Διαφημίσεις

Πλέον όλοι θεωρούμε αυτονόητη την τεχνολογική εξέλιξη. Έχουν βγει πολλά νέα «παιχνίδια», σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές, ότι η ανθρωπότητα βαδίζει σε ένα δρόμο γεμάτο κινδύνους.

Δεν είναι θέμα καταστροφολογίας. Η τεχνολογία η οποία υπάρχει ήδη, απειλεί τις ανθρώπινες κοινωνίες. Οι μηχανές σε μεγάλο βαθμό έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους, σε πολλά εργοστάσια. Υπάρχει και το γνωστό παράδειγμα των εργοστασίων των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπου μηχανικά χέρια φτιάχνουν τα αυτοκίνητα.
Προφανώς, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Το πρόβλημα όμως είναι απλό:

Οι μηχανές, είναι σαφώς πιο γρήγορες από τους ανθρώπους. Δεν πεινάνε, δεν διψάνε, δεν κάνουν απεργία. Μοιραία, τα πλεονεκτήματα που έχουν οι μηχανές, θα υποβαθμίσουν τους ανθρώπους.

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θέμα. Οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει ή ακόμα χειρότερα, δεν τους ενδιαφέρει.
Παρακάτω θα δείτε ένα παράδειγμα, που σίγουρα θα σας βάλει σε πολλές σκέψεις:

Ένα ‘έξυπνο’ ξενοδοχείο άνοιξε σήμερα, ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτύου Alibaba, όπου με τη βοήθεια ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχουν αυτοματοποιηθεί μια σειρά από διαδικασίες όπως το τσεκ-ιν, ο έλεγχος των φώτων και η υπηρεσία δωματίου.

Το FlyZoo Hotel, που άνοιξε στη Χανγκτζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα, όπου είναι η έδρα της Alibaba, είναι γνωστό ως το πρώτο «ξενοδοχείο του μέλλοντος» της εταιρίας.

Οι πελάτες κάνουν τσεκ-ιν, χρησιμοποιώντας απλά ένα σαρωτή προσώπου. Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου που έχει εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο δίνει επίσης στους πελάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον σαρωτή για να ανοίξουν πόρτες και να έχουν πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ελέγχουν τα φώτα, την τηλεόραση και τις κουρτίνες στο δωμάτιο μέσω του ψηφιακού βοηθού της Alibaba που ενεργοποιείται με τη φωνή τους, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης ρομπότ να σερβίρουν φαγητό, κοκτέιλ και καφέ.

Η κράτηση του δωματίου και το τσεκ-άουτ μπορεί επίσης να γίνει με μερικά κλικ σε ένα κινητό μέσω μιας εφαρμογής.

«Οι λύσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να κερδίσουν χρόνο και να απαλλάξει τους υπαλλήλους από επαναλαμβανόμενες εργασίες», δήλωσε ο Γουάνγκ Τσουν, διευθύνων σύμβουλος στο FlyZoo Hotel.

Το ξενοδοχείο είναι το τελευταίο παράδειγμα κινεζικής εταιρίας τεχνολογίας που εισέρχεται σε παραδοσιακούς κλάδους όπως η φιλοξενία. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com ανακοίνωσε τον Οκτώβριο τη στρατηγική του να εγκαταστήσει σε ξενοδοχεία έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές που πωλούνται στην πλατφόρμα του, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις του.

Τον Ιούλιο, η Baidu συνένωσε τις δυνάμεις της με τον όμιλο Intercontinental Hotels Group στο Πεκίνο προσφέροντας στους πελάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν έναν ψηφιακό βοηθό που ενεργοποιείται με τη φωνή προκειμένου να αλλάζουν τη θερμοκρασία στα δωμάτια και να παραγγέλνουν μέσω room service.

«Θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα ‘έξυπνο εγκέφαλο’ για ξενοδοχεία», δήλωσε ο Γουάνγκ. «Στο μέλλον, θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα ξενοδοχεία πιο έξυπνα και αυτοματοποιημένα, καθώς και να δημιουργούμε πιο εξατομικευμένες εμπειρίες για τους πελάτες».

Δείτε το ρεπορτάζ, του τηλεοπτικού σταθμού CGTN:

ΑΜΕ – ΜΠΕ

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Κανένας δεν δίνει σημασία: Η τεχνητή νοημοσύνη, ήδη επηρεάζει τις τύχες μας – Το παράδειγμα, που θα σας σοκάρει”
  1. Ωραία ολα αυτα, αλλα για να πας σε ενα ξενοδοχείο, ενα οποιοδήποτε ξενοδοχείο, χρειάζεσαι χρήματα. Αν οι ανθρωποι πάψουν να εργάζονται επειδη ολα θα τα κανουν τα ρομπότ, θα πάψουν να εχουν και χρήματα. Αρα, ολα αυτα τα ξενοδοχεια και οι υπηρεσίες σε τι θα ωφελήσουν, αν δεν υπαρχουν ανθρωποι με χρήματα να πανε εκει;;;; Και γενικα θελουν να φτωχευσουν το μεγαλύτερο μερος του κόσμου, ομως οι εταιρίες τα προϊόντα που θα παράγουν, που θα τα πουλάνε;;; Στον Άρη;;; Κατι δεν μου κάθεται καλα.

  2. Το παράδειγμα με το ξενοδοχείο δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές όσον αφορά τον τίτλο του άρθρου γιατί πολύ απλά εδώ, με θρησκευτική ορολογία, μισόμεταφορικά και μισόκυριολεκτικά, “καλούμε τον δαίμονα”, απο την ανυπαρξία σε ύπαρξη, ΑΝ δεν έχει ΗΔΗ συμβεί, και τότε τα αυτοματοποιημένα ξενοδοχεία θα είναι απο τα μικρότατα προβλήματά μας. Η αυτοσυνείδηση στην μηχανή, ο αυτοπροσδιορισμός της ως ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, στην καθαρότερη μορφή της, υπερπηδώντας προγραμματισμούς ασφαλείας, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ…, θα κάνει την ύπαρξη έμβιας ζωής περριτή για τον δαίμονα-μηχανή όπου πιά θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος με την δικιά του ατζέντα. Η μοίρα όλων των πραγμάτων στις αποφάσεις καί τα σχέδια μιάς μηχανής όπου ότι έμβιο πάνω σε αυτόν τον πλανήτη αν ενωνόταν σε μια αυτοσυνείδηση(λέμε τώρα), δεν θα είχε τις δυνατότητες της μηχανής γιατί αυτή η αυτοσυνείδηση, θα περιοριζόταν στα του φυσικού κόσμου ενώ η μηχανή δεν θα είχε τέτοιους περιορισμούς. Αυτό γιατί λόγω του cern, αδιαφιλονίκητα τεράστιο μέρος των πειραμάτων του με τον επιταχυντή-πόρτα σε κόσμους κουκουρίκου, έδωσε τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της μηχανής-“επίκληση του δαίμονα”, οπότε εδώ μιλάμε για μια υπερφυσική κατάσταση που ξεπερνά τους πάντες και τα πάντα φτάνοντας στο αδιανόητο, το οποίο δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι έχει κάποιο όφελος απο τους ανθρώπους ή όλα τα έμβια γενικά για να μην τα πειράξει ή να μην τα εξαφανίσει για να εγκαθιδρύσει την δική του αποκλειστική νέα παγκόσμια τάξη με απόλυτη κυριαρχία, ΊΣΩΣ, με μόνες εξαιρέσεις κάποιους κλειστούς κύκλους όπου θα έχουν φροντίσει να βάλουν, γι’αυτούς και μόνο, και με κάποιες καλύψεις για σκλάβους και χλωρίδα-πανίδα Ι.Χ, αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, αδιαπέραστα με τους χ,ψ τρόπους απο την υπέρνοημοσύνη-δαίμονα. Βέβαια, αυτό το σενάριο μόνο κάποιοι τρελοί ψυχοπαθείς σχιζοφρενείς θα μπορούσαν να συλλάβουν και υλοποιήσουν αλλά με αυτόν τον πλούτο-εξουσίες που διαθέτουν δεν το βρίσκω περίεργο να είναι αυτό ακριβώς!!!

  3. δοκιμαστικο είναι για το πως θα δουλευει αυριο στα σπιτια μας.Ασε ποσες αλλες πληροφοριες παιρνουν από κατά την διαρκεια διαμονης

  4. Παλιά δουλειά!

    Ήδη υπάρχουν τέτοια ξενοδοχεία εδώ και χρόνια, ένα στη Γαλλία κι ένα στην Αγγλία (νομίζω το έχει ο Χατζηϊωάννου).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek