Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει φαινόμενα όπως η δημοσίευση 2 καθηγητών στην οποία αποκάλυπταν πως πιθανότατα ο κορωνοϊός προήλθε από τα εργαστήρια της Γουχάν και όχι από την αγορά στην οποία δεν υπήρχαν νυχτερίδες.
Γι’ αυτό και επιβάλλει αυστηρή λογοκρισία στη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού.
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν νέα όρια στις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις που διερευνούν την προέλευση του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια ηλεκτρονική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από δύο κινεζικά πανεπιστήμια.
Η πολιτική επιβάλλει νέα, πιο αυστηρή εξέταση σε οποιαδήποτε επιστημονική τεκμηρίωση σχετικά με τον ιό, προτού υποβληθούν προς δημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι ένας κεντρικός κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράφει τυχόν μελέτες σχετικά με την προέλευσή του, ανέφερε το CNN.
«Τα επιστημονικά έγγραφα για τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού πρέπει να διαχειρίζονται αυστηρά και αυστηρά», δηλώνει η οδηγία από το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας.
Οποιεσδήποτε τέτοιες εργασίες, όπως δηλώνει η οδηγία, πρέπει μετά από έγκριση από την ακαδημαϊκή επιτροπή του πανεπιστημίου τους να σταλούν στην υπηρεσία επιστήμης και τεχνολογίας, η οποία θα τις μεταβιβάσει σε ειδική ομάδα στο κρατικό συμβούλιο, ενώ στα πανεπιστήμια θα επιτραπεί να δημοσιεύσουν την έρευνα μόνο μετά από έγκριση από την ειδική ομάδα.
Οι Κινέζοι ερευνητές δημοσίευσαν αρκετές μελέτες σχετικά με τον ιό σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά από τα τέλη Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για την αρχή της μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, η οποία έδωσε αυξημένο έλεγχο τόσο στον χειρισμό του επιδημικού ιού από τον Πεκίνο όσο και στον επίσημο απολογισμό του.
Δεν δεν νομίζω ότι θα ανεχθούν πραγματικά οποιαδήποτε αντικειμενική μελέτη για να διερευνήσουν την προέλευση αυτής της νόσου.» δήλωσε ένας Κινέζος ερευνητής με τον όρο ανωνυμίας στο CNN.
pronews.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Το κόμμα μοιράζει κρατικό οξυγόνο τρεις μήνες το χρόνο στα μέλη του μόνο…