Διαφημίσεις

Οι αρχές της επαρχίας Παντζάμπ έκλεισαν σχολεία και δημόσιους χώρους εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Ηεπαρχία Παντζάμπ στο Πακιστάν, όπου ζει σημαντικό μέρος από τα 240 εκατομμυρία κατοίκων της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει δημόσιους χώρους, πάρκα, ζωολογικούς κήπους, παιδικές χαρές, ιστορικά μνημεία κ.λπ., στις περισσότερες μεγάλες πόλεις του, που ασφυκτιούν από ρύπανση ρεκόρ.

Οι κάτοικοι αυτής της επαρχίας που συνορεύει με την Ινδία έχουν παγιδευτεί για μια εβδομάδα στην αιθαλομίχλη, ένα μείγμα ομίχλης και ρυπογόνων εκπομπών που προκαλούνται από αναθυμιάσεις ντίζελ χαμηλής ποιότητας, αναθυμιάσεις από την εποχική καύση γεωργικών προϊόντων και το κρύο του χειμώνα.

Λόγω της «κακής ποιότητας του αέρα», οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση «σε πάρκα, ζωολογικούς κήπους, παιδικές χαρές, ιστορικά μνημεία, μουσεία και χώρους αναψυχής» έως τις 17 Νοεμβρίου με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το Παντζάμπ έκλεισε ήδη σχολεία σε μεγάλες πόλεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και απαγόρευσε τα ρυπογόνα τουκ-τουκ, μπάρμπεκιου και ορισμένα εργοτάξια στην επαρχιακή πρωτεύουσα Λαχόρη, σε μια προσπάθεια να μειώσει την αιθαλομίχλη.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του δείκτη ποιότητας του αέρα (AQI) ξεπερνούσαν συστηματικά τo 1.000 στη Λαχόρη των 14 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο, η ποικότητα του αέρα θεωρείται «κακή» από το 180 και «επικίνδυνη» πάνω από το 300, σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη.

Σήμερα, η συγκέντρωση των ρυπογόνων μικροσωματιδίων PM2,5 στον αέρα της Λαχόρης αυξήθηκε σε περισσότερες από 20 φορές από εκείνη που θεωρείται αποδεκτή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και αυτή της πόλης Μουλτάν, νοτιότερα, μέχρι και «48 φορές».

Οι αρχές του Παντζάμπ κάλεσαν τους κατοίκους, και ειδικότερα «τους ηλικιωμένους και όσους υποφέρουν από αναπνευστικές, πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις» να μην «βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και να φορούν μάσκες».

Κι αυτό καθώς η επικινδυνότητα της αιθαλομίχλης είναι αποδεδειγμένη, όπως σημειώνει ο ΠΟΥ, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών, με σχεδόν 600 εκατομμύρια από αυτά να είναι εκτεθειμένα σε υψηλή ρύπανση στη Νότια Ασία σύμφωνα με τη Unicef.

Αυτή η τοξική ομίχλη μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του πνεύμονα και αναπνευστικές ασθένειες.

Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Σικάγο, τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης έχουν ήδη μειώσει το προσδόκιμο ζωής στη Λαχόρη κατά 7,5 χρόνια.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek