«Είμαι αισιόδοξος ότι αν πραγματικά αυτός ο ένατος πλανήτης υπάρχει τότε θα ανακαλυφθεί μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Ήδη μεγάλα τηλεσκόπια, όπως π.χ. το Ιαπωνικό Subaru, έχουν αρχίσει να ερευνούν την περιοχή όπου πιθανολογείται ότι βρίσκεται αυτός ο πλανήτης»,προσθέτει.
Ο Δρ Σταματέλλος υποστηρίζει ότι ίσως είναι πιο σωστό αυτός ο πλανήτης να αναφέρεται ως «Πλανήτης ΙΧ» (ένατος) καθώς είχε αρχικά ονομασθεί Πλανήτης Χ όταν ακόμα ο Πλούτωνας θεωρείτο ο ένατος του ηλιακού μας συστήματος. Το 2006, όμως, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση ανακατέταξε τον Πλούτωνα σε πλανήτη νάνο.
Σύμφωνα με τη νέα ανακάλυψη, το σώμα που ανακαλύφθηκε, με την ονομασία uo3L91, φαίνεται να έλκεται από ένα άλλο μεγάλο ουράνιο σώμα, πολύ πιθανόν έναν μεγάλο πλανήτη. Ο πλανήτης αυτός υπολογίζεται να βρίσκεται σε απόσταση 200 έως 1.200 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης – Ήλιου.
Ο πλανήτης υπολογίζεται πως έχει 2-4 φορές μεγαλύτερη διάμετρο από τη Γη και η μάζα του πρέπει να είναι 5 με 10 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα της Γης. Ονομάζεται από κάποιους και υπερ-γαία.
Ο Δρ Σταματέλλος εξήγησε ότι η θέση και η τροχιά του νέου σώματος είναι παρόμοια με τις τροχιές των άλλων σωμάτων της ζώνης Κάιπερ που οδήγησαν τους ερευνητές στην ανάπτυξη αυτής της θεωρίας.
«Οι τροχιές αυτές είναι πολύ πιθανό να οφείλονται στη βαρυτική επίδραση ενός μεγάλου πλανήτη, μέχρι και δέκα φορές μεγαλύτερου από τη Γη, που βρίσκεται στην αντίθετη περίπου κατεύθυνση σχετικά προς τον Ήλιο» συμπλήρωσε. Ωστόσο, ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.
Υπενθύμισε ότι ναι μεν η εξήγηση των ανωμαλιών της τροχιάς του πλανήτη Ουρανού, ως αποτέλεσμα βαρυτικών αλληλεπιδράσεων με κάποιο άγνωστο πλανήτη, οδήγησαν στην ανακάλυψη του Ποσειδώνα στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά, αντίθετα, μια παρόμοια θεωρία για τις ανωμαλίες της τροχιάς του Ποσειδώνα δεν ήταν σωστή.
«Και ας θυμηθούμε επίσης πως οι ανωμαλίες τις τροχιάς του Ερμή οδήγησαν στην υπόθεση του πλανήτη Ήφαιστου μεταξύ του Ερμή και του Ήλιου που επίσης αποδείχτηκε λανθασμένη αφού οι ανωμαλίες της τροχιάς του Ερμή εξηγήθηκαν από τον Αϊνστάιν με τη θεωρία της Γενικής Σχετικότητας», συνέχισε.
Η σκοτεινή πλευρά του πλανήτη και η καταστροφή της Γης
Ωστόσο, κάποιοι κάνουν λόγο και για την σκοτεινή πλευρά του ένατου πλανήτη.Έρευνα του καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, Ντάνιελ Γουίτμαϊερ, αναφέρει ότι η επίδραση του υποθετικού πλανήτη πάνω στη Γη θα μπορούσε να συνδέεται με τις κατά καιρούς μαζικές εξαφανίσεις ειδών, όπως οι δεινόσαυροι. Κι αυτό, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής, λόγω της θέσης του.
Συγκεκριμένα, η παρουσία του μπορεί να έχει προκαλέσει «βροχές» μετεωριτών, φέρνοντας μαζικές εξαλείψεις ειδών στον πλανήτη μας, οι οποίες είναι γνωστές ως φαινόμενα από ανάλυση απολιθωμάτων (συγκεκριμένα, θεωρείται ότι περιοδικές μαζικές εξαφανίσεις ειδών έχουν λάβει χώρα ανά χρονικά διαστήματα 27 εκατ. ετών).
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Independent, το μυστήριο των εξαφανίσεων που λαμβάνουν χώρα ανά 27 εκατ. χρόνια αποτελεί επίσης ένα αινιγματικό ζήτημα, που έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί «πονοκεφάλους» στον επιστημονικό κόσμο.
O Γουίτμαϊερ μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο μυστηριώδης πλανήτης πλησιάζει προς τη Γη και αναμένεται να τη χτυπήσει μέσα στον Απρίλιο. Θα προκαλέσει «βροχή» από κομήτες που σπάνε σε κομμάτια, οι οποίοι θα χτυπήσουν τη Γη και θα καταστρέψουν κάθε ίχνος ζωής.
zougla.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice