Διαφημίσεις

Οι σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε αυτές αφορούν πολεμικές αναμετρήσεις είτε αποστολές παροχής βοήθειας σε μεγάλες φυσικές ή άλλες καταστροφές απαιτούν λήψη σύνθετων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν ταχύτατα και σε αυτό το πεδίο έρχεται να συμβάλει η τεχνητή νοημοσύνη.

H Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων του αμερικανικού στρατού (DARPA) ξεκίνησε την προσπάθεια ανάπτυξης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που θα επεξεργάζεται ταχύτατα όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και θα μπορεί να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος σε περιπτώσεις που εξελίσσεται μια κρίση και πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για το ποιος πρέπει να λάβει παροχή βοήθεια και ποιος όχι η απάντηση συχνά δεν είναι ξεκάθαρη και οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην λήψη της απόφασης δεν συμφωνούν για το τι πρέπει να γίνει κάτι που δεν θα συμβεί με ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που θα λάβει την καλύτερα ζυγισμένη απόφαση χωρίς καμία χρονοτριβή.

Το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας ονομάζεται «Στιγμιαία» και στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα μπορεί να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις σε στιγμές μεγάλου άγχους αξιοποιώντας ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο όπως για παράδειγμα την κατάσταση των ασθενών και το διαθέσιμο φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό σε ένα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Οι επιτελείς του αμερικανικού στρατού θεωρούν ότι μια τέτοια τεχνολογία θα περιορίσει την πιθανότητα ανθρώπινων λαθών τα οποία είτε σε μια στρατιωτική επιχείρηση είτε σε μια ανθρωπιστική αποστολή μπορεί να κοστίσουν ζωές.

«Καθώς τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσονται και γίνονται ολοένα και πιο προηγμένα συνεργαζόμενα με ανθρώπους το να αναπτυχθούν συστήματα που θα ενσωματώνουν τον ανθρώπινο παράγοντα εμπιστοσύνης με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης» δήλωσε εκπρόσωπος της DARPA τα στελέχη της οποίας αναφέρουν ότι σε πρώτη τουλάχιστον φάση το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα αναπτυχθεί θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που υπάρχει μια διαφωνία για την λήψη μιας κρίσιμης απόφασης ανάμεσα στους υπευθύνους μιας στρατιωτικής επιχείρησης.

Πηγή: naftemporiki.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ο αμερικανικός στρατός φτιάχνει στρατηγούς τεχνητής νοημοσύνης”
  1. Ένα μπράβο στην Νταρπα, η εταιρεία που μας έδωσε το ίντερνετ. Άμα ρεύμα ΚΑΠΟΥΤ, τότε τι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek