Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρωγούς όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, διεκπεραιώνει το σχέδιο των Ναζί. Το ότι εφαρμόζεται, προς το παρόν, το προ δεκαετιών εκπονηθέν, γερμανικό σχέδιο το έχουν καταλάβει όλοι. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος συνεχίζεται από τους διαδόχους των τότε πρωταγωνιστών και ο ελληνικός λαός ληθαργικώς περιμένει πάλι εκλογές για να ψηφίσει πάλι κάποιον άλλον διάδοχο των τότε πρωταγωνιστών για να συνεχίσουν πάλι αυτοί το έργο τους, και ο λαός εξακολουθητικά να περιμένει πάλι τις επόμενες εκλογές, κοκ. Επί δεκαετίες εφαρμόζεται η γνωστή κουτοπόνηρη, πλην όμως αποδοτική, τακτική, πασπαλισμένη με «ολίγον εκλογές».
Το δίπολο, εξουσίες στην Ελλάδα και εκτός αυτής, εργάζεται ως εξής. Πρώτα καθορίζουν τους στόχους τους, κατόπιν προετοιμάζουν τις αποφάσεις τους οι οποίες είναι απόρροια λύσης σε κάποιο πρόβλημα που θα έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Μόλις τα καθορίσουν όλ’ αυτά και οριστικοποιηθεί το καταχθόνιο σχέδιό τους, τότε το υλοποιούν με ακριβώς αντίθετη σειρά. Δηλαδή, μας δημιουργούν το πρόβλημα, μας βρίσκουν την λύση, μας κοινοποιούν τις αποφάσεις τους και έτσι επιτυγχάνουν τον σκοπό τους.
Έτσι και τώρα στο Μακεδονικό. Δημιούργησαν αντιπαλότητα Αθηνών – Θεσσαλονίκης σε όλα τα επίπεδα και τώρα οι ίδιοι προτείνουν στην Θεσσαλονίκη να «φύγει» προς Βορρά για το καλό της. Για ν’ αναπτυχθεί. Για ν’ αναπτυχθεί η Θεσσαλονίκη, αλλά όχι οι Έλληνες Θεσσαλονικείς! Χωρίς να μας λένε ψέματα, δεν μας λένε την αλήθεια. Δίνουν στους αδιόρθωτους απραγματοποίητες ελπίδες, καθόσον η «ελπίδα έρχεται». Έρχεται αλλά δεν φθάνει. Κάπου χάθηκε. «Καλή ήταν η ελπίδα, αλλά την έφαγε ο γάιδαρος», σύμφωνα με ελληνική παροιμία.
Ο Τσακαλώτος είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες στην Καβάλα ότι είναι καλό «να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο των Βαλκανίων» και ότι «είναι δυνατόν η Καβάλα και η Καστοριά ν’ αναπτυχθούν αν κοιτάνε προς τα κάτω;», άρα πρέπει να κοιτάνε προς τα πάνω. Πως και δεν το σκεφθήκαμε εμείς τόσα χρόνια! Όταν ομιλούνε κοτζάμ υπουργοί και λένε τέτοια μπροστά σε ακροατές που δεν γεμίζουν λεωφορείο, δεν το κάνουν γι’ αυτούς που παρευρίσκονται στην ομιλία, άλλα για τα ΜΜΕ τα οποία θα μεταδώσουν την ομιλία σε όλη την Ελλάδα.
Με την ομιλία του ο Τσακαλώτος αποδεικνύεται εφαρμοστής του ναζιστικού σχεδίου για την Ελλάδα, διότι ο Χίτλερ είχε δηλώσει την Τετάρτη 11 Ιουνίου 1941: «Η Βουλγαρία θα δει την Μακεδονία προσαρτημένη η οποία είναι εξόχως βουλγαρική και την Δυτική Θράκη οι οποίες αποτελούν στενό και ανόητο διάδρομο ο οποίος εμπόδισε την Βουλγαρία να εξέλθει στο Αιγαίο. Η Αλβανία θα μεγεθυνθεί δια της περιοχής της Τσαμουριάς».
Ότι δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Χίτλερ το υλοποιεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ήδη «τακτοποιήσει» την Μακεδονία. Την Ήπειρο επίσης, αλλά ακόμη δεν μας το παρουσίασαν επίσημα. Ουδέποτε μας ανακοίνωσαν τι έγγραφα υπέβαλε η επιτροπή της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» στην Βουλή και τι υποσχέσεις της δόθηκαν. Τους περίσσεψε ακόμη από την Βόρειο Ελλάδα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.
Προσέξτε. Μιλάμε για εκχώρηση της Μακεδονίας, αλλά έχουν θέσει ως γεωγραφικό όριο της Μακεδονίας, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών και των διοικητικών περιφερειών, τον Στρυμόνα ποταμό. Σύμφωνα με τους οπαδούς του Πανσλαβισμού, το όριο της «δικής τους» Μακεδονίας, των Σλάβων δηλαδή, είναι ο Στρυμόνας ποταμός. Από τον Στρυμόνα και ανατολικά ανήκει σ’ αυτούς που όταν είναι σύμμαχοι με τους Γερμανούς παρουσιάζονται ως Φινοτάρταροι, αλλά όταν είναι σύμμαχοι με τους Ρώσους παρουσιάζονται ως συγγενείς τους, διότι μας ήλθαν από τον Βόλγα ποταμό στα τέλη του 7ου μ.Χ. αιώνα. Δηλαδή, στους Βουλγάρους.
Εδώ συμβαίνει κάτι το πρωτοφανές και αδιανόητο σ’ όλη την Ιστορία, το οποίο σκοπίμως κρύπτουν. Είναι υποπτότατο το ότι δεν αντιδρά στην Συνθήκη των Πρεσπών η Βουλγαρία. Μια Βουλγαρία που πάντα διεκδικούσε την Μακεδονία και τόσα και τόσα εγκλήματα έχει διαπράξει στην προσπάθειά της να διώξει τους Έλληνες από την Μακεδονία, διότι οι Βούλγαροι θεωρούν ότι ο χειρότερός τους εχθρός είμαστε εμείς οι Έλληνες. Μόνο κατά την εισβολή τους στην Δυτική Μακεδονία και Θράκη κατά τον Β΄ΠΠ, με άδεια των Γερμανών, και μέχρι τον Οκτώβριο του 1944 οι Βούλγαροι κατέστρεψαν περισσότερες από 100.000 οικίες Ελλήνων, έσφαξαν περισσότερους από 80.000 Έλληνες και φεύγοντας εκτόπισαν άλλους 85.000 Έλληνες για να τους χρησιμοποιήσουν στα καταναγκαστικά έργα. Φυσικά γι αυτά κανείς δεν μιλάει, αλλά και δεν αξιοί πολεμικές αποζημιώσεις από την Βουλγαρία.
Ουδέποτε η Βουλγαρία έπαψε να λοξοκοιτά προς το Αιγαίο. Το πρώτο θέμα στο Βουλγαρικό δόγμα, μετά την πτώση του Ζίβκωφ, είναι η έξοδος στο Αιγαίο. Είναι γνωστό αυτό. Τώρα όμως η Βουλγαρία σωπαίνει και πρέπει εμείς να είμαστε σε ύψιστη επαγρύπνηση ενώπιον αφερεγγύων γειτόνων. Η Βουλγαρία σωπαίνει την στιγμή που οι Σκοπιανοί έστησαν στην πόλη τους ένα τεράστιο άγαλμα του Τσάρου των Βουλγάρων Σαμουήλ και καπηλεύονται την Ιστορία τους. Σωπαίνει την στιγμή που το κάστρο του Σαμουήλ είναι στην Οχρίδα, την οποία Οχρίδα ο Σαμουήλ την είχε καταστήσει πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Σωπαίνει την στιγμή που η «Μακεδονία του Πιρίν» αγνοείται. Είναι δυνατόν η Βουλγαρία να σωπαίνει αν δεν ελάμβανε κρυφές υποσχέσεις για μελλοντικά ανταλλάγματα τόσο από τις ενδιαφερόμενες χώρες όσο και από την Ελλάδα;
Η Βουλγαρία βλέπει ότι η «Αθήνα» παρατάει την Βόρειο Ελλάδα στους βορείους γείτονες και πληρούται από κρυφή χαρά και αγαλλίαση διότι το προαιώνιο όνειρό της είναι τόσο κοντά στην πραγματοποίησή του. Και άλλοτε η «Αθήνα πούλησε την Θεσσαλονίκη» κατ’ απαίτηση των Γερμανών πάλι κατά την διάρκεια του Β΄ΠΠ. Στις 25 Μαρτίου, ανήμερα εθνικής εορτής, 1941 η Κυβέρνηση του Αντιβασιλέως Παύλου είχε υπογράψει συμφωνία με τον Άξονα σύμφωνα με την οποία η Ελλάς έχανε την Θεσσαλονίκη υπέρ της Γιουγκοσλαβίας. Στις 6 Απριλίου 1941 επιτίθενται οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Στις 18 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κορυζής συζητά κατ’ ιδίαν με τον βασιλέα Γεώργιο Β’, άγνωστο τι ειπώθηκε μεταξύ τους, και μετά από λίγες ώρες ο Κορυζής αυτοκτονεί από ευθιξία. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ενώ αντίθετα, ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Βουλγαροκτόνος πραγματοποίησε συμβολικό προσκύνημα στην Αθήνα μετά την τελική νίκη του εναντίον των Βουλγάρων.
Επίσης, σύμφωνα με τους Σλάβους και τους Βουλγάρους ως «Μακεδονία» ορίζεται το σύνολο των τριών «Μακεδονιών». Των Σλάβων ή Βαρντάρσκα, του Αιγαίου και του Πιρίν. Ουδεμία αναφορά γίνεται στην «Μακεδονία του Πιρίν» και τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών στο τμήμα αυτό της Βουλγαρίας.
Εδώ είναι άξιο παρεμβολής ένα περιστατικό. Νατοϊκοί αξιωματικοί ήταν σ’ ενημερωτικό ταξίδι στην Βόρειο Ελλάδα. Στο πρόγραμμα υπήρχε και γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα της Χαλκιδικής. Μετά το γεύμα, και ο καιρός ήταν καλός, ο Βούλγαρος αξιωματικός ανυποδέθηκε, μάζεψε το παντελόνι του και περπατούσε στην άκρη των κυμάτων. Κάποιοι από τους υπόλοιπους αξιωματικούς τον ρώτησαν τι κάνει. Και αυτός απάντησε: «Αυτό είναι το όνειρό μας. Να βρέξουμε τα πόδια μας στο Αιγαίο». Αυτό.
Την τακτική των Βουλγάρων για την Μακεδονία την περιέγραψε παραστατικότατα διά παραδείγματος ο Michel André στην Γαλλική εφημερίδα “Temps”, στο φύλλο της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 1914, ως εξής: «Ένας Βούλγαρος και ένας Έλληνας επρόκειτο να μοιράσουν τρία πρόβατα που απέκτησαν από κοινού. Αυτό εδώ – λέει ο Βούλγαρος δείχνοντας το πρώτο πρόβατο – μού ανήκει σύμφωνα με το δίκαιο, το δεύτερο θα μου το δώσεις φιλικά, και το τρίτο θα στο πάρω με την βία». Το τρίτο πρόβατο είναι η Μακεδονία. Η ίδια τακτική εκφράστηκε και από τον μεγάλο, για τους Βουλγάρους μεγάλο, Βούλγαρο ποιητή Ιβάν Αρκούδωφ ο οποίος σ’ έναν θούριό του συμβουλεύει την Βουλγαρική νεολαία ότι το σπαθί και το αίμα είναι το ύψιστο Βουλγαρικό καθήκον. Για να μην ξεχνάμε με ποιους συνορεύουμε.
Στο σήμερα τώρα, τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω δεν είναι ενδείξεις, ούτε υποψίες αλλά αποδείξεις ότι και η Δυτική Θράκη μαζί με τους νομούς Δράμας και Καβάλας έχουν «προεκχωρηθεί» στην Βουλγαρία. Όπως υπαινίχθηκε ο Τσακαλώτος, για να το συνηθίζουμε σιγά-σιγά, στην Καβάλα ότι πρέπει η Καβάλα να κοιτάει προς τα πάνω, αλλά βόρεια από την Καβάλα είναι η Βουλγαρία.
Υπάρχουν και κάποιες άλλες σκόπιμες συμπτώσεις. Για να μας σώσουν με το πρώτο μνημόνιο, έπρεπε υποχρεωτικά η Ελλάς ν’ αλλάξει διοικητική δομή. Αυτό έγινε με το σχέδιο «Καλλικράτης». Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν ότι οι νομοί Καβάλας και Δράμας υπάχθηκαν στην Θράκη. Τμήμα της Μακεδονίας δηλαδή «πήγε» στην Θράκη. Δείτε τώρα στην παρακάτω φωτογραφία τους δύο χάρτες. Στον έναν φαίνονται σε ποιους υπάγοντο οι περιοχές της Ελλάδος κατά την τριπλή κατοχή της περιόδου 1941-1944 και στο δίπλα, φαίνονται οι διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδος και της Βουλγαρίας. Προσέξτε, και εκπλαγείτε, με τις ομοιότητες των δύο χαρτών, αλλά και με την αρμονική οριοθέτηση όλων των περιοχών της Βορείου Ελλάδος με τους Βορείους γείτονές μας, από την Αδριατική θάλασσα μέχρι τον Έβρο ποταμό. Είναι δυνατόν να προκύπτουν όλα αυτά τυχαία; Εδώ υπήρξε απίστευτος, για τον μέσο ψηφοφόρο και κάτω, σχεδιασμός.
Μια άλλη «σύμπτωση», αν παρατηρήσει κανείς τον πρώτο χάρτη, είναι και το ότι τα νησιά Λέσβος και Χίος, στα οποία σήμερα συγκεντρώνεται η «πολυεθνική δύναμη των μεταναστών», ανήκαν το ’41-’44 στους Γερμανούς.
Συμπερασματικά, έχουμε και λέμε. Τα λεγόμενα του Τσακαλώτου. Η πλήρης αδράνεια της Βουλγαρίας για το Μακεδονικό, που σημαίνει ότι έλαβε «καλές» υποσχέσεις. Και ο διοικητικός σχεδιασμός των Βαλκανικών χωρών, συνηγορούν στο ότι έχουν «πουλήσει» και την Δυτική Θράκη μαζί με τους νομούς Δράμας και Καβάλας.
Είναι οφθαλμοφανές ότι θέλουν με κάθε τρόπο να διαμελίσουν την Ελλάδα. Αν δυσκολευτούν με συμφωνίες, θα το επιδιώξουν με στρατούς και επομένους όχλους. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε;
Χρήστος Μαντζιάρης
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Με το που μπήκαμε στα μνημόνια ειπώθηκε εν παρόδω εκ στόματος Λουξεμβουργιανού μπυρολάγνου sturzgesofener sau Γιούνκερ πως η Ελλάς πρέπει να παραχωρήσει λίγη από την ανεξαρτησία της. Το τι εννοούσε ο ποιητής το βιώνουμε σήμερις και…προσέξτε,δεν φτάσαμε ακόμη στο τελικόν αποτέλεσμα.Ποιο είναι αυτό? Σκεφτείτε την Ελλάδα όπως εξ αρχαίως!Πόλις κράτος! Τόσον απλόν…
αυτο ΔΕΝ ειναι προφητεία του Βλακοχιτλερ ήταν η συμφωνία του με το Βούλγαρο βασιλιά ως αντάλλαγμα εάν η Βουλγαρία πολεμούσε στο πλευρό του στο ανατολικό μέτωπο