Διαφημίσεις
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θέμα εθνικής σημασίας» την κατάσταση στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τηρεί στάση υπευθυνότητας, στηρίζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά ταυτόχρονα είναι έτοιμη να συνδράμει ενεργά σε κάθε προσπάθεια ανεύρεσης διπλωματικής ειρηνικής λύσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα παρέχει επικουρική και μόνο υποστήριξη(παρέχοντας αεροδρόμια και λιμάνια), στις εν εξελίξει στρατιωτικές επιχειρήσεις. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ο επιτήδειος ουδέτερος στις εξελίξεις στην περιοχή. Η στάση αυτή δεν θα βοηθούσε τα εθνικά συμφέροντα»(έστο και αν πλήτει ηθικός την χώρα), ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Στην ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου δικαιολόγησε τις επιλογές της διεθνούς κοινότητας για τη Λιβύη, προκειμένου, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η ομαδική σφαγή αμάχων και ένα συνεπαγόμενο μαζικό κύμα μετανάστευσης, καθώς και για να υπηρετηθούν οι δημοκρατικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.(Οι Αμερικάνικες δημοκρατικές εξελήξεις ενοεί).

Σημείωσε δε, πως η παρουσία της Ελλάδας στο πλευρό των χωρών που τάσσονται υπέρ της ένοπλης πίεσης στο καθεστώς Καντάφι, με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ(Ε αν είναι με την έγκτιση του ΟΗΕ), αλλά και του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης, είναι σύμφωνη με τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής της πολιτικής για σεβασμό του διεθνούς δικαίου και εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.(Πάνω απο όλα το συμφέρον)

«Ως χώρα, έχουμε συμφέρον να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της διεθνούς μας αξιοπιστίας χωρίς την λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, παρατηρώντας πως, όταν η Ελλάδα αξιώνει την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο και τα Σκόπια, δεν μπορεί να αντιτάσσεται στις σημερινές. Οι πολεμικές ενέργειες εναντίον της Λιβύης ωστόσο, θα πρέπει να συνοδευτούν και από μία συνολική πολιτική προσέγγιση, που θα αποσκοπεί στην προώθηση της εθνικής συνεννόησης στη χώρα αυτή και στον σεβασμό της νομιμότητας. 

«Πολλοί μπορεί να σκέφτονται μόνον το σήμερα. Εμείς ως φίλος του λιβυκού λαού(!) οφείλουμε να σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα. Θα πρέπει να ξέρει ότι έχει ένα φίλο(!), με αρχές, ανιδιοτελή, έτοιμο να βοηθήσει τον λιβυκό λαό στην ανοικοδόμηση της πατρίδας του. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ο επιτήδειος ουδέτερος στις εξελίξεις. Η απουσία της Ελλάδας δεν θα βοηθούσε τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα είμαστε παρόντες με την δύναμη αρχών, με σεβασμό στις υποχρεώσεις μας και στην ανάγκη για δημοκρατική αναγέννηση της περιοχής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: 

«Όσοι φίλοι και μη, είχαν ξεχάσει τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας, σήμερα ξανά τον αναγνωρίζουν και τον ανακαλύπτουν. Το στοιχείο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν σοβαρότατα και να χρωματίζει τις αποφάσεις της Ε.Ε. που αφορούν και την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι και θα είναι, πραγματικός πόλος αρχών, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
«Η Ελλάδα, ορθά, στηρίζει την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας(Άλλος αυτός). Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής που θα καταστήσει την χώρα “παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, με πλήρη συνείδηση του διαχρονικού ιστορικού της ρόλου στη Μεσόγειο. ” Μπορεί κάποιες επιλογές μας, να έχουν βραχυπρόθεσμο κόστος, αλλά εάν είναι συντεταγμένες στην εθνική στρατηγική μας, σίγουρα έχουν όφελος, σε βάθος χρόνου” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την αντίθεσή της στην επέμβαση των διεθνών δυνάμεων στη Λιβύη εξέφρασε η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επιτιθέμενη στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά. “Γίνεται πόλεμος σε βάρος ενός λαού.. Οι πόλεμοι είτε προσαρτούν είτε κατακερματίζουν” ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ταυτόχρονα φόβους ότι “ο ελληνικός λαός, θα πληρώσει ακριβά την επέμβαση στην Λιβύη”
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για σόου των Αμερικανών και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι Θεραπαινίδα των ΗΠΑ.
Για υποκρισία και φαρισαϊσμό της δύσης έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματός του στην στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή, θέτοντας θέμα συνταγματικής νομιμότητας. «Έχουμε πικρή πείρα από τις δήθεν ανθρωπιστικές επεμβάσεις των προθύμων της Δύσης, σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Αφγανιστάν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για α λα καρτ ανθρωπιστικό ενδιαφέρον του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Δευτερολογίες
Προς αξιολόγηση της παρουσίας της Ελλάδας στην Λιβύη και της ορθότητας της απόφασής της κυβέρνησης, έθεσε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τηλεγράφημα από την Τουρκία που περιήλθε σε γνώση του μόλις έκλεινε την δευτερολογία του στη Βουλή για την ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Όπως ενημέρωσε την Βουλή ο κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας σε στελέχη κόμματός του είπε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής Βεγγάζης και Κρήτης. (Όπα Τούρκοι στην Κρήτη;)

«Μακάρι να είχαν εξελιχθεί με ειρηνικό τρόπο τα πράγματα στη Λιβύη, μακάρι ο Καντάφι να είχε κρατήσει νηφάλια στάση και να είχε αποδεχθεί το συλλογικό αίτημα για εκδημοκρατισμό, να είχε αφουγκραστεί το λαό του(Όπως εμείς για παράδειγμα). Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε το ταχύτερο σε μια διπλωματική πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει μια ειρηνική λύση σε αυτή την τραγωδία που ζούμε στη γειτονιά μας. Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας, παραμένει και πόλος για την ειρήνη», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.
Στις «εκλεκτικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το καθεστώς Καντάφι» αναφέρθηκε στη δευτερολογία του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναγνωρίσει σήμερα, ότι το καθεστώς του εκφυλίστηκε και δημόσια να το καταδικάσει. Αυτό είναι υπεύθυνη στάση κόμματος» και συμπλήρωσε: «Είναι απορίας άξιο, ότι σε αντίθεση με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί, ο Καντάφι δεν αντιλαμβάνεται πως το τέλος του καθεστώτος του έχει έρθει. Όσοι συνομιλούν μαζί του, οφείλουν να του το υποδείξουν». (Το είπε ο Αβραμόπουλος άρα ισχύει).
«Μπάτε σκύλοι αλέστε κάνατε την Ελλάδα. Από αυτή την άποψη είστε επικίνδυνοι. Θα έρθει η στιγμή που ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά τη συμμετοχή σας σε αυτούς τους πολέμους. Γιατί γίνεται ο πόλεμος στη Λιβύη; “Γιατί φοβηθήκατε τον Καντάφι, τον δικό σας φίλο»; αναρωτήθηκε στη δευτερολογία της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Γιατί άνοιξε τις πόρτες του Λιβυκού πλούτου σε Ινδία και Κίνα με αντάλλαγμα την ηγετική του θέση στην Αφρικ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που γίνεται πόλεμος και όχι γιατί το ΝΑΤΟ πονάει για το λαό», κατέληξε η κα Παπαρήγα.
«Μεγάλο λάθος», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ένοπλη επέμβαση στη Λιβύη. «Οι ηγέτες των χωρών με τον μισό πληθυσμό της γης, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, η Βραζιλία είναι εναντίον. Εμείς γιατί πάμε με τον Αμερικανό; Ουδέποτε ελληνικά όπλα έχουν σκοτώσει Άραβα. Γιατί τώρα»; αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης. Παράλληλα αμφισβήτησε ευθέως την νομιμότητα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, λέγοντας ότι το ψήφισμα του Σ.Ε, μιλάει για αεροπορικό εμπάργκο και όχι για επιθέσεις σε άρματα μάχης.
«Η Ελλάδα από μέρος του προβλήματος συμμετοχής σε πολέμους, πρέπει να γίνει μέρος της λύσης, να πάρει πρωτοβουλίες για άμεση κατάπαυση του πυρός, για διαπραγματεύσεις, για διπλωματική λύση – να αξιοποιήσουμε τις θέσεις του αραβικού συνδέσμου, της Ρωσίας, ακόμα και της Γερμανίας» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα έγινε ουραγός των εξελίξεων».
 
Τριτολογία Πρωθυπουργού
«Η Ελλάδα ήταν και είναι απ’ τους πιο γνήσιους φίλους, αλλά και ισχυρός συνεργάτης με τον αραβικό λαό. Μεγάλος φίλος του αραβικού λαού και υπερασπιστής του δικαίου του αραβικού λαού ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Σήμερα είμαστε επίσης φίλοι του αραβικού λαού, αλλά ενός λαού που έχει αποφασίσει σε πολλές χώρες αραβικές να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει δημοκρατία», ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο “κλείσιμο” της “μίνι” προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή. 
Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε πως ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν μέλος στην Σοσιαλιστική Διεθνή -«ούτε ήταν, ούτε τον έβαλα», είπε-, ενώ σε ό,τι αφορά το κυβερνώντα ως πρόσφατα κόμματα στην Αίγυπτο και στην Τυνησία ανέφερε ότι «μόλις ξέσπασαν οι λαϊκές εξεγέρσεις, ήμουν εγώ που διέγραψα άμεσα τα κόμματα αυτά από την Διεθνή, ως μη σοσιαλιστικά και μη δημοκρατικά». Εξάλλου, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και στις κατηγορίες ότι υπήρξε «ουραγός» σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «έχουμε μιλήσει για την ανάγκη εκεχειρίας, αλλά αυτό σημαίνει πως τηρείται και από τις δύο πλευρές και έχω ζητήσει επανειλημμένως με επαφές που είχα, για κατάπαυση πυρός. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι ως μέρος της λύσης, να παίξουμε διπλωματικό ρόλο, αν χρειαστεί».

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek