Διαφημίσεις

Το ιρακινό κοινοβούλιο ανακοίνωσε την μείωση της ηλικίας συναίνεσης για τα κορίτσια από 18 ετών σε μόλις 9 ετών, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τον βιασμό παιδιών στη χώρα.

Γιατί νομιμοποίησε τον βιασμό; Μα γιατί ποτέ δεν κατηγορείται ενας άντρας για βιασμό στο Ιράκ, όλες οι κατηγορίες αφορούν την γυναίκα, εσχάτως και τα παιδιά… Αν για παράδειγμα μια γυναίκα βιαστεί και δεν έχει καλυμμένα τα μέρη του σώματος της, ευθύνεται, γιατί προκάλεσε τον άντρα να την βιάσει.

Ο νόμος αυτός επαναφέρει την λογική των Ταλιμπάν που περικόπτουν τα δικαιώματα των γυναικών και προωθούν την ανεξέλεγκτη παιδεραστία στην κοινωνία. Αν νομίζεται πως η παιδεραστία μαστίζει την δυτική κοινωνία, τότε εκεί είναι ο κανόνας. (Σε επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε πως συσχετίζεται αυτό με τον εξισλαμισμό της δύσης).

«Αυτή είναι μια καταστροφή για τις γυναίκες», είπε η Ράγια Φάικ, συντονίστρια ενός συνασπισμού ομάδων που αντιτίθενται στην αλλαγή του νόμου, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης ορισμένους ιρακινούς βουλευτές.

«Ο σύζυγός μου και η οικογένειά μου αντιτίθενται στον παιδικό γάμο. Φανταστείτε όμως αν η κόρη μου παντρευτεί και ο άντρας της κόρης μου θέλει να παντρευτεί την εγγονή μου ως παιδί, μπορεί κι αυτό να το κάνει. Ο νέος νόμος θα του επέτρεπε να τα κάνει όλα. Δεν θα μου επιτρεπόταν εμένα ή την εγγονή μου να έχει αντίρρηση. Αυτός ο νόμος νομιμοποιεί τον παιδικό βιασμό».

Ε τώρα πείτε μου…. είναι τυχαίο αυτό. Ο Ιρακινός πρόεδρος στη σφηκοφωλιά του Davos, μιλάει για το πόσο προοδευτική…. είναι η χώρα του.

«Παρά όλες τις πολιτικές δυσκολίες στο Ιράκ, υιοθετήσαμε τη δημοκρατία ως βήμα και την ειρηνική εναλλαγή των δημοκρατικών αλλαγών σε ομοσπονδιακό και περιφερειακό επίπεδο», είπε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι κατά τη διάρκεια πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Αυτό θα πλασαριστεί ως προοδευτικό κι απο την αριστερά, θυμηθείται αυτό που γράφω τώρα. Είναι οι ίδιοι που αποδοκίμασαν την γυναίκα στο Ιράν που έβγαλε τα ρούχα της ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο καταπιεστικό καθεστώς. Ναι, ναι ξέρω… το συνέδεσαν βλακωδώς με τον πόλεμο του Ισραήλ. Σημασία έχει η τοποθέτηση και η λεύκη επιταγή απέναντι στο Ισλάμ.

Τώρα, αν εκτός από τη μείωση της νόμιμης ηλικίας γάμου, η νομοθετική τροποποίηση θα αφαιρέσει επίσης τα δικαιώματα των γυναικών στο διαζύγιο, την επιμέλεια των παιδιών και την κληρονομιά. ε αυτά είναι λεπτομέρειες.

Ιρακινοί πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, Βαγδάτης, και άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίστηκαν με συγκρούσεις κατά των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου.

Αν και ο γάμος κάτω των 18 ετών είναι εθνικός νόμος από τη δεκαετία του 1950, μια έρευνα της Unicef ​​διαπίστωσε ότι το 28% των κοριτσιών στο Ιράκ παντρεύτηκαν βίαια σε πολύ μικρότερη ηλικία.

Η Νάντια Μαχμούντ, συνιδρύτρια της Συμμαχίας Γυναικών Aman με έδρα το Ιράκ, είπε ότι η ανδροκρατούμενη βουλευτής στο Ιράκ αισθάνεται ότι απειλείται από ένα κίνημα οργανώσεων νεολαίας και γυναικών.

«Μετά τις μαζικές διαδηλώσεις των νέων που έλαβαν χώρα στο Ιράκ το 2019, αυτοί οι πολιτικοί παίκτες είδαν ότι ο ρόλος των γυναικών είχε αρχίσει να ενισχύεται στην κοινωνία», ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. «Ένιωσαν ότι οι φεμινιστικές οργανώσεις, οι οργανώσεις φύλου και γυναικών, καθώς και η κοινωνία των πολιτών και τα ακτιβιστικά κινήματα, αποτελούσαν απειλή για τη δύναμη και την κατάστασή τους… [και] άρχισαν να τους περιορίζουν και να τους καταπιέζουν».

Υπήρξαν 25 γυναίκες μέλη της κυβέρνησης του Ιράκ που προσπάθησαν να σταματήσουν τον προτεινόμενο νόμο από τη δεύτερη ψηφοφορία, αλλά λένε ότι η ισχυρή αντίθεση από τους συναδέλφους τους βουλευτές το έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατο.

anazitiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Το Ιράκ μειώνει την ηλικία συναίνεσης στα 9 έτη, νομιμοποιώντας ουσιαστικά την παιδεραστία!”
  1. Καλά, πόσο ανίδεος είναι ο συντάκτης εκεί στο anazitiseis.gr ;;;
    Εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
    Τυχαία έβαλαν την ηλικία στα 9;
    Όχι. Απλά νομοθετούν σύμφωνα με το κοράνι, του οποίου ο πρωταγωνιστής, όντας πενηντάρης, παντρεύτηκε την Αισά στα 6 της και πήγε μαζί της όταν αυτή ήταν 9 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek