Διαφημίσεις

Ινδία: Κατάρρευση σήραγγας Αποστολή διάσωσης

Η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε ένα τρίτο φορτίο εξειδικευμένου εξοπλισμού για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης 41 εργαζομένων που παγιδεύτηκαν κάτω από την καταρρεύσασα οδική σήραγγα στο κρατίδιο Ουταρακάντ. Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων κατέρρευσε στις 12 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας πολλές προκλήσεις για τους διασώστες που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Η τελευταία αποστολή περιλαμβάνει εργαλεία πλάσματος κοπής που θα επιτρέψουν στους διασώστες να περιηγηθούν μέσα από μεταλλικές δοκούς και οχήματα που εμποδίζουν την πορεία τους. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα στα συντρίμμια και να δημιουργηθεί ένας αγωγός από χάλυβα για την εξαγωγή των εργαζομένων. Ένα γεωτρύπανο έσπασε μόλις εννέα μέτρα μακριά από τους παγιδευμένους εργάτες, περιπλέκοντας περαιτέρω την επιχείρηση διάσωσης.

Ο πρωθυπουργός του Ουταρακάντ Σινγκ Ντάμι ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη μιας επιχείρησης κάθετης γεώτρησης για την πρόσβαση στο βάθος της σήραγγας των 89 μέτρων, όπου βρίσκονται τα παγιδευμένα άτομα. Αυτή η περίπλοκη διαδικασία περιλαμβάνει εργασίες πάνω από τους άνδρες και σε μια περιοχή που είχε προηγουμένως πληγεί από κατολίσθηση.

Εντός της σήραγγας, οι 41 παγιδευμένοι εργάτες έχουν μια σχετικά ευρύχωρη περιοχή μήκους δύο χιλιομέτρων και ύψους περίπου 8,5 μέτρων. Ταυτόχρονα, έχουν αρχίσει οι προσπάθειες για την κατασκευή ενός δεύτερου περάσματος στην απέναντι πλευρά της σήραγγας, αν και η απόσταση για να φτάσει κανείς στους παγιδευμένους από αυτό το σημείο είναι μεγαλύτερη, περίπου 480 μέτρα.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι εργαζόμενοι διατηρούνται επί δεκατέσσερις ημέρες με αέρα, τροφή, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα που παρέχεται μέσω ενός αγωγού, ο οποίος στεγάζει επίσης μια ενδοσκοπική κάμερα. Οι οικογένειες μπόρεσαν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα για πρώτη φορά μετά το περιστατικό μέσω αυτής της κάμερας την Τρίτη.

Οι αρχές του Ουταρακάντ εκφράζουν αισιοδοξία για θετική επίλυση τις επόμενες ώρες, αλλά προειδοποιούν ότι οι τεχνικές προκλήσεις, το δύσκολο έδαφος των Ιμαλαΐων και οι απρόβλεπτες περιστάσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την κατάσταση. Ο Syed Ata Hasnain, που επιβλέπει τις επιχειρήσεις διάσωσης και πρώην στρατηγός, ζήτησε υπομονή, αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της επιχείρησης. “Όταν έχουμε να κάνουμε με βουνά, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα”, δήλωσε, τονίζοντας την ομοιότητα της κατάστασης με έναν πόλεμο.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek