Ο ταξίαρχος Yahya Saree, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, δήλωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη Qasif-K2 βομβάρδισαν αεροπορικές βάσεις και αποθήκες πυρομαχικών της Σαουδικής Αραβίας.
Η Saree υπογράμμισε ότι η επίθεση ήταν μία πρώτη απάντηση στις «βιαιότητες της Σαουδικής Αραβίας εναντίον του λαού της Υεμένης», επαναλαμβάνοντας ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αρθεί η πολιορκία των Σαουδάραβων εναντίον της Υεμένης.
Η Σαουδική Αραβία «χτυπά» την Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015 για να αποκαταστήσει την εξουσία του, φυγόδικου πλέον, προέδρου Mansour Hadi, έναν στενό σύμμαχο του Ριάντ. Η επιθετικότητα που προκάλεσε η Σαουδική Αραβία έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει περισσότερους από 20.000 κατοίκους της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων αμάχων.
Η Υεμένη αποτελεί την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο με περισσότερους από 22 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε εμπόλεμη. Οι ανάγκες του πολέμου είναι εκτεταμένες και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις δημιουργούν μια καταρρέουσα οικονομία με μειωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και μέσα διαβίωσης. Ο αποκλεισμός της Υεμένης από τους Σαουδάραβες έχει καταπνίξει τις ανθρωπιστικές παραδόσεις τροφίμων και φαρμάκων στο κράτος που εξαρτάται από τις εισαγωγές.
Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα επικρίνει την εκστρατεία βομβιστικής επίθεσης υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και την τοποθέτησε σε μια μαύρη λίστα με τους παραβάτες των δικαιωμάτων του παιδιού πέρυσι.
Πηγή: Fars News
onalert.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Μπράβο στον ΟΗΕ, τους έκλ@#ε μια μάντρα…..
Ο ΟΗΕ αποτελείται από τα κράτη. Αν τα κράτη έχουν συμφέροντα, περνάνε τα συμφέροντα. Σε γενικές γραμμές, χώρος συζήτησης είναι το συμβούλιο ασφαλείας, που λένε οι μεν, εμείς συμφωνήσαμε στο να κάνουμε αυτό, κι εμείς σ αυτό.
Και καλύτερα που είναι έτσι και δεν είναι αλλιώς, γιατί διαφορετικά θα είχαμε παγκόσμια χούντα ήδη που θ αποφάσιζε τι θα κάνουμε, όπως την συμφέρει.
Τι συμβαίνει στην περιοχή λοιπόν:
Ο πόλεμος, ανοίγει το εμπόριο όπλων, σε τρομοκράτες και πειρατές.
Επίσης, σε ένοπλες δυνάμεις και ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας.
Ανοίγει επίσης, ζήτηση, για θέσεις εργασίας, καθώς οι ναυτιλιακές και ξηράς εταιρίες φυσικά, χρειάζονται προστασία του εμπορεύματος, η εγκαταστάσεων αν είναι διάφορες επενδυτικές εταιρίες.
Οπότε, θα πληρώσουν ιδιωτικές εταιρίες, για μισθοφόρους, για στελέχη ασφαλείας κλπ. κλπ.
Απλά, μερικές ιδιωτικές εταιρίες είναι κρατικών συμφερόντων και παίζουν αυτό το παιχνίδι.
Γι αυτό τα κράτη δεν εξαλείφουν την τρομοκρατία και πειρατία εκεί κάτω.
Αν δεν υπήρχε, θα το δημιουργούσαν και οι ίδιοι, δημιουργώντας ζήτηση από το πουθενά.
Αυτά…
Είναι καλό να σαι μισθοφόρος, αν εργάζεσαι για τίμιο σκοπό και αποτελείς, κομμάτι ενός τομέα επένδυσης αλλά όταν εργάζεσαι για τα κράτη, που παίζουν το προαναφερόμενο βρώμικο παιχνίδι, τότε τι τον θες τον ιδιωτικό τομέα, γίνε δημόσιος και υπηρέτης τους…
Τέλοσπάντων.