Το σερί θερμότερων μηνών που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο.
Ο Σεπτέμβριος του 2016 ήταν ο θερμότερος τέτοιος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τη NASA, φτάνοντας τους 0,91 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο, και παίρνοντας το αρνητικό ρεκόρ οριακά από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Αυτό σηματοδοτεί σχεδόν ένα χρόνο συνεχών ρεκόρ θερμότητας, σύμφωνα με τη NASA, με 11 από τους τελευταίους 12 μήνες να κατατάσσονται ως οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί.
Το ρεκόρ θερμοκρασίας του Ιουνίου πρόσφατα αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, όντας πλέον ο τρίτος θερμότερος Ιούνιος στο αρχείο.
Αν αυτή η αναθεώρηση δεν είχε γίνει, ο Σεπτέμβριος θα σηματοδοτούσε μια ολόκληρη χρονιά θερμότερων μηνών.
Βέβαια, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, η οποία λαμβάνει μετρήσεις με διαφορετικά κριτήρια σύγκρισης, ο Σεπτέμβριος αποτελεί το 17ο συνεχόμενο μήνα που σημειώνει ρεκόρ θερμότητας.
Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον δεδομένο ότι το 2016 θα περάσει στην ιστορία ως το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, ξεπερνώντας το 2015.
Μάλιστα ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους ήταν όχι απλά ο θερμότερος Ιούλιος στην ιστορία, αλλά και συνολικά ο πιο θερμός μήνας που έχει βιώσει ο πλανήτης από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές το 1880.
Από τους έντεκα μήνες με θερμοκρασίες ρεκόρ στη βάση δεδομένων της NASA, οι επτά σημείωσαν μέση θερμοκρασία μεγαλύτερη από ένα βαθμό Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα.
Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, καθώς ο διεθνής στόχος είναι να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη σε κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Το σερί θερμοκρασιών ρεκόρ προκλήθηκε κυρίως από την ανθρώπινη δραστηριότητα, και ευνοήθηκε από την εκδήλωση ενός ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο.
Η μηνιαία ανάλυση της NASA προέρχεται από δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας πάνω σε σημαδούρες ή σκάφη, και ερευνητικούς σταθμούς της Ανταρκτικής.
tribune.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΝΙ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ!! http://www.sciencealert.com/a-mini-ice-age-is-coming-in-the-next-15-years
μερικοι εχουν καιει ειδη..που πιστευουν σε τετοιες π@π@ριες
Φυσιολογικότατο το καλοκαιράκι,μια χαρά ο καιρός τον Σεπτέμβριο και ο Ιούλιος όχι πάρα πολύ ζεστός με αεράκι όπως και ο Αύγουστος,για Αττική μιλάω.
Προειδοποιη ! Κάνει ίσως αυτό που εμείς ήμαστε ανίκανοι να πράξουμε. Να αφήσουμε το μυαλό μασ τα ένστικτά μασ παρέα με το φοσ των καθαρών σκέψεων; ίσως όσο οι σκανδάλες πατιουνται και πιο γρηγορα, τοσο και η φύση παταεί την δική της; ισως ο κυκλος προς την ολοκληρωτικη ισοπεδοση των παντων εξισοροπη την ισοροπια καπως πιο αγρια; ισως αυτοι που ειναι παντου και παντα καταλαβαινουν οτι ολα πηραν μια γρηγοροτερη ροτα προς την στιγμη οπου ολοι πατουν τα κουμπακια τους γρηγορα και αγχοτικα ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ.
Όλο το καλοκαίρι έριχνε κάθε τρεις και λίγο καρεκλοπόδαρα, εκτός από ενάμησι μήνα που είχε κάποια σχετική ζεστούλα. Που τον είδες τον “φυσιολογικό καιρό”; Εκτός αν είσαι πολύ νέος και δεν πρόλαβες να γνωρίσεις αληθινά ελληνικά καλοκαίρια, τότε που ο καιρός δεν ήταν πειραγμένος και που μπορούσες να τηγανίσεις αυγά στον ήλιο… που λιώναμε σαν παγωτά…
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠ’ΤΟ’63,ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΣΧΕΓΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ.
Εξαρτάται, πότε ήταν αυτά τα δροσερά καλοκαίρια. Αν ήταν μετά το 90-95 δεν μετράνε, διότι από τότε άρχισαν να πειράζουν τον καιρό. – Το είχε δηλώσει, άλλωστε, ο Σημίτης από τηλεοράσεως:”ο καιρός δεν ελέγχεται απολύτως”(!!!)-
Απ’ το 1959 που γεννήθηκα, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας των ’90, ψηνόμασταν και ιδρωκοπάγαμε και ξεφυσούσαμε σαν γουρούνια, απ’ τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, επί 4 μήνες συνέχεια. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν κόλαση στις πόλεις, ιδίως στην Αθήνα. Η καλοκαιρινή βροχή ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Η ηλίαση, η αφυδάτωση και η θερμοπληξία ήταν πολύ πραγματικοί κίνδυνοι και προσέχαμε πολύ. Τώρα, τα καλοκαίρια μας είναι δροσερές λιακάδες κι αυτό άμα ξεχάσουν καμμιά μέρα να μας ψεκάσουν κι άμα δεν βρέχει.
Εκτός κι αν έχουμε πέσει κι εδώ σε σύνδρομο Μαντέλλα κι οι δικές μου αναμνήσεις είναι από άλλο σύμπαν. λολ και καραλόλ…
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΖΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 70 ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ.ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΄87 ΚΑΙ ΖΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΓΙΝΕ…ΣΕ ΘΕΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΦΕΤΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.
Οι δικές μου εμπειρίες είναι από Αθήνα. Κάθε χρόνο, επί 4 μήνες η Αθήνα μετατρεπόταν σε κλίβανο, μέρα-νύχτα. Το ’87 -αν θυμάμαι καλά- ήταν ο μεγάλος καύσωνας που πέθανε κόσμος. Η Επίδαυρος είναι παραθαλάσσια, έχει άλλο κλίμα. Ακόμα και στην Αττική, τα παραθαλάσσια και τα ορεινά μέρη είχαν δροσιά. Συγκρίνεις την Επίδαυρο του τότε, με την Αθήνα του σήμερα.
Έχω την εντύπωση ότι το κλίμα δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα.Ανέκαθεν τα καλοκαίρια όπως και οι χειμώνες δεν ήταν ίδιοι μεταξύ τους.Οι βροχές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο το καλοκαίρι,ιδίως τον Αύγουστο, κάποια καλοκαίρια είναι πιό βροχερά,άλλα πιο δροσερά,κάποια πιό ξηρά και ζεστά.Όπως και οι χειμώνες δεν είναι όλοι ίδιοι,κάποιες χρονιές βλέπουμε χιόνια με χαμηλές θερμοκρασίες ,άλλες χρονιές όχι.Ο χειμώνας του ΄16 δεν είχε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός ούτε χιόνια, σε αντίθεση με τον προηγούμενο που ήταν πιο βαρύς.Τουλάχιστον στην Αττική δεν ξέρω σε άλλες περιοχές, όλο το ΄16 ο καιρός ήταν φυσιολογικός.Η μόνη διαφορά είναι ότι αισθάνομαι τον ήλιο πιό καυτό τα τελευταία χρόνια.
μπορει του χρονου να ειναι το “Διπλο Καλοκαιρι” = “Δυο καλοκαιρια μαζυ” δηλαδη οι θεμοκρασιες απο Σεπτεμβριο 2017 μεχρι Μαιο 2018 να ειναι 27 – 30 βαθμοι Κελσιου.
και ο χειμωνας του 2016 είχε καλές για την εποχή θερμοκρασίες.ειδικά τον Φλεβάρη δεν χρειαστηκε καθόλου η θέρμανση.
Ws gnwston h NASA leei mono alh8eies.
http://nea.allnewz.gr/?p=34145
hhttp://nea.allnewz.gr/?p=34145