Διαφημίσεις

Μια ομάδα Κινέζων επιστημόνων δημιούργησε με επιτυχία έναν χιμαιρικό πίθηκο που διαθέτει δύο σύνολα DNA, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες για την ιατρική έρευνα και τη διατήρηση ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Ο πίθηκος, ένα είδος cynomolgus, έζησε για 10 ημέρες πριν υποβληθεί σε ευθανασία. Συνδυάζοντας βλαστικά κύτταρα από έναν πίθηκο cynomolgus με ένα γενετικά διαφορετικό έμβρυο από το ίδιο είδος, οι ερευνητές πέτυχαν την πρώτη στον κόσμο ζωντανή γέννηση μιας χίμαιρας πρωτευόντων που δημιουργήθηκε με βλαστικά κύτταρα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell.

Ο χιμαιρικός πίθηκος παρουσίασε σημαντική κυτταρική συνεισφορά από τα βλαστικά κύτταρα σε όλο το σώμα του, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές αναμένουν ότι η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε να είναι πολύτιμη για τη μοντελοποίηση νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Επιπλέον, η δημιουργία χιμαιρών πιθήκων ενέχει δυνατότητες για τη διατήρηση ειδών, ιδίως όταν επιτυγχάνεται μεταξύ δύο ειδών πρωτευόντων πλην του ανθρώπου, εκ των οποίων το ένα απειλείται με εξαφάνιση. Αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει τις προσπάθειες αναπαραγωγής για την παραγωγή ζώων απειλούμενων ειδών.

Ενώ η ιστορία των χιμαιρών στην έρευνα χρονολογείται από τα χιμαιρικά ποντίκια στη δεκαετία του 1960, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ποντίκια έχουν περιορισμούς στη μοντελοποίηση ανθρώπινων ασθενειών λόγω φυσιολογικών διαφορών.

Οι χίμαιρες ανθρώπου-ζώου, οι οποίες περιέχουν ορισμένα ανθρώπινα κύτταρα, έχουν επίσης διερευνηθεί για πιθανά οφέλη στις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Ωστόσο, οι ηθικοί προβληματισμοί και η ανάγκη για λύσεις σε θέματα μεταμοσχεύσεων οργάνων οδηγούν τη συνεχιζόμενη έρευνα στον τομέα αυτό.

Κατά τη δημιουργία της χίμαιρας πιθήκου, καλλιεργήθηκαν βλαστικά κύτταρα από έμβρυα πιθήκου ώστε να είναι πολυδύναμα, ικανά να σχηματίζουν διάφορους κυτταρικούς τύπους που είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία ενός ζωντανού ζώου. Τα επιλεγμένα κύτταρα εγχύθηκαν σε γενετικά διαφορετικά έμβρυα, με αποτέλεσμα 12 εγκυμοσύνες και έξι γεννήσεις ζωντανών παιδιών.

Η μελέτη προκάλεσε συζήτηση σχετικά με τις ηθικές επιπτώσεις της χρήσης πιθήκων στην επιστημονική έρευνα, δίνοντας έμφαση στη συμμόρφωση με τους κινεζικούς νόμους και τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές που διέπουν την έρευνα σε πρωτεύοντα θηλαστικά εκτός του ανθρώπου.

Οι επικριτές εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την ευημερία των ζώων και τις ηθικές προκλήσεις που συνδέονται με αυτές τις τεχνολογίες.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek