Χιόνι στη μέση του καλοκαιριού είχε υποσχεθεί ο Ρασπούτιν, και χαλάζι μεγέθους ενός ταλάντου (25 λίτρα) προβλέπεται στη Βίβλο, αλλά οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πολλά γι’ αυτό και στο Τέξας, για παράδειγμα, μετρούν ευχαρίστως το μεγεθος:
Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στην Ινδία. Την περασμένη εβδομάδα άνθρωποι πέθαιναν από τη ζέστη εκεί, και τώρα είναι κάπως έτσι σε ορισμένες πολιτείες εκεί:
1 Haziran 2024 Manipur Hindistan 🇮🇳
Dolu pic.twitter.com/KlzllpCKPa— Hermes (@hermesisos) June 1, 2024
Αν πιστέψουμε τους αρχαίους προφήτες (και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τους πιστέψουμε) – θα έρθουν κι άλλα. Αλλά πόσα ακόμα; Θα περιοριστούν στην πτώση από τον ουρανό τεμαχίων βάρους 25 κιλών; Οι σοφοί Ρεμπέδες γράφουν ότι θα είναι ακόμα πιο δροσερό:
Αν και της βιβλικής εξόδου από την Αίγυπτο προηγήθηκε μια καταστροφική καταιγίδα χαλαζιού, η παγετώδης καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας στο Κολοράντο δεν έφτασε την έβδομη πληγή. Η Βίβλος περιγράφει το χαλάζι που έπεσε στην Αίγυπτο ως ένα μείγμα φωτιάς και πάγου.
Το χαλάζι ήταν πολύ βαρύ, η φωτιά έλαμπε στο μέσον του χαλαζιού, όπως δεν είχε πέσει στη γη της Αιγύπτου από τότε που έγινε έθνος. Έξοδος 9:24
Πράγματι, οι αυξανόμενες καταρρακτώδεις βροχές χαλαζιού, που απηχούν την αιγυπτιακή πληγή, μπορεί να προετοιμάζουν το έδαφος για την τελική λύτρωση. Οι εβραϊκές πηγές προβλέπουν ότι όλες οι πληγές θα επανεμφανιστούν την εποχή της τελικής λύτρωσης, αλλά σε ακόμη ισχυρότερες μορφές.
Στο Midrash Tanhuma, μια ομολογιακή διδασκαλία που συντάχθηκε γύρω στον πέμπτο αιώνα, αναφέρεται ότι «όπως ο Θεός χτύπησε τους Αιγυπτίους με δέκα πληγές, έτσι θα χτυπήσει και τους εχθρούς του εβραϊκού λαού την ώρα της Λύτρωσης».
Η έννοια αυτή εξηγήθηκε από τον ραβίνο Bahya ben Asher, έναν Ισπανό σχολιαστή του δέκατου τρίτου αιώνα, ο οποίος έγραψε: «Στην Αίγυπτο, ο Θεός χρησιμοποίησε μόνο ένα μέρος της δύναμής Του. Όταν έρθει η τελική λύτρωση, ο Θεός θα εκδηλώσει πολύ περισσότερη από τη δύναμή Του”.
Γιατί το χαλάζι έγινε τόσο μεγάλο, γιατί άρχισε να πέφτει στη μέση του καλοκαιριού, καλύπτοντας τα πάντα σαν να ήταν χιόνι, έχουμε προσπαθήσει να το εξηγήσουμε υποθέτοντας σαν να κόβουν «ψυχρούς διαδρόμους» στην ατμόσφαιρα από το διάστημα. Ή ίσως τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας να πηγαίνουν τώρα σε κύματα, όπως ο ωκεανός κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού ανέμου. Και όπου η ατμόσφαιρα κρεμάει το νερό παγώνει αμέσως και πέφτει σε τεράστια κομμάτια πάγου. Αλλά πώς και γιατί μπορεί να καεί ο πάγος;
Δεν γνωρίζουμε ακόμη την ακριβή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά, όπως σημειώσαμε παραπάνω – δεν υπάρχει λόγος να μην εμπιστευόμαστε τα αρχαία κείμενα. Ίσως να σχηματίζονται υδρίτες αερίων στην ατμόσφαιρα, ίσως το μεθάνιο ή άλλα καύσιμα αέρια (π.χ. υδρογόνο) να συγκεντρώνονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και να παγώνουν σε φυσαλίδες μέσα στους όγκους πάγου. Μόλις εκδηλωθεί το φαινόμενο – έτσι θα είναι σαφές, έτσι θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των γεγονότων.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice