10:31 - 07/01/2022

Αναζητώντας την Φώτιση στην οδό Λέρνης Ελεούντος…

Διαφημίσεις

Ο Μύθος της Λερναίας Ύδρας:
Η Αληθινή Γνώσις και οι ψευδείς πληροφορίες

Ένας διάσημος μύθος, που μας μεταφέρει εκπληκτικά μηνύματα, από τα βάθη των αιώνων μέσω της αποκωδικοποίησής του, είναι ο Μύθος της Λερναίας Ύδρας. Η Ύδρα αυτή ήταν ένα μυθικό τέρας με εννέα κεφαλές και ζούσε στους βάλτους της Λέρνης, προκαλώντας ζημιές στις γύρω περιοχές, κατά την ιστόρηση του Μύθου. Απεικονίσεις αυτού του τέρατος έχουν εμφανιστεί σε αρχαία αγγεία, κόμιξ, κινηματογραφικές ταινίες, κινούμενα σχέδια και πάντα εξάπτουν τη φαντασία αυτών που ακούνε την μυθολογική ιστόρηση για την εξολόθρευσή του από τον Ηρακλή.

Όμως, μία προσεκτική ματιά στο αρχαίο κείμενο και στην αποκωδικοποίησή του παρέχει τέτοιες πληροφορίες που μας αφήνει έκπληκτους…

Ο Ηρακλής καλείται από τον Ευρυσθέα να φονεύσει αυτό το τέρας. Η Λερναία Ύδρα είχε οκτώ κεφαλές θνητές και μία Αθάνατη. Αρχίζοντας να κόβει ένα-ένα τα κεφάλια της Ύδρας, στην θέση των κομμένων κεφαλών φύτρωναν άλλες δύο. Έτσι ο Ηρακλής ζητά την βοήθεια του Ιολάου, όπου αυτός με έναν πυρσό, πυράκτωνε αμέσως τις ρίζες των κομμένων κεφαλών και δεν μπορούσαν να ξαναφυτρώσουν. Αφού ο Ηρακλής αποκόβει τις οκτώ θνητές κεφαλές, εφόσον δεν μπορούσε να φονεύσει την Αθάνατη, την έκρυψε κάτω από έναν τεράστιο λίθο, στην οδό Λέρνης Ελεούντος. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του Μύθου, το οποίο έχει ξεχαστεί ή παραλειφθεί, πιθανώς γιατί φαίνεται σαν άχρηστη πληροφορία και εκτός αυτού, χαλάει τον λογικό συνειρμό που προσπαθεί να χτίσει ο αναγνώστης του Μύθου, γιατί αποδεικνύει ότι τελικά ο Ηρακλής ποτέ δεν σκότωσε αυτό το τέρας, αφού έχει ένα Αθάνατο μέλος. Όμως ο Μύθος ομιλεί για Άθλο του Ηρακλέους… Πού ακριβώς έγκειται ο Άθλος, αφού το τέρας δεν εξαλείφθηκε, ούτε και γίνεται να θανατωθεί;

Αποκωδικοποιώντας τον Μύθο αυτόν, αρχίζουμε από τα ονόματα των γονέων της Λερναίας Ύδρας, για να συμπεράνουμε το επίπεδο στο οποίο την τοποθετεί ο μυθογράφος. Γονείς της είναι ο Τυφωεύς και η Έχιδνα, ενώ αδέλφια της είναι ο γνωστός Λέων της Νεμέας, ο Λάδων, η Χίμαιρα, αλλά και άλλα «τέρατα» της Ελληνικής Μυθολογίας.

Όσοι έχουν εντρυφήσει στις αποκωδικοποιήσεις των Μύθων, με την χρήση του Κώδικα της Ελληνικής Γλώσσας, θα γνωρίζουν ήδη ότι ο Λέων της Νεμέας σημαίνει τον φωτισμό του Νοός, όπως και ο Λάδων σημαίνει την φωτισμένη Διάνοια… Ο Τυφωεύς δηλώνει την «στερέωση μεγάλης ποσότητας φωτός, επί του πλανήτου, εκδηλώνοντας το ΕΥ, το Καλόν». Αυτός ενώνεται με την «δύναμη που έχει διάνοια», δηλαδή την Έχιδνα, η οποία επίσης σημαίνεται ως «χοϊκό σώμα, στο οποίο απαύστως εκτείνεται ο φωτισμός, που τροφοδοτεί την διάνοια ή την δύναμη του νοός».

Αυτά τα δύο όντα εκφράζουν πνευματικές ποιότητες, γι’ αυτό άλλωστε και τα τέκνα τους είναι απόρροιες πνευματικών και διανοητικών ιδιοτήτων.

Έτσι και η Λερναία Ύδρα, με το επίθετο «Λερναία» εκφράζει τον (ΛΕΡ) φωτισμό που εκτείνεται και ρέει στον (Ν) νου, από τις (ΑΙΑ) αιώνιες δυνάμεις. Με το όνομα «Ύδρα» εκφράζεται η (Υ) μεγάλη συγκέντρωση (Δ) δύναμης (ΡΑ) ροής, αρχικής δυνάμεως, αλλά και, ως δύναμη ροής, είναι ένα Δώρο.

Το όνομα «Λέρνη» φέρνει στον νου το αγγλικό ρήμα «LEARN» που σημαίνει «μαθαίνω» όπου, πράγματι, συνδυασμένο με την αποκωδικοποιημένη έννοια, όταν «μαθαίνω» δέχομαι φωτισμό που ρέει στον νου μου…

Αυτό το πνευματικό ον καλείται να φονεύσει ο Ηρακλής. Το ρήμα «φονεύω», όταν χωριστεί ως ΦΟΝ-ΕΥΩ, αποκωδικοποιείται ως «με (ΦΟΝ) φως, τον νου μου (ΕΥΩ) ζεσταίνω – καίω».

Ο Ηρακλής, λοιπόν, καλείται να ζεστάνει τον νου του με τον πνευματικό φωτισμό της Λερναίας Ύδρας, η οποία έχει ΟΚΤΩ θνητά κεφάλια και ΕΝ αθάνατο. Το ΕΝ και αθάνατο είναι η Γνώσις της Αληθείας, η οποία δεν δύναται ποτέ να εκλείψει. Οι ΟΚΤΩ θνητές κεφαλές αφορούν γνώσεις και πληροφορίες για τον (ΟΚ) χώρο κάτω, όπου το φως (ΤΩ) στερεώνεται, επί του πλανήτου.

Αυτές οι γνώσεις συνεχώς πολλαπλασιάζονται, όσο κάποιος φωτίζει τον νου του με αυτές, δηλαδή τις φονεύει. Γι’ αυτό και οι «θνητές» κεφαλές πολλαπλασιάζονταν, όσο τις έκοβε ο Ηρακλής. Όμως, μόνον όταν κάποιος αναζητά, διακαώς, την Αλήθεια είναι πιθανόν να την προσεγγίσει. Έτσι ο Ηρακλής, «δια πυρός και σιδήρου», απέκλεισε τις γνώσεις που αφορούν τα Κάτω, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει την Αιώνια Αλήθεια.

Αυτό δεν το κατάφερε μόνος του! Ο Ιόλαος, που σημαίνει την Φώτιση, είναι αυτός που κατέκαυσε τις ρίζες των κομμένων κεφαλών, ώστε να μην ξαναφυτρώσουν. Η Φώτιση είναι αυτή που θα βοηθήσει τον άνθρωπο να διακρίνει την Αληθινή Γνώση, ανάμεσα στις πληροφορίες που τον κατακλύζουν.

Συμπληρωματικώς, η πληροφορία ότι η Ύδρα ζει σε έλος, εκφράζει την κατάσταση του νοός που δεν μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από το ψεύδος και έχει βαλτώσει. Η παρουσία του Ευρυσθέα στον Μύθο, βοηθά να κατανοηθεί ο λόγος που πρέπει ο Ηρακλής να κάνει αυτόν τον άθλο. Ο Ευρυσθεύς είναι αυτή η άρχουσα δύναμη, που απαιτεί από τον αθλητή στα διανοητικά και πνευματικά πεδία να φέρει σε ευρεία εσωτερική θέαση, δηλαδή στο συνειδητό πεδίο, τον πνευματικό φωτισμό, ώστε να λάμψει η διάνοια του ανθρώπου. Αυτό βεβαίως μπορεί να σχετίζεται, άλλες φορές, με την κάθαρση, την εσωτερική μάχη, την διάγνωση της ασθενείας ή την ισορροπία των εγκεφαλικών ημισφαιρίων, ενώ άλλες φορές, με την σύλληψη του πνευματικού φωτισμού, την Διάκριση της Γνώσης από την Αλήθεια, την Διάκριση του Ήθους, της Αρετής και της Συνέσεως, την κατανόηση της Αθανάτου ανθρωπίνης φύσεως και της ζεύξης των Ίππων της Ψυχής στο άρμα της ύλης, όπως και την επιστημονική εξερεύνηση της ορατής φύσεως σε σωματιδιακό και ενεργειακό επίπεδο.

Η ιστόρηση περί της Λερναίας Ύδρας είναι ένας διαχρονικός Μύθος, που αφορά την σχέση του ανθρώπου με τις γνώσεις και την σημαντικότητα της διάκρισής τους, όντας πάντα επίκαιρος σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας.

Έτσι, όταν τελικά ο Ηρακλής διακρίνει τις πληροφορίες που αφορούν τον ψευδή κόσμο των Κάτω, διαχωρίζοντάς τες από την Αληθινή Γνώση, κρύβει αυτή την Γνώση κάτω από έναν μεγάλο λίθο (ΛΗΘΗ), στην οδό Λέρνης Ελεούντος.

Αυτό ακριβώς το σημείο του Μύθου μάς αποκαλύπτει τα εξής:

• Η Αληθινή Γνώση είναι κρυμμένη.

• Η Αληθινή Γνώση έχει αφεθεί στην Λήθη (δηλαδή έχει λησμονηθεί).

• Αυτός που θα λάβει την Αληθινή Γνώση, θα ελεηθεί γι’ αυτό. Δηλαδή δεν μπορεί από μόνος του να την βρει, όμως αν είναι άξιος για αυτήν, θα την αποκτήσει με το Έλεος του Θεού.

 

 

(Εκτενέστερη ανάλυση του Μύθου θα βρείτε στο βιβλίο του Θεολόγου Σημαιοφόρου «Αποκωδικοποίησις Άθλων Ηρακλέους», ΡΑΜΑΦΑ 2005 ή στα βίντεο YouTube – ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ: «Λερναία Ύδρα: Τέκνον Τυφωέως & Εχίδνης» και «Η αθάνατος κεφαλή της Λερναίας Ύδρας».)

Απόσπασμα από το βιβλίο της Φωτεινής Τυράσκη

«Φύση, Τέχνη και Υποσυνείδητα Μηνύματα» – Β’ Μέρος – Αποδομώντας τον ψεύτικο κόσμο μας, εκδόσεις «Νάξιος»

Η Φωτεινή Τυράσκη είναι πτυχιούχος των Τ.Ε.Ι. Αθηνών, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, του Τμήματος Γραφιστικής, με ειδικότητα στη Γραφιστική Κινηματογράφου, το Κινούμενο Σχέδιο και τα Ειδικά Εφέ. Επίσης, είναι μαθήτρια του Κώδικα της Ελληνικής Γλώσσας και της λεξιλόγιας μεθόδου «ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ» του Θεολόγου Σημαιοφόρου.

Πηγή:meterra.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Foteini Tyraski
Από μικρό παιδί ανήκα στους βιβλιοφάγους, έχοντας λατρεία για την γνώση και μιά αφελή, αλαζονική επιθυμία "να τα μάθω όλα"... Μέχρι την εφηβεία μου, οι ελπίδες μου είχαν γκρεμιστεί, κατανοώντας ότι όσο και να διαβάζει κάποιος, όσο και να μαθαίνει, σίγουρα δεν γίνεται να τα μάθει ΟΛΑ. Έτσι, επικεντρώθηκα σε έναν νέο, ευγενέστερο στόχο: να πλησιάσω την Αλήθεια! Από τότε, οι μελέτες και οι έρευνές μου βαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στο διάβα του χρόνου, προστέθηκαν φίλτρα στις πληροφορίες που προσλαμβάνω. Τα πιό σημαντικά είναι το Ήθος και η Αρετή, γιατί χωρίς αυτά, καμμία γνώση δεν έχει αληθινή αξία για τον άνθρωπο, ενώ βεβαίως θεωρώ ότι η έρευνα για την Αλήθεια, δεν τελειώνει ποτέ... Μέσα από το βήμα που μου δίνουν τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ, έχω την χαρά να μοιραστώ μαζί σας, πολλά από τα ευρήματά μου. Σας τα αφιερώνω με αγάπη και με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο! Φωτεινή Τυράσκη

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ 01/07/2022 @ 1:28 ΜΜ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*