17:54 - 31/10/2023

Wikileaks: Εμπιστευτική ισραηλινή έκθεση συζητά τη μετεγκατάσταση του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας

Διαφημίσεις

Wikileaks: Εμπιστευτική ισραηλινή έκθεση συζητά τη μετεγκατάσταση του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας

Σε μια πρόσφατη αποκάλυψη των Wikileaks, μια μέχρι τώρα μη δημοσιοποιημένη ισραηλινή έκθεση ήρθε στο φως, ρίχνοντας φως σε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο σχετικά με τη μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας. Το απόρρητο αυτό έγγραφο, που αρχικά δόθηκε στην προσοχή του κοινού μέσω ενός εβραϊκού ιστότοπου γνωστού ως https://www.mekomit.co.il/, περιγράφει ένα τρομακτικό σενάριο που περιλαμβάνει την πιθανή εκτόπιση 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα, η οποία επιτυγχάνεται μέσω μιας αδυσώπητης εκστρατείας βομβαρδισμών που εκτείνεται από τις βόρειες προς τις νότιες περιοχές της περιοχής.

Όπως αποκαλύπτεται στην παρακάτω ανάρτηση:

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ εξέδωσε ένα μυστικό δεκασέλιδο έγγραφο που περιέγραφε την εκδίωξη του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας στο βόρειο Σινά, στην Αίγυπτο:

1. Εντολή στους Παλαιστίνιους πολίτες να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα πριν από τις χερσαίες επιχειρήσεις,
2. Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα,
3. Οι δρόμοι μέσω της Ράφα πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι,
4. Ίδρυση σκηνικών πόλεων στο βόρειο Σινά και κατασκευή πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο.

Το έγγραφο έχει επαληθευτεί από αξιωματούχο του Υπουργείου Πληροφοριών, σύμφωνα με την εβραϊκή ιστοσελίδα Mekomit που δημοσίευσε αρχικά το έγγραφο. Το Mekomit σημείωσε ότι τα έγγραφα του Υπουργείου Πληροφοριών είναι συμβουλευτικά και δεν δεσμεύουν την εκτελεστική εξουσία.

Όπως αναφέρει η εβραϊκή ιστοσελίδα:

Ένα επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Πληροφοριών παρουσιάζει την επιλογή της πλήρους μετεγκατάστασης όλων των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στο Βόρειο Σινά ως την προτιμώμενη λύση μεταξύ τριών εναλλακτικών λύσεων που παρουσιάζονται σχετικά με το μέλλον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα μετά τη λήξη των εχθροπραξιών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η απλή ύπαρξη του εγγράφου δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι συστάσεις του υιοθετούνται από τον μηχανισμό ασφαλείας. Παρά το όνομά του, το Υπουργείο Πληροφοριών δεν εποπτεύει καμία υπηρεσία πληροφοριών, αλλά παράγει ανεξάρτητα μελέτες και έγγραφα πολιτικής. Τα έγγραφα αυτά κυκλοφορούν προς εξέταση από την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας, αν και δεν έχουν την εξουσία εξαναγκασμού. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του γραφείου είναι περίπου 25 εκατομμύρια ΝΙΣ (που ισοδυναμούν με περίπου 6.000.000 ευρώ) και η επιρροή του θεωρείται σχετικά μέτρια.

Η έκθεση διατυπώνει μια πρόταση για το Ισραήλ να δράσει κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, διευκολύνοντας την εκκένωση του πληθυσμού της Γάζας προς το Σινά. Αυτό συνεπάγεται τη δημιουργία σκηνικών πόλεων και νέων οικισμών στο Βόρειο Σινά για τη φιλοξενία του εκτοπισμένου πληθυσμού, ακολουθούμενη από τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης εντός της Αιγύπτου, που θα εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων και θα απαγορεύει κάθε πληθυσμιακή δραστηριότητα ή κατοίκηση κοντά στα ισραηλινά σύνορα. Ταυτόχρονα, συνιστάται διεθνής παρέμβαση, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Το προτεινόμενο σενάριο:

Όπως περιγράφεται στο έγγραφο, το Ισραήλ θα επιμείνει στους βομβαρδισμούς της Γάζας, επεκτείνοντας σταδιακά την εμβέλειά του νοτιότερα, ενώ θα διασφαλίσει ότι το συνοριακό πέρασμα προς την Αίγυπτο θα παραμείνει προσβάσιμο. Η πρόθεση είναι να υποκινήσει μια σημαντική έξοδο προς την αιγυπτιακή πλευρά, μεταφέροντας τελικά τα άτομα αυτά σε καταυλισμούς με σκηνές στις βόρειες περιοχές του όρους Σινά και αναπτύσσοντας στη συνέχεια νέες πόλεις.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Αίγυπτος, η Ιορδανία και άλλα αραβικά έθνη έχουν εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για μια τέτοια εξέλιξη. Το Κάιρο, ειδικότερα, έχει προειδοποιήσει κατά της έγκρισης της μετεγκατάστασης παλαιστινιακών οργανώσεων που πολεμούν το Ισραήλ σε αιγυπτιακό έδαφος ως μέσο για την επιστροφή των κατεχόμενων εδαφών στον παλαιστινιακό έλεγχο, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*