19:35 - 30/05/2022

Ο ΟΗΕ υπερευαίσθητος για “ισλαμοφοβία”, αδιάφορος για σφαγές χριστιανών

Διαφημίσεις

Τα Ηνωμένα Έθνη ονόμασαν πρόσφατα την 15η Μαρτίου ως «διεθνή ημέρα για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας». Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή σημειώθηκε μια από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων. Στις 15 Μαρτίου 2019, ένας ένοπλος Αυστραλός, ο Brenton Tarrant, μπήκε σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία και άνοιξε πυρ εναντίον άοπλων και αβοήθητων μουσουλμάνων πιστών. Σκοτώθηκαν 51 και τραυματίστηκαν 40. Όχι μόνο αυτό το περιστατικό καταδικάστηκε ευρέως σε όλη τη Δύση — και δικαίως. Έχει επίσης κάνει τον ΟΗΕ να ξεχωρίσει το Ισλάμ ως χρήσιμο ειδικής προστασίας.

TOY Raymond Ibrahim
ΠΗΓΗ: GATESTONE INSTITUTE

Αυτή η απάντηση, ωστόσο, εγείρει ένα κρίσιμο ερώτημα: εάν μια επίθεση μη μουσουλμάνων σε ένα τέμενος είναι αρκετή για να θεσμοθετήσει ο ΟΗΕ μια ειδική ημέρα για το Ισλάμ, τι γίνεται με τις αμέτρητες, συχνά χειρότερες, μουσουλμανικές επιθέσεις σε μη μουσουλμανικούς χώρους λατρείας; Γιατί δεν έχουν προκαλέσει παρόμοια αντίδραση από τον ΟΗΕ; Ας δούμε μερικές από τις θανατηφόρες μουσουλμανικές επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες.

 Σρι Λάνκα (21 Απριλίου 2019): Κυριακή του Πάσχα, μουσουλμάνοι τρομοκράτες βομβάρδισαν τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία. Σκοτώθηκαν 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500.

 Νιγηρία (20 Απριλίου 2014): Κυριακή του Πάσχα, Ισλαμιστές τρομοκράτες έκαψαν μια γεμάτη εκκλησία. 150 σκοτώθηκαν.

 Πακιστάν (27 Μαρ. 2016): Μετά τις λειτουργίες της Κυριακής του Πάσχα, Ισλαμιστές τρομοκράτες βομβάρδισαν ένα πάρκο όπου είχαν συγκεντρωθεί χριστιανοί. περισσότεροι από 70 Χριστιανοί — κυρίως γυναίκες και παιδιά — σκοτώθηκαν. «Υπήρχε ανθρώπινη σάρκα στους τοίχους του σπιτιού μας», θυμάται ένας μάρτυρας.

 Ιράκ (31 Οκτωβρίου 2011): Ισλαμιστές τρομοκράτες εισέβαλαν σε εκκλησία στη Βαγδάτη κατά τη διάρκεια της λατρείας και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως πριν πυροδοτήσουν τα γιλέκα αυτοκτονίας τους. Σχεδόν 60 Χριστιανοί – συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και μωρών – σκοτώθηκαν (γραφικές εικόνες των συνεπειών εδώ).

 Νιγηρία (8 Απριλίου 2012): Κυριακή του Πάσχα, εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει μουσουλμάνοι πυροδοτήθηκαν κοντά σε δύο γεμάτες εκκλησίες. περισσότεροι από 50 σκοτώθηκαν και άγνωστοι τραυματίστηκαν.

 Αίγυπτος (9 Απριλίου 2017): Κυριακή των Βαΐων, Μουσουλμάνοι βομβάρδισαν δύο γεμάτες εκκλησίες. Τουλάχιστον 45 σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

 Νιγηρία (25 Δεκεμβρίου 2011): Κατά τη διάρκεια των τελετών της ημέρας των Χριστουγέννων, μουσουλμάνοι τρομοκράτες πυροβόλησαν και βομβάρδισαν τρεις εκκλησίες. 37 σκοτώθηκαν και σχεδόν 57 τραυματίστηκαν.

 Αίγυπτος (11 Δεκεμβρίου 2016): Μια ισλαμική βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε δύο εκκλησίες άφησε πίσω της 29 νεκρούς και 47 τραυματίες (γραφικές εικόνες της συνέχειας εδώ).

 Ινδονησία (13 Μαΐου 2018): Μουσουλμάνοι βομβάρδισαν τρεις εκκλησίες. 13 σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

 Αίγυπτος (1 Ιαν. 2011): Μουσουλμάνοι τρομοκράτες βομβάρδισαν μια εκκλησία στην Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. τουλάχιστον 21 χριστιανοί σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «μέλη του σώματος ήταν σκορπισμένα σε όλο το δρόμο έξω» και «μεταφέρθηκαν μέσα στην εκκλησία αφού κάποιοι μουσουλμάνοι άρχισαν να τα πατούν και να φωνάζουν τζιχαντιστικές φωνές», όπως «Αλλάχου Ακμπάρ!».

 Φιλιππίνες (27 Ιανουαρίου 2019): Μουσουλμάνοι τρομοκράτες βομβάρδισαν έναν καθεδρικό ναό. Τουλάχιστον 20 σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

 Ινδονησία (24 Δεκεμβρίου 2000): Κατά τη διάρκεια της παραμονής των Χριστουγέννων, μουσουλμάνοι τρομοκράτες βομβάρδισαν πολλές εκκλησίες. 18 σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

 Πακιστάν (15 Μαρ. 2015): Μουσουλμάνοι βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν τουλάχιστον 14 χριστιανούς σε επιθέσεις σε δύο εκκλησίες.

 Γερμανία (19 Δεκεμβρίου 2016): Κοντά στην εκκλησία Kaiser Wilhelm Memorial στο Βερολίνο, ένας μουσουλμάνος οδήγησε ένα φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά. 13 σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν.

 Αίγυπτος (29 Δεκεμβρίου 2017): Μουσουλμάνοι ένοπλοι πυροβόλησαν μια εκκλησία στο Κάιρο. εννέα σκοτώθηκαν.

 Αίγυπτος (6 Ιανουαρίου 2010): Μετά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το Ορθόδοξο ημερολόγιο), Μουσουλμάνοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έξι Χριστιανούς καθώς έβγαιναν από την εκκλησία τους.

 Ρωσία (18 Φεβρουαρίου 2018): Μουσουλμάνος που κουβαλούσε μαχαίρι και δίκαννο κυνηγετικό όπλο μπήκε σε εκκλησία και άνοιξε πυρ. πέντε άτομα —όλοι γυναίκες— σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν.

 Γαλλία (26 Ιουλίου 2016): Μουσουλμάνοι μπήκαν σε εκκλησία και έκοψαν τον λαιμό του ιερέα, 84 ετών π. Jacques Hamel, και πήρε τέσσερις μοναχές όμηρους έως ότου οι γαλλικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν τους τρομοκράτες.

Ο παραπάνω κατάλογος, πρέπει να σημειωθεί, δεν είναι πλήρης. Υπήρξαν πολλές παρόμοιες επιθέσεις σε εκκλησίες. Επειδή όμως υπήρξαν λιγότεροι θάνατοι, έλαβαν ελάχιστη, έως καθόλου, κάλυψη από τον δυτικό Τύπο. Αυτό η ισχύει ιδιαίτερα για εκείνες τις απομακρυσμένες – και, προφανώς, κατά τις απόψεις των δυτικών μέσων ενημέρωσης – «ασήμαντες» περιοχές, όπως η Νιγηρία, όπου οι χριστιανοί εκκαθαρίζονται κάθε ώρα σε μια γενοκτονία που διαπράττουν από μουσουλμάνοι. Έτσι οι μουσουλμάνοι έχουν εξολοθρεύσει 60.000 Χριστιανούς μόνο μεταξύ 2009 και 2021, μια έκθεση του Αυγούστου 2021 αναφέρει ότι, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι μουσουλμάνοι κατέστρεψαν ή πυρπόλησαν επίσης 17.500 εκκλησίες και 2.000 χριστιανικά σχολεία. Πόσες ψυχές χωρίς έγγραφα έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δεν καταγγέλλονταν σε μεγάλο βαθμό;

Ο παραπάνω κατάλογος των θανατηφόρων μουσουλμανικών επιθέσεων σε εκκλησίες δεν περιλαμβάνει καμία από τις πολλές που απέτυχαν, για παράδειγμα, μια επίθεση στις 28 Μαρτίου 2021 σε εκκλησία κατά τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, όπου μόνο οι βομβιστές αυτοκτονίας — ένας μουσουλμάνος και η έγκυος σύζυγός του – πέθαναν. Μόνο σε αυτές τις θανατηφόρες επιθέσεις εκκλησιών, οι μουσουλμάνοι έχουν σφαγιάσει εκατοντάδες χριστιανούς, ούτε καν τους χιλιάδες χριστιανούς και άλλους δυτικούς ανθρώπους που σφαγιάστηκαν σε επιθέσεις εκτός εκκλησίας, όπως η 11η Σεπτεμβρίου, οι επιθέσεις του Λονδίνου στις 7/7/2005, το Charlie Hebdo του Παρισιού και η επίθεση στο Bataclan, η επίθεση στη Las Ramblas της Βαρκελώνης, η επίθεση στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου, η επίθεση σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης, η χειμερινή αγορά του Βερολίνου και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Κοπεγχάγης, για να αναφέρουμε μόνο μερικές.

Επομένως εάν μια επίθεση μη μουσουλμάνων σε ένα τέμενος, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 51 μουσουλμάνους, ήταν αρκετή για τον ΟΗΕ να καθιερώσει μια «διεθνή ημέρα για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας», γιατί έχουν τόσες πολλές μουσουλμανικές επιθέσεις σε εκκλησίες, οι οποίες έχουν αναλάβει χιλιάδες χριστιανικές ζωές, δεν ήταν αρκετές για τον ΟΗΕ να καθιερώσει μια «διεθνή ημέρα για την καταπολέμηση της χριστιανοφοβίας»;

Με άλλα λόγια, γιατί ένα απίστευτα κατακριτέο αλλά μοναδικό περιστατικό ενός δυτικού άνδρα που σκότωσε 51 μουσουλμάνους είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας για τον ΟΗΕ από τις αμέτρητες περιπτώσεις Μουσουλμάνων που σκότωσαν άπειρους αριθμούς Χριστιανών;

Αν κάποτε αναγκαζόταν να εξηγήσει αυτήν την ασυμφωνία, αναμφίβολα ο ΟΗΕ θα έλεγε ότι, όσο ατυχές κι αν είναι όλες αυτές οι εκκλησιαστικές και άλλες επιθέσεις, δεν αποκαλύπτουν μια τάση, όπως η «ισλαμοφοβία». ότι οι επιθέσεις σε εκκλησίες είναι όλα υποπροϊόντα της τρομοκρατίας που τροφοδοτείται από οικονομικά, εδαφικές διαμάχες και ανισότητες, με μια λέξη, «παράπονα». “Διορθώστε αυτά τα χρονικά προβλήματα και οι επιθέσεις σε εκκλησίες θα σταματήσουν”.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται να ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ενώ η επίθεση στο τέμενος της Νέας Ζηλανδίας ήταν πράγματι μια παρέκκλιση —που αποδεικνύεται από τη μοναδικότητά της— οι μουσουλμανικές επιθέσεις σε εκκλησίες είναι εξαιρετικά συχνές, όχι μόνο τώρα αλλά σε όλη την ιστορία. Στην Τουρκία, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δει τι απέγινε η μεγάλη Χριστιανική Βυζαντινή Αυτοκρατορία μετά την πρώτη εισβολή της από Άραβες τον έβδομο αιώνα, όταν η Κωνσταντινούπολη έπεσε στον Σουλτάνο Μωάμεθ Β’ το 1453 και στις αρχές του 20ού αιώνα η γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσύριων και Ελλήνων.

Όπως φαίνεται εδώ, σπάνια περνάει ένας μήνας στον μουσουλμανικό κόσμο σήμερα, και όλο και περισσότερο στη Δύση που δεν γίνονται πολλές επιθέσεις ή παρενοχλήσεις σε εκκλησίες. Ενώ μερικά από αυτά, ευτυχώς, μπορεί να μην ήταν μοιραία, όλα υπογραμμίζουν το μίσος του Ισλάμ για τις εκκλησίες και, όπως φαίνεται, για οποιαδήποτε θρησκευτική δομή ή σύμβολο που δεν είναι μέρος του Ισλάμ.

Έτσι όσοι επιτίθενται στις εκκλησίες συχνά έχουν ελάχιστα κοινά. Το μόνο πράγμα που μοιράζονται -το μόνο πράγμα που, όπως φαίνεται, τους οδηγεί να επιτίθενται σε εκκλησίες και να δολοφονούν χριστιανούς- φαίνεται να είναι η θρησκεία τους.

defence-point.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*