Διαφημίσεις

Στη γείτονα χώρα οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, έχοντας θέσει σε καραντίνα πόλεις και χωριά στη Λομβαρδία και το Βένετο, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα.

Ήδη γειτονικές χώρες της Ιταλίας έχουν επίσης υιοθετήσει μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, με την Αυστρία να διακόπτει τη σιδηροδρομική σύνδεση αλλά και τη Γερμανία να εκδίδει σχετική ταξιδιωτική οδηγία.

Μάλιστα ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει και τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών αγώνων και έχει οδηγήσει σε βουτιά τα χρηματιστήρια.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και η εξάπλωσή του απασχολεί την παγκόσμια ιατρική κοινότητα αλλά και τις υπηρεσίες υγείας των κρατών.

Στην Κίνα όπου ο ιός έχει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες νεκρούς, ο κορωνοϊός ξεκίνησε από την επαρχία Χουμπέι και την πόλη Ουχάν, για να διαδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο και να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, ο ιός έχει προσβάλλει πολλούς ανθρώπους στη νοτιοανατολική Ασία και έχει φτάσει και σε χώρες της Μέσης Ανατολής (Αφγανιστάν, Ιράκ, Κουβέιτ) κυρίως μέσω Ιράν.

Φυσικά το να νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απειλείται η ζωή του, καθώς στα περισσότερα κρούσματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο.

Η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος για δεύτερη φορά

Οι επιστήμονες έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην εύρεση αποτελεσματικής θεραπείας και εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ ταυτόχρονα ερευνούν τις πιθανότητες να νοσήσει ξανά κάποιος που έχει ήδη προσβληθεί από τον ιό.

Ο απολογισμός ενός εποχικού ιού, όπως ο κορονοϊός, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στην ανοσία που προκύπτει μετά από τη μόλυνση, η οποία επιστημονικά θεωρείται αβέβαιη.

Σύμφωνα με επιδημιολόγους στις ΗΠΑ, η έκθεση στον νέο κορονοϊό – αλλά και στους ιούς SARS και MERS που απείλησαν τη διεθνή κοινότητα σε προηγούμενα χρόνια – παράγει ανοσία που διαρκεί περισσότερο από αυτή της γρίπης, δεν είναι όμως μόνιμη και μειώνεται.

«Όλοι όταν ενηλικιωθούν, πρέπει να έχουν αποκτήσει ανοσία σε κάποιον κορωνοϊό» τόνισε στο statnews.com ερευνητής πανεπιστημίου στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. «Επειδή όμως δεν διαρκεί για πολύ, οι μεγαλύτεροι άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν ξανά. Οι ηλικιωμένοι μάλιστα έχουν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τον κορωνοϊό».

«Υπάρχουν στοιχεία ότι μπορεί κάποιος να ξαναπροσβληθεί από τον κορωνοϊό και ότι δεν υπάρχει μακροχρόνια ανοσία» είπε η γιατρός Susan Kline από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Όπως οι ιοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, μπορεί κάποιος να προσβληθεί πολλές φορές στη διάρκεια της ζωής του. Αναπτύσσει αντισώματα, αλλά βαίνουν μειούμενα, έτσι σε μια επόμενη μόλυνση δεν έχει προστασία. Ωστόσο, οι επόμενες μολύνσεις οδηγούν σε ελαφρύτερες καταστάσεις ασθενείας».

Δεν είναι σαφές αν όσοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και ανάρρωσαν, διατρέχουν τον κίνδυνο να νοσήσουν ξανά. Για περιπτώσεις ανθρώπων για παράδειγμα, που νόσησαν από τον ιό SARS το 2002-03, και την πιθανότητα να προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχει ανοσία.

Πόσο διαδεδομένη ή περιορισμένη θα είναι η κατάσταση ανοσίας και επομένως πόσοι άνθρωποι θα νοσήσουν από την επόμενη «πανδημία» του νέου κορωνοϊού, επίσης εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι μολυνθούν την πρώτη φορά.

Καθώς ο ιός είναι νέος, «αυτό το πρώτο κύμα θα είναι εξαιρετικά έντονο γιατί έχουμε έναν πληθυσμό ανοσιολογικά αγνό» τονίζουν οι επιδημιολόγοι. Τα μελλοντικά κύματα θα προσπερνούν τα άτομα που είχαν προσβληθεί (αλλά όχι απαραίτητα νοσήσει). Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ο ιός δεν αναπτύσσει τα «κόλπα» της γρίπης που μπορούν να «ξεγελάσουν» τα αντισώματα.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek