Τρίτωσε η πτώση στη Wall, οι ισχυρότερες απώλειες 11 εβδομάδων στις ευρωαγορές, ενώ το Χ.Α. προσγειώθηκε στις 1.100 μονάδες. Με συναλλαγές εχθές, στα 89,1 εκατ. ευρώ από τα οποία το 61% στις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να διορθώνει 2,44% στις 147,67 μονάδες.
Σε λιγότερο από 3-4 συνεδριάσεις στο Χ.Α. κάηκαν το Roadshow του Λονδίνου, η ενέργεια του FTSE να κρατήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στην κατηγορία των ανεπτυγμένων και τα όποια οφέλη από την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο,σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορταζ του euro2day.gr
Είναι άξιον αναφοράς, σημείωνε έμπειρο χρηματιστηριακό στέλεχος, πως σε αυτήν τη συγκυρία το Χ.Α. δεν έχει γράψει ήδη νέα χαμηλά, κάτω και από τις 1.047,21 μονάδες της Παρασκευής 8 Αυγούστου. Εκτίμηση που είναι αρκετά δικαιολογημένη εάν συνεκτιμήσουμε σε τι κυκεώνα βρίσκονται η επιχειρηματικότητα κι η πραγματική οικονομία.
Όσα αναφέρει η Αλεξάνδρα Γκίτση στο θέμα της για το πώς γκρεμίζεται η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι ενδεικτικά της πραγματικής κατάστασης πέρα από τις πομφόλυγες των success stories. Μέχρι και η Task Force κι ο Η. Reichenbach παραδέχονται την επιδείνωση του κλίματος, αποτιμώντας ως πρώτο και κύριο πρόβλημα τη… μη χρηματοδότηση της αγοράς.
Σε αυτό το περιβάλλον ήταν θέμα χρόνου, και με αφορμή το γύρισμα των ξένων χρηματιστηρίων, το Χ.Α. να κλίνει και πάλι προς την περιοχή των 1.100 μονάδων. Επίπεδα όπου κατά γενική εκτίμηση θα δοθούν μάχες προτού διολισθήσει χαμηλότερα ή επιχειρηθεί ο απεγκλωβισμός προς τις 1.150 μονάδες.
Στον «αέρα» η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει η Μάρω Τσαντήλα, στο νέο μεγάλο στοίχημα του ΟΠΑΠ αναφέρεται ο Φώτης Κόλλιας. Όπως σημειώνεται σχετικά, σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης έχει το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει στην κυριολεξία εκμηδενιστεί εν μέσω των σοβαρών προβλημάτων του κρατικού ΟΔΙΕ και των επιπτώσεων από τη μετακόμιση στο Μαρκόπουλο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα συγκεκριμένα περιθώρια βλέπει και η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ που επικράτησε εχθές στον διαγωνισμό για την 20ετή διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος με προσφορά 40,5 εκατ. ευρώ.
Έχει τη σημασία του το… ποντάρισμα του ΟΠΑΠ, καθώς η μετοχή με απόδοση 19,75% από την αρχή του έτους και με αποτίμηση 3,69 δισ. ευρώ μπορεί να βάλει πλάτη για την αγορά. Στα 11,58 ευρώ το χθεσινό κλείσιμο με απώλειες 3,50%, με 498.507 τεμάχια. Εάν η μετοχή στηριχθεί στα 11,44 ευρώ και επιβεβαιωθεί η εν λόγω τεχνική περιοχή, το συζητάμε.
Ανάλογα με τον ΟΤΕ, που και το δικό του… ποντάρισμα περιλαμβάνει και την προοπτική του Champions League. Στα 11,04 ευρώ η τρέχουσα τιμή, με απώλειες 2,73% και 630.869 τεμάχια. Εάν επιβεβαιωθούν τα 10,80 ευρώ, καθότι ισχυρή-σημαντική περιοχή στήριξης, το συζητάμε.
Εστιάζουμε σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ καθώς η ΔΕΗ έχει μείνει από… τάση, στα 10,47 ευρώ (-3,94% με 296.420 τμχ.) και θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να αναστραφεί η βραχυπρόθεσμη φορά της, η CC HBC παραμένει σε καθοδικό κανάλι και οι δεικτοβαρείς τράπεζες ταλαιπωρούνται από τα λίγο ως πολύ γνωστά προβλήματα και εκκρεμότητες.
Για τον κλάδο ο Χρήστος Κίτσιος αποκαλύπτει: «Φορολογικά κίνητρα, για τις ζημιές που θα εγγράφουν όταν προχωρούν σε αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες η επικείμενη ρύθμιση για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου σε φορολογική απαίτηση (tax credit). Με τη ρύθμιση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, το Δημόσιο θα εγγυηθεί ότι θα αποδώσει στις τράπεζες με ομόλογα το μέρος του αναβαλλόμενου φόρου που δεν θα συμψηφισθεί με κέρδη εντός της επόμενης 30ετίας. Με την παροχή της εγγύησης, ο αναβαλλόμενος φόρος αναγνωρίζεται στα εποπτικά κεφάλαια ακόμη και με το αυστηρότερο καθεστώς της Βασιλείας ΙΙΙ».
Βήματα-ανάσες, που όμως δεν μπορούν να επηρεάσουν τη βραχυμεσοπρόθεσμη τάση για τον κλάδο, η οποία παραμένει εμφανώς πτωτική και το μόνο που μπορεί να ζητηθεί είναι η επιβεβαίωση των χαμηλών τιμών στις αρχές Αυγούστου.
Για τον κλαδικό δείκτη εσχατιές θεωρούνται οι τιμές που σημειώθηκαν το τριήμερο 6-8 Αυγούστου. Αναλυτικότερα στις 6/8 ο κλαδικός δείκτης έκλεισε στις 138,42 μονάδες, την επομένη στις 144,19 και στις 8/8 στις 137,34 μονάδες. Από αυτά τα χαμηλά ξεκίνησε ο τελευταίος ανοδικός κυματισμός για τον Τραπεζικό Δείκτη που κορυφώθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 166,67 και τη Δευτέρα 8/9 στις 166,40 μονάδες (ευδιάκριτος σχηματισμός διπλής κορυφής).
Σε αυτές τις τιμές ορίζεται το εύρος διακύμανσης του Τραπεζικού Δείκτη, με ζητούμενη την επιβεβαίωση αυτών των… έσχατων στηρίξεων, γιατί ειδάλλως… οι «Κασσάνδρες του τριψήφιου δείκτη» φοβούμαι πως θα δικαιωθούν.
Ωστόσο, οι 357 μονάδες για τον 25άρη και οι 1.100 μονάδες για τον Γ.Δ. είναι περιοχές που και τεχνικά δεν θα πέσουν αμαχητί.
makeleio.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
πωσ κανεισ ετσι δεν θημασε τησ 859 μοναδεσ που ειχε πιασει το χρηματιστηριο θελεισ να δημηουργεισ ντορο γιατι εισαι κενωσ μα τελειωσ κενωσ
ωπα….στακα ρε καραβάγγο να φωνάξω τη Φανή την περιπτερού…
Αυτή ξέρει τις ορολογίες….. εχει χάσει εκατομύρια δρχ. επι Σημιτη …
Εσχατιές στον κλαδικό δείκτη;……
Να πάρω φλόκος; ή αλεύρι;
….ειπα αλεύρι….η γιούρομπανκ με γυρεύει… 3 τηλεφωνα τη μέρα το μουνί της μάνας τους…..
νικ δε αγαπουλα γκρικ
Παράπλευρες απώλειες της ανάπτυξης!!!