Διαφημίσεις

Τον Απρίλη του 2017, μια φωτεινή μπάλα φωτιάς έσκισε τον ουρανό του Κιότο, στην Ιαπωνία. Αργότερα, ταυτοποιήθηκε ότι ο επικίνδυνος επισκέπτης άνηκε σε ένα αστεροειδή κοντά στον πλανήτη μας, τον 2003 YT1.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Ιαπωνίας, του Πανεπιστημίου Kyoto Sangyo, και της Ένωσης Μετεωριτών Nippon, διαπίστωσαν την καταγωγή της μπάλας φωτιάς που «άναψε» τον ορίζοντα πάνω από την Ιαπωνία, στις 29 Απριλίου 2017.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους πιθανούς κινδύνους στη ζωή στη Γη από τον «μητρικό» αστεροειδή, σε εργασία τους που δημοσιεύτηκε στην αστρονομική επιθεώρηση The Astronomical Journal.

«Αποκαλύψαμε την πραγματική ταυτότητα της μπάλας φωτιάς», ανέφερε ο Τοσιχίρο Κασούγκα, ένας από τους συγγραφείς της εν λόγω έρευνας, όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Ιαπωνίας.

«Έχει παρόμοια τροχιά με εκείνη του κοντινού στη Γη ουράνιου σώματος, του αστεροειδή 2003 YT1, που είναι κατά πάσα πιθανότητα το ουράνιο σώμα προέλευσής του».

Ο τεράστιος αστεροειδής 2003 YT1 έχει διάμετρο 2 χλμ
Ειδικότερα, ο αστεροειδής 2003 YT1 ή 164121 είναι ένας διπλός αστεροειδής που ανακαλύφθηκε το 2003 και καταχωρήθηκε ως κοντινό στον πλανήτη Γη αντικείμενο και πιθανώς επικίνδυνος διαστημικός βράχος.

Στο παρελθόν, ο αστεροειδής υπήρξε ενεργός και διασπάστηκε σε μικρότερα τμήματα, αποκτώντας, ταυτόχρονα, τροχιακή αστάθεια.

Σκόνη και πέτρες απελευθερώθηκαν κι εισήλθαν στη γήινη ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένης και της μπάλας φωτιάς που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, το 2017.

Έχει διάμετρο 2 χλμ και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εάν ξανασπάσει σε μικρότερα τμήματα, ίσως αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τον πλανήτη μας, αλλά όχι στο κοντινό μέλλον.

«Η πιθανή διάσπαση του διαστημικού βράχου θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για τη ζωή στη Γη», ανέφερε ο Κασούγκα. «Το μητρικό ουράνιο σώμα 2003 YT1 θα μπορούσε να διασπαστεί και οι αστεροειδείς που θα προκύψουν θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Γη στα επόμενα 10 εκατ. χρόνια περίπου, ιδίως επειδή ο 2003 YT1 χαρακτηρίζεται από ένα μηχανισμό παραγωγής σκόνης».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι επιστήμονες ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν κάθε πιθανώς επικίνδυνο ουράνιο σώμα σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν οποιαδήποτε επικίνδυνη είσοδο στη ατμόσφαιρα του πλανήτη.

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Ο αστεροειδής 2003 YT1 καραδοκεί: Το 2017 μας έριξε μπάλα φωτιάς – Στο μέλλον ίσως μας εξαφανίσει”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek