Στον αρχαίο Ινδικό πολιτισμό, τον βουδισμό, τον τζαϊνισμό η σβάστικα αποτελούσε σύμβολο ευημερίας, για αυτό και εικάζεται ότι είναι ινδικό σύμβολο. Οι πρώτοι ταξιδιώτες προς την Ασία εμπνεόμενοι από τη θετική θέση του συμβόλου σ’ αυτούς τους πολιτισμούς άρχισαν να το χρησιμοποιούν και κατά την επιστροφή στις χώρες τους.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το παλαιότερο γνωστό αντικείμενο με σβάστικα είναι ένα πουλί από το χαυλιόδοντα ενός μαμούθ από την παλαιολιθικό οικισμό της Mezine στην Ουκρανία, το οποίο χρονολογείται μεταξύ 10.000 και 12.000 π.Χ.. Ο πολιτισμός της βίνκα είναι από τους πρώτους πολιτισμούς που χρησιμοποιεί το σύμβολο της σβάστικας.
Στην Ασία, πολλές επιχειρηματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν το σύμβολο της Σβάστικα επίσημα, για παράδειγμα το Χρηματιστήριο Ahmedabad και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Νεπάλ.
Γιατί το σύμβολο της σβάστικας εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη; Ένα μυστήριο που οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί έχουν αποτύχει να καταλάβουν.
5. Το σύβολο Κουκουνάρι: Βρέθηκε σχεδόν σε κάθε πολιτισμό σε όλη την υδρόγειο
Από την αρχαία Ρώμη στην αρχαία Μεσοποταμία, τα σύμβολα Κουκουνάρι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο μυστηριώδη σύμβολα που υπάρχουν στην αρχαία τέχνη και την αρχιτεκτονική
Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, επισημαίνει τον υψηλότερο βαθμό για την δυνατή πνευματική φώτιση, κάτι που αναγνωρίστηκε σχεδόν από κάθε αρχαίο πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται σε πολλά μνημεία συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, Βαβυλωνίων, οι Αιγυπτίων, Ελλήνων και Ρωμαίων.
Περιέργως, το Κουκουνάρι φαίνεται να είχε το ίδιο νόημα για όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, συμβολίζει ένα μυστικό υποτυπώδης όργανο, την επίφυση, που αναφέρεται επίσης ως το «Τρίτο Μάτι».
Γιατί αυτό το αρχαίο σύμβολο εξαπλώθηκε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, όπως ακριβώς και οι πυραμίδες και οι σφιγκτήρες;
https://youtu.be/ELgPjGu6Dr4
greek1ent/uploads/2016/08/4-3.jpg” alt=”4″ width=”250″ height=”253″ class=”alignright size-full wp-image-256893″ />
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Γιατί θα πρέπει να είναι αναγκαίο το γεγονός ότι επειδή στην Αίγυπτο βρέθηκαν οι Αιγύπτιοι, θα πρέπει και αυτοί να έχουν κτίσει της εκεί πυραμίδες; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τις άλλες πυραμιδοειδείς κατασκευές.
Ίσως θα πρέπει κάποιος να ερευνήσει περαιτέρω για την Ζώνη του Ωρίωνα… και όχι μόνο.
Βεβαίως ο Ωρίωνας ως αστερισμός παρουσιάζεται και επί των ημερών μας σε διάφορα σύμβολα…. όπως αυτό του δικέφαλου αετού, μόνο που μέσα του πλέον κρύβει τον Άγιο Γεώργιο. Ο Άγιος Γεώργιος, ως μυητική συνέχεια του αρχετυπικού Περσέα, ελέγχει και σφραγίζει τον Λόγο. Ακόμα και τα σύμβολα του δικέφαλου αετού, ομοιάζουν με αυτά του Ωρίωνα.
Συνήθως τα αντίθετα είναι το ένα μέσα στο άλλο.
Αυτά.