Σκληρές μάχες μεταξύ δυνάμεων του Ισραήλ και της Χαμάς έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου (11/5) στη Ράφα, την ώρα που άρματα μάχης των IDF έχουν δημιουργήσει μια διαχωριστική λωρίδα ανάμεσα στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της βαλλόμενης πόλης.
Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν ακατάπαυστα τη Ράφα, όπου παραμένουν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Πολλοί άνθρωποι περπατούν μίλια για να αναζητήσουν καταφύγιο, κουβαλώντας ό,τι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να επιβιώσουν.
Άκρως ευάλωτα άτομα, συμπεριλαμβανομένων υποσιτισμένων βρεφών, ηλικιωμένων, βαριά τραυματισμένων και νοσούντων και ΑμεΑ είναι μεταξύ εκείνων δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν. Οι περισσότεροι εξ αυτών στεγάζονται υπό φρικτές συνθήκες, χωρίς επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό ή άλλα απαραίτητα.
#eurovisiongr #رفح_الان #LUCAS_FIATLUX_JAKARTA #Rafah_under_bombardment https://t.co/nscppEfWas
— Khaled (@Khaled_sergue) May 11, 2024
«Νιώθω ότι αυτό είναι το τέλος. Νιώθω ότι όλοι μας θα σκοτωθούμε στη Ράφα. Οι άνθρωποι είχαν παραμείνει στη Ράφα πιστεύοντας ότι θα είναι ασφαλείς κι ελπίζοντας ότι η παγκόσμια κοινότητα θα εμπόδιζε την εισβολή. Τώρα όλος ο πλανήτης μας έχει εγκαταλείψει στη μοίρα μας και όλοι μας νιώθουμε προδομένοι. Είμαστε απογοητευμένοι», δήλωσε το Σάββατο (11/5) ένας από τους εγκλωβισμένους.
«Ζούμε αδιανόητες καταστάσεις, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ν’ αναζητούν καταφύγιο. Οι άνθρωποι είναι χλωμοί, αδυνατισμένοι, εξουθενωμένοι και φοβισμένοι. Οι δυνάμεις τους, τους έχουν εγκαταλείψει. Υπάρχουν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι και ΑμεΑ που προσπαθούν να φύγουν με αναπηρικά καροτσάκια. Οι τραυματίες καλούνται να φύγουν από το νοσοκομείο με επιδέσμους που μπήκαν πρόσφατα και ανοιχτές ακόμη πληγές. Πώς γίνεται να φύγουν;», προσέθεσε ο ίδιος.
Rafah#campusintifada https://t.co/tYR3mzshU8
— Mec Hazekmas (free Palestine🇵🇸) (@ZALKLC) May 11, 2024
«Ήδη υποφέραμε από λιμό, αλλά τώρα εισερχόμαστε σε μια νέα τραγική περίοδο – με άνευ προηγουμένου κακουχίες», κατέληξε.
Στη Ράφα δεν έχει αφιχθεί καμία ανθρωπιστική βοήθεια από τότε που το Ισραήλ κατέλαβε το πέρασμά της και απέκλεισε το πέρασμα Καρέμ Αμπού Σάλεμ. Τα αρτοποιεία έχουν πάψει να λειτουργούν επειδή δεν έχουν ρεύμα και καύσιμη ύλη. Η Ράφα δεν έχει ψωμί, της κόβουν κάθε λίγο το νερό και δεν υπάρχουν καύσιμα για τα οχήματα.
topontiki.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice