Διαφημίσεις

Για ακόμα μία φορά η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων ντροπιάζει και “ξεχνάει” εντελώς βολικά το αντρικό φύλο σε ακόμα μια ανάρτησή της. Η Γενική Γραμματεία, η οποία πλέον ολοφάνερα προωθεί όλη τη φεμινιστική ατζέντα και τους φεμινιστικούς νεολογισμούς, ανήρτησε το εξής:

Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Μας υπενθυμίζει, λοιπόν, ότι γιορτάζουμε – για ακόμα μία φορά – την έξοδο των γυναικών από το σπίτι. Αδιαφορώντας πλήρως για τους άντρες και τα ανήλικα αγόρια που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Εστιάζοντας αποκλειστικά… στη ψήφο της γυναίκας!

Ας θυμηθούμε, όμως, πως είχαν τα πράγματα

Αρχικά, η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας. Οι πιθανότητες να σκοτωθούν οι άντρες (και τα ανήλικα αγόρια) στο μέτωπο ήταν τρομαχτικές. Ο αριθμός των Ελλήνων αντρών και αγοριών που πολέμησαν στο μέτωπο ήταν πάνω από 250.000. Ενώ αντιμετώπιζαν έναν συνολικό στρατό με περισσότερο από 500.000 άντρες.

Οι Έλληνες νεκροί και αγνοούμενοι άντρες ήταν 14.000. Οι Έλληνες τραυματίες άντρες πάνω από 50.000. Οι Έλληνες αιχμάλωτοι άντρες ήταν 1690.

Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το μέσο ποσοστό των απωλειών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των στρατευμένων στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, κυμαίνεται από 2,8% (στο στρατό ξηράς) μέχρι 3,7% (στους πεζοναύτες, οι οποίοι πολέμησαν στις ιδιαίτερα αιματηρές μάχες του Ειρηνικού). Μια προσέγγιση του ίδιου ποσοστού στο θέατρο του ελληνοϊταλικού πολέμου οδηγεί σε 5,6% για τους Έλληνες και 8,3% για τους Ιταλούς. Τα ποσοστά αυτά, είναι μια πρόσθετη απόδειξη της σκληρότητας των μαχών.
Και, ναι, φυσικά και οι γυvαίκες έκαναν όλα όσα αναφέρει η Γενική Γραμματεία “Ισότητας” Φύλων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθούν αυτά με την απώλεια της αντρικής ζωής που καθόλου δεν μνημονεύει στην ανάρτησή της.

Ας δούμε όμως τι γίνονταν τότε με το δικαίωμα στην ψήφο στο Σύνταγμα:

“Δύο άλλες κατηγορίες στερούνταν του δικαιώματος του εκλέγειν: οι ανυπότακτοι (άρθρο 30 του νόμου Ψις’/1878 και άρθρα 28,153 παρ.1 του νόμου ΑΦΚΗ’/1887) και οι κληρικοί (άρθρα 71/1864 και 99 του νόμου υγεία ΧΜΗ’/1877). Η στέρηση του δικαιώματος από τους ανυπότακτους ήταν μεν αυστηρή αλλά λογική για τα δεδομένα της εποχής. Η στράτευση ήταν υποχρεωτική σύμφωνα με νόμους της στρατολογίας και όχι συνταγματική (όπως από το 1952 μέχρι σήμερα)”.
Εν ολίγοις για να μπορούν να ψηφίζουν οι άντρες στην Ελλάδα ήταν υποχρεωμένοι να υπηρετούν στον στρατό της και να θυσιάσουν τις ζωές τους στο μέτωπο της μάχης όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν.

Δεν ήταν “απλά” ένα προνόμιο. Δεν τους χαρίστηκε το δικαίωμα ψήφου όπως έγινε με τις γυναίκες

Αντιθέτως το δικαίωμα ψήφου δόθηκε στις γυvαίκες λίγα χρόνια μετά χωρίς την προϋπόθεση της υποχρεωτικής στράτευσης. Όσο, λοιπόν, οι τότε φεμιvίστριες διεκδικούσαν το δικαίωμα στη ψήφο και όχι στην υποχρεωτική στράτευση, το δικαίωμα δηλαδή και όχι τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, δεκάδες χιλιάδες άvτρες σκοτώνονταν στον πόλεμο, επιδεικνύοντας περίτρανα το αντρικό τους “προvόμιο”. Το 1940 πολέμησαν στο μέτωπο 250.000 άντρες και νέα αγόρια, σκοτώθηκαν στο μέτωπο 14.000, τραυματίστηκαν 50.000 και αιχμαλωτίστηκαν 1690.

Για να έχουν το δικαίωμα στην ψήφο!

Ένα δικαίωμα που όταν η χώρα μας σώθηκε από το θάρρος και την ανδρεία τους, ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ στις γυvαίκες από τους ίδιους άvτρες χωρίς τις προϋποθέσεις που είχαν οι ίδιοι. Σε μια χώρα που δεν ήταν γυvαικοκεντρική, όπως η δική μας, η παραπάνω ανάρτηση της Γενικής Γραμματείας “Ισότητας” Φύλων θα ήταν λόγος για παραιτήσεις πολιτικών.
Για αυτή την πλήρη απαξίωση των ηρώων του πολέμου εξαιτίας του φύλoυ τους από φεμιvίστριες που σιχαίvovται το να μνημονεύει ο κόσμος την ανδρεία των αντρών, και έτσι εστιάζει σε φεμινιστική γκρίvια την ημέρα που τιμούμε τις θυσίες τους!
Το λιγότερο, λοιπόν, που μπορούμε να κάνουμε αυτή την ημέρα είναι να τιμήσουμε τους άντρες και τα νεαρά αγόρια που θυσίασαν τις ζωές τους ώστε όλοι μας – εκ του ασφαλούς – να απολαμβάνουμε την Δημοκρατία που αυτοί μας πρόσφεραν ανιδιοτελώς.


Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

2 σχόλια στο “Ο ντροπιασμός των ηρώων του 1940”
  1. Οι σταυροφορία του Φεμινισμου των σιωνιστών καλά κρατεί και προσωρεί στην ελλάδα… .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek