Διαφημίσεις

H Ιλιάδα μεταξύ των θησαυρών του Βατικανού, online για πρώτη φορά
Με πρόγραμμα της NASA ψηφιοποιεί τους θησαυρούς του το Βατικανό. Διαθέσιμα online τα πρώτα 500 χειρόγραφα, μεταξύ αυτών και αρχαίοι ελληνικοί θησαυροί.

Τα πρώτα 500 βιβλία του μεγάλου προγράμματος ψηφιοποίησης της βιβλιοθήκης του Βατικανού βρίσκονται ήδη online.

Η Βιβλιοθήκη του Βατικανού ιδρύθηκε το 1451 από τον Νικόλαο τον 5ο. Διαθέτει περίπου 180.000 σπάνια χειρόγραφα, 1.6 εκατομμύρια βιβλία και 150.000 φωτογραφίες και χαρακτικά.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Digita Vaticana Oculus» ιδρύθηκε πέρισυ με σκοπό να βοηθήσει τη χρηματοδότηση της ψηφιοποίησης των 80.000 χειρογράφων (ή 41 εκατομμύρια σελίδες).

Τον Μάρτιο, η ιαπωνική εταιρεία πληροφορικής NTT DATA υπέγραψε ένα τετραετές συμβόλαιο, 23 εκατομμυρίων δολαρίων για την ψηφιοποίηση των πρώτων 3.000 χειρογράφων που αντιστοιχούν σε 1.5 εκατομμύρια σελίδες!

Τα πρώτα 500 χειρόγραφα είναι πλέον διαθέσιμα online, μαζί με 600 παλαίτυπα βιβλία ή τυπωμένα φυλλάδια χρονολογίας πριν το 1500 μ.Χ. Μεταξύ αυτών, και σημαντικά ελληνικά κλασσικά έργα όπως η δίγλωσση έκδοση της Ιλιάδας γραμμένη στα ελληνικά, με λατινική μετάφραση.

Περιλαμβάνονται επίσης επιστολές, σχέδια και σημειώσεις του Μιχαήλ Άγγελου, του Γαλιλαίου και άλλων μεγάλων επιστημόνων και σημαντικών καλλιτεχνών.

Για την αποθήκευση των αρχαίων κειμένων, χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα, DigitaVaticana που χρησιμοποίησε ως πρότυπο ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί η NASA για να αποθηκεύει εικόνες, αστρονομικά και αστροφυσικά δεδομένα.

Για να επισκεφτείτε την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Βατικανού, πατήστε εδώ
.

Χειρόγραφο των Αζτέκων, τέλη του 15ου αιώνα Χειρόγραφο των Αζτέκων, τέλη του 15ου αιώνα

thetoc.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “H Ιλιάδα μεταξύ των θησαυρών του Βατικανού, online για πρώτη φορά”
  1. Ωραια!!!

    Μια ερωτηση….

    θα μας δειξουν και τα χειρπγραφα που βουτηξαν απο την βιβλιοθηκη της αλεξανδρειας πριν την καψουν;;;;

    αλλη μια ερωτηση

    μηπως θα μας δειξουν και τα χειρογραφα της βιβλιοθηκης της κωνσταντινουπολης που βουτηξαν πριν την καψουν κ αυτη;;;

    Σιγουρα καλο ειναι να εχουμε προσβαση…..αλλα τα συμαντικα ελληνικα χειρογραφα δεν νομιζω να τα δωσουν στο κοινο…..διοτι αυτη ειναι η γνωση που ασκουν εξουσια…..

    μονο αν δεν υπηρχαμε εμεις οι ελληνες θα τα εδειναν……διοτι οι μη κατεχωντες την ελληνικη πολυ απλα δεν θα τα καταλαβαιναν…..

    ας ελπισουμε βεβαια λογο αλλαζονιας και θεσης ισχυος που κατεχουν…….να κανουν το λαθος και να δειξουν ολλα τα αρχαια ελληνικα χειρογραφα……

    1. Πάντα με τον καλό τον λόγο εδώ μέσα.

      Μια παρατήρηση: την Ελληνική την γνωρίζουν/κατέχουν και άλλοι, εκτός των Ελλήνων (ευτυχώς για μερικούς).

    2. Με πρόλαβες Άρχω. Δεν δίνουν τίποτα στο κοινό, παρά μόνο μια άδεια σε αποδεδειγμένα ειδικούς αφού κάνουν αίτηση ένα χρόνο πριν. Τόσο καλά.

  2. το τελευταιο δεν το κατάλαβα,χειρόγραφό των αζτέκων?????που το είδε το χειρόγραφο????αυτό που δείχνει είναι σημιτικη-αραμαική-εβραική γραφή στην τελευταία εικόνα.Καταρχήν οι Αζτέκοι δεν είχαν χειρόγραφα σε στυλ δυτικού πολιτισμού….είχαν ένα είδος αλφαβήτου….καλά μιλάμε ότι να ναι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek