Xιονίζει και επικρατεί απόλυτη ηρεμία; Μόλις μάθαμε την επιστημονική εξήγηση
Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στις πιο βόρειες περιοχές της Ελλάδας συμβαίνει το πιο όμορφο φυσικό φαινόμενο που υπάρχει και αυτό δεν είναι άλλο από το χιόνι.
Εάν πάντα έμενες σε κεντρικές περιοχές, πόλεις ή νησιά (όπως εγώ) που πολύ σπάνια έβλεπες χιόνι σίγουρα αυτές τις δύο ημέρες θα έχεις ξετρελαθεί. Εγώ τουλάχιστον θα ήθελα πάρα πολύ να βρίσκομαι σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, ή ακόμα και σε ένα σπίτι με τζάκι να βλέπω το χιόνι από το παράθυρο.
Xιονίζει και επικρατεί απόλυτη ηρεμία; Μόλις μάθαμε την επιστημονική εξήγηση
Όλα γύρω σου είναι μαγικά όταν χιονίζει, η φύση ντύνεται στα λευκά και επικρατεί μία απόκοσμη -θα λέγαμε- ηρεμία και ησυχία. Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πάντα είναι όλα τόσο ήσυχα όταν χιονίζει;
Εάν το έχεις παρατηρήσει κι εσύ και νόμιζες πως είναι απλά η ιδέα σου, να σε ενημερώσουμε, πως υπάρχει επιστημονική προσέγγιση και απάντηση γι’ αυτό το συμβάν. Η ηρεμία αυτή λοιπόν, οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινους παράγοντες, αλλά και σε φυσικούς, αφού τόσο οι άνθρωποι, όσο και τα ζώα κυκλοφορούν πολύ λιγότερο.
Η Bernadette Woods Placky, μετεωρολόγος και διευθύντρια του προγράμματος Climate Central’s Climate Matters αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν το χιόνι πέφτει, απορροφά κάποια ηχητικά κύματα. Όσο οι χιονονιφάδες συσσωρεύονται, υπάρχει περισσότερος κενός χώρος μεταξύ τους, σε σύγκριση με την επιφάνεια των υγρών στοιχείων όπως το νερό. Με τόσο κενό χώρο, ο ήχος δεν είναι σε θέση να αναπηδήσει από το χιόνι τόσο εύκολα, όσο θα ήταν από το νερό και απορροφάται πολύ περισσότερο», ανέφερε στη συνέχεια η μετεωρολόγος.
«Όσο περισσότερο, πυκνότερο και αφράτο είναι το χιόνι, τόσο περισσότερο ήχο απορροφά και δίνει αυτή την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας», γράφει η Bernadette Woods Placky στην έρευνα της στο Mashable.
Να που τελικά για όλα υπάρχει μία εξήγηση…
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Και γιατί όταν χιονίζει δεν υπάρχουν κεραυνοί κι αστραπές;
Ειναι ησυχα ;;;; Τα φιδια σερνονται….
Χρόνια Πολλά,Ημέρα που είναι σήμερα καλό είναι να γράψουμε 2 λόγια για το Δώρο του Θεού στην πλάση,Υδωρ.το απαραίτητο νερό, για να ευδοκιμήσει και να συντηρηθεί η ζωή στον Πλανήτη.
Είναι κοινώς αποδεκτό (!) ότι όλα (ή… σχεδόν όλα) τα υγρά παρουσιάζουν ελάττωση του όγκου τους με την ψύξη. Παρ’ όλα αυτά, το νερό πάει κόντρα στο ρεύμα και παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες. Κάτω από τη θερμοκρασία των 4° C, ο όγκος του αντί να ελαττώνεται… αυξάνεται ! Ετσι στους 4° C, που το νερό είναι ακόμη υγρό, έχει μεγαλύτερη πυκνότητα -αφού διαθέτει μικρότερο όγκο- απ’ ότι στους Ο° C, οπου έχει μετατραπεί σε πάγο.Για τοΝ λόγο αυτόν, ο πάγος δε βυθίζεται στο νερό και έτσι αποφεύγεται το πάγωμα του πυθμένα των θαλασσών και των λιμνών, πράγμα το οποίο θα θανάτωνε τους υδρόβιους οργανισμούς, με όλες τις συνέπειες που αυτό το γεγονός θα είχε!!!Τι έχουνε να μας πούνε ”ειδήμονες΄΄ που πρεσβεύουν την τυχαιότητα,στον κόσμο τούτον???Εκτός όλων των παραπάνω , η περίεργη αυτή ιδιότητα του νερού προσφέρει εκτός από τους πιγκουΐνους και τις φώκιες μέχρι στις πολικές αρκούδες και στους ανθρωπους,τεράστιες εκτάσεις προσβάσιμες.
Ο πάγος, όντας λιγότερο πυκνός, επιπλέει επάνω στο νερό, εξασφαλίζοντας έτσι απέραντες “πεδιάδες πάγου” που, ασφαλώς, φροντίζουν να εκμεταλλεύονται δεόντως όλα τα ζωάκια που ζουν σε παγωμένες περιοχές (πιγκουΐνοι, φώκιες…)!
Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μορίων του νερού και των μορίων άλλων σωμάτων (π.χ. νερού – γυαλιού), λέγονται δυνάμεις συνάφειας. Χάρη σε αυτές διατηρούνται υγρές οι επιφάνειες των μεμβρανών των κυττάρων, τα σπέρματα απορροφούν νερό και βλαστάνουν κ.α.Με το συνδυασμό των δυνάμεων συνοχής και συνάφειας (τριχοειδή φαινόμενα), επιτυγχάνεται η ανύψωση του νερού από τη ρίζα στο βλαστό και στα φύλλα των φυτών. Σαν αποτέλεσμα των δεσμών υδρογόνου, τα μόρια του νερού προσκολλώνται σε άλλα μόρια νερού (δυνάμεις συνοχής). Τα μόρια του νερού επίσης σχηματίζουν δεσμούς υδρογόνου με άλλα μόρια (δυνάμεις συνάφειας). Τελικά, το νερό ΚΙΝΕΙΤΑΙ προς τα ΠΑΝΩ, ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ των νόμων της ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ, μέσω των λεπτών αγγείων του φυτού, των τριχοειδών αγγείων (τριχοειδές φαινόμενο).Τι έχουνε να μας πούνε ”ειδήμονες΄΄ που δεν αποδέχονται τον ΕΝΔΕΛΕΧΉ σχεδιασμό του Δημιουργού,στον κόσμο τούτον???Από την άλλη θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχουν και άλλες ουσίες που έχουν αυτή την ιδιότητα (δηλαδή η στερεή μορφή τους να έχει μικρότερη πυκνότητα από την υγρή μορφή τους). Από στοιχεία είναι το Αρσενικό, το Γάλλιο, το Βισμούθιο, το Πυρίτιο και το Γερμάνιο…Αλλά και αρκετά άλατα έχουν κρυσταλλικές μορφές με μικρότερη πυκνότητα από την υγρή μορφή τους. Το θέμα ΟΜΩΣ είναι ότι ΟΛΑ αυτά ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΕΑ και ΛΙΩΝΟΥΝ σε υψηλές θερμοκρασίες (με εξαίρεση το Γάλλιο που λιώνει στους 30 βαθμούς Κελσίου).Τι έχουνε να μας πούνε ”ειδήμονες΄΄ που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τον Θεό Δημιουργό των πάντων???
ΠΡΑΓΜΑΤΙ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ