Με την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. ( μένει να δούμε εάν θα πάει σε νέο δημοψήφισμα η Σκωτία ) η Μ. Βρετανία και οι άλλοι, οι οποίοι βρίσκονται από «πίσω» από τους Τούρκους, θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να πιέσουν αφόρητα την Κυπριακή Δημοκρατία να υποχωρήσει από τον ενεργειακό της σχεδιασμό.
Η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκιάς σε βάρος της Ελλάδας – σαν να της λέει κάτσε ( για άλλη μια φορά ) στην γωνία όσο θα κατασπαράσσω/ουμε την Κύπρο – έχει συντονιστεί με το γενικότερο αυτό ενεργειακό σχέδιο που έχουν εξυφάνει οι ,«πίσω» από την Τουρκία.
Η δικαιολογία των ΗΠΑ για να μην επέμβουν « .. εξαιτίας των μη καλών σας σχέσεων με την Τουρκία δεν μπορούμε να ασκήσουν την επιρροή μας » , ελέγχεται πλέον ως υποκριτική , δεδομένης της πίεσης που ασκεί το Αμερικανικό Κογκρέσο στον πρόεδρο Τράμπ και του γεγονότος ότι η Τουρκία έχει δώσει όλες τις αφορμές για να τις επιβληθούν οικονομικές και άλλες κυρώσεις .
Με άλλα λόγια , από εδώ και πέρα η Τουρκία θα λειτουργήσει ως ο «χρήσιμος ηλίθιος» στην ενεργειακή γεωπολιτική σκακιέρα και θα φανούν οι πραγματικοί «γεωπολιτικοί εγκληματίες»
Που θα καταλήξει όλο αυτό με φόντο τις πιέσεις και την κατάσταση που βρίσκεται η Κύπρος ;
Μέρος των χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος της ακτογραμμής των Βρετανικών βάσεων που βρίσκονται στην Κύπρο και σε πλάτος τριών ναυτικών μιλίων , ανήκει στην Βρετανία κυρίαρχα, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας .
Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί ( ενόψει και της μεγάλης οικονομικής συμφωνίας που θα συνάψουν με τις ΗΠΑ) θα ζητήσουν το δικό τους μερίδιο σε μια κυπριακή ΑΟΖ , όπερ σημαίνει , ότι θα ανακηρύξουν την δική τους ΑΟΖ
Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η Γαλλία , η μόνη που είναι ετοιμοπόλεμη από την ΕΕ και το εκμεταλλεύεται , και που μας εκπλήσσει η ξαφνική της εμπλοκή στην υπόθεση της Κύπρου , μια εμπλοκή που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της Γαλλικής ναυτικής βάσης στο Μαρί της Κύπρου , με επισπεύδων τον Πρέσβη της Γαλλίας στη Λευκωσία Rene Troccaz.
Στο βάθος , και η Γαλλία θα θέλει κυριαρχία στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος της ακτογραμμής της Γαλλικής Βάσης , σε μια περιοχή που έχει μάλιστα χαρακτηριστεί μελλοντικό ενεργειακό κέντρο
Στη Ρωσία από την άλλη – που εξαιτίας της γνωστής συμφωνίας Πούτιν – Αναστασιάδη , παρέχει μεγάλο οικονομικό πακέτο Συνεργασίας μεταξύ της Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας , αλλά και συμφωνία μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και του Οργανισμού Επενδύσεων Ρωσίας (Invest in Russia) για ρωσικές επενδύσεις στην Κύπρο – της επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση της Πάφου
Η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει τα πολεμικά της πλοία στο λιμάνι της Λεμεσού ,ενώ η συνεργασία των δύο χωρών ενισχύεται παρασκηνιακά ακόμη περισσότερο με τις συζητήσεις για μόνιμη πολεμική χρήση της αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice