κολλοειδής άργυρος
Διαφημίσεις

Κολλοειδής άργυρος: γιατί δεν θέλουν να το γνωρίζεις;

O κολλοειδής άργυρος είναι ένα συμπλήρωμα υγείας που χρησιμοποιείται ως φυσικό αντιβιοτικό. Είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο, το οποίο έχει αποδειχθεί πως έχει αντιμικροβιακούς και αντιμυκητιακούς παράγοντες. Ωστόσο, είναι ένα φάρμακο μη εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δυσεύρετο στην Ε.Ε. και να θεωρείται “είδος πολυτελείας”.

Ιατρική χρήση

Ο κολλοειδής άργυρος χρησιμοποιείται τόσο για την καταπολέμηση απλών μυκητιάσεων όσο και για βακτηριακών λοιμώξεων (ιγμορίτιδα, μυκητιάσεις νυχιών, έρπη, ιώσεις, κτλ)

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αργύρου, υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους ο κολλοειδής άργυρος ενεργεί θεραπευτικά:

  1. Καταλυτική οξείδωση: Ο άργυρος προσκολλάται στα φυσικά μόρια οξυγόνου, τα οποία αντιδρούν με τις σουλφυδρικές (H) ομάδες που περιβάλλουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Με τη σειρά του, αυτό βοηθά στην παρεμπόδιση της κυτταρικής διεργασίας που συντηρεί τη ζωή και είναι γνωστή ως κυτταρική αναπνοή, η οποία ορίζεται ως «το σύνολο των μεταβολικών αντιδράσεων και διεργασιών που διενεργούνται στα κύτταρα των οργανισμών για τη μετατροπή της βιοχημικής ενέργειας από θρεπτικά συστατικά σε τριφωσφορική αδενοσίνη και στη συνέχεια να απελευθερώσει τα απόβλητα»
  1. Αντιδρά με βακτηριακές μεμβράνες κυττάρων: Τα ιόντα αργύρου μπορούν να προσκολληθούν άμεσα στις κυτταρικές μεμβράνες των βακτηρίων και να παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα αναστολής της αναπνοής.
  2. Δέσμευση με το DNA: Φαίνεται ότι εισέρχεται κυριολεκτικά στο DNA των βακτηρίων, καθώς έχει ανιχνευτεί μέχρι και 12% αργύρου στο βακτήριο Pseudomonas aeruginosa. Σύμφωνα με μια πηγή, «Ενώ παραμένει ασαφές πώς ακριβώς συνδέεται ο άργυρος με το DNA χωρίς να καταστρέφει τους δεσμούς υδρογόνου που συγκρατούν το πλέγμα, παρ’ όλα αυτά εμποδίζει το ξετύλιγμα του DNA, ένα ουσιαστικό βήμα για να συμβεί η κυτταρική αναπαραγωγή”.

 

Είναι, λοιπόν, ένα φάρμακο το οποίο επιτίθεται στο DNA των βακτηρίων. Το ερώτημα είναι: γιατί δεν γίνονται περισσότερες έρευνες για τη διερεύνηση των φαρμακευτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του κολλοειδή αργύρου; Για ποιο λόγο είναι μη εγκεκριμένο φάρμακο από τον ΕΟΦ;;

Πηγή: Κολλοειδής άργυρος

 

Ασήμι και οι ιδιότητες του

Η Εκκλησία ισχυρίζεται πως είναι αδύνατη η εξάπλωση ιού δια μέσω της Θείας Κοινωνίας. Τι ισχύει, όμως, στ’ αλήθεια; Γνωρίζατε ότι τα αντικείμενα (ποτήρι, λαβίδα) με τα οποία λαμβάνει ο πιστός τη Θεία Κοινωνία είναι κατασκευασμένα από βαρύ ασήμι; Αυτό σημαίνει ότι κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει πάνω τους.

Οι ιδιότητες του ασημιού είναι γνωστές ήδη από αρχαίες εποχές. Οι άνθρωποι κάποτε μετέφεραν το νερό σε ασημένια φλασκιά, προκειμένου να διατηρείται το νερό φρέσκο. Για να απολυμάνουν το νερό, έβαζαν μέσα ένα ασημένιο νόμισμα και το άφηναν για ένα βράδυ.

Συνεπώς, χρησιμοποιούσαν τον άργυρο ως συντηρητικό σε νερό και τρόφιμα. Ο οποίος εμπόδιζε την ανάπτυξη της άλγης των βακτηριδίων και άλλων ανεπιθύμητων ή και παθογόνων μικροοργανισμών.

 

Μαρτυρίες ιατρών

Στις αρχές του 1950, οι ιατροί χρησιμοποιούσαν τον κολλοειδή άργυρο ως φυσικό αντιβιοτικό. Ωστόσο, τα πιο μοντέρνα φάρμακα (και πιο ακριβά) που εμφανίστηκαν στη συνέχεια, εκτόπισαν τον κολλοειδή άργυρο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν λειτουργεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά των εξωγενών μικροοργανισμών. Είχε χρησιμοποιηθεί – και ακόμη χρησιμοποιείται ως εναλλακτική θεραπεία για την καταπολέμηση αυτών των μικροοργανισμών.

Σύμφωνα με τον Μοριακό Βιολόγο Θεόδωρο Γιάνναρο:

“Εν μέρει, το ασήμι έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία των οστικών λοιμώξεων και γενικά οστικών παθήσεων για πολλά χρόνια και ενσωματώνεται σε επιδέσμους για να επιταχύνει τη θεραπεία, ειδικά στις κατακλίσεις. Πρόσφατη αμερικανική μελέτη τεκμηρίωσε πως οι ασημένιοι καθετήρες μπορούν να αποτρέψουν ουρολοιμώξεις πολύ πιο αποτελεσματικά από εκείνους χωρίς επίστρωση κολλοειδούς αργύρου!

Υπάρχουν σημαντικοί  λόγοι για την ιατρική χρήση του κολλοειδούς αργύρου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αναποτελεσματικότητα πολλών αντιβιοτικών και την εφεύρεση των “υπέρ-αντιβιοτικών” για να σκοτώσουν τα “υπέρ-μικρόβια”, αναρωτιέται κανείς που βρίσκεται το ρίσκο.”

Πηγή: Θεόδωρος Γιάνναρος, Μοριακός Βιολόγος, PhD., MSc

 

Υπάρχει, λοιπόν, ένα φάρμακο που μπορεί να αντιμετωπίσει βακτήρια και ιούς, δίχως να επιτεθεί στην ανθρώπινη υγεία. Και ο ΕΟΦ δεν το εγκρίνει. Όπως επίσης δεν επιτρέπει τη διαφήμισή του ως φαρμακευτικό προϊόν και τη δημοσίευση των στατιστικών αποτελεσμάτων από τη χρήση του. Αναρωτηθείτε γιατί…



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

Μια σκέψη στο “Κολλοειδής άργυρος: γιατί δεν θέλουν να το γνωρίζεις;”
  1. Ωραία! Τό θέμα είναι νά τό εύρουμε ή έστω νά χρησιμοποιούμε άργυρον… τί νά σημαίνει άρα γέ τό όνομα τού; Έξ’ όσων γνώριζα η λαβίδα τής Θείας Κοινωνίας είναι χρυσή, έχουν ειπωθεί καί διά τόν χρυσόν παρόμοια αντικολλητικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek