Διαφημίσεις

Μεγαλύτερη ανησυχία στην Αυστρία: Ανοδος του ευρωσκεπτικισμού 

Το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ελευθερίας έφθασε πολύ κοντά στο να κερδίσει την Προεδρία της χώρας. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα ισχυρό σημάδι ότι η χώρα μετά από ένα Brexit θα αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την άνοδο των λαϊκιστικών αντιευρωπαικών πολιτικών. Ηδη ο αρχηγός του εν λόγω κόμμκατος έχει θέσει το αίτημά  του για διεξαγωγή αντίστοιχου δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ στην Αυστρία. 

Μεγαλύτερη ανησυχία στη Λιθουανία: Οι πολίτες της στο ΗΒ 

200.000 Λιθουανοί ζουν στο ΗΒ. Και όπως είναι φυσικό μετά από ένα Βrexit κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με αυτούς. 

Μεγαλύτερη ανησυχία στη Ρουμανία: Οι πολίτες της στο ΗΒ 

Το Βουκουρέστι, σε ένα Βrexit, θα πιέσει να δοθεί στους Ρουμάνους εργαζομένους στο ΗΒ το δικαίωμα της παραμονής. «Η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων πρέπει να διατηρηθεί», τονίζουν. 

Μεγαλύτερη ανησυχία στη Φινλανδία: Ανοδος του ευρωσκεπτικισμού 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η δεξιά πτέρυγα θα…. αποθρασυνθεί μετά από ένα Brexit. Aυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάσπαση του κυβερνώντος συνασπισμού η οποία περιλαμβάνει τόσο μέλη υπέρ όσο και μέλη κατά της ΕΕ. Επίσης, η Φινλανδία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος του ΗΒ σε πολλούς τομείς, όπως η ανταγωνιστικότητα, το ελεύθερο εμπόριο και η οικονομία της αγοράς. 

Μεγαλύτερη ανησυχία στη Σουηδία: Απώλεια ενός συμμάχου 

Το ΗΒ είναι ο νούμερο ένας σύμμαχος της Σουηδίας στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ. Οι δυο χώρες μοιράζονται τις ίδιες θέσεις για το εξωτερικό εμπόριο και τις επενδύσεις, ενώ έχουν σημαντικές εμπορικές συναλλαγές. Σε ένα Brexit θα πιέσουν για μια γρήγορα συμφωνία για την ελεύθερη αγορά. Επίσης, οι ευρωσκεπτικιστές της Σουηδίας ζητούν διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη μετανάστευση, η οποία είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα για τη χώρα. Πολλοί φοβούνται ότι ένα Brexit θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τα αιτήματά τους. 

Μεγαλύτερη ανησυχία στη Δανία: Ανοδος του ευρωσκεπτικισμού 

Η χώρα αγωνίζεται με την άνοδο του δικού της ευρωσκεπτικιστικού κινήματος. Το Δανέζικο Λαϊκό Κόμμα πιέζει και αυτό για δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την ΕΕ και ένα Brexit θα μπορούσε να δυναμώσει τη φωνή τους. 

Μεγαλύτερη ανησυχία στην Ιταλία: Ανοδος του ευρωσκεπτικισμού 

Αν και ένα Βrexit δεν θα έχει σημαντικές συνέπειες στην Ιταλία θα μπορούσε να εγείρει μια συζήτηση για το ευρώ, το οποίο δεν είναι και τόσο δημοφιλές μετά την οικονομική κρίση. Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας τονίζει ότι ένα Brexit θα μπορούσε να ωθήσει τα λαϊκιστικά κόμματο όπως αυτό του Μπέπε Γκρίλο να ζητήσει και εκείνος δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ. Ο ίδιος άνθρωπος ξεκαθάρισε ακόμη, όμως, ότι η Ιταλία, σε περίπτωση Brexit θα τηρήσει σκληρή γραμμή σε ότι αφορά τα οφέλη που θα μπορούσε να επιδιώξει από την ΕΕ. 

Μεγαλύτερη ανησυχία στη Μάλτα: Οικονομικές επιπτώσεις 

Η πρώην βρετανική αποικία ανησυχεί ότι ένα Brexit θα έχει ισχυρές συνέπειες στην τουρισμό του. Επίσης έχει σημαντικούς εμπορικούς δεσμούς με τη Βρετανία και έτσι είναι λογικό να φοβάται για τις οικονομικές συνέπειες μιας αποχώρησης. Ωστόσο, ο Μαλτέζος πρωθυπουργός εκτιμά ότι σε περίπτωση Brexit πολλές βρετανικές επιχειρήσεις ίσως επιδιώξουν να εγκατασταθούν στη Μάλτα. 

Μεγαλύτερη ανησυχία την Ισπανία: Πολιτική αναταραχή

Υπάρχει ο φόβος ότι ένα Brexit θα μπορούσε να ωθήσει την περιφέρεια της Καταλόνια στην απόσχιση. Και οι φόβοι δεν σταματούν εκεί. Το Γιβραλτάρ, βρετανική κτίση, συνορεύει με την Ισπανία και ένα Brexit θα επενάφερε τους ελέγχους στα σύνορα με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για χιλιάδες Ισπανούς που πηγαινοέρχονται καθημερινά στο Γιβραλτάρ για να εργαστούν. 

Πηγή: Politico.eu

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Οι συνέπειες του Brexit σε κάθε μία από τις χώρες της ΕΕ -Τι θα συμβεί στην Ελλάδα”
  1. Απλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να βρεθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας προς το αμοιβαίο συμφέρον και των δύο πλευρών. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε τώρα είναι ότι αναγκαστικά πρέπει να φοράμε όλοι το ίδιο Γερμανικό κουστούμι και από ότι φαίνεται μόνο στους Γερμανούς ταιριάζει. Τι θα πει ότι έχει πρόβλημα η Αγγλία με την Ιρλανδία. Μα πριν από 20 χρόνια πάλι είχαν σύνορα και δεν είχαν στρατό να τα φυλάει. Ακόμα και πριν από 30 χρόνια όταν πέρναγες από την Γαλλία στην Ελβετία νόμιζες ότι απλά περνούσες μια πύλη. Πότε πότε υπήρχαν έλεγχοι αλλά όλα, ακόμα και τότε, ήταν χαλαρά όπως θα παραμείνουν και τώρα. Όταν όμως η Αγγλία θελήσει να κόψει το ρεύμα των μεταναστών δεν θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί την βλακώδη Γερμανική πολιτική (που βέβαια είναι συμφέρουσα για την Γερμανία).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek