Η παραπληροφόρηση γίνεται πιο συχνή , καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως τα chatbots τεχνητής γενικής νοημοσύνης, διευκολύνουν τη δημιουργία και τη γρήγορη διάδοση ψευδών ειδήσεων.
Η παραπληροφόρηση που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη χαρακτηρίστηκε ως ο κορυφαίος παγκόσμιος κίνδυνος των επόμενων δύο ετών σε έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον Ιανουάριο. Το 55% των Αμερικανών δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση και οι εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να δράσουν για να περιορίσουν τις ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο, σε έρευνα του 2023 από το Pew Research Center.
«Ακούγοντας την κόρη μου να μιλάει για το πώς την παρενόχλησαν στο Διαδίκτυο και πώς οι φίλοι της το βίωσαν αυτό αρκετά, το έφερε στο επίκεντρο με τρόπο που δεν είχα σκεφτεί πριν», είπε ο Gates.
Πέρυσι, η Phoebe Gates μίλησε για αυτό που αποκάλεσε «παρανοήσεις και θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με την οικογένειά της και τις δικές της σχέσεις σε μια συνέντευξη στο The Information , συμπεριλαμβανομένου ρατσιστικού σχολιασμού στο διαδίκτυο για έναν από τους πρώην φίλους της, ο οποίος είναι μαύρος.
Ο δισεκατομμυριούχος ευγονιστής και συνιδρυτής της Microsoft , πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα σε μια επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ πέντε μερών του Netflix με τίτλο «What’s Next? Το μέλλον με τον Μπιλ Γκέιτς», που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου. Σε μια εκ των προτέρων προβολή της σειράς που παρέχεται στο Make It, ο Γκέιτς λέει στην κόρη του ότι αισθάνεται άσχημα που δεν έχει μια εύχρηστη λύση για να επιβραδύνει τη διάδοση της παραπληροφόρησης.
Άλλα ζητήματα, όπως η εξάλειψη ασθενειών ή η προώθηση καθαρότερης ενέργειας, εξακολουθούν να μην επιλύονται εύκολα — αλλά έχουμε βρεί το δρόμο για τις λύσεις τους, λέει στο Make It.
Όταν ο Γκέιτς ξεκίνησε τη Microsoft, πίστευε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να χρησιμοποιούν οικιακούς υπολογιστές – και αργότερα το Διαδίκτυο – για καθαρά παραγωγικούς και υπεύθυνους σκοπούς, λέει. Όταν άρχισε να εργάζεται στα ντοκιμαντέρ, εξακολουθούσε να τρέφει «την αφέλειά μου ότι όταν κάναμε διαθέσιμες τις πληροφορίες, οι άνθρωποι θα ήθελαν σωστές πληροφορίες», προσθέτει.
«Ακόμα και εγώ το παθαίνω», λέει. «Ας πούμε ότι υπάρχει ένας πολιτικός που δεν μου αρέσει, και υπάρχει κάποιο άρθρο στο διαδίκτυο που τον επικρίνει λίγο. Λέω, «Ω, αυτή είναι μια τόσο καλή κριτική [και] μου αρέσει να την διαβάζω, ακόμα κι αν είναι υπερβολική».
Ο Γκέιτς λέει ότι δεν είναι απολύτως σίγουρος πώς θα σταματήσει τη διάδοση παραπληροφόρησης. Είναι ευαίσθητος στο αντεπιχείρημα ότι ο περιορισμός οποιουδήποτε τύπου πληροφοριών στο διαδίκτυο θα μπορούσε να βλάψει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, ωστόσο λέει ότι πρέπει να θεσπιστούν ορισμένα είδη κανόνων, λέει. Για ποιον, δεν είναι απολύτως σίγουρος, προσθέτει.
Το στέλεχος της Google, Beth Goldberg, είπε στο Make It πέρυσι ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει, με τους ερευνητές να αναπτύσσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό παραπληροφόρησης και της τοξικής ομιλίας στο διαδίκτυο.
Το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται: Είναι ήδη πολύ εύκολο να διαδοθούν ψευδείς πληροφορίες στα δισεκατομμύρια ανθρώπων που χρησιμοποιούν ενεργά το Διαδίκτυο, λέει ο Gates.
«Και, αν το εντοπίσεις μια μέρα αργότερα, το κακό έχει γίνει», λέει στο cnbc. com
Ωστόσο δε μας ξεκαθάρισε για ποια παραπληροφόρηση μιλάει, την δικιά του, που μας φόρτωσε με δεκάδες ψέματα τον καιρό της πανδημίας, και συνεχίζει να το κάνει με τις σαχλαμάρες του για την κλιματική αλλαγή: Μπιλ Γκέιτς: Ηλίθιοι όσοι πιστεύουν πως τα δέντρα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή!
anazitiseis.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
William Henry “Bill” Gates III, 28 Οκτωβρίου 1955
Αν συνδιασεις ημερομηνια γεννησης παλαιου ημερολογιου τοτε βγαινει το 11
Στο νεο ημερολογιο εχεις το 13. Αν βαλεις το ΙΙΙ στο 13 εχεις το 16 αν βαλεις το 6 αναποδα εχεις το 19 Συμπτωσεις…