Διαφημίσεις

Μήπως υπάρχουν κάποιες φορές που έχετε την εντύπωση ότι ένα προϊόν κοστίζει πάρα πολύ ακριβά λαμβάνοντας υπόψη το πραγματικό κόστος παραγωγής του;

Αυτό ισχύει για πάρα πολλά προϊόντα. Ας δούμε μερικά μόνο από αυτά.

Tα γυαλια της Google

Τα υλικά των γυαλιών της Google κοστίζουν μόνον 80 δολ. πολύ λιγότερο από τα 1500 δολ. που έδωσαν οι πρώτοι που ήθελαν να τα αποκτήσουν.

iPhone 6S

Η τιμή του iPhone 6s Plus κυμαίνεται ανάλογα με τη χώρα και το κατάστημα από 649 δολ. έως 949 δολ. Η τιμή κατασκευής του όμως υπολογίζεται από 227 δολ. μέχρι 242,50 δολ. σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-Delit. Στην τιμή αυτή βέβαια δεν περιλαμβάνεται το κόστος διανομής, έρευνας και ανάπτυξης, κ.α. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο κινητό είναι ακριβό.

Galaxy S7

Και η Samsung επωφελείται βεβαίως από την προσοδοφόρα αγορά των έξυπνων τηλεφώνων. Το Gagaxy S7, του οποίου το κόστος παραγωγής ανέρχεται στα 249,55 δολ. πωλείται 787,10 δολ.

Μπλουζάκι που κατασκευάστηκε σε αναπτυσσόμενη χώρα

Σύμφωνα με ένα άρθρο του εντύπου Devoir, ένα βαμβακερό μπλουζάκι που κοστίζει περίπου 6,80 δολ. πωλείται στις ΗΠΑ περίπου 30,65 δολ.

Sofosbuvir (φαρμακο για την ηπατιτιδα C)

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, τα κέρδη στην περίπτωση του σκευάσματος Sofosbuvir είναι κολοσσιαία. Η τιμή του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι 400 φορές πάνω από το κόστος παρασκευής του.

Γυαλια

Στα γυαλιά οράσεως το περιθώριο κέρδους υπολογίζεται μέχρι και 100 φορές του κόστους παραγωγής, σύμφωνα με την εφημερίδα La Presse.

Εκλεκτα τυρια

Κι εδώ επίσης υπάρχει αισχροκέρδεια. Στα διάφορα εκλεκτά τυριά το περιθώριο κέρδους υπολογίζεται πάνω από 40% σύμφωνα με την L’actualité.

Αρώματα

Το χρήμα δεν μοσχοβολά όπως το μοναδικό Coco Mademoiselle (Chanel), το La vie est belle (Lancôme), το J’adore (Dior). Τα αρώματα αυτά πωλούνται μεταξύ 100 και 187 δολ. στα διάφορα καταστήματα. Παρόλα αυτά στην τιμή αυτή μόνο ένα 10% αντιστοιχεί στο ίδιο το άρωμα σύμφωνα με την LeMonde.fr.

iPad Mini

Η τιμή πώλησης του iPad Mini είναι περίπου 329δολ. ενώ το κόστος παραγωγής του είναι μόλις 188δολ., έχουμε λοιπόν ένα κέρδος 66%.

Τα κρασια

Το κόστος παραγωγής ενός Bordeaux είναι περίπου 3,68δολ. Παρόλα αυτά η τιμή πώλησης των κόκκινων Bordeaux είναι περίπου στα 12,55 δολ. και φτάνει και κάποιες φορές τα 1.000 για τις μεγάλες ετικέτες. Στην υγειά μας!

Αναψυκτικα στο σινεμα

Ένα αναψυκτικό που το πληρώνουμε περίπου 2 ευρώ στα διάφορα σινεμά στοιχίζει μόλις 11 λεπτά.

Ποπ κορν

Ακόμη κι εάν η παρασκευή του ποπ κορν στοιχίζει ελάχιστα, παρόλα αυτά σε κάποια σινεμά ένα μεγάλο ποπ κορν και ένα αναψυκτικό μπορεί να σας στοιχίσει ακόμη και 3,5 ευρώ.

Τα καλλυντικά

Η μάσκαρα, τα ρουζ και όλα τα καλλυντικά αποφέρουν σκανδαλώδη κέρδη, αναφέρει ο χημικός στον τομέα των καλλυντικών Perry Romanowski. Υπάρχουν αντιρυτιδικές κρέμες οι οποίες πωλούνται 100 δολ. και στοιχίζουν μόλις 2.

Η βενζίνη

Η πραγματική τιμή της βενζίνης είναι κάτω από το 50% της μέσης τιμής του λίτρου που πωλείται στα βενζινάδικα. Τα υπόλοιπα είναι ως γνωστόν φόροι, μεταφορά και κέρδος του διανομέα.

Οι αθλητικες φανελες (χοκει)

Η τιμή των αθλητικών ρούχων στο χόκεϊ παραδείγματος χάρη ξεκινά από τα 15 δολ. Παρόλα αυτά μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3.500 δολ. εάν έχει το όνομα κάποιου διάσημου αθλητή.

Οι κροκετες

Όπως φαντάζεστε οι κροκέτες από ψάρι ή κοτόπουλο πωλούνται σε τιμές πολύ υψηλότερες από την πραγματική αξία των υλικών τους.

Ενας Rembrandt η ενας Rodin

Η τιμή κάποιων έργων τέχνης μπορεί να είναι ακόμη και κάποια εκατομμύρια. Οι παράγοντες που καθορίζουν όμως εδώ την τιμή είναι πάρα πολλοί όπως οι διαστάσεις, ο καλλιτέχνης, η εποχή, κ.α

Προιόντα απο ταινίες και gaming

Μπλουζάκια, φλιτζάνια, κουκλάκια και άλλα προϊόντα από ταινίες τα οποία κατασκευάζονται κυρίως στην Κίνα δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα και αποφέρουν τεράστια κέρδη. Παραδείγματος χάρη, η σειρά των Star Wars είναι μια αυτοκρατορία 27 δισ. δολ.

Το ρευμα

Στον Καναδά, που έχουν γίνει οι ανάλογοι υπολογισμοί, το μέσο κόστος ανέρχεται στα 2 λεπτά την kWh. Παρόλα αυτά το ρεύμα πωλείται στον καταναλωτή στα 28,4 λεπτά, 14 φορές πάνω από το κόστος παραγωγής. Στην Ελλάδα μαζί με το ρεύμα οι καταναλωτές πληρώνουν συνολικά επιπλέον 9 διαφορετικές χρεώσεις.

Αφίσες με αυτόγραφα σταρ

Οι αφίσες με την υπογραφή των σταρ κοστίζουν βεβαίως πολύ παραπάνω από το χαρτί και το μελάνι που χρειάστηκαν για να εκτυπωθούν.

Πηγή : diaforetiko.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Τέρμα το δούλεμα! Πόσο στοιχίζει πραγματικά ένα προϊόν και πόσο πουλιέται στο ράφι”
  1. Όλο το άρθρο δεν έχει νόημα για πολλούς λόγους. Αναφέρεται για αρκετά είδη ότι το κόστος ανάπτυξης δεν συμπεριλαμβάνεται. Για να δημιουργηθεί ένα Iphone, προφανώς χρειάζονται ατελείωτες ώρες δοκιμών, ανθρώπων ιδιαίτερα ικανών. Στην συνέχεια παίζει ρόλο το κόστος διαφήμισης αλλά και το prestige του προϊόντος. Ακόμα έστω και αν ένα καλό κρασί κοστίζει (σαν παραγωγή) όσο και ένα απλό δεν μπορείς να τα πουλάς στην ίδια τιμή. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά τελικά μια εταιρεία που αναλαμβάνει ένα ρίσκο για να κυκλοφορήσει ένα προϊόν, πρέπει να έχει και κέρδη. Το αν θα είναι μικρά ή μεγάλα εξαρτάται και από το πόσα (για δικούς του λόγους) είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο καταναλωτής. Αν κανένας δεν πληρώνει 800$ για το Iphone, η τιμή του θα πέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek