Διαφημίσεις

Toύρκοι χαρτογραφούν όλα τα περάσματα και τον ορεινό όγκο της Ροδόπης.

Με τις οδηγίες των διεθνών εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης, σύμμαχο την τεχνολογία, ακόμη και… ιδιόγραφα σημειωματάρια και σημάδια σε βράχια, έχουν χαρτογραφήσει πλήρως τον ορεινό όγκο της Ροδόπης αλλοδαποί, κατόπιν παροτρύνσεων από τους Τούρκους, που διέρχονται από τον Έβρο, σύμφωνα με το xronos.gr

Εισέρχονται στη χώρα μας είτε από πλημμελώς (σε μερικά σημεία) επιτηρούμενα των ελληνοτουρκικών συνόρων του Έβρου, είτε –τους τελευταίους μήνες- από τα ελάχιστα επιτηρούμενα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Έβρου και Ροδόπης.

«Το μεταναστευτικό συνεχίζει ακόμη, είναι σε έξαρση», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Στάθης Κατρανίδης. Όπως εξήγησε, εκτός από τις περιπτώσεις που γνωστοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ με δελτία Τύπου, διότι περιλαμβάνουν συλλήψεις διακινητών, «συλλαμβάνουμε καθημερινά μπορώ να σας πω και 100 άτομα πεζούς», για τους οποίους κινούνται οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε να αποδειχθεί εάν δικαιούνται ή όχι άσυλο. Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ είναι πως «δεν μπορεί το υπάρχον προσωπικό να φυλάξει ταυτόχρονα όλη τη διαδρομή (στα ελληνοτουρκικά σύνορα), ωστόσο οι αστυνομικοί επιτηρούν τα σύνορα με ιδιαίτερο ζήλο» λέει ο κος Κατρανίδης.

Τι συμβαίνει στα ευρωτουρκικά σύνορα

Αυτό το διάστημα άνθρωποι που γνωρίζουν τις… συνήθειες των κυκλωμάτων, περιμένουν μείωση των ροών από Έβρο, λόγω της αύξησης της στάθμης του ποταμού, κι ανακατεύθυνσή τους στα ορεινά ή μείωσή τους για μερικούς μήνες.

Ο ρόλος της Βουλγαρίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού παραμένει υπό εξέταση, με τις καταγγελίες για «στραβά μάτια» σε ροές μεταναστών να πληθαίνουν (ελλείψει επαρκών δομών φιλοξενίας στη Βουλγαρία). Κοινή ομολογία πάντως είναι πως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (αφού και τα δύο κράτη είναι μέλη της ΕΕ) φυλάσσονται με τελείως διαφορετικό τρόπο από τα ευρωτουρκικά.

Στη Βουλγαρία για το μεταναστευτικό βρέθηκε κι ο υπουργός Μετανάστευσης κι Ασύλου Νότης Μηταράκης. Εκεί τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας Μπόικο Ρασκόφ. «Κατά τη διάρκεια του γεύματος, στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν ζητήματα προστασίας των Ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς και το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι κοινός στόχος είναι να αποτρέπονται οι μεταναστευτικές ροές μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας, αλλά και τόνισαν εμφατικά την πρωταρχική ανάγκη προστασίας των ανατολικών συνόρων της ΕΕ», αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Υπουργείο Μετανάστευσης κι Ασύλου, αποδεχόμενο επί της ουσίας πως υπάρχουν μεταναστευτικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Προσθετικά σε αυτό, νέα ντοκουμέντα έρχονται στα χέρια του «Χ»: Αλλοδαποί όχι απλώς διέρχονται και καταλύουν στον ορεινό όγκο, αλλά έχουν χαρτογραφήσει με τέτοιο τρόπο την περιοχή, «συνομιλώντας» μεταξύ τους ακόμη και με σημειωματάρια. Σε αυτά καταγράφονται τοποθεσίες, ημερομηνίες και περάσματα προς ενημέρωση των επόμενων.

Βίντεο με οδηγίες

Τούρκος ανέβασε δύο βίντεο στο Διαδίκτυο με τα οποία συμβουλεύει τους μετανάστες πώς μπορούν να περάσουν τον Έβρο και να κινηθούν στην Ελλάδα.

Ο ίδιος έφτασε στη Γαλλία και από εκεί ανέβασε τις οδηγίες του στο Διαδίκτυο:

«Να πάρετε μαζί σας οπωσδήποτε 10 πακέτα τσιγάρα γιατί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι πολύ ακριβά.

»Να πάρετε ρούχα να αλλάξετε ώστε όταν περάσετε το ποτάμι να φοράτε ρούχα με τα οποία να μη φαίνεται ότι είστε μετανάστες.

»Στον δρόμο θα αντιμετωπίσετε οπωσδήποτε δίψα και για αυτό πάρτε μαζί σας νερό. Ενας πολύ γνωστός δρόμος για να περάσετε στην Ελλάδα είναι από το χωριό Κάρπουζλου των Ιψάλων.

»Αν σας συλλάβουν στην τουρκική πλευρά μπορεί να κατηγορηθείτε για είσοδο σε στρατιωτική περιοχή, ενώ αν καταζητείστε τότε θα πάτε φυλακή, σύμφωνα με άρθρο από τα tourkikanea.gr

Οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται

»Οταν φτάσετε στα Ιψαλα τότε πάρτε ταξί, αυτοί δεν θα σας καταγγείλουν γιατί ξέρουν πως θα κερδίσουν χρήματα από εσάς. Θα του πείτε πως θέλω να πάω στην έξοδο του χωριού Σαριτζααλί.

»Στην έξοδο του χωριού υπάρχει ένα πάρκο για παιδιά και όταν θα σας αφήσει εκεί, από εκεί θα πάτε κατευθείαν προς τα κάτω. Θα δείτε κάτι σαν κανάλι και από κει θα συνεχίσετε.

»Μόλις περάσετε το κανάλι αμέσως θα πάτε προς τα δεξιά. Μόλις πάτε δεξιά θα δείτε πινακίδα που θα λέει ότι είναι στρατιωτική περιοχή. Και να σας δούνε εκεί τούρκοι στρατιώτες (που εμένα με είδαν) δεν ενδιαφέρονται.

»Εγώ πέρασα τον Εβρο με φουσκωτή βάρκα δύο ατόμων που είχα αγοράσει έναντι 200 λιρών από την Κωνσταντινούπολη και είχα μαζί μου και τρόμπα. Αφού περάσετε θα προσέξετε να μην χρησιμοποιείτε τους δρόμους που χρησιμοποιούν τα περιπολικά της αστυνομίας.

»Το χωριό στο οποίο θα φτάσετε λέγεται Τυχερό. Πώς θα φτάσετε στο Τυχερό; Θα δείτε ότι υπάρχει εκεί πέρα κοντά ένα χωράφι με ηλιοτρόπια. Θα μπείτε μέσα στο χωράφι. Επειδή όμως έχουν αγκάθια η πρότασή μου είναι να φοράτε μακριά μπλούζα και να φοράτε κάτι στο κεφάλι σας.

»Μετά από 100 μέτρα φτάνετε στον κεντρικό δρόμο. Μόλις φτάσετε στο χωριό μπορείτε να πάτε στο μάρκετ και να πάρετε νερό, κόκα κόλες κ.λπ. Στο χωριό εκεί έχει λεωφορείο που μπορεί να σας πάει δύο φορές τη μέρα για Αλεξανδρούπολη αλλά έχει και τηλέφωνα από ταξί που μπορείτε να τα πάρετε και να σας πάνε για 50 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη.

»Η μπορείτε να δώσετε 500 ευρώ και να σας πάει το ταξί στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Αν πάντως πάτε Αλεξανδρούπολη, θα κατευθυνθείτε προς το ΚΤΕΛ. Δίπλα στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, σε ένα στενό, έχει ένα καφέ που το έχει ένας τούρκος φίλος. Εκεί μπορείτε να εξηγήσετε σε αυτόν την κατάστασή σας.

»Εγώ δεν πήρα το λεωφορείο γιατί στο λεωφορείο υπάρχει πρόβλημα. Εγώ σας προτείνω είτε uber είτε ταξί ή διαφορετικά σας προτείνω το τρένο. Οι πιθανότητες να σε συλλάβουν στο τρένο είναι λιγότερες. Διότι στο τρένο δεν υπάρχουν αστυνομικοί.

»Φτάνετε σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και από κει υπάρχουν τρένα για Ευρώπη. Θα σας ζητήσουν όμως ταυτότητα ή διαβατήριο. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κάποια τουρκικά restaurant. Αν σε κάποιον που εργάζεται σε εκείνα του περιγράψετε την κατάστασή σας, αυτός θα βγάλει εισιτήριο για σας.

Πλέον είστε άνετοι…

»Και μόλις πάρετε το εισιτήριο πλέον είστε άνετοι γιατί μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι Γερμανία, Γαλλία, με τελευταία στάση την Ιταλία. Αν είναι να ταξιδέψετε με πλοίο τότε θα πρέπει να βρείτε κάποιο τουρκικό φορτηγό.

»Φυσικά ο οδηγός θα σας ζητήσει μπορεί και χίλια ευρώ για αυτό. Και με το φορτηγό θα φτάσετε στην Ιταλία και από κει ενδεχομένως στη Γαλλία.

»Πρέπει οπωσδήποτε όμως να έχετε δίπλα σας ένα κινητό το οποίο θα έχει πρόσβαση στο internet και θα μπορεί να κάνει μετάφραση μέσω google translate».

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek