοδος του Αγίου πνεύματος.

    Και στο εδάφιο 28 υπόσχεται ότι μερικοί από αυτούς που τον ακούν θα είναι ζωντανοί και θα τον δουν να ΕΡΧΕΤΑΙ με την βασιλεία του.

    Ερώτηση: Θα τον δουν να έρχεται με την βασιλεία του για να κάνει τι;
    Μα φυσικά να κρίνει τους ανθρώπους και να δώσει στον καθένα την ανταμοιβή του.
    Αυτό ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Χριστός προς αυτούς.
    Είναι ολοφάνερο ότι η υπόσχεση του Χριστού στο 16:28 δόθηκε ως επιβεβαίωση των λόγων του στο 16:27.

    Ο λόγος του Χριστού σε αυτά τα εδάφια έχει να κάνει με την κρίση στην δευτέρα παρουσία και την ανταμοιβή. Η αυθαίρετη ερμηνεία περί «βασιλείας» δεν ακολουθεί τον λόγο του Χριστού.

    Η υπόσχεση στο Ματθαίο 16:28 είναι προσκείμενη με αυτή στο 24:34. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, (η δική τους) εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.»

    Τελικά όλοι εσείς οι απολογητές του χριστιανισμού είστε για τα πανηγύρια.

  48. Εχθρός της πατρίδας ήταν οι ανθέλληνες Πατέρες της εκκλησίας από τους οποίους παρέθεσες όλες αυτές τις μπούρδες γιατί με την Αγία Γραφή δεν το`χεις.

    «Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού»

    «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας, όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια. Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.» Χρυσόστομος ο Βρωμόστομος.

    «Πού είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (εκχριστιάνισε). Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων…»

    Βάρβαρη λοιπόν η Ελλάδα και οι φιλόσοφοι της.
    Πόλεμο λοιπόν είχαν ανοίξει οι Πατέρες της εκκλησίας με τους Έλληνες και τους φιλόσοφους τους.

  49. Καλησπέρα,τα εδάφια είναι ξεκάθαρα ,απομονώνεις όπως πάντα τα εδάφια που προηγούνται για να κρύψεις τα καταληκτικά εδάφια μετά που δεν αφήνουν αμφιβολίες για παρανοήσεις!!!
    ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.
    Μαρκ. 9,1 Και έλεγεν εις αυτούς• “Σας διαβεβαιώνω, ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που ευρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, προτού ιδούν την βασιλείαν του Θεού, δηλαδή την Εκκλησίαν, να εγκαθίσταται και να θεμελιώνεται εις την γην με δύναμιν κατά την ημέραν της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος”.
    Μαρκ. 9,2 Και ύστερα από εξ ημέρας επήρε μαζή του ο Ιησούς τον Πετρον και τον Ιάκωβον και τον Ιωάννην και τους ανέβασεν εις ένα υψηλόν όρος αυτούς μόνον ιδιαιτέρως. Και ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗ έμπροσθεν αυτών.
    Λουκ. 9,27 Σας λέγω δε αληθινά και τούτο• υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα δοκιμάσουν θάνατον, έως ότου ίδουν να εγκαθιδρύεται στον κόσμον η βασιλείαν του Θεού”. (Να ιδρύεται η Εκκλησία κατά την ημέραν της Πεντηκοστής δια της επιφοιτήσεως του Αγ. Πνεύματος με δύναμιν πολλήν και να εξαπλώνεται εις όλον τον γνωστόν τότε κόσμον).
    Λουκ. 9,28 Υστερα από τους λόγους αυτούς, έπειτα από οκτώ περίπου ημέρας, παρέλαβε ο Ιησούς τον Πετρον και τον Ιωάννην και τον Ιάκωβον και ανέβηκε εις ένα όρος δια να προσευχηθή.(ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ)
    Από Ματθ. 16,28 ΕΩΣ 17,1 Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, έως ότου ίδουν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του, δηλαδή να ιδρύη με την κάθοδον του Αγίου Πνεύματος την Εκκλησίαν του”.Ματθ. 17,1 Επειτα δε από εξ ημέρας επήρε μαζή του ο Ιησούς τον Πετρον και τον Ιάκωβον και τον αδελφόν αυτού Ιωάννην και ανέβηκε με αυτούς μόνον εις υψηλόν όρος.(ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ).
    Ακόμα μια φορά μέσα στις αμέτρητες την πάτησες πανηγυρικά!
    ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ!!!
    Λυπάμαι αφάνταστα για το χάλι σου,πετάω πολύτιμο
    Χρόνο από την δουλειά μου στα σκουπίδια μήπως σε βοηθήσω
    Αλλά έχεις δρομολογηθεί σε ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό.
    Δεν επεξεργάζεσαι τίποτα από ότι γράφω.
    Ακολουθείς την συνταγή ‘’η επανάληψη των μεγαλύτερων ψεμάτων
    Εάν γίνεται συνέχεια αφήνει σκουπίδια στο συνειδητό και στο
    Υποσυνείδητο’’ ( αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά).ΚΡΙΜΑ..

  50. Είναι γεγονός ότι είσαι Άσχετος και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Παρέθεσες από την Μετάφραση / ερμηνεία του Θεολόγου Ιωάννη Κολιτσάρα το Μάρκος 1:1.

    Το σημαντικό εδώ είναι ότι ο Κολιτσάρας ισχυρίζεται ότι η προφητεία εκπληρώθηκε με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος και ΟΧΙ με την Μεταμόρφωση όπως λες εσύ.
    Παραθέτω την ερμηνεία του: «δηλαδή την Εκκλησίαν, να εγκαθίσταται και να θεμελιώνεται εις την γην με δύναμιν κατά την ημέραν της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος»

    Δεδομένου ότι αυτή η μετάφραση / ερμηνεία είναι εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο, αυτή είναι και η άποψη της εκκλησίας.

    Ερώτηση: Η υπόσχεση του Χριστού «Μερικοί από εδώ δεν θα πεθάνουν … » (Μάρκος 9:1, Λουκάς 9:27, Ματθαίος 16:28) εκπληρώθηκε 8 μέρες μετά στην Μεταμόρφωση ή 80 μέρες μετά στην κάθοδο του Αγίου Πνεύματος;

    Είσαι Αιρετικός ή απλά έχεις σύγχυση στο κρανίο;

  51. Καλημέρα,για να φθάσεις στην Φώτιση,να γίνεις ένα με τον Κύριο με την χάρη
    του Αγίου Πνεύματος, να μεταμορφωθείς σε καινή κτίση,σε νέο άνθρωπο,είναι απαραίτητο
    πρώτα η ζεστή πίστη ,για να σου επιτραπεί να γνωρίσεις βιωματικά στην συνέχεια ότι Ο Κύριος είναι ο Υιός Λόγος του Θεού.-σου περίγραψα την διαφορά Μεταμόρφωσης -Πεντηκοστής,πολύ ψιλά γράμματα για απίστους-Οι Πατέρες της εκκλησίας όπως σου έδειξα ερμηνεύουν πιστά τα κείμενα,βάση της συνέχειας,διαβλέπουν την βασιλεία του θεού στα παραπάνω εδάφια στην Μεταμόρφωση του Κυρίου μιας και οι ευαγγελιστές αναφέρονται αναλυτικά σε αυτή στα αμέσως επόμενα εδάφια .Η ελεύθερη ερμηνεία του Τρεμπέλα,Κολιτσάρα που έχει γίνει και αποδεκτή από την Εκκλησία της Ελλάδας προχωράει και την τελειώνει στην γέννεση της Εκκλησίας στην Πεντηκοστή,δεν συγκρούεται αλλά αλληλεπιδρά στην αλήθεια.Πολύ ,πολύ,πολύ ψιλά γράμματα για αντιχριστιανούς….

  52. Αλλο να φτάσω στην φώτιση και να γίνω ένα με τον Κύριο, και άλλο να γίνω ένα με την βλακεία και την ανοησία.

    Ο Κολιτσάρας βλέπει την εκπλήρωση της προφητείας στην κάθοδο του Αγίου πνεύματος και ΟΧΙ στην Μεταμόρφωση. Ερμηνεύει τον “ερχόμενο Χριστό” ως η Κάθοδος του Αγίου πνεύματος, και την “βασιλεία” ως η ίδρυση της εκκλησίας.

    Ματθαίος 16:28 «έως ότου ίδουν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του, δηλαδή να ιδρύη με την κάθοδον του Αγίου Πνεύματος την Εκκλησίαν του» .

    Λουκάς 9:27 «Να ιδρύεται η Εκκλησία κατά την ημέραν της Πεντηκοστής δια της επιφοιτήσεως του Αγ. Πνεύματος»

    Μάρκος 9:1 «οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, προτού ιδούν την βασιλείαν του Θεού, δηλαδή την Εκκλησίαν, να εγκαθίσταται και να θεμελιώνεται εις την γην με δύναμιν κατά την ημέραν της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος.»

    Που βλέπεις εδώ να γίνεται λόγος για την μεταμόρφωση; Μήπως έχεις αρπάξει λίγο; Είσαι κομματάκι τζασλός; Πότε εκπληρώθηκε η προφητεία; 8 μέρες μετά στην Μεταμόρφωση ή 80 μέρες μετά στην Κάθοδο του Αγίου Πνεύματος;

    Ο Κολιτσάρας λέει στην κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.
    Εσύ πότε λες;

  53. Πριν αρκετό καιρό όταν με είχες πρωτορωτήσει είχα απαντήσει ότι η βασιλεία του Θεού
    ήρθε με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές,διότι όπως αναφέρεται
    στο κατα Ιωάννη τότε οι μαθητές θα φωτισθούν από Τον Παράκλητο για να γνωρίσουν ότι ο Πατέρας με τον Υιο είναι Ενα και κατα συνέπεια βιωματικά θα μάθουν ότι ο Θεός είναι
    Τριαδικός ,μυστηριακά και υπέρλογα ενας όμως Θεός.
    Βασιλεία του Κυρίου όμως είναι η φανέρωση της θεοτητάς του και στην Μεταμόρφωση του ,ενώπιον των πιο πιστών μαθητών αφού φανέρωσε μέρος της εξουσίας του ότι είναι και Κύριος των νεκρών -που κάθε αλλο νεκροί είναι- ως Θεός Λόγος Φως εξουσιαστής
    του θανάτου για να τον καταργήσει αργότερα με την Ανάσταση.
    Επειδή η προηγούμενη παράγραφος στα ευαγγέλια μιλάει για θάνατο
    και κρίση οπου εξαιρεί μαθητές που δεν θα γνωρίσουν θάνατο μέχρι να
    μάθουν ότι ο Κύριος είναι βασιλιάς.Βασιλιάς, εξουσιαστής του θανάτου είναι λογικά
    ισχυρό τεκμήριο ότι πραγματώθηκε την Μεταμόρφωση.
    Ποιό είναι το πρόβλημα?

  54. Το ότι έχεις σύγχυση στο κρανίο αυτό είναι γεγονός. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι η υπόσχεση του Χριστού (Ματθαίος 16:28) εκπληρώθηκε μετά από 8 ημέρες (Μεταμόρφωση) και μετά από 80 ημέρες (Κάθοδος Αγίου Πνεύματος) ; Δεν υπάρχει λογική σε αυτά που λες.
    Ο παραλογισμός σου σε οδηγεί σε αδιέξοδα και η προσπάθεια σου να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα προκαλεί το γέλιο.

    Ένα μικρό παράδειγμα. Παραθέτω από το σχόλιο σου. «όπου εξαιρεί μαθητές που δεν θα γνωρίσουν θάνατο μέχρι να μάθουν ότι ο Κύριος είναι βασιλιάς.» Έχεις συναίσθηση του τι γράφεις; Όχι φίλε μου. Αυτά που γράφεις είναι ασυναρτησίες και δεν δένουν ούτε με την λογική αλλά ούτε και με τα εδάφια που εξετάζουμε εδώ.

    «Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ίδουν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του.»

    Τι σημαίνει Άσχετε Αδαή η λέξη “έως ότου”; Γνωρίζεις; Αλλά τι λέω τώρα; Άσχετος και αδαής και να γνωρίζεις; Δεν υπάρχει! Λοιπόν, χρονικός σύνδεσμος “έως ότου” που δηλώνει το χρόνο κατά τον οποίο παύει να συμβαίνει αυτό που εκφράζει η κύρια πρόταση.

    ΠΑΥΕΙ να συμβαίνει αυτό που εκφράζει η κύρια πρόταση! Καταλαβού ή να στο ξαναπώ; Δεν βαριέσαι, εδώ το πρόβλημα δεν είναι ότι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο, αλλά ότι δεν μπαίνει καθόλου. Όλες οι πόρτες του μυαλού σου είναι κλειστές, και η λογική σου ανύπαρκτη.

    Ποια είναι λοιπόν η κύρια πρόταση, και πότε παύει να συμβαίνει αυτό που εκφράζει;
    Σαν να μιλάω σε παιδάκια του δημοτικού. Έχεις χρείαν γάλακτος και όχι στερεάς τροφής.
    Έλα στον παππού να σου δώσει το γαλατάκι σου μπέμπη.

    Αν υποθέσουμε ότι το σημείο αναφοράς στο 16:28 είναι η Μεταμόρφωση (8 ημέρες μετά) τότε εκεί παύει να συμβαίνει αυτό που εκφράζει η κύρια πρόταση. Δηλαδή η υπόσχεση του Χριστού εκπληρώθηκε. Δεν έχει παρακάτω. “Έως ότου” .

    Άλλο ένα σημείο που εκθέτει την ανοησία σου εκφράζεται με την εξής ερώτηση: Πόσοι από τους μαθητές θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει σε 8 ημέρες;

    Εφόσον ισχυρίζεσαι ότι η υπόσχεση του Χριστού αφορούσε μόνο τους μαθητές (όχι και τον όχλο) και ότι αυτή εκπληρώθηκε μετά από 8 ημέρες, πάμε το κείμενο από την αρχή σύμφωνα με τις αλκοολικές σου φαντασιώσεις.

    Και λέγει ο Χριστός.
    «Αλήθεια σας λέω, εσείς οι μαθητές μου που στέκεστε εδώ, δεν θα πεθάνετε και θα με δείτε μετά από 8 ημέρες να έρχομαι στην Μεταμόρφωση μου.»

    Εδώ ακούγεται γέλιο όπως στις κωμικές αμερικάνικες σειρές.

    Άλλο ένα σημείο που εκθέτει την ανοησία σου είναι ότι η υπόσχεση του Χριστού στο 16:28 δόθηκε ως επιβεβαίωση των λόγων του στο 16:27. Συνδέεται άρρηκτα με την δευτέρα παρουσία και ΟΧΙ με την Μεταμόρφωση και την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος. Αυτά λέει η Γραφή την οποία απορρίπτεις εσκεμμένα, λόγο του ότι η προφητεία του Χριστού αποδείχτηκε τζίφος. Έχασες φίλε Άσχετε μέσα στο δικό σου γήπεδο. Έφαγες 15 κεραυνοβόλα πνευματικά γκολάκια, με το τελευταίο να σου καρφώνεται στο δόξα πατρί και μην τον είδατε τον Παναή. Αμ εσύ δεν είσαι τερματοφύλακας αλλά τερματοτύφλακας.
    Μάθε παιδί μου γράμματα και μετά έλα να φας άλλα 15 γκολάκια.

  55. Καλημέρα.
    Ειναι ξεκάθαρα τα εδάφια που αναφέρονται στην β παρουσία π.χ Ματθ. 13,41 ”Θα στείλη ο υιός του ανθρώπου, ο Θεάνθρωπος και κριτής της οικουμένης, τους αγγέλους του και θα μαζεύσουν από την ‘Εκκλησιαν του που θα έχη απλωθή εις όλην την οικουμένην, όλους εκείνους που βάζουν σκάνδαλα, δια να πέσουν εις την αμαρτίαν οι άλλοι και εκείνους που διαπράττουν τας ανομίας”.Ας εξετάσουμε μία από τις πολλές κοτσάνες σου.
    ”Άλλο ένα σημείο που εκθέτει την ανοησία σου εκφράζεται με την εξής ερώτηση: Πόσοι από τους μαθητές θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει σε 8 ημέρες;” .ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    Πόσοι μαθητές είδαν την μεταμόρφωση?Οι λίγοι πιο πιστοί μαθητές και όχι
    όλοι.Λάθος ερώτηση ,δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πέθαναν σε 8 ημέρες!Πάμε παρακάτω .
    Ας θεωρήσουμε ότι η σωστή ερμηνεία Του εδαφίου στο κατα Ματθαίον
    είναι :«Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ίδουν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του.»
    Ακόμα και έτσι να είναι,Ο Κύριος δεν νίκησε ,κατάργησε τον θάνατο
    για όποιον πιστεύσει σε αυτόν για να έρθει με το καλό να τον συναντήσει ο Κύριος ?
    Οι χριστιανοί δεν γνωρίζουν θάνατο μετά την Ανάσταση Του Κυρίου.
    Δεν ξέρεις βασικά πιστεύω της Χριστιανοσύνης?
    Δεν γνωρίζεις ότι με το τέλος της επίγειας ζωής έρχεται Ο Κύριος με Τους Αγγέλους του
    καταργώντας τον θάνατο να δώσει ζωή στους πιστούς?
    Τζούφιος ο ισχυρισμός σου για μία ακόμη φορά.
    Προσπερνάς την θεολογία στην ιστορία.

  56. Τώρα ζορίστηκες και προσπαθείς να αποδείξεις ότι ο λόγος του Χριστού στο 16:27 δεν αναφέρεται στην δευτέρα παρουσία.

    «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού. »

    Καταρχήν οι παραπομπές που δίνει η Νεοελληνική Μετάφραση για το Ματθαίος 16:27 δείχνουν την δευτέρα παρουσία. Παράδειγμα: «Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ …» (Ματθαίος 24:30)

    Για να δούμε λοιπόν τι λέει η Αγία γραφή και Οχι τι λες εσύ και ο κάθε Αγύρτης.
    Στο Ματθαίο 16:27 διαβάζουμε ότι ο Χριστός θα έρθει και ΤΟΤΕ θα αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξη αυτού.

    Και πότε θα αποδώσει ο Χριστός εις έκαστον κατά τα έργα αυτού;
    Μήπως η λέξη “έλθει” στο 16:27 εκφράζει την Μεταμόρφωση ή την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος;

    Αποκάλυψη 22:12: «Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ’ εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού.» Εδώ λοιπόν εξετάζεται η δευτέρα παρουσία. Η φράση στο 16:27 («Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού.») ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

    Για σένα φίλε Άσχετε Αδαή τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Απόδειξη ότι για το 16:28 προβάλλεις ως επιχείρημα την Μεταμόρφωση με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, και τώρα έβαλες στο παιχνίδι και την ανάσταση.

  57. Πόσοι από τους μαθητές θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει σε 8 ημέρες;
    Σε αυτή την ερώτηση απάντησες με αυτή την ερώτηση: «Πόσοι μαθητές είδαν την μεταμόρφωση;» Έχεις συναίσθηση του τι γράφεις;

    Η ερώτηση μου έχει ως βάση την υπόσχεση (προφητεία) του Χριστού, ότι μερικοί από αυτούς που τον άκουγαν ΔΕΝ θα πέθαιναν (θα ήταν ζωντανοί) και θα τον έβλεπαν να έρχεται στην βασιλεία του.

    Εφόσον λοιπόν ισχυρίζεσαι ότι ο Χριστός ήρθε μετά από 8 ημέρες στην μεταμόρφωση, η υπόσχεση (προφητεία) του Χριστού ότι μερικοί δεν θα πεθάνουν (δηλαδή θα ζουν) δεν είχε καμία έκβαση.

    Απλά γελοιοποιείσαι. Με τα δικά σου δεδομένα, ο Χριστός προφήτεψε ότι σε 8 ημέρες μερικοί από εκείνους δεν θα πέθαιναν αλλά θα ήταν ζωντανοί. Αυτό το λες προφητεία;
    Καταλογίζεις αυτό το έκτρωμα της ανοησίας ως προφητεία του Χριστού;

    Ορίστε λοιπόν πως αποδίδεται το εδάφιο σύμφωνα με τις αλκοολικές σου φαντασιώσεις.
    «Αλήθεια σας λέω, κάποιοι από τους μαθητές μου που στέκονται εδώ, δεν θα πεθάνουν και θα με δουν (μετά από 8 ημέρες) να έρχομαι στην Μεταμόρφωση μου.»

    Τρέλα! Τρέλα!
    «Η θρησκεία είναι νεύρωση.» (Ζίγκμουντ Φρόυντ)

  58. Αγνοώντας κατάφωρα και επιδεικτικά ότι η υπόσχεση του Χριστού στο Ματθαίο 16:28 δόθηκε ως επιβεβαίωση των λόγων του στο 16:27 έβαλες στο παιχνίδι και την Ανάσταση.

    Ας πάμε λοιπόν το εδάφιο από την αρχή σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα.
    «Αλήθεια σας λέω, κάποιοι από τους μαθητές μου που στέκονται εδώ, δεν θα πεθάνουν και θα με δουν (μετά από 40 μέρες) στην Ανάσταση μου.»

    Τρέλα! Τρέλα!
    «Η θρησκεία είναι νεύρωση.» (Ζίγκμουντ Φρόυντ)

  59. Ο χρονικός σύνδεσμος “έως ότου” δηλώνει το χρόνο κατά τον οποίο παύει να συμβαίνει αυτό που εκφράζει η κύρια πρόταση.

    Αν υποθέσουμε ότι το σημείο αναφοράς στο 16:28 είναι η ανάσταση (40 μέρες μετά) τότε εκεί παύει να συμβαίνει αυτό που εκφράζει η κύρια πρόταση. Η προφητεία του Χριστού εκπληρώθηκε. Δεν έχει παρακάτω. “Έως ότου” .

    Δηλαδή: «Κάποιοι από εδώ δεν θα πεθάνουν (θα είναι ζωντανοί) ΕΩΣ ΟΤΟΥ με δούν στην Ανάσταση μου (40 μέρες μετά).

    Η φράση σου αυτή: «Οι χριστιανοί δεν γνωρίζουν θάνατο ΜΕΤΑ την Ανάσταση Του Κυρίου» ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ. Άσχετος και αδαής όνομα και πράμα. Τυχαίο; Δεν νομίζω …!

    Και βέβαια με όλα αυτά τα άσχετα που πετάς, υποβιβάζεις τον λόγο του Χριστού και η “προφητεία” αποκτά άλλο νόημα. Αυτό της αρλουμπολογίας. Δηλαδή τι προφήτεψε εδώ ο Χριστός; Ότι μετά από 40 μέρες θα ΖΟΥΝΕ (δεν θα πεθάνουν) κάποιοι μαθητές του, και θα τον δουν να ανασταίνεται;

    Αρε φιλαράκι έχω λιώσει στο γέλιο με την πάρτη σου.

  60. Καλησπέρα,Καλά ρε φίλε στην Τανζανία η στην Μαυριτανία σπούδασες ”χριστιανική”Θεολογία?Μέχρι τον καιρο της φράσης::«Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ίδουν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του.»;;όλοι οι άνθρωποι γνώριζαν θάνατον.Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις,από τότε που Ο Χριστός Αναστήθηκε,κάποιοι που αληθινά πιστεύουν δεν γνωρίζουν θάνατον ,γνωρίζουν και βιώνουν την πνευματικήν του παρουσία,προσδοκούν Ανάσταση νεκρών μέχρι την β ένδοξη παρουσίαν του Κυρίου ,την δεύτερη Ανάσταση,τον θάνατον δεύτερον για τους υπόλοιπους.Τόσο πολύ δεν τα παίρνεις τα πνευματικά γράμματα?
    Αλλο ιστορία,αλλο γεωγραφία και άλλο Θεογνωσία.
    Ο Θεός υπήρξε ως Υιός Του Ανθρώπου εις την ιστορίαν και περιπάτησε ολίγα εδάφη
    εις την Γεωγραφίαν.Ο Υιός λόγος Του Θεού,Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών διαφαίνεται εις την Θεοπτία(Θέα του Θεού,Θεογνωσία= η δυνατότητα του ανθρώπου να μετέχει εις την αληθείαν του θείου όντος).
    Σε νοιώθω,από την στιγμή που δεν σκαμπάζεις πνευματικά μία λογικό είναι να το γυρίζεις
    στην τρελίτσα.

  61. Πρώτα ισχυρίστηκες ότι ο ερχόμενος Χριστός με την βασιλεία του (Ματθαίος 16:28) ήταν η Μεταμόρφωση και έφαγες τα μούτρα σου. Μετά ότι ήταν η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος και τώρα η Ανάσταση. Με τέτοιο ιστορικό ασχετοσύνης που έχεις, λες ότι εγώ δεν σκαμπάζω από Θεολογία;

    Τι έδωσε ο Χριστός ώστε γίνει εφικτή η σωτηρία όσων πιστεύουν;
    «Ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών.» (Ρωμαίους 5:8)

    Ο Απ Παύλος λέει: «Πολλώ μάλλον λοιπόν αφού εδικαιώθημεν τώρα διά του αίματος αυτού» (Ρωμαίους 5:9)

    «Εσυμφιλιώθημεν με τον Θεόν δια του σταυρικού θανάτου του Υιού του» (Ρωμαίους 5:10)

    Τι άνοιξε τον δρόμο για την αιώνια ζωή; Η θυσία του Χριστού ή η Ανάσταση; Ουδέν σχόλιο!
    Οπότε φίλε μου Άσχετε Αδαή άσε την ανάσταση και πιάσε την σταύρωση.

    Το επιχείρημα σου είναι άσχετο ως προς το 16:28 εδάφιο που εξετάζουμε.
    Γράφεις: «Από τότε που ο Χριστός Αναστήθηκε, κάποιοι που αληθινά πιστεύουν δεν γνωρίζουν θάνατον» Η προφητεία λέει «έως ότου» και εσύ λες «από τότε και έπειτα». Ότι να ‘ναι! Και αν συνυπολογίσω την αυθαίρετη τοποθέτηση σου ως εκπλήρωση της προφητείας, πότε την Ανάσταση και πότε την Μεταμόρφωση, ή την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, τότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είσαι ένα Τέρας της αυθαιρεσίας και του παραλογισμού.

  62. Άσχετε Αδαή παραπάνω αντεπιτέθηκες με το εξής επιχείρημα (επιχείρημα τρόπος του λέγειν). «Οι χριστιανοί δεν γνωρίζουν θάνατο ΜΕΤΑ την Ανάσταση Του Κυρίου»
    Αφού έφαγες την τάπα σου (από τις μεγάλες Φ100) δεν έβαλες μυαλό και απαντάς με το ίδιο “επιχείρημα” λίγο αλλαγμένο. «ΑΠΟ ΤΟΤΕ που ο Χριστός Αναστήθηκε, κάποιοι που αληθινά πιστεύουν δεν γνωρίζουν θάνατον.»

    Και στα δύο “επιχειρήματα” σου εξετάζεις το ΜΕΤΑ. Η προφητεία όμως εκπληρώνεται στο “έως ότου” και όχι στο μετά από αυτό. Ο χρονικός σύνδεσμος “έως ότου” δηλώνει το χρόνο κατά τον οποίο παύει να συμβαίνει αυτό που εκφράζει η κύρια πρόταση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ.

    Πέρα από το γεγονός ότι είσαι αγράμματος, είσαι και οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα.
    Αυτός είναι ένας κακός συνδυασμός. Ο άνθρωπος που πάσχει από αυτά τα δύο, σε κάθε προσπάθεια του να εκφέρει άποψη γελοιοποιείται.

  63. Ενώ εσύ αυθαίρετα παίζεις παιχνίδι μεταξύ Μεταμόρφωσης, Ανάστασης και κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, εγώ παραπάνω με λογικά επιχειρήματα και χωρίς να απομονώνω εδάφια, σου έδειξα ότι η υπόσχεση του Χριστού στο 16:28 δόθηκε ως επιβεβαίωση των λόγων του στο 16:27 και το πλαίσιο είναι η δευτέρα παρουσία. Απαντώ στο επιχείρημα σου (επιχείρημα τρόπος του λέγειν) και επανέρχομαι.

    Στο Μάρκος 1:1 προβάλλεις τον ισχυρισμό ότι η φράση του Χριστού «Μερικοί από εδώ δεν θα πεθάνουν … » αποκόπτεται νοηματικά από τα παραπάνω εδάφια και συνδέεται με την Μεταμόρφωση.

    Το γεγονός ότι ο Μάρκος στο ευαγγέλιο του περιέχει την φράση στην αρχή του επόμενου κεφαλαίου (σε αντίθεση με τον Ματθαίο) δεν σημαίνει ότι ταυτίζεται νοηματικά με την Μεταμόρφωση. Ο Μάρκος ξεκαθαρίζει που ανήκει νοηματικά αυτή η φράση λέγοντας: «Και έλεγεν εις αυτούς». (9:1) Σε ποιους έλεγε; Η φράση του Ιησού στο 9:1 είναι η συνέχεια του λόγου του στα εδάφια 8:34-28. «Και αφού επροσκάλεσε τον λαόν μαζή με τους μαθητάς του, είπεν εις αυτούς … »

    Ενα άλλο δεδομένο που πρέπει να λάβεις υπόψιν, είναι ότι η αφήγηση του Ματθαίου αποτυπώνει ενιαίο τον λόγο του Χριστού και στο ίδιο κεφάλαιο.

    Η φράση «Μερικοί από εδώ δεν θα πεθάνουν … » στο (9:1) αποκόπτεται νοηματικά από το (9:2) και την μεταμόρφωση. «Και ύστερα από εξ ημέρας επήρε μαζή του ο Ιησούς τον Πετρον και τον Ιάκωβον και τον Ιωάννην»

    Εντάξει. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο Μάρκος λέει ύστερα από 6 ημέρες ενώ ο Λουκάς 8 ημέρες. Ερώτηση: Υστερα από τι; Είναι προφανές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι η Φράση στο (9:1) ανήκει στον λόγο του Χριστού προς τον όχλο και τους μαθητές στο (8:34).

    Οι ευαγγελιστές δεν συνδέουν τον λόγο του Χριστού περί ανταμοιβής και δευτέρας έλευσης με την Μεταμόρφωση. Αυτή είναι μία ανοησία που φώλιασε στο δικό σου κεφάλι και Οχι στο δικό τους.

  64. Η δήλωση του Χριστού στο 16:28 είναι ξεκάθαρη. «Μερικοί από εδώ δεν θα πεθάνουν και θα με δουν να ΕΡΧΟΜΑΙ με την βασιλεία μου.» Για ποιο λόγο τους έδωσε αυτή την υπόσχεση; Δεν προηγήθηκε κάποιος διάλογος πριν; Πρέπει να εξετάσουμε τα προηγούμενα εδάφια ή μήπως όχι γιατί έτσι σας συμφέρει;

    Στα εδάφια 24-26 ο Χριστός τους υπόσχεται ότι όποιος τον ακολουθήσει ακόμα κι αν χάσει την ζωή του θα την βρει. Εδώ ο Ιησούς εξετάζει την ανταμοιβή που θα έχει όποιος τον ακολουθήσει. Αμέσως μετά (εδάφιο 27) τους λέει ότι πρόκειται να ΕΡΘΕΙ με δόξα και αγγέλους στην δευτέρα παρουσία του για να κρίνει τον κάθε έναν σύμφωνα με τις πράξεις του.

    Το πλαίσιο εδώ είναι η ανταμοιβή και η κρίση στην δευτέρα παρουσία. Δεν εξετάζεται εδώ η κάθοδος του Αγίου πνεύματος ή η Ανάσταση.

    Και στο εδάφιο 28 υπόσχεται ότι μερικοί από αυτούς που τον ακούν θα είναι ζωντανοί και θα τον δουν να ΕΡΧΕΤΑΙ με την βασιλεία του.

    Ερώτηση: Θα τον δουν να έρχεται με την βασιλεία του για να κάνει τι;
    Μα φυσικά να κρίνει τους ανθρώπους και να δώσει στον καθένα την ανταμοιβή του.
    Αυτό ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Χριστός προς αυτούς.
    Είναι ολοφάνερο ότι η υπόσχεση του Χριστού στο 16:28 δόθηκε ως επιβεβαίωση των λόγων του στο 16:27.

    Ο λόγος του Χριστού σε αυτά τα εδάφια έχει να κάνει με την κρίση στην δευτέρα παρουσία και την ανταμοιβή. Η αυθαίρετη ερμηνεία περί «βασιλείας» δεν ακολουθεί τον λόγο του Χριστού.

    Η υπόσχεση στο Ματθαίο 16:28 είναι προσκείμενη με αυτή στο 24:34. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, (η δική τους) εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.»

  65. Ανάλυση εδαφίων Ματθαίος 16:27, Αποκάλυψη 22:12 επειδή αμφιβάλεις ότι το 16:27 αναφέρεται στην δευτέρα παρουσία.

    Ματθαίος 16:27
    «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού.»

    Αποκάλυψη 22:12
    «Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ’ εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού.»

    Αυτά τα δυο εδάφια περιέχουν τον ίδιο λόγο του Χριστού. Ότι θα έρθει στην δευτέρα παρουσία του για να κρίνει τους ανθρώπους σύμφωνα με τα έργα τους.

    Στον Ματθαίο 16:27 ο Χριστός μιλάει στον όχλο και στους μαθητές του και ως επιβεβαίωση των λόγων του υπόσχεται στο 16:28 ότι κάποιοι από αυτούς δεν θα πεθάνουν και θα τον δουν να έρχεται. Η υπόσχεση του αυτή ήταν προσκείμενη με αυτή στο Ματθαίος 24:34 ότι η ΓΕΝΙΑ τους δεν θα παρέλθει και θα γίνουν ΟΛΑ όσα προφήτεψε και η δευτέρα παρουσία.

    Εδώ υπάρχει ένα αξιοπρόσεκτο σημείο. Στο Ματθαίο 16:27 (40 περίπου μέρες πριν την σταύρωση) τους λέει ότι: «μέλλει να έλθη» ενώ στην αποκάλυψη (60 χρόνια μετά) «έρχομαι ταχέως»

    Η φράση «μέλλει να έλθη» σημαίνει «πρόκειται να έρθει» . Πότε όμως; Ενώ δεν τους αποκάλυψε την Ημέρα και την ώρα τους υποσχέθηκε ότι θα έρθει στην διάρκεια της Γενιάς τους. (Ματθαίος 16:28, 24:34)

    Η φράση «έρχομαι ταχέως» σημαίνει έρχομαι γρήγορα και βιαστικά. Έρχομαι τώρα.
    Η αποκάλυψη γράφτηκε 60 περίπου χρόνια μετά τον λόγο του Χριστού στο 16:27-28.
    Ο Ιωάννης ήταν της Γενιάς αυτής για την οποία υποσχέθηκε ο Χριστός ότι δεν θα παρέλθει πριν συμβεί η δευτέρα παρουσία.

    Δεδομένου ότι οι προφητείες του Χριστού απέτυχαν και ο ίδιος φάνηκε ασυνεπής, θέτω τις εξής ερωτήσεις: Έγραψαν την αλήθεια για τον ιστορικό Ιησού οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων; Ο Χριστός έδωσε την αποκάλυψη στον Ιωάννη, ή μήπως ήταν αποκύημα της φαντασίας του;

    ΟΧΙ. Αυτοί οι Αγύρτες δεν έγραψαν την αλήθεια για τον Χριστό. Εκπλήρωσαν τεχνηέντως τις μεσσιανικές προφητείες της Π Δ στο πρόσωπο του, για να («ίνα») εκπληρωθεί η προφητεία (Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15). Έντυσαν την θεότητα του με μύθους του ειδωλολατρικού Πάνθεον (βλ Μαρντούκ). Χρησιμοποίησαν την τακτική της “εγγύτητας” ώστε να έχουν το ποίμνιο σε εγρήγορση, και όταν ο χρόνος παρήλθε και οι προφητείες του Χριστού απέτυχαν, κατέφυγαν στην πλαστογραφία με στόχο να δώσουν πνοή στο σάπιο οικοδόμημα που δημιούργησαν και να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τα πρόβατα.
    «Το δε γεγονός, ότι ο Κύριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..»
    (Πλαστή Β Πέτρου επιστολή 3,15 Μετάφ Κολιτσάρα.)

  66. Καλημέρα,νοητικοί ελέφαντες διαφεύγουν στο σαφάρι της ύπαρξης σου,
    και εσύ από αντίδραση κυνηγάς κουνούπια.ΓΡΑΦΕΙΣ:
    ”Και στα δύο «επιχειρήματα» σου εξετάζεις το ΜΕΤΑ. Η προφητεία όμως εκπληρώνεται στο «έως ότου» και όχι στο μετά από αυτό.”ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ:
    Mέχρι την β ένδοξη παρουσίαν του Κυρίου ,την δεύτερη Ανάσταση,τον θάνατον δεύτερον για τους υπόλοιπους η αλλιώς «έως ότου» έρθει β φορά με όλη του την δόξα ο Κυριος ,η δεύτερη Ανάσταση,ο θάνατος δεύτερος για τους υπόλοιπους.
    Στο Είναι ο Λόγος δεν έγκειται στην αρχή και στο τέλος αλλά στην διαδρομή
    που δίνει περιεχόμενο στην αρχή και το τέλος.
    Μέ άλλα λόγια στην εκδοχή ερμηνείας που επικαλέστηκες, στην αρχή πήρες μια
    αυθαίρετη ”δογματική” πορεία σαν μονόδρομο για να σου κουμπώσει βολικά με το τέλος
    μιας πρόχειρης νόησης.?Τι πιστεύω εγώ από ότι φαίνεται δεν σε ενδιαφέρει, έδωσα όμως μια άλλη διαδρομή αληθείας, στην πορεία αλχημείας-ψεύδους που συνειδητά επιλέγεις μακρυά από την Οραση του Θεού.

  67. χα χα χα Τώρα το`χασες! Μπερδεγουέι! Είσαι άσχετος και αδαής όνομα και πράμα;

    Ο λόγος του Χριστού στο Ματθαίο 16:28 είναι μια υπόσχεση (προφητεία) που δόθηκε σε αυτούς που ήταν παρών, και σε αυτούς βρίσκει εκπλήρωση η προφητεία. Όχι σε κάποιους άλλους μετά από χιλιάδες χρόνια.

    «Αληθώς σας λέγω, ότι υπάρχουν μερικοί από ΑΥΤΟΥΣ που στέκονται ΕΔΩ, οι ΟΠΟΙΟΙ δεν θα γευθούν τον θάνατον, έως ότου ΙΔΟΥΝ τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του»

    Η προφητεία λοιπόν εκπληρώνεται πάνω τους, και στο “έως ότου” να ΔΟΥΝ τον Χριστό να έρχεται με την Βασιλεία του.

    Και στα τρία σου χαζο-επιχειρήματα εξετάζεις το ΜΕΤΑ.
    Η υπόσχεση του Χριστού εκπληρώνεται στο “έως ότου” (εκείνοι δουν) και όχι στο μετά από αυτό. Ο χρονικός σύνδεσμος “έως ότου” δηλώνει το χρόνο κατά τον οποίο παύει να συμβαίνει αυτό που εκφράζει η κύρια πρόταση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ.

    1. Πάμε πάλι ENCORE UNE FOIS .Πέταγμα στον κάλαθο των αχρήστων
      της παλαιολιθικής οπτικής σου μιας χρήσεως και ανύπαρκτης διάρκειας.
      «Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ=
      πιστοί μαθητές του Κυρίου, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον=επειδή θα καταργήσω τον θάνατο με την Ανάσταση, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ίδουν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του.»;=Εως ότου δούν τον Κύριο «Καί πάλιν ἐρχόμενον μετά δόξης κρῖναι ζῶντας καί νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος»
      Στο έκανα το τσι-τσι νινιά για πνευματικά βρέφη ,αλλά τίποτα ..
      Δεν τα παίρνει με τίποτα το ρημάδι.Τα σαλιγκάρια τραγουδάνε και γελάνε
      όταν τσουρουφλίζονται.Ανθρωπος πνευματικά αγράμματος άχρηστο σκουπόξυλο.
      Αυθαιρεσία είναι ότι Ο Υιός του Ανθρώπου αφού εσταυρώθηκε νίκησε τον θάνατο?
      Αυθαιρεσία ειναι ότι Ο Παράκλητος φωτίζει από την Πεντηκοστή μέχρι σήμερα?
      Αυθαιρεσία είναι ότι Ο άνθρωπος μεταμορφώνεται σε ζώσα ύπαρξη
      γνωρίζοντας ότι Ο Χριστός είναι Φως συνεχές και Υδωρ που δεν στερεύει ποτέ?
      Φυσικά εαν αποδέχεσαι αυθαίρετα ότι ο ανθρωπος είναι ζώο,
      επειδή είσαι ανίκανος να έχεις πνευματική υπόσταση .
      Η μπανάνα σου είναι για πίθηκους και όχι για ανθρώπους.

      1. Αυθαιρεσία ως προς τα εδάφια που εξετάζουμε. Γράφεις: «οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον = επειδή θα καταργήσω τον θάνατο με την Ανάσταση»
        Ο Χριστός εδώ δεν εξετάζει την κατάργηση του θανάτου ούτε την ανάσταση.
        Η ερμηνεία σου στερείται γραφικής βάσης αλλά και λογικής.

        Ενώ εγώ σου απέδειξα μέσα από την Γραφή και χωρίς να απομονώνω εδάφια τι εξετάζεται στο πλαίσιο του λόγου του Χριστού, εσύ καταγίνεσαι με αυθαιρεσίες και πέρα από τα όρια της λογικής. Αφού λοιπόν εσύ λες “ανάσταση” εγώ πάω με τα νερά σου για να εκθέσω την ανοησία της εν λόγου “ερμηνείας” σου.

        Καταρχήν, όταν ο Χριστός είπε ότι δεν θα πεθάνουν, έκανε λόγο για τον φυσικό θάνατο της σάρκας. Τους είπε ότι θα είναι ζωντανοί και θα τον δουν να έρχεται. Σύμφωνα με τα όσα λέει η Γραφή καμία ανθρώπινη ψυχή είτε προ Χριστού είτε μετά δεν έχει απολεσθεί.

        Επιπλέον, αφού επέλεξες την ανάσταση ως εκπλήρωση της υπόσχεσης, τοποθετείς τον χρονικό σύνδεσμο «έως ότου» σε μελλοντικό χρόνο. Εδώ ξεπέρασες τα όρια της λογικής και μεταπήδησες στη σφαίρα της παραφροσύνης.

        1. Καλημέρα,δεν γνωρίζεις ότι Ο Λόγος του Θεού δεν είναι λογικός ,δεν είναι παράλογος,Ειναι υπερλογικός?Ματθ. 22,41 Ενώ δε ήσαν συγκεντρωμένοι οι Φαρισαίοι, τους ηρώτησεν ο ΙησούςΜατθ. 22,42 λέγων· “ποίαν γνώμην έχετε περί του Χριστού; Τινος είναι απόγονος;” Λεγουν εις αυτόν· “είναι απόγονος του Δαυΐδ”.Ματθ. 22,43 Λεγει εις αυτούς· “Εάν είναι ένας απλούς και μόνον απόγονος του Δαυΐδ, πως τότε ο Δαυΐδ, εμπνεόμενος από το Αγιον Πνεύμα, ονομάζει αυτόν Κυριον και Θεόν λέγων.Ματθ. 22,44 είπεν ο Κυριος και Θεός στον Κυριον μου και Θεόν, τον Χριστόν, κάθισε εις τα δεξιά μου επί του θρόνου, μέχρις ότου θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον, επάνω στο οποίον θα πατούν τα πόδια σου?Ματθ. 22,45 Εάν λοιπόν ο Δαυίδ ονομάζει αυτόν Κυριον και Θεόν, πως είναι απλούς απόγονός του, όπως σεις νομίζετε; (Ο Δαυίδ λοιπόν, σύμφωνα με αποκάλυψιν εκ μέρους του Θεού, επίστευσε και προεκήρυξε τον Μεσσίαν, τον κατά σάρκα απόγονόν του, ως Κυριον του και Θεόν).Ματθ. 22,46 Και κανείς δεν ημπόρεσε ούτε λέξιν να απαντήση ούτε ετόλμησε κανείς από εκείνην την ημέραν να ερωτήση πλέον αυτόν.
          Οσοι επιθυμούν να ειναι μακρυά από Τον Υιο Λόγο Του Θεού
          οπως οι φαρισαίοι τότε και σήμερα,δύναται ποτέ να τον κατανοήσουν?
          Αδύνατον ,από την στιγμή που δεν πιστεύεις στον Κύριο
          δεν θα κατανοήσεις ποτέ τον Υπερλόγο του.Εκεί είναι το κλειδί
          και Λόγος αγνωσίας σου.

          1. Η Πρώτη Πνευματική Παρουσία του Θεού(Βασιλεία) ομοιάζει με σπόρο που έπεσε στο έδαφος.Πέφτει ο σπόρος αλλά το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται απο τον σπόρο.Όταν το έδαφος είναι ακατάλληλο ,σκληρό και άγονο τον παίρνει ο αέρας και ταξιδεύει μέχρι να βρεί μαλακό γόνιμο χώμα για να βλαστήσει και να καρποφορήσει.Από την Ανάσταση μέχρι σήμερα 1985 χρόνια για τους ανθρώπους .Από την Ανάσταση μέχρι την Δεύτερη Παρουσία ολίγα τετράωρα νυκτός για τον Κύριο σύμφωνα με τους ψαλμούς.Για Τον Κύριο αμέσως μετά την Ανάσταση το παρόν είναι η Β Ενδοξη παρουσία του, είναι το μέλλον χιλιάδων ετών για τους ανθρώπους.Εως ότου=ολίγες ώρες για τον Χριστό
            Εως ότου=χιλιάδες χρόνια για τους ανθρώπους.
            Κατανοείς έστω και ελάχιστα πόσο λάθος ερμηνεύεις τις γραφές?Είσαι σε καλό δρόμο,εαν δεν, το πετρωμένο έδαφος ,
            πεπρωμένο που εσύ επέλεξες σε οδηγεί στην απώλεια και
            το ξέρεις.Στο παρακάτω video o φίλος σου λέει κάποιες
            αλήθειες και είναι προς τιμήν του Θεός σχωρέστον.
            https://www.youtube.com/watch?v=x2DzL5fBWg8

          2. Το έργο το έχω ξαναδεί. Όποιος δεν τα βγάζει πέρα μαζί μου επικαλείται την γνωστή χριστιανική ατάκα: «Είσαι άπιστος και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, ενώ εγώ είμαι πιστός και τα καταλαβαίνω όλα.» Τι έγινε σου τελείωσαν τα επιχειρήματα;

  68. Δεν μπορείς να μιλάς εσύ για αυθαιρεσίες. Αυθαίρετα επικαλέστηκες ως εκπλήρωση της προφητείας (16:28) την Μεταμόρφωση.
    Αυθαίρετα την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.
    Αυθαίρετα την Ανάσταση.
    Κατά βούληση και σύμφωνα με τις προσωπικές σου επιθυμίες, τα επιχειρήματα σου στερούνται γραφικής και λογικής βάσης, και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται αυθαίρετα.
    Θα στα γκρεμίσω όλα με την μπουλντόζα της αλήθειας.

  69. [1] Ο Λόγος του Χριστού στον Ματθαίο 16:24-28 δεν εξετάζει την Ανάσταση.
    [2] Η λέξη «ερχόμενος» που αποδίδεται στον Χριστό, δεν εφαρμόζεται στην Ανάσταση.
    [3] Η φράση «δεν θα γευθούν τον θάνατον» αφορά τον θάνατο του σώματος.
    [4] Θα ήταν ζωντανοί και θα τον έβλεπαν να έρχεται.
    Αυτοί όχι κάποιοι άλλοι μετά από 2000 χρόνια.
    [5] Η υπόσχεση εκπληρώνεται στο “έως ότου” εκείνοι (όχι κάποιοι άλλοι) θα τον έβλεπαν να έρχεται με την βασιλεία του.
    [6] Είναι αυθαιρεσία να ερμηνεύεις την «Βασιλεία» (16:28) πότε ως Μεταμόρφωση, και πότε ως ανάσταση και κάθοδο του Αγίου Πνεύματος. Με αυτό τον τρόπο αλλάζεις την χρονική εκπλήρωση της προφητείας από 8 ημέρες σε 40 και 80.
    [7] Επιπλέον τοποθετώντας τον χρονικό σύνδεσμο «έως ότου» σε μελλοντικό χρόνο αγγίζεις τα όρια της παραφροσύνης. Η υπόσχεση δόθηκε σε εκείνους και όχι σε σένα. Εκείνοι θα τον έβλεπαν να έρχεται. Η προφητεία εκπληρώνεται πάνω τους και δεν έχει μετά. «έως ότου».
    [8] Η υπόσχεση στο Ματθαίο 16:28 είναι προσκείμενη με αυτή στο 24:34. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, (η δική τους) εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Και η δευτέρα παρουσία).
    [9] Οι Απόστολοι είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν ότι θα έρθει στις μέρες τους. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.
    [10] Απομονώνεις εδάφια και ερμηνεύεις κατά βούληση σύμφωνα με τις προσωπικές σου επιθυμίες. Οι ερμηνείες σου στερούνται γραφικής και λογικής βάσης. Αν πιστεύεις ότι ο Θεός σου είναι Θεός Σοφίας και λογικής, τότε πάρ’ το αλλιώς και κόψε τις σούζες στην λεωφόρο της βλακείας. Θα φας τα μούτρα σου.

  70. Καλημέρα για να δούμε τα γραφόμενα σου..
    1&2.Γιατί να μην σημαίνει και την ΑΝΆΣΤΑΣΗ η λεξη ερχόμενος?
    Βλέπεις δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται η λέξη
    Ερχόμενος στο Κατά Ματθαίον….
    Ματθ. 11,3 και τον ηρώτησεν• “Συ είσαι ο ερχόμενος Μεσσίας η μήπως πρέπει να περιμένωμεν άλλον”
    Ματθ. 11,4 Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε εις αυτούς• “πηγαίνετε και είπατε στον Ιωάννην αυτά που ακούετε και βλέπετε•
    Ματθ. 11,12 Αλλη εποχή αρχίζει τώρα, πολύ διαφορετική από την εποχήν της Παλαιάς Διαθήκης, που φθάνει μέχρι Ιωάννου του Βαπτιστού. Από την στιγμήν που έκαμε την εμφάνισίν του ο Ιωάννης έως τώρα, η βασιλεία των ουρανών εγκαθιδρύεται εις την γην, αποκτάται με αγώνα και όσοι αγωνίζονται εναντίον της αμαρτίας, που υπάρχει μέσα των και μέσα στον κόσμον, την αρπάζουν και την κρατούν σφικτά.
    Ματθ. 21,9 οἱ δὲ ὄχλοι οἱ προάγοντες καὶ οἱ ἀκολουθοῦντες ἔκραζον λέγοντες· ὡσαννὰ τῷ υἱῷ Δαυΐδ· εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου· ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις.
    3. Η φράση «δεν θα γευθούν τον θάνατον» γιατί να αφορά μόνο τον θάνατο του σώματος?
    4. Γιατί να ήταν ζωντανοί για να τον έβλεπαν να έρχεται?
    Δεν γνωρίζεις τα άγια της πίστεως μας…Οταν θα φύγουμε από αυτό τον κόσμο και θα βλέπουμε τα πράγματα από άλλη σκοπιά, τότε το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε θα είναι να ευχαριστήσουμε το Θεό για όλα τα λυπηρά αυτής της ζωής έλεγε ο Αγιος Παΐσιος.Μηδενίστηκε για εμάς ο θάνατος, διότι η αγάπη του Θεού νίκησε για εμάς το φόβο του θανάτου κι έτσι δεν υπάρχει θάνατος. Γι’ αυτό το λόγο στην Εκκλησία δεν λέμε «νεκροταφείο» αλλά κοιμητήριο. Ο θάνατος είναι ένας ύπνος «άχρι καιρού», διότι για την Εκκλησία οι άνθρωποι ζουν. Γι’ αυτό προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους, γι’ αυτό αισθανόμαστε στη Θεία Λειτουργία ότι είμαστε ζώντες όλοι. Ο Χριστός με τη Σάρκωσή Του νίκησε βασικά πράγματα: Νίκησε το χώρο, το χρόνο και το θάνατο κι έτσι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας τα πάντα υπερβαίνονται.Ο θάνατος παραμένει ένα γεγονός τραγικό το οποίο δεν το αποδεχόμαστε, διότι είναι κάτι έξω από τη φύση μας. Δεν είμαστε πλασμένοι να πεθαίνουμέ. γι’ αυτό είναι τραγωδία για μας ο θάνατος. Έρχεται ο Χριστός και παραδίδει εκουσίως τον εαυτό Του στο θάνατο και νικιέται ο θάνατος. Ενώ προηγουμένως, αναφέρουν οι Πατέρες, ήταν ο θάνατος φοβερός για τον άνθρωπο, δια του Ιησού Χριστού γίνεται ο άνθρωπος πλέον φοβερός για το θάνατο, αφού δια του Ιησού Χριστού καταργήθηκε το κράτος του. Γι’ αυτό λέμε στην Εκκλησία: «Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω, θάνατον πατήσας». Κατάργησε το θάνατο ο Χριστός, δεν υπάρχει θάνατος. «Μηδείς φοβείσθω θάνατον». Για ποιό λόγο; Γιατί μας ελευθέρωσε ο του Σωτήρος θάνατος. Είναι λοιπόν ο θάνατος ένα γεγονός ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ για το χριστιανό παρόλο που δεν το αποδεχόμαστε.
    5. Η υπόσχεση εκπληρώνεται στο «έως ότου» εκείνοι (όχι κάποιοι άλλοι) θα τον έβλεπαν να έρχεται ΣΤΗΝ βασιλεία του και όχι
    Με την βασιλεία του.Οντως Είδαν μαθητές τον Υιό του
    ανθρώπου ως Υιό του Θεού ερχόμενο μετά την Ανάσταση.
    6.Δεν γνωρίζεις ότι Η Βασιλεία(πρώτη παρουσία) του Υιου Λόγου ως
    Θεού ,Στους μαθητές,Περιλαμβάνει πρώτα την φανέρωση της
    θεότητας του Υιου του ανθρώπου σε λίγους πιστούς
    μαθητές(Μεταμόρφωση),μετά σε περισσότερόυς μαθητές(Ανάσταση)
    ολοκληρώνεται την Πεντηκοστή όπου 120 μαθητές Βιώσαν με
    την χάρη του Αγίου Πνεύματος ότι Ο Υιός Είναι Ενα με τον
    Πατέρα?
    7, Απαντήθηκε από τα προηγούμενα.
    8. Η υπόσχεση στο Ματθαίον 16:28 σίγουρα δεν είναι προσκείμενη με αυτή στο 24:34. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.»
    Δεν γνωρίζεις αριθμητική.Οι μαθητές πρώτα γνώρισαν τον Υιό του
    Ανθρώπου.Ηλθε δεύτερη φορά από τον Αδη(εάν διαβάσεις τα
    ευαγγέλια) μετά την Ανάσταση διαφορετικός ως Υιός Θεού.
    Οι μαθητές πίστευαν ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που αναφέρεται
    Στο 24.34 για αυτό και τον ρώτησαν (όπως αναφέρεται στις πράξεις)
    Πριν την ανάληψη Του στους Ουρανούς μήπως στην γενιά την δική τους Θα έρθει τελικά με όλη την δόξα ως βασιλιάς κριτής.
    Ο Κύριος είναι κάθετος Ο Πατέρας έχει την αρμοδιότητα να γνωρίζει
    τους καιρούς Και τους χρόνους .Αυτοί να ασχοληθούν μόνο με την
    διάδοση του ευαγγελίου.
    9.Το Αγιο Πνεύμα την Πεντηκοστή ,όπως και Ο Κύριος δεν
    Μετέδωσε στους μαθητές την γνώση του πότε χρονικά θα γίνει η Β
    παρουσία.Οι μαθητές,είναι ανθρώπινο να θέλουν τότε που αρχίζουν
    όλα αυτά τα θαυμαστά,να τελειώσουν και όλα!
    10.Σου επιστρέφω τα λόγια εμπράκτως γραπτώς.

  71. [1] Δεν απάντησες διότι πολύ απλά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι τα εδάφια 16:24-28 εξετάζουν την Ανάσταση. Σε προκαλώ λοιπόν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
    [2] Αντί να μου αποδείξεις έστω και με ένα εδάφιο ότι η λέξη «ερχόμενος» αποδίδεται στην Ανάσταση, εσύ παραθέτεις εδάφια για την παρουσία. Μπράβο καλά το πας. Μην ξεχνάμε ότι είσαι άσχετος και αδαής. Τα δύο κακά της μοίρας σου. Σε προκαλώ λοιπόν. Βρες μου ένα εδάφιο, όπου η λέξη «ερχόμενος» αποδίδεται στην Ανάσταση.
    [3] Η φράση «δεν θα γευθούν τον θάνατον» αφορά μόνο τον θάνατο του σώματος ΔΙΟΤΙ δεν υπάρχει άλλος Θάνατος. Οι νεκροί (πολύ πριν έρθει ο Χριστός) δεν είναι εκμηδενισμένοι. Όπως διαβάζουμε στον Ιεζεκιήλ 32:18-32 έχουν συνειδητότητα, βλέπουν ο ένας τον άλλον και επικοινωνούν μεταξύ τους. Στον Ιώβ 26:5 διαβάζουμε ότι τρέμουν τον Θεό μέσα στον Σιεόλ (Άδη). Συνεπώς, δεν θα μπορούσε ο Χριστός με την φράση «δεν θα γευθούν τον θάνατον» να εννοεί κάτι άλλο, εκτός από το προφανές.
    [4] Εδώ απαντάς με ασυναρτησίες. Γράφω: «Θα ήταν ζωντανοί και θα τον έβλεπαν να έρχεται. Αυτοί όχι κάποιοι άλλοι μετά από 2000 χρόνια.»
    [5] Αφού όπως λες η προφητεία εκπληρώθηκε με την ανάσταση, τότε τι προφήτεψε εδώ ο Χριστός; Ότι μετά από 40 μέρες θα ΖΟΥΝΕ (δεν θα πεθάνουν) κάποιοι μαθητές του, και θα τον δουν να ανασταίνεται;
    [6] Σε προκαλώ να μου αποδείξεις την αλήθεια του ισχυρισμού σου. Ο Χριστός στα εδάφια 16:24-28 εξετάζει την Ανάσταση;
    [7] Μέχρι στιγμής οι απαντήσεις σου στερούνται γραφικής και λογικής βάσης. Δεν έχεις απαντήσει, απλά παραλογίζεσαι.
    [8] Στην Καινή Διαθήκη η λέξη “γενεά” προσδιορίζει τους “συγχρόνους” κάποιου. Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά αύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του και ΟΧΙ σε μια μελλοντική Γενιά. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36) Ο Χριστός υποσχέθηκε (στο τέλος του προφητικού του λόγου) ότι ΟΛΑ θα γίνουν στην διάρκεια της Γενιάς τους. ΌΛΑ όχι τα μισά. Αυτό σημαίνει ότι ΌΛΑ όσα προφήτεψε θα λάμβαναν χώρα στην διάρκεια μίας Γενιάς. Αυτή η γενιά θα έπρεπε να δει την καταστροφή της Ιερουσαλήμ αλλά και την δευτέρα έλευση. «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» Δεδομένου ότι στην επόμενη δήλωση του ο Ιησούς σημειώνει ότι η ακριβής ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ είναι άγνωστη, η απλή έννοια της προηγούμενης δήλωσής του είναι ότι η Δευτέρα Παρουσία θα λάμβανε χώρα στην διάρκεια της ζωής των μαθητών του.
    [9] Ο Πέτρος, την ημέρα της Πεντηκοστής, συνέδεσε την εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος με την εσχατολογική προφητεία του Ιωήλ. Η προφητεία κάνει λόγο για τα σημεία στον ουρανό τον καιρό του τέλους, και είναι η ίδια αποκαλυπτική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Χριστός στην προφητεία του όπου είπε: «Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή. ΚΑΙ ΤΟΤΕ θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ …» (Ματθαίος 24:29-30) Πότε Άσχετε θα φανεί ο ερχόμενος Χριστός; Ο Ιησούς, όπως και ο Πέτρος, ταυτίζει αυτά τα γεγονότα με τη γενεά στην οποία απευθυνόταν στην εποχή του.
    [10] Τα επιχειρήματα σου στερούνται γραφικής και λογικής βάσης. Δεν πατάς πουθενά. Σαν τον αστροναύτη που προσπαθεί να πατήσει χωρίς βαρύτητα και ταλαντεύεται αριστερά και δεξιά. Σε κοντράρει ο αέρας της αλήθειας και σε λίγο θα σε απογειώσει.

  72. Καλημέρα πάμε πάλι απο την αρχή.
    1-10.Γιατί να μην σημαίνει και την ΑΝΆΣΤΑΣΗ η λεξη ερχόμενος?
    Η λέξη ερχόμενος χρησιμοποιείται στα ευαγγέλια για καθορισμό του Κυρίου
    ως Μεσία στην γή και ως Κριτή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει επαρκέστερη πιστοποίηση καθορισμού του Κυρίου ως Μεσία από την Ανάσταση?
    Ο θάνατος δεν ή­ταν έξω από το σώμα· είχε συμπλεχτεί με το σώμα. Ήταν λοιπόν ανάγκη και η ζωή να συμπλεχτεί με το σώμα, ώ­στε το σώμα να αποβάλει τη φθορά και αντί γι’ αυτήν να ενδυθεί τη ζωή. Αφού το σώμα ενδύθηκε τη φθορά, δεν θα μπορούσε να αναστηθεί, εάν δεν ενδυόταν τη ζωή. Έπρεπε ο εχθρός να αντιμετωπισθεί στο σώμα. Γι’ αυτό ο Χριστός ενδύθηκε σώμα, για να συναντήσει με το σώμα το θάνατο και να τον εξαλείψει. Πλησιάζει λοιπόν ο θάνατος και αφού κατέπιε το δόλωμα του σώματος, σου­βλίζεται με το αγκίστρι της Θεότητος και αφού εγεύθη από το αναμάρτητο και ζωοποιό σώμα, εξοντώνεται και ξερνά όλους όσους κατέπιεν από την αρχήν (Ιω. Δαμασκ.)
    Ο θάνατος που εξουσιαζόταν απο Τον διάβολο ,έχασε κάθε εξουσία νικήθηκε
    απο τον αναμάρτητο Υιο Του Ανθρώπου.Ο θάνατος διατηρεί ακόμα δύναμη και εξουσία
    στους μη πιστούς.
    Οι πιστοί μαθητές του Κυρίου δεν γεύθηκαν Θάνατο σωματικό
    μέχρι που είδαν Τον Κύριο Θεό ,την Μεταμόρφωση του,την Ανάσταση του,
    Την Αναληψη του ,Την Πεντηκοστή.Οι πιστοί μαθητές του Κυρίου δεν γεύθηκαν Θάνατο διότι καταργήθηκε απο τον Κύριο με την Σταυρωση και Την Ανάσταση μέχρι που είδαν Τον Κύριο ως Θεό και γνώρισαν την ερχόμενη βασιλεία του .
    Κατάλαβες γιατί Ο Λόγος του Θεού είναι υπερλογικός?Δεν νομίζω…

  73. Βρες μου ένα εδάφιο μέσα από την Αγία Γραφή όπου η λέξη «ερχόμενος» αποδίδεται στην ανάσταση. Πάρε παράδειγμα εμένα. «Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ επί των νεφελών του ουρανού.» (Ματθαίος 24:30)

    Σε προκαλώ να μου αποδείξεις την αλήθεια του ισχυρισμού σου. Ο Χριστός στα εδάφια 16:24-28 εξετάζει την Ανάσταση;

    Αφού όπως λες η προφητεία εκπληρώθηκε με την ανάσταση, τότε τι προφήτεψε εδώ ο Χριστός; Ότι μετά από 40 μέρες θα ζούσαν κάποιοι μαθητές του, και θα τον έβλεπαν να ανασταίνεται;

    Η φράση «δεν θα γευθούν τον θάνατον» αφορά μόνο τον θάνατο του σώματος, διότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει άλλος Θάνατος. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε ο Χριστός με την φράση αυτή να εννοεί κάτι άλλο, εκτός από το προφανές.

    Είτε θα παραδεχτείς ότι ο Απ Πέτρος έκανε λάθος που εφάρμοσε την εσχατολογική προφητεία του Ιωήλ στις μέρες του, είτε θα δεχτείς το αυτονόητο.
    Ο Ιησούς (Ματθαίος 24:34), όπως και ο Πέτρος (Πράξεις 2: 15-21) ταυτίζει αυτά τα γεγονότα με τη γενεά στην οποία απευθυνόταν στην εποχή του.

    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Απάντησε αν σε παίρνει. Έκανε λάθος ο Απ Πέτρος; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

    1. Καλησπέρα,Γράφεις:
      Αφού όπως λες η προφητεία εκπληρώθηκε με την ανάσταση, τότε τι προφήτεψε εδώ ο Χριστός; Ότι μετά από 40 μέρες θα ζούσαν κάποιοι μαθητές του, και θα τον έβλεπαν να ανασταίνεται;ΑΠΑΝΤΗΣΗ
      Οι μαθητές είχαν αμφιβολίες για το ποιός ηταν Ο Χριστός.Προφήτης η Μεσίας?
      Εδάφια στα ευαγγέλια το φανερώνουν.Δεν γνώριζαν την βασιλεία του Κυρίου.
      Πίστευαν οπως και οι άλλοι εβραίοι λανθασμένα ότι θα κυβερνήσει επίγεια
      υλικά σαν βασιλιάς στην Ιερουσαλήμ..Από την Μεταμόρφωση και μετά με κορύφωση Την Ανάσταση Τους αποκάλυπτεται η θεία του φύση.Και πάλι όμως δεν γνώριζαν ακριβώς.Την Πεντηκοστή γνώρισαν πραγματικά ότι είναι ένα με τον πατέρα.
      Οτι έχουν τον Παράκλητο μαζί τους για να τους βοηθάει στην διάδοση
      του θείου Λόγου αλλά μέχρι εκεί.
      Το Αγιο Πνεύμα όπως και Ο Κύριος δεν τους φανέρωσε τον χρόνο της β παρουσίας
      για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι ανά τους αιώνες και να διαδοθεί
      το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο για να κρίνει μετά Ο Θεός.
      Ο Πέτρος σωστά αναφέρει την προφητεία του Ιωήλ για τις έσχατες ημέρες
      διότι εγνώρισε Τον Υιό Λόγο Του Θεού και το Αγιο Πνεύμα.
      Γνώρισε ότι Ο Θεός ειναι τριαδικός και όχι μονοπρόσωπος όπως πίστευε.
      Αυτό που είναι φύση αδύνατον να γνωρίζει ο Πέτρος παρά μονο Ο Θεός
      είναι ότι οι έσχατες ημέρες ξεκίνησαν τις ημέρες των αποστόλων
      και τελειώνουν στο τέλος των αιώνων.Για τον Πέτρο το τέλος της Ιερουσαλήμ
      ήταν το τέλος του κόσμου,για τον Κύριο ήταν η αρχή ενός νέου κόσμου.
      Ο Κύριος μας δίνει πάντα αυτά που αντέχουμε και ποτέ παραπάνω,Το ίδιο έπραξε
      και στους μαθητές.

  74. Άσχετε Αδαή, έχεις σύγχυση στο κρανίο;

    Καταρχήν σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι στα εδάφια 16:24-28 ο Χριστός εξετάζει την Ανάσταση του. Εδώ δεν μιλάμε περί ανέμων και υδάτων.

    [2] Δείξε μου μέσα από την Αγία Γραφή ένα εδάφιο όπου η λέξη «ερχόμενος» αποδίδεται στην ανάσταση.

    [3] Αφού όπως λες η προφητεία εκπληρώθηκε με την ανάσταση, τότε τι προφήτεψε εδώ ο Χριστός; Ότι μετά από 40 μέρες θα ζούσαν κάποιοι μαθητές του, και θα τον έβλεπαν να ανασταίνεται; Αυτό το λες προφητεία; Καταλογίζεις αυτό το έκτρωμα της ανοησίας ως προφητεία του Χριστού;

    [4] Η προφητεία του Ιωήλ αναφέρεται στην δευτέρα παρουσία και κάνει λόγο για τα σημεία που θα δείξει ο Θεός στον ουρανό. Ο Χριστός χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο αποκαλυπτικό λόγο με τον Ιωήλ στην προφητεία του. Ματθαίος 24:29-30 «… ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής … ΚΑΙ ΤΟΤΕ θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ…»

    Ο Ιησούς (Ματθαίος 24:34), όπως και ο Πέτρος (Πράξεις 2: 15-21) ταυτίζει αυτά τα γεγονότα με τη γενεά στην οποία απευθυνόταν στην εποχή του.

    Καταλαβαίνεις τι λέμε εδώ; Προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι μέσα στο κεφάλι σου δεν έχεις μυαλό αλλά άχυρα; Σύμφωνα με τα όσα είναι γραμμένα στις Πράξεις ο Απ Πέτρος έπεισε 3000 ανθρώπους (που τρομοκρατήθηκαν) να βαπτιστούν, διότι εκπληρώθηκε η προφητεία του Ιωήλ. Όλα τα σημεία που καταγράφει η προφητεία του Ιωήλ εκπληρώνονται στον ίδιο χρόνο. Όχι τα μισά τότε, και τα άλλα μισά μετά από χιλιάδες χρόνια. Γράφει: « … Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, ΚΑΙ ( «ΚΑΙ» Σύνδεσμος που χρησιμοποιείται για να συνδέσει προτάσεις ή λέξεις της ίδιας πρότασης μεταξύ τους.) θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας ΚΑΙ αι θυγατέρες σας … ΚΑΙ και θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω ΚΑΙ σημεία επί της γης κάτω ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος ΚΑΙ η σελήνη εις αίμα. »

    Η έγχυση του πνεύματος (στην προφητεία του Ιωήλ) με τα σημεία στον ουρανό βρίσκονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Τα σημεία αυτά στην προφητεία του Χριστού 24:29-30 βρίσκονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με την δευτέρα παρουσία. «ΚΑΙ ΤΟΤΕ θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ…»

    Εφόσον λοιπόν αυτοί ΔΕΝ είδαν τα σημεία στον ουρανό (όπως έπρεπε) και την δευτέρα έλευση, έχεις δυο εναλλακτικές. Είτε θα παραδεχτείς ότι ο Απ Πέτρος έκανε λάθος που εφάρμοσε την εσχατολογική προφητεία του Ιωήλ στις μέρες του, είτε θα δεχτείς το αυτονόητο.

    Εγώ Άσχετε Αδαή δεν κοροϊδεύω την νοημοσύνη κανενός. Μιλάω ξεκάθαρα. Λέω τα πράγματα όπως είναι, και χρησιμοποιώ λογικά επιχειρήματα. Αποφάσισε. Θα σοβαρευτείς;

  75. Καλημέρα, για να επανέλθουμε 1-10.Γιατί να μην σημαίνει και την ΑΝΆΣΤΑΣΗ η λεξη ερχόμενος?Η λέξη ερχόμενος χρησιμοποιείται στα ευαγγέλια για καθορισμό του Κυρίου
    ως Μεσία στην γή και ως Κριτή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει επαρκέστερο τεκμήριο του Κυρίου ως Μεσία στους ανθρώπους από την Ανάσταση του?Ξέρεις πόσους ψευτομεσίες και μη σταύρωσαν οι Εβραίοι.
    Πολλούς με την βοήθεια των Ρωμαίων.Ενας μόνο αναστήθηκε!
    Γιατί προσπαθείς να χωρέσεις τον Λόγο Του Θεού σε μία λέξη η φράση.Δεν χωράει γιατί είναι και πρίν και μετά τις λέξεις.Ο Θεός δεν γίνεται αντιληπτός κατά φύσην αλλά υπερφύσην .Για τον Λόγο Τούτο,Οι προφητείες που προέρχονται από τον Θεό δεν προσεγγίζονται κατά κυριολεξίαν αλλά συμβολικώς μέσω Θείας χάρης.Είναι δυναμικά κυκλικές καθότι επαναλαμβάνονται για ανθρώπινη προκοπή και όχι για καταδίκη.Για να δούμε λίγο την προφητεία Του Ιωήλ.
    Ιωηλ. 3,1 Μετά ταύτα θα έλθη εποχή, λέγει ο Κυριος, κατά την οποίαν θα χύσω πλουσίως τας δωρεάς και τα χαρίσματα του Πνεύματός μου εις κάθε άνθρωπον και θα προφητεύσουν οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας. Οι γεροντότεροι από σας θα ίδουν και θα λάβουν αποκαλύψεις δια μέσου ενυπνίων, οι δε νεώτεροι κατά την ηλικίαν θα ίδουν εν πλήρει εγρηγόρσει αποκαλυπτικά οράματα.
    Ιωηλ. 3,2 Επίσης θα χύσω πλουσίας τας δωρεάς του Πνεύματός μου κατά την ημέραν εκείνην στους δούλους και εις τας δούλας μου.
    Στην συνέχεια η Προφητεία αναφέρεται στην καταστροφή Του Κόσμου.
    Τι παρατηρούμε ?Υπήρξε η εποχή της γενιάς της Πεντηκοστής,των μαθητών Του Κυρίου
    όπου είχαμε μια πρώτη ομαδική φώτιση από Το Αγιο Πνεύμα σε πιστούς.
    Οι εβραίοι είχαν την διδακτέα ύλη από Τους Προφήτες,τον Πρόδρομο(ήγγικεν η βασιλεία
    των Ουρανών)Τον Θεό Τον ίδιο που Τον σταύρωσον ως άνθρωπο.
    Η άπιστη γενιά των Ιουδαίων κρίθηκε από Τον Κύριο και επακολούθησε μετά από λίγα χρόνια καθόλου τυχαία η μεγαλύτερη καταστροφή Της Ιερουσαλήμ όλων των εποχών!
    Είχαμε μια εκπλήρωση της προφητείας στο Παλαιό Ισραήλ.
    Ο Ιωήλ αναφέρει στα έσχατα, μαζικά οι γέροι θα βλέπουν αποκαλυπτικά όνειρα
    και οι νέοι οράματα ξύπνιοι.Αυτή η εποχή όπως εύκολα διαπιστώνουμε δεν έχει έρθει ακόμα.Αυτή που δεν θα κριθεί το Παλαιό Ισραήλ αλλά ο Κόσμος ολόκληρος….

  76. Το μόνο που επανέρχεται στο πεδίο είναι η ανοησία σου. Από το 1 ως το 10 το βλακόμετρο δείχνει 10 + … Ξεπέρασες τα όρια της λογικής και μεταπήδησες στη σφαίρα της παραφροσύνης.

    Ματθαίος 16:24-28. Εδώ έχουμε 5 εδάφια που περιέχουν τον ενιαίο λόγο του Χριστού.
    Δείξε μου ότι σε αυτά τα εδάφια ο Χριστός εξετάζει την Ανάσταση του. Μπορείς να το κάνεις αυτό ή είσαι απλά ένας φαφλατάς που απομονώνει εδάφια για να πει την ανοησία του; Μα θέλει και ρώτημα; Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

    Η λέξη «ερχόμενος» ΔΕΝ αποδίδεται στην ανάσταση. Παράδειγμα: «Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ επί των νεφελών του ουρανού.» (Ματθαίος 24:30)

    Αφού όπως λες η προφητεία εκπληρώθηκε με την ανάσταση, τότε τι προφήτεψε εδώ ο Χριστός; Ότι μετά από 40 μέρες θα ζούσαν κάποιοι μαθητές του, και θα τον έβλεπαν να ανασταίνεται; Αυτό το λες προφητεία; Καταλογίζεις αυτό το έκτρωμα της ανοησίας ως προφητεία του Χριστού;

    Όλα τα σημεία που καταγράφει η προφητεία του Ιωήλ εκπληρώνονται στον ίδιο χρόνο. Όχι τα μισά τότε, και τα άλλα μισά μετά από χιλιάδες χρόνια. Γράφει: « … Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, ΚΑΙ ( «ΚΑΙ» Σύνδεσμος που χρησιμοποιείται για να συνδέσει προτάσεις ή λέξεις της ίδιας πρότασης μεταξύ τους.) θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας ΚΑΙ αι θυγατέρες σας … ΚΑΙ και θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω ΚΑΙ σημεία επί της γης κάτω ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος ΚΑΙ η σελήνη εις αίμα. »

    Η έγχυση του πνεύματος (στην προφητεία του Ιωήλ) με τα σημεία στον ουρανό βρίσκονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Τα σημεία αυτά στην προφητεία του Χριστού (Ματθαίος 24:29-30) βρίσκονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με την δευτέρα παρουσία. «ΚΑΙ ΤΟΤΕ θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ…»

    Εφόσον λοιπόν αυτοί ΔΕΝ είδαν τα σημεία στον ουρανό (όπως έπρεπε) και την δευτέρα έλευση, έχεις δυο εναλλακτικές. Είτε θα παραδεχτείς ότι ο Απ Πέτρος έκανε λάθος που εφάρμοσε την εσχατολογική προφητεία του Ιωήλ στις μέρες του, είτε θα δεχτείς το αυτονόητο.

    ΕΠΙΑΣΕΣ ΠΑΤΟ ΑΣΧΕΤΕ ΑΔΑΗ.
    Βούλιαξες μέσα στην ανοησία και στον παραλογισμό.
    Καιρός να αλλάξεις ψευδώνυμο όπως το φιλαράκι σου ο Greekman (GreekTROL).
    Ασχετος Αδαής όνομα και πράμα.

  77. Καλησπέρα.Δύναται μια λάθος απαίτηση νά έχει σωστή ανταπόκριση?
    Θα στο πω και διαφορετικά .Ζητάς ”Δείξε μου μέσα από την Αγία Γραφή ένα εδάφιο όπου η λέξη «ερχόμενος» αποδίδεται στην ανάσταση”
    Ο Θεός προτείνει κάτι καλύτερο για την Ανάσταση,την βασιλεία Του .
    Για να το ξαναδούμε:
    «Αληθώς σας λέγω, ότι υπάρχουν μερικοί από ΑΥΤΟΥΣ που στέκονται ΕΔΩ, οι ΟΠΟΙΟΙ δεν θα γευθούν τον θάνατον, έως ότου ΙΔΟΥΝ τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ του»Tι είναι η βασιλεία του?
    Η Βασιλεία του Θεού είναι ο καινούργιος κόσμος του Θεού, τον οποίο ενσαρκώνει, κηρύσσει και φανερώνει στον κόσμο ο Χριστός. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Χριστού ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ που ΕΦΕΡΕ και εγκαθίδρυσε αυτήν ΤΗΝ ΝΕΑ πραγματικότητα, τον καινούργιο κόσμο του Θεού. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο Κύριος δίδασκαν τους ανθρώπους: «Μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» που σημαίνει ότι σε λίγο θα κληθείτε να συμμετάσχετε στην νέα ιστορική πραγματικότητα, την οποία εγκαινιάζω με το κήρυγμα και τα έργα Μου.
    Το έπιασες?Χωρίς Ανάσταση δεν υπάρχει Βασιλεία,Νέος Κόσμος Του Κυρίου.

  78. Η λέξη «ερχόμενος» ΔΕΝ αποδίδεται στην ανάσταση.

    Παραδείγματα: «Διότι έτι ολίγον καιρόν, και θέλει ελθεί ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ και δεν θέλει βραδύνει.» (Εβραίους 10:37)

    «Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ επί των νεφελών του ουρανού.» (Ματθαίος 24:30)

    Το σύμβολο της Πίστης αναφέρει σχετικά: «Και πάλιν ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς…» (στην δευτέρα παρουσία)

    Αν ήρθε και στην Ανάσταση του, τότε δεν περιμένετε την δευτέρα παρουσία αλλά την τρίτη.

    Δείξε μου μέσα από την Αγία Γραφή ένα εδάφιο όπου η λέξη «ερχόμενος» αποδίδεται στην ανάσταση.

    Ματθαίος 16:24-28. Εδώ έχουμε 5 εδάφια που περιέχουν τον ενιαίο λόγο του Χριστού.
    Δείξε μου ότι σε αυτά τα εδάφια ο Χριστός εξετάζει την Ανάσταση του. Μπορείς να το κάνεις αυτό ή είσαι απλά ένας φαφλατάς που απομονώνει εδάφια για να πει την ανοησία του σχετικά με την Βασιλεία και την Ανάσταση;

    Όλα τα σημεία που καταγράφει η προφητεία του Ιωήλ εκπληρώνονται στον ίδιο χρόνο. Όχι τα μισά τότε, και τα άλλα μισά μετά από χιλιάδες χρόνια. Γράφει: « … Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, ΚΑΙ ( «ΚΑΙ» Σύνδεσμος που χρησιμοποιείται για να συνδέσει προτάσεις ή λέξεις της ίδιας πρότασης μεταξύ τους.) θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας ΚΑΙ αι θυγατέρες σας … ΚΑΙ και θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω ΚΑΙ σημεία επί της γης κάτω ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος ΚΑΙ η σελήνη εις αίμα. »

    Η έγχυση του πνεύματος (στην προφητεία του Ιωήλ) με τα σημεία στον ουρανό βρίσκονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Τα σημεία αυτά στην προφητεία του Χριστού (Ματθαίος 24:29-30) βρίσκονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με την δευτέρα παρουσία. «ΚΑΙ ΤΟΤΕ θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ…»

    Εφόσον λοιπόν αυτοί ΔΕΝ είδαν τα σημεία στον ουρανό (όπως έπρεπε) και την δευτέρα έλευση, έχεις δυο εναλλακτικές. Είτε θα παραδεχτείς ότι ο Απ Πέτρος έκανε λάθος που εφάρμοσε την εσχατολογική προφητεία του Ιωήλ στις μέρες του, είτε θα δεχτείς το αυτονόητο.

    Για να δω. Θα σοβαρευτείς;

  79. Η μανία σου για την λέξη ”ερχόμενος” προδίδει το πόσο λανθασμένα
    κατανοείς την Αγία Γραφή.
    Οσο επιμένεις τόσο θα εκτίθεσαι .
    Για να δούμε τον Μάρκο και τον Λουκά?
    Μαρκ. 9,1 Καὶ ἔλεγεν αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι εἰσί τινες τῶν ὧδε ἑστηκότων, οἵτινες οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὴν ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ τοῦ Θεοῦ ἐληλυθυῖαν ἐν δυνάμει.
    Λουκ. 9,27 λέγω δὲ ὑμῖν ἀληθῶς, εἰσί τινες τῶν ὧδε ἑστηκότων, οἳ οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὴν ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ τοῦ Θεοῦ.
    Δεν υπάρχει κάν η λέξη ερχόμενος.Την πάτησες για πολλοστή φορά.Η κοινή σημασία των 3 ευαγγελιστών περιλαμβάνει την βασιλεία του Θεού που εγκαθίδρύθηκε την Ανάσταση .
    Να είσαι καλά που βοήθησες να αναδυθεί πλήρως η αλήθεια.
    Ξεκάθαρα τα εδάφια μιλάνε για την Ανάσταση.
    Ναι βρήκα ενα εδάφιο ,ερχόμενος στην βασιλεία του στο Κατά Ματθαίον
    σημαίνει την Ανάσταση του Κυρίου.Η λέξη ερχόμενος αποδίδει τον Κύριο ως Μεσία που φέρνει στον κόσμο μια νέα πραγματικότητα η ως Κριτή τις έσχατες ημέρες.
    Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Χριστού ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ που ΕΦΕΡΕ και εγκαθίδρυσε αυτήν ΤΗΝ ΝΕΑ πραγματικότητα, τον καινούργιο κόσμο του Θεού,την βασιλεία που τελειώνει για τους ανθρώπους στην κρίση.Τώρα για Τον Ιωήλ δεν κατανοείς ότι στην γενιά
    των μαθητών Του Κυρίου εκπληρώθηκε η καταστροφή της Ιερουσαλήμ
    με αφετηρία την φράση Ιωηλ. 3,2 Επίσης θα χύσω πλουσίας τας δωρεάς του Πνεύματός μου κατά την ημέραν εκείνην στους δούλους και εις τας δούλας μου(ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ)
    Το εδάφιο Ιωηλ. 3,1 Μετά ταύτα θα έλθη εποχή, λέγει ο Κυριος, κατά την οποίαν θα χύσω πλουσίως τας δωρεάς και τα χαρίσματα του Πνεύματός μου εις ΚΑΘΕ άνθρωπον και θα προφητεύσουν οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας. Οι γεροντότεροι από σας θα ίδουν και θα λάβουν αποκαλύψεις δια μέσου ενυπνίων, οι δε νεώτεροι κατά την ηλικίαν θα ίδουν εν πλήρει εγρηγόρσει αποκαλυπτικά οράματα.(αναφέρεται στο τέλος των εσχάτων ημέρων)

  80. Μάθε και τούτο οι προφητείες σχεδόν ποτέ δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες διότι
    υπάρχει η προαιώνια μάχη του Καλού με το Κακό,ήτοι καιροφυλακτεί
    ο αντίδικος Ο δράκοντας ο αρχαίος με τις σκοτεινές δυνάμεις του.Αυτοί που πρέπει να καταλάβουν θα καταλάβουν.Οι άλλοι θα παραδοθούν αμαχητί…

  81. Η εκκλησία σου προκειμένου να αποφύγει τις κακοτοπιές μεταξύ των ευαγγελίων, ισχυρίζεται ότι ο ένας ευαγγελιστής συμπληρώνει τον άλλον. Δεν πιστεύω να διαφωνείς;

    Ο Ματθαίος είναι πιο περιεκτικός και αναλυτικός στον λόγο του από τον Μάρκο και τον Λουκά. Είναι προφανές ότι ο Ματθαίος με την φράση «εωσού ίδωσι τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον» αναγνώρισε την «Βασιλεία» στο 16:28 ως την δευτέρα παρουσία, δεδομένου ότι στο προηγούμενο εδάφιο (16:27) εξετάζεται η δευτέρα παρουσία. (Όχι η ανάσταση όπως λες εσύ ο παπαρολόγος). Και βέβαια η φράση «ίδωσι τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον» δεν αποδίδεται στην ανάσταση. Ούτε ένα εδάφιο δεν υπάρχει που να αποδεικνύει το αντίθετο.

    Εσύ ο φαφλατάς όμως σε αντίθεση με τον Ματθαίο, καταπιάστηκες από μία λέξη (την Βασιλεία) απομονώνοντας όλα τα εδάφια που μας δίνουν τον λόγο του Χριστού, για να πεις την βλακεία σου. Διότι περί βλακείας πρόκειται αφού υποστηρίζεις ότι η προφητεία εκπληρώθηκε με την ανάσταση. Και δηλαδή τι προφήτεψε ο Χριστός; Ότι μετά από 40 μέρες θα ζούσαν κάποιοι μαθητές του, και θα τον έβλεπαν να ανασταίνεται; Αυτό το λες προφητεία; Καταλογίζεις αυτό το έκτρωμα της ανοησίας ως προφητεία του Χριστού;
    Πόσο χαζούλης είσαι! Σπάω πλάκα μαζί σου.

    Επειδή ως παπαρολόγος που είσαι απομονώνεις εδάφια για να αναπτύξεις την παπάρα σου,
    σε προκαλώ. Δείξε μου ότι σε αυτά τα εδάφια (16:24-28) ο Χριστός εξετάζει την Ανάσταση του. Μπορείς να το κάνεις αυτό;

    Όλα τα σημεία που καταγράφει η προφητεία του Ιωήλ εκπληρώνονται στον ίδιο χρόνο. Όχι τα μισά τότε, και τα άλλα μισά μετά από χιλιάδες χρόνια. ΣΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑ.
    Είσαι εκτεθειμένος, και εφόσον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, ο λόγος σου δεν έχει κανένα κύρος. Τα “επιχειρήματα” σου δεν έχουν ούτε γραφική, αλλά ούτε και λογική βάση.

  82. Καλησπέρα,γράφεις Ο Ματθαίος είναι πιο περιεκτικός και αναλυτικός στον λόγο του από τον Μάρκο και τον Λουκά.Μίστερ ”Πάπαρμαν” έδώ υπάρχει μία αντίφαση η θα είναι πιο περιεκτικός η πιο αναλύτικός?Αποφάσισε.Το πιο περιεκτικό και σύντομο ευαγγέλιο είναι του Μάρκου το πιο αναλυτικό ευαγγέλιο θεολογικά ειναι Του Ιωάννη.Εχει αναφορά στην Αρχή του κόσμου,στον Λόγο Του Θεού ,σΤον Παράκλητο….Η σημαντική διαφορά
    Του ευαγγελίου Του Ματθαίου με του Μάρκου είναι οι προφητείες που περιέχονται
    στο Κατά Ματθαίον καθότι ο Ματθαίος απευθύνεται περισσότερο σε εβραίους παρά
    ο Λουκάς και ο Μάρκος.Σουρώνεις μέρα μεσημέρι?Το πρώτο δεδομένο σου είναι άκυρο.
    Για να δούμε ακόμα περισσότερο θεολογικές ασυναρτησίες σου.
    Μίστερ ΄΄πάπαρμάν΄΄ ισχυρίζεσαι ότι το εδάφιο της βασιλείας του Θεού στους 3
    ευαγγελιστές αναφέρεται στην Β παρουσία.Τότε πως όλοι οι ευαγγελιστές
    καταλήγουν αμέσως μετά το εδάφιο, στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου?
    Τί σχέση η Μεταμόρφωση Του Σωτήρα με την Β παρουσία?Καμία!
    Η Ανάσταση στην Βασιλεία του Θεού, κατέχει θέση τεκμηρίου για την Μεταμόρφωση Του Υιού του Ανθρώπου πιστοποίησης της Θεότητας του .
    Οσο για την προφητεία του Ιωήλ επειδή δεν δέχεσαι την αλήθεια και την ξερνάς,
    για πές μου ”θεολόγε” της συμφοράς το εδάφιο ”3,1 Μετά ταύτα θα έλθη εποχή, λέγει ο Κυριος, κατά την οποίαν θα χύσω πλουσίως τας δωρεάς και τα χαρίσματα του Πνεύματός μου εις ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΝ και θα προφητεύσουν οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας. Οι γεροντότεροι από σας θα ίδουν και θα λάβουν αποκαλύψεις δια μέσου ενυπνίων, οι δε νεώτεροι κατά την ηλικίαν θα ίδουν εν πλήρει εγρηγόρσει αποκαλυπτικά οράματα”΄,
    εκπληρώθηκε στην γενιά των μαθητών του Κυρίου?Φυσικά όχι,αυτό θα εκπληρωθεί
    με την β πσρουσία Του Κυρίου,εκπληρώθηκε όμως το αμέσως επόμενο καθότι
    οι πιστοί δούλοι Του Κυρίου Φωτίστηκαν από Το Αγιο Πνεύμα.Μα πως πρώτα θα αναρωτηθείς εκπληρώθηκε κάτι που γράφτηκε δεύτερο?Σου θυμίζω οι προφητείες δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες για τον αρχαίο αντίδικο.Αυτοί που πρέπει να καταλάβουν θα καταλάβουν.Οι άλλοι θα παραδοθούν αμαχητί…

    Υστερόγραφο:Εάν νομίζεις ότι δεν έχουν βάση ορθόδοξη αυτά πού γράφω,να σε ενημερώσω ότι βασίζονται σε λόγια Φωτισμένου Αγιου Γέροντα της Ορθοδοξίας μας.

  83. Καταρχήν ντρέπεσαι να με βρίσεις με το ψευδώνυμο σου;
    Ποιο περιεκτικός (που περιέχει /περιλαμβάνει πολλά) όπως την φράση «ίδωσι τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον» που παραλείπουν οι υπόλοιποι.
    Αναλυτικός διότι εφάρμοσε την παραπάνω φράση (που αποδίδεται στην έλευση του Χριστού) στην «Βασιλεία».

    Δεν ισχυρίζομαι ότι το 16:28 αναφέρεται στην δευτέρα Παρουσία. Αυτό είναι δεδομένο. Ξεκάθαρο, όπως ήταν για τον Ματθαίο, αλλά και για όλους τους ανθρώπους με το μυαλό στο κεφάλι τους. Σε προκαλώ να μου αποδείξεις ότι στα εδάφια 16:24-28 ο Χριστός εξετάζει την Ανάσταση του ή την μεταμόρφωση. Εδώ δεν μιλάμε περί ανέμων και υδάτων.

    Είδες κάπου οι ευαγγελιστές να γράφουν ότι εκπληρώθηκε η προφητεία στο 16:28 με την μεταμόρφωση; Παράδειγμα: Στις Πράξεις (του Λουκά) υπάρχει ξεκάθαρη δήλωση ότι η προφητεία του Ιωήλ εκπληρώθηκε. Πέραν αυτού, αν η μεταμόρφωση είναι το σημείο εκπλήρωσης της προφητείας, τότε η φράση του Χριστού «οίτινες δεν θέλουσι γευθή θάνατον» δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δηλαδή τι προφήτεψε ο Χριστός; Ότι μετά από 8 μέρες θα ζούσαν κάποιοι μαθητές του, και θα τον έβλεπαν σε όραμα να μεταμορφώνεται μπροστά τους; Αυτό το λες προφητεία; Καταλογίζεις αυτό το έκτρωμα της ανοησίας ως προφητεία του Χριστού;

    Τώρα ισχυρίζεσαι ότι η προφητεία του Ιωήλ δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα.
    Εδώ ξεπέρασες τα όρια της λογικής και μεταπήδησες στη σφαίρα της παραφροσύνης.
    Διαφωνείς κάθετα με τον Απ Πέτρο ο οποίος είπε: «Αλλά αυτό, που βλέπετε, είναι εκπλήρωσις εκείνου που ελέχθη από τον προφήτην Ιωήλ, ο οποίος και προείπε … θα χύσω λέγει ο Θεός από τας δωρεάς και τα χαρίσματα του Πνεύματός μου εις
    κάθε άνθρωπον …»

    Φιλαράκι με διασκεδάζεις αφάνταστα.

  84. Καλημέρα,κατά αρχήν κάτι πάτησα χωρίς να το καταλάβω και έμεινε το ο.
    Κατά δεύτερον δεν είναι βρισιά η λέξη παπαρμαν είναι κωμικός χαρακτηρισμός>
    αφού αυτά που γράφεις είναι ανούσια .Η φράση «οίτινες δεν θέλουσι γευθή θάνατον»
    εως γνωρίσουν την βασιλεία του Θεού φανερώνει την υπόσχεση του Κυρίου στους μαθητές
    ότι θα γνωρίσουν την βασιλεία του πριν πεθάνουν.
    Οι μαθητές μέχρι τότε δεν είχαν καταλάβει αρκετά όπως φανερώνεται και στο Ματθ. 15,16 Ο δε Ιησούς είπε· “ακόμη και σεις που τόσον χρόνον είσθε μαζή μου, δεν ημπορείτε να καταλάβετε το ΝΟΗΜΑ των λόγων μου?
    Ο Κύριος αργότερα Υποσχέθηκε στον Πέτρο στο Ματθ. 16,19 Και θα σου δώσω τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών, θα σου δώσω δηλαδή την εξουσίαν, ώστε όποιο αμάρτημα δεν θα συγχωρήσης συ εις την γην, θα είναι ασυγχώρητον και στους ουρανούς· και αμάρτημα το οποίον συ θα συγχωρήσης επάνω εις την γην, θα είναι συγχωρημένον στους ουρανούς”.
    Τι να τα κάνει τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών Ο Πέτρος εάν δεν γνωρίσει
    πρώτα ο ίδιος την βασιλεία των ουρανών για να την μεταβιβάσει στους άλλους?
    Ακόμα μια φορά τι να τα κάνουν οι μαθητές τα κλειδιά μιας θύρας που δεν την γνωρίζουν,
    και ακόμη περισσότερο τι υπάρχει μετά την θύρα?
    Για να καταλήξει στο 16.28 Ο Κύριος μην ανησυχείτε θα γνωρίσετε πριν πεθάνετε την βασιλεία των ουρανών.Οσο για την προφητεία του Ιωήλ εκπληρώθηκε μερικώς στην γενιά των μαθητών και όχι συνολικά και ορθά ο Πέτρος την αναφέρει.Πάντα όταν είσαι άνθρωπος ακόμα και εάν είσαι πιστός μαθητής και απόστολος ,Ο Θεός σου δίνει μέρος της αλήθειας και όχι όλη την αλήθεια για να αντέξει η ανθρώπινη φύση σου και μην σκανδαλιστεί.

  85. Άφησες τώρα την Μεταμόρφωση, την Ανάσταση και την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, και έπιασες την Βασιλεία. Έτσι αόριστα λες ότι η προφητεία στο 16:28 εκπληρώθηκε στην «Βασιλεία». Ασφαλώς και το διασκεδάζω. Έχεις ξεφύγει από τις ερμηνείες της εκκλησίας σου, αλλά και γενικά έχεις λαλήσει.

    Εδώ δεν έχει να κάνει με το τι γνώριζαν οι μαθητές ή τι δεν γνώριζαν.
    Απομόνωσες την λέξη «Βασιλεία» και χρησιμοποίησες άσχετα εδάφια για να πεις ένα τίποτα.

    Ο Χριστός χρησιμοποιεί την φράση «ίδωσι τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον» που αποδίδεται στην έλευση του, αναφορικά με την «Βασιλεία». Στην προηγούμενη φράση του (16:27) υπόσχεται ότι θα έρθει ως κριτής με δόξα στην δευτέρα παρουσία του για να αποδώσει στον καθένα σύμφωνα με τα έργα του. Και στο 16:25-26 εξετάζει την ανταμοιβή που θα έχει όποιος τον ακολουθήσει.

    Που είδες γραμμένο ότι η προφητεία του Ιωήλ εκπληρώθηκε «μερικώς»;
    Όλα τα σημεία που καταγράφει η προφητεία του Ιωήλ εκπληρώνονται στον ίδιο χρόνο. Όχι τα μισά τότε, και τα άλλα μισά μετά από χιλιάδες χρόνια. Γράφει: « … Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, ΚΑΙ ( «ΚΑΙ» Σύνδεσμος που χρησιμοποιείται για να συνδέσει προτάσεις ή λέξεις της ίδιας πρότασης μεταξύ τους.) θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας ΚΑΙ αι θυγατέρες σας … ΚΑΙ και θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω ΚΑΙ σημεία επί της γης κάτω ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος ΚΑΙ η σελήνη εις αίμα. »

    Η έγχυση του πνεύματος (στην προφητεία του Ιωήλ) με τα σημεία στον ουρανό βρίσκονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Τα σημεία αυτά στην προφητεία του Χριστού 24:29-30 βρίσκονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με την δευτέρα παρουσία. «ΚΑΙ ΤΟΤΕ θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ…»

    Φιλαράκι με διασκεδάζεις αφάνταστα.

  86. Ως πότε δεν θα καταλαβαίνεις γρι από τον Λόγο του Κυρίου και θα παινεύεσαι μάλιστα
    για αυτό?Ο Κύριος γάρ εγγύς.
    H Μεταμόρφωση, η Ανάσταση μετά την Σταύρωση,η Ανάληψη, η Κάθοδος του Αγίου Πνεύματος είναι σημεία καιρών, εγκαθίδρυσης ουράνιας βασιλείας Του Κυρίου
    στην γή.Σημεία και τέρατα σε μαθητές Κυρίου , για να δουν και να εισέλθουν στην Βασιλεία του Κυρίου δια να νικήσουν τον κόσμο.Οι ημέρες επίγειας Βασιλείας του Κυρίου ξεκίνησαν
    ταπεινά από την πρώτη παρουσία του ως Υιος Ανθρώπου και Θα ολοκληρωθούν με την δευτερη παρουσία του ένδοξα ως Υιός Θεού- πέρας παλαιού κόσμου αρχή νέου κόσμου-. .Ακόμα να καταλάβεις ότι η βασιλεία Του Κυρίου των Πάντων στην Ιστορία του ανθρώπου συμπίπτει με την ενσάρκωση του .Τον άνθρωπο ,Θεός έπλασε,Ανθρωπος Θέωσε.
    Εαν δεν κατανοήσεις τούτα πως περιμένεις να κατανοήσεις προφητείες?
    Το τέλος του παλαιού κόσμου που ήρθε στην γενιά των μαθητών είναι ο νέος κόσμος
    βασιλείας του Κυρίου εως το τέλος του χρόνου.
    Δεν δύναται να διασκεδάζω με το πνευματικό χάλι σου ..

    1. Άσχετε Αδαή γιατί ξαναήρθες εδώ; Αφού ανοίξαμε διάλογο σε καινούργιο άρθρο με μπόλικους θεατές. Και μάλιστα έκανες έφοδο χωρίς το ψευδώνυμο σου τρολάροντας με. Φοβάσαι μην εκτεθείς; Για έλα να σου σπρεχάρω και τα υπόλοιπα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek