Αυτός που μοιράζει τη πληροφορία θέλει ο κάθε νους να παίρνει υποσυνείδητα όσα πρέπει.
Πριν τον Χριστό η πληροφορία περί ψεύτικου κόσμου ήρθε από τον Σωκράτη, όπως μας μετέφερε ο Πλάτωνας στο μύθο του σπηλαίου.
Δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν να εξαφανίσουν τη γνώση έτσι δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η αρχική πηγή της γνώσης αυτής. Αν ήταν από το Σωκράτη δηλαδή ή από κάποιον που τα έμαθε στο Σωκράτη.
Στη συνέχεια ήρθε ο Χριστός και μας είπε το ίδιο περί ψεύτικου κόσμου. Η ουσία όλη είναι στην άρνηση αυτού του κόσμου.
Έπειτα οι συνεχιστές των αποστόλων απέτυχαν παταγωδώς στη μεταφορά αυτού του μηνύματος. Δεν γνωρίζουμε σε πιο σημείο της ιστορίας αλλά σε κάποιο χρονικό σημείο, κάπου, το να απορρίψετε αυτό το κόσμο έγινε κάντε λιτανείες, ανάψτε κεριά. Να προωθήσετε το πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια και να παλέψετε για αυτά, σκοτώστε αν χρειαστεί.
Ποια πατρίδα όταν ο Χριστός είπε να ζητάμε μόνο τη βασιλεία των ουρανών; Ποια οικογένεια όταν είπε ήρθα να φέρω πόλεμο ανάμεσα στη μάνα και τη κόρη, το πατέρα και το γιο; Όταν έχει ειπωθεί εχθροί του κάθε ανθρώπου οι οικιακοί αυτού; Ποια θρησκεία όταν δεν ζήτησε τίποτα για τον ίδιο; Στην επί του όρους ομιλία δεν αναφέρει “όπως πας το δώρο σου στο ναό αν θυμηθείς πως έχεις διαφορές με τον αδερφό σου να πας να τα βρεις πρώτα με τον αδερφό σου και ύστερα φέρε το δώρο στο ναό”;
Αφού λοιπόν το ιερατείο απέτυχε να μεταφέρει το μήνυμα, στη συνείδηση του καθενός, ήρθε στην εποχή μας, με την ίδια τακτική που ερχόταν και πριν το Χριστό. Αυτή τη φορά όχι με μια ιστορία σε ένα βιβλίο αλλά μέσω του κινηματογράφου.
Από εδώ και πέρα θα ειπωθούν πληροφορίες για την νέα ταινία matrix resurrections. Όποιος δεν επιθυμεί να γνωρίσει από πριν μπορεί να αποχωρήσει.
Αρχικά ξεκινάμε με το “η γνώση είναι ανάμνηση” του Σωκράτη και φυσικά του Χριστού “μάθετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει”. Σαν χρονοταξιδιώτης ο Νιο, βρισκόμενος και πάλι παγιδευμένος στο Μάτριξ χωρίς καθόλου γνώση ποιος είναι, δημιουργεί ένα πρόγραμμα (Μορφέα – Σμιθ) μέσω του οποίου ξεκινάνε γεγονότα που σιγά σιγά του δίνουν γνώση ανάμνησης των γεγονότων. Ήθελε ο πρωταγωνιστής κάποιον να τον ξυπνήσει σαν να γνώριζε εξ αρχής που ήταν. Όπως ξεδιπλώνεται η ιστορία φτάνει σε σημείο πλήρης γνώσης ποιος είναι. Δηλαδή ξυπνάει και πάλι από το Μάτριξ, ελευθερώθηκε αφού έμαθε την αλήθεια ή αλλιώς ήρθε η ανάμνηση ποιος είναι μέσω της γνώσης.
Η ιστορία δεν τελειώνει όμως εκεί καθώς ο Νιο αντιλαμβάνεται πως η Τρίνιτι ακόμα ζει μέσα στο Μάτριξ και η νέα αποστολή είναι να ξυπνήσει και εκείνη και πάλι. Εδώ έρχεται άλλη μια μεγάλη αλήθεια που περνάει μέσω της πληροφόρησης της ταινίας. Μπορεί να είσαι ο Νιο, δηλαδή να αλλάζεις το Μάτριξ ή αλλιώς να κάνεις θαύματα αλλά αν δεν ζητήσεις να βγεις από εδώ δεν βγαίνεις.
Το ίδιο δεν μάθαμε από τον Χριστό; Δεν ζητούσε τι θέλει ο κάθε άρρωστος πρώτα και έπειτα αφού ζητούσε την υγεία του τον έκανε καλά; Δεν έλεγε η πίστη σου σε έσωσε; Πήγε με τσαμπουκά να πει θα σε κάνω καλά θες δεν θες; Όχι.
Έτσι και η Τρίνιτι πήρε την πληροφορία ποια είναι, τι έχει κάνει στο παρελθόν και την αλήθεια περί ψεύτικου κόσμου Μάτριξ. Ακόμα και έτσι ο πρωταγωνιστής δεν μπορούσε να την ελευθερώσει όση δύναμη και να είχε στο Μάτριξ μέσα. Η απόφαση ήταν της πρωταγωνίστριας και μόνο.
Μια απόφαση που έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο Μάτριξ το ψεύτικο που αυτή τη φορά είχε οικογένεια και παιδιά και από την άλλη την ανάμνηση ότι κάτι άλλο υπάρχει αληθινό έξω από το ψεύτικο Μάτριξ.
https://youtu.be/cQTXo8CZq68
Εδώ η πληροφορία είναι ίδια με του Χριστού, δηλαδή να απαρνηθείς όλο το κόσμο ακόμα και την οικογένειά σου και να ζητήσεις τη βασιλεία των ουρανών. Ξανά γράφω και πάλι το ήρθα να φεύγω πόλεμο ανάμεσα σε μάνα και κόρη, πατέρα και γιο και το εχθροί του κάθε ανθρώπου είναι οι οικιακοί αυτού.
Βλέπουμε πως το Χόλυγουντ ξεφτιλίζει το ιερατείο που δεν μπόρεσε να μεταδώσει το πιο απλό μήνυμα του Χριστού.
Όσον αφορά την μεγάλη επιλογή του καθενός, Μάτριξ ή βασιλεία των ουρανών, έχουμε και πάλι πληροφόρηση. Η απόφαση είναι μια ψευδαίσθηση. Έτσι λέει ένας χαρακτήρας της ιστορίας στον Μορφέα.
https://youtu.be/Y6GjL1cjWdw
Το ίδιο δεν είπε και η προφήτης στην δεύτερη ταινία όμως πριν δύο δεκαετίες; Στο παράδειγμα με τις καραμέλες.
Το ίδιο δεν κάνουν και οι εξουσιαστές στο Μάτριξ το δικό μας; Σου λένε έχεις επιλογή το να κάνεις η όχι το eμb0λlο. Όμως αν δεν το κάνεις δεν θα μπορείς να ζεις, όσο προχωράμε στα υποχρεωτικά λίγο λίγο. Άρα δεν σου αφήνουν πραγματική επιλογή.
Απο την άλλη το ίδιο ισχύει και για τον καθένα. Έχει αποφασίσει εξ αρχής αν θα κάνει ή όχι το παράσημο. Ίσως κάνει μια αντίδραση στην αρχή έτσι ώστε να δικαιολογείται στον εαυτό του δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Άλλος θα λέει το έκανα για τα λεφτά. Άλλος το έκανα για την οικογένεια μου. Άλλος το έκανα για τη δουλειά. Άλλος ότι και να του αφαιρέσεις από τις επιλογές θα υπάρχει κάτι μέσα του που δεν τον αφήνει να υποκύψει και πάει λέγοντας.
Το ίδιο δεν έλεγε ο Σωκράτης; Δηλαδή εξ αρχής πριν έρθουμε εδώ ξέραμε τα πάντα. Είχες γνώση, παράδειγμα, κατά τον Σωκράτη, τη γνώση του μικρού και του μεγάλου πριν έρθεις στο κόσμο αυτό. Βλέποντας δηλαδή δύο αντικείμενα όσο και να μοιάζουν ίσα μερικές φορές κάποιο πάντα θα είναι μεγαλύτερο και κάποιο μικρότερο. Αυτή τη γνώση δεν στην έμαθε κανείς την ήξερες μέσα σου. Μπορεί να μην ήξερες τις λέξεις μικρότερο και μεγαλύτερο αλλά την έννοια του μικρού και του μεγάλου την ήξερες πριν γεννηθείς.
Έτσι είναι με όλα. Παίρνοντας τη γνώση έχεις την ανάμνηση. Μαθαίνοντας την αλήθεια ελευθερώνεσαι. Έτσι μπορούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι όσο και να φωνασκουμε στο αυτί του διπλανού το τι να κάνει και τι όχι, αυτός το έχει αποφασίσει ήδη. Ότι κάνουμε το κάνουμε για να νιώσουμε εμείς καλά ότι το κάναμε.
Από την άλλη ο “αναλυτής” στο νέο Μάτριξ που αντικατέστησε τον “αρχιτέκτονα” των πρώτων ταινιών, φαίνεται πως κατάλαβε ο ματς ότι πρέπει να βάλει λίγο φαντασία στα ονόματα, δηλώνει πως τα πρόβατα θέλουν έλεγχο. Θέλουν αυτόν τον κόσμο. Θέλουν τη σιγουριά του Μάτριξ. Θέλουν θα λέγαμε στο κόσμο μας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την ψευδαίσθηση της ασφάλειας των τεσσάρων τοίχων – φυλακών, την ψευδαίσθηση της σιγουριάς μέσω της ασφάλειας που προσφέρει η εξουσία και πάει λέγοντας.
Το νέο Μάτριξ τελειώνει με μια υπόσχεση των πρωταγωνιστών να δείξουν στα υποδουλωμένα μυαλά τι μπορούν να κάνουν αν ελευθερωθούν.
Το θέμα είναι στο δικό μας Μάτριξ ότι τα μυαλά θέλουν να είναι υποδουλωμένα σε ένα ιερατείο, σε μια ηγεσία, σε μια οποιαδήποτε οργάνωση παρά να αποφασίσουν μέσα τους ότι αυτός ο κόσμος, όπως μας έμαθε ο Χριστός, αν πιστέψουν μπορούν να λένε στο βουνό φύγε και θα φύγει.
Να ζητάνε αυτό που ζήτησε να ζητάμε ο Χριστός τη βασιλεία του. Δηλαδή να βγεις από αυτό το Μάτριξ και να πας στον πραγματικό κόσμο.
Σκέψου τα μεγαλύτερα δεσίματα με αυτό το κόσμο θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια, δουλειές, ανέσεις είναι όλα φτιαγμένα μέσα εδώ. Όλα σου έμαθαν πως έχουν αξία. Στα φύτεψαν πριν καν μάθεις να περπατάς ως πληροφορία. Σαν πρόγραμμα θα λέγαμε μέσα στο Μάτριξ να σε κρατάει μέσα εδώ. Ακόμα και η θρησκεία σου, ακόμα και η πατρίδα σου, ακόμα και η ίδια σου η οικογένεια. Σε έμαθαν αν φας αλαδωτο θα καθαρίσει η ψυχή σου. Αντί να σου μάθουν να ζητάς από το Χριστό να σε πάρει κοντά του.
Σε έπεισαν πως ο θάνατος είναι το μεγαλύτερο κακό. Τι και αν ο Χριστός είπε “εδώ το πολύ πολύ να σας σκοτώσουν. Τον άλλον που περιμένει μετά να φοβάστε”.
Αυτά είπε ο Χριστός. Αυτά έγραφε και ο Σωκράτης. Αυτές τις πληροφορίες περί κόσμου μεταφέρει και η σειρά ταινιών matrix. Ο καθένας χρησιμοποιεί την δική του ωρολόγια. Η ουσία του μηνύματος περί ψεύτικου κόσμου όμως είναι ίδια.
Βέβαια μην ξεχνάμε εδώ τον “άγιο Χρυσόστομο” που αυτά που έλεγε ο Σωκράτης είναι φλυαρίες και πολλά άλλα ωραία. Άσχετα αν ο Σωκράτης έλεγε τα ίδια με άλλα λόγια με το Χριστό. Δεν αναρωτήθηκε κανένας “άγιος” γιατί κυνηγήθηκε η ελληνική γνώση από τη στιγμή που δεν είναι αντίθετη με το Χριστό. Αντίθετα προωθήθηκε ο γιαχβέ ως ιερός. Ο γιαχβέ που θα λέγαμε στο Μάτριξ, την ταινία, είναι ένα πρόγραμμα που σε κρατάει δεμένο εδώ στο Μάτριξ. Με τις συμμετοχές στις συναγωγές – εκκλησίες, τις θυσίες – λιτανείες, δεκάδες κανόνες ιερατικούς, τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ και πολλά άλλα.
Αν δεν θες μέσα σου να φύγεις από εδώ γιατί έχεις κάτι να σε κρατάει εδώ, εδώ θα μείνεις. Μάτριξ θα έχεις. Θα ζεις όπως στην ιστορία Μάτριξ μέσα σε ένα θάλαμο, σε ένα κόσμο ονείρων.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Απρόσκλητος Επισκέπτης της Αγκάθα Κρίστι – το θεάτρο στο ραδιόφωνο
https://www.youtube.com/watch?v=_J-MFM4GntI
—————-
Nέμεσις της Αγκάθα Κρίστι – το θεάτρο στο ραδιόφωνο
https://www.youtube.com/watch?v=Kjejkw7PpiA
….https://youtu.be/cKO2TGl7MqY
Καλημέρα Κωνσταντίνε Χρόνια Πολλά να έχεις μια καλή και ευλογημένη Χρονιά!
Οσοι δηλαδή πάθουν αμνησία σώζονται από το Μάτριξ,επειδή δεν θα θυμούνται τίποτα ,ούτε τους συγγενείς ούτε τους φίλους και ούτε την πατρίδα τους;
Σε ρωτάω γιατί αυτό ασυμπτωματικά είναι και το ποθούμενο της ΝΤΠ!
Βλέπεις Ο ίδιος ο Κύριος και όχι άλλος μας είπε πως η μεγαλύτερη αγάπη που μπορεί να έχει τίνας εις την γή είναι το να δώσει την ζωή του* για αυτούς που αγαπά!!”Ιω. 15,13”
*Ψυχήν αυτού αυτολεξεί..