Διαφημίσεις

Πολλοί εξ αυτών νοσηλεύονται με σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Η λήψη έκτακτων μέτρων γίνεται περίπου τέσσερα χρόνια μετά την επέλαση της πανδημίας της νόσου Covid που εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα όπως lockdown, τηλεργασία, εκπαίδευση εξ αποστάσεως και υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Η Κίνα επαναφέρει τις μάσκες και τις κοινωνικές αποστάσεις την ώρα που τα social media έχουν κατακλυστεί με βίντεο και εικόνες που απεικονίζουν πολίτες με μάσκες να περιμένουν, ο ένας πάνω στον άλλον, στα επείγοντα περιστατικά πολλών νοσοκομείων.

Υπό τον φόβο να ξεσπάσει μια νέα πανδημία στη γηραιά ήπειρο, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή για προληπτικούς λόγους.

Εκατοντάδες κρούσματα στη βόρεια Κίνα

Στα βόρεια της χώρας, όπως στο Πεκίνο και την πόλη Λιαονίνγκ, έχει καταγραφεί εντυπωσιακά υψηλός αριθμός κρουσμάτων της ασθένειας ενώ όπως μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ, σε πολλά νοσοκομεία διακομίζονται παιδιά με σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα.

Πρόκειται για μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη που ονομάζεται «mycoplasma pneumoniae», έχει ανιχνευτεί στην Κίνα από τον περασμένο Μάιο, αλλά τώρα, μέσω μιας απλής ακτινογραφίας, οι ειδικοί εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό.

Γνωστό και ως «σύνδρομο του λευκού πνεύμονα», πολλοί γονείς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη της υγείας των παιδιών τους που έχουν νοσήσει.

Από την πλευρά της πληροφόρησης και ενημέρωσης, η Κίνα κινείται στο ίδιο μήκος με την πανδημία του κορωνοϊού δίνοντας στη δημοσιότητα ελάχιστες πληροφορίες για την άγνωστη μορφή πνευμονίας.

Με το σταγονόμετρο πληροφορίες

Η κυβέρνηση του Πεκίνου εξακολουθεί να επιμένει ότι η γρίπη ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για το ξέσπασμα της νέας επιδημίας αποφεύγοντας να μιλήσει ανοιχτά για έναν νέο ιό, τονίζοντας επίσης ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την αιφνίδια κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της νόσου.

Ωστόσο, οι τοπικές αρχές, καλούνται να ανοίξουν περισσότερα κέντρα θεραπείας προωθώντας τη χορήγηση εμβολίων σε παιδιά και ηλικιωμένους.

«Θα πρέπει να γίνουν εντατικές προσπάθειες για να αυξηθεί ο αριθμός των σχετικών κλινικών και των κέντρων θεραπείας, να παραταθούν οι ώρες εξυπηρέτησης όπως και να αυξηθεί η προσφορά φαρμάκων», υποστηρίζει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Μι Φενγκ.

Ο ίδιος κάλεσε επίσης τους πολίτες να φορούν μάσκες και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να επικεντρωθούν στην πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών σε χώρους με πολυκοσμία, όπως τα σχολεία και τα γηροκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην κοντινή πόλη του Πεκίνου, Τιαντζίν, έχει ήδη δεχτεί πάνω από 13 χιλιάδες παιδιά με συμπτώματα πνευμονίας.

Η ανησυχητική εξάπλωση των κρουσμάτων της αινιγματικής ασθένειας έρχεται καθώς ο χειμώνας χτύπησε την πόρτα στη χώρα, μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών για την αντιμετώπιση της COVID-19 τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο καθηγητής Francois Balloux, από το Ινστιτούτο Γενετικής UCL, έσπευσε να κατηγορήσει το αυστηρό lockdown που εφάρμοσαν οι αρχές της χώρας καθιστώντας ευεπίφορους σε λοιμώξεις τους πολίτες.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι γιατροί κατέγραψαν αύξηση των λοιμώξεων όπως του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) και της γρίπης μετά την άρση των κανόνων για την πανδημία. Ωστόσο η Κίνα έχει τα περισσότερα κρούσματα των δύο ασθενειών απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη.

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγκάστηκε σε μια σπάνια δημόσια παρέμβαση, να ζητήσει επισήμως περαιτέρω πληροφορίες από το Πεκίνο για τις λοιμώξεις που στέλνουν στα νοσοκομεία πολίτες.

Ο διεθνής οργανισμός υποστήριξε όμως, ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί ασυνήθιστα ή νέα παθογόνα στα δεδομένα που παρείχε το κινεζικό καθεστώς.

Στο παρελθόν, τόσο η Κίνα όσο και ο ΠΟΥ έχουν κατηγορηθεί για έλλειψη διαφάνειας στις αρχικές τους αναφορές για την πανδημία της νόσου Covid.

Έχουν περάσει σχεδόν ακριβώς τέσσερα χρόνια από την ημέρα που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στην πόλη Γιουχάν της κεντρικής Κίνας λίγο πριν την εκπνοή του 2019.

Σε δηλώσεις της στο CNN, η καθηγήτρια Λίνα Γουέν, γιατρός στα επείγοντα περιστατικά και καθηγήτρια πολιτικής και διαχείρισης της υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας «Milken Institute» του Πανεπιστημίου Τζορτζ , είπε ότι η έξαρση των ασθενειών του αναπνευστικού δεν θα πρέπει να προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

«Αυτό που θα ήταν πιο ανησυχητικό για τη διεθνή ιατρική κοινότητα είναι αν αναδύεται ένα νέο παθογόνο, όπως έγινε με τη μορφή του Covid-19 το χειμώνα του 2019. Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει τώρα», τόνισε.

Γιατί η Κίνα βλέπει τέτοια αύξηση τώρα;

Τον χειμώνα του 2022 τα παιδιατρικά νοσοκομεία στις ΗΠΑ γέμισαν από παιδιά που είχαν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, τη γρίπη, και τον RSV όπως και άλλους κοινούς ιούς. Μεγάλο μέρος αυτής της ασθένειας αποδόθηκε στο τέλος των μέτρων περιορισμού του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού μειώθηκαν απότομα.

Παιδιά που διαφορετικά θα είχαν εκτεθεί σε αρκετές λοιμώξεις το χρόνο δεν νόσησαν. Κι όταν καταργήθηκαν τα μέτρα, οι μεταδοτικές ασθένειες έκαναν θραύση στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, οδηγώντας σε αύξηση των λοιμώξεων μεταξύ των παιδιών και συνεπώς και σε αύξηση εκείνων που χρειάστηκαν νοσηλεία.

Η Κίνα ήρε τα μέτρα περιορισμού αργότερα από τις ΗΠΑ και τις περισσότερες άλλες χώρες. Είναι λογικό ότι, στον πρώτο πλήρη χειμώνα μετά τον τερματισμό τους, θα αντιμετώπιζε μια αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών όπως αυτή που βίωσε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Το Mycoplasma pneumoniae είναι ένας κοινός τύπος βακτηριακής πνευμονίας. Κάποιοι εκτιμούν ότι περίπου το 1% του πληθυσμού στις ΗΠΑ μολύνεται από μυκόπλασμα κάθε χρόνο. Μόνο το 5% έως 10% των ατόμων που έχουν μολυνθεί με μυκόπλασμα θα αναπτύξουν πνευμονία.

Η πνευμονία που οφείλεται στο μυκόπλασμα ονομάζεται άτυπη πνευμονία.

Η έναρξη της νόσου είναι συχνά σταδιακή, με τους ασθενείς να εμφανίζουν μη ειδικά συμπτώματα όπως χαμηλό πυρετό, κόπωση και πονοκέφαλο. Ορισμένοι άνθρωποι αναφέρουν έναν ενοχλητικό βήχα ή πόνο στο στήθος από τον βήχα. Πονόλαιμος, ρινική καταρροή και πόνος στα αυτιά είναι επίσης πιθανά, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις, τα άτομα μπορεί να αναπτύξουν εξάνθημα, πόνο στις αρθρώσεις και γαστρεντερικά συμπτώματα.

Τέτοιες λοιμώξεις είναι πιο συχνές σε νεαρούς ενήλικες και παιδιά σχολικής ηλικίας. Τα άτομα που ζουν και εργάζονται σε χώρους με πολύ κόσμο (όπως σχολεία) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Οι περισσότεροι ασθενείς με αυτό το είδος πνευμονίας δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν και αναρρώνουν με αντιβίωση .

Οι πιο ευάλωτοι σε σοβαρή ασθένεια είναι οι έφηβοι , οι ηλικιωμένοι, τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα και οι ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Κίνα: Επαναφέρει τις μάσκες και τις κοινωνικές αποστάσεις μετά τη μυστηριώδη πνευμονία που «χτυπάει» κυρίως παιδιά”
  1. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ χειρότερη από τον COVID-19, που στοχεύει νέους και παιδιά.
    Ο Γκέιτς προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει τη διαρροή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με αυτό το ενοχλητικό σχέδιο στο κοινό, αλλά δυστυχώς για αυτόν υπάρχουν τώρα πάρα πολλοί άνθρωποι αποφασισμένοι να εκθέσουν το κακό του στον κόσμο.
    Ο Γκέιτς είναι έξαλλος .

    https://thepeoplesvoice.tv/gates-foundation-insider-boasts-billions-will-die-in-2024-plandemic/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek