Οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο ερευνούν μια πρωτοποριακή υπόθεση που αφορά τον υποτιθέμενο βιασμό μιας 16χρονης κοπέλας μέσα σε ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα της αντιμετώπισης εικονικών αδικημάτων από τις διωκτικές αρχές εν μέσω του υφιστάμενου αγώνα για τη διαχείριση μιας σημαντικής συσσώρευσης απτών υποθέσεων βιασμού.
Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει επί του παρόντος αυτό που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη έρευνα που διεξάγεται ποτέ για ένα εικονικό σεξουαλικό αδίκημα. Σύμφωνα με αναφορές της New York Post, ένα 16χρονο κορίτσι, εξοπλισμένο με ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, φέρεται να δέχθηκε “σεξουαλική επίθεση” εντός του διαδικτυακού “metaverse”, βιώνοντας συναισθηματική οδύνη καθώς ο ψηφιακός της χαρακτήρας αντιμετώπισε εικονικό ομαδικό βιασμό από άγνωστα διαδικτυακά άτομα.
Αν και η έφηβη δεν υπέστη σωματική βλάβη, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το συναισθηματικό και ψυχολογικό τραύμα που υπέστη παραλληλίζεται με τις επιπτώσεις ενός θύματος βιασμού στον πραγματικό κόσμο. Η έλλειψη ειδικής νομοθεσίας για τέτοια εικονικά εγκλήματα δημιουργεί προκλήσεις για την επιβολή του νόμου, όπως τόνισε ένας ανώτερος αξιωματικός που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Η ταυτότητα του παιχνιδιού στο οποίο συνέβη το φερόμενο αδίκημα παραμένει αδιευκρίνιστη, προσθέτοντας ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στην έρευνα. Καθώς οι αρχές παλεύουν με τη συνεχιζόμενη συσσώρευση απτών υποθέσεων βιασμού, η έρευνα για αυτό το πρωτοφανές εικονικό περιστατικό έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητα της κατανομής αστυνομικών πόρων σε εικονικά αδικήματα.
Παρά τις προκλήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου James Cleverly υπερασπίστηκε την έρευνα για τον βιασμό σε εικονική πραγματικότητα, τονίζοντας τη σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση του θύματος. Ο Cleverly αναγνώρισε την καθηλωτική φύση των εικονικών περιβαλλόντων και προειδοποίησε για την πιθανή συσχέτιση μεταξύ εκείνων που είναι ικανοί να προκαλέσουν ψηφιακό τραύμα και να εμπλακούν σε βλάβες στον πραγματικό κόσμο.
Σε απάντηση στις αναδυόμενες αναφορές, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, διαχειρίστρια του VR παιχνιδιού Horizon Worlds, συνδέθηκε με αρκετά περιστατικά εικονικών σεξουαλικών εγκλημάτων. Εκπρόσωπος της Meta εξέφρασε την καταδίκη του για τέτοιες συμπεριφορές στην πλατφόρμα του και τόνισε την εφαρμογή μιας αυτόματης λειτουργίας προστασίας που ονομάζεται “προσωπικό όριο” για τη διατήρηση αποστάσεων από άγνωστους χρήστες.
Η μοναδική φύση αυτής της υπόθεσης εγείρει ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με τη διασταύρωση της εικονικής πραγματικότητας, των νομικών πλαισίων και της επιβολής του νόμου κατά την αντιμετώπιση ψηφιακών αδικημάτων με συνέπειες στον πραγματικό κόσμο.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Κλείνουν και τα Ψυχιατρικά… Και στο εξής φοβάμαι θα είναι απαραίτητα…