Η Ιστορια του Βαλς χανεται μεσα στο Χρονο,αφου το Μοτιβο του ειναι ο Στροβιλισμος του Ζευγαριου.Εξαλλου η λεξη βαλς σημαινει στροβιλισμος.
Ειναι ενας ζωντανος και για αυτο δυναμικος χορος κατα τον οποιο το Ζευγαρι στροβιλιζεται με σταθερα παντα βηματα, ενω ταυτοχρονα εχει τη δυνατοτητα αυτοσχεδιασμου.
Οταν εμφανιστηκε στην Ευρωπη προκαλεσε πολλες αντιδρασεις στη συντηριτικη και στενοκαρδη κοινωνια της αρχουσας ταξης.
Καθως το Ζευγαρι εμφανιζεται να βρισκεται σε στενη επαφη κατα τη διαρκεια του χορου,αυτο τους ενοχλησε.Ετσι το Βαλς χαρακτηριστηκε ως ασεμνο εως και παρανομο.Λεγεται ακομα και οτι η Βασιλισσα Βικτωρια, ενω η καημενη λαχταρουσε να τον χορεψει, της απαγορευοτανε μεχρι να παντρευτει.
Παρολα αυτα και κοντρα στις οποιες αντιδρασεις και απαγορευσεις ,το Βαλς αγαπηθηκε απο τους Ανθρωπους και για αυτο επικρατησε και καθιερωθηκε μεσα στη Συνειδηση τους.
Ετσι το Ζευγαρι των Χορευτων συνεχιζει ανεμποδιστα τον Στροβιλισμο του μεσα στον Χρονο.
ΕΙΡΗΝΗ Π
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ένας χορός που οι πρώτες καταγραφές τον θέλουν να εμφανίζεται στη Βαυαρία περί τα 1580. Αν και Βαυαρικής προέλευσης, με επίσης μεγάλη παράδοση στη Βιέννη, εγώ θα παραθέσω 2 τραγούδια που ερμήνευσε καταπληκτικά η Εντίθ Πιάφ το μικρό σπουργίτι της Γαλλίας.
Νομίζω πως ταιριάζουν στο ύφος του άρθρου.
Παντάμ, παντάμ… Αυτός ο ρυθμός με στοιχειώνει μέρα και νύχτα
αυτός ο ρυθμός δεν γεννήθηκε σήμερα
έρχεται απο τόσο μακρία,απο εκεί που έρχομαι εγώ
τον μεταφέρουν 100 χιλιάδες μουσικοί…
https://youtu.be/Kya3c4WJZAk
και η ελληνική μετάφραση http://lyricstranslate.com/el/padam-padam-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BC-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BC.html
και το La Foule (το πλήθος) με ελληνικούς υπότιτλους
https://youtu.be/EnMFr0eAEuE
Βαλς = χορος – μουσικη που εχει βαση την Ινδια – Πακισταν και λιγο το Αφγανισταν . Το διεδωσαν οι κατασκηνωτες αγελεοι ασιατες των κατασκηνωσεων , ρουμανιας , τσεχιας , σλοβακιας , αυστριας , και ουγγαριας προπαντος….στην ευρωπη καπως αλλαξε το στυλ μουσικης και κινησεων λογω των μουσικων οργανων που υπηρχαν εδω οπως και αλλες κινησεις χορων….Βαρβαρικος χορος που ακομη και σημερα δεν μπορει να καλυφθει με διαφορετικο ρουχισμο και αιθουσες τυπο ”’ΣΟΥΣΩΝ”.