Το αυξημένο επίπεδο συναγερμού των μονάδων μάχης της Δεύτερης Αιγυπτιακής Στρατιάς στο Σινά έχει εγείρει ανησυχίες στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες εξέδωσαν σιωπηρή απειλή, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Nziv.net ανέφερε ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας κάλεσε τις μονάδες του αιγυπτιακού στρατού να είναι προετοιμασμένες για μάχη ανά πάσα στιγμή και ο ιστότοπος θεώρησε αυτή τη δήλωση σιωπηρή απειλή για το Τελ Αβίβ.
Η έκθεση της εβραϊκής ιστοσελίδας εξήγησε ότι το Τελ Αβίβ δεν περίμενε ότι η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή του Σινά θα επιδεινωνόταν τόσο γρήγορα, οδηγώντας σε έμμεσες απειλές.
Η εβραϊκή ιστοσελίδα έλεγε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να επέμβουν (και φαίνεται ότι το κάνουν ήδη και σε διπλωματική και στρατιωτική διάσταση), διαφορετικά το Ισραήλ θα αναγκαστεί να λάβει τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για να μην εκπλαγεί ξανά, όπως έγινε το 1973!
Μια αναφορά της εβραϊκής ιστοσελίδας, η οποία επικεντρώνεται στις αιγυπτιακές υποθέσεις, αποκάλυψε ότι η περιοχή ήταν μάρτυρας, μέχρι πρόσφατα, ασυνήθιστης στρατιωτικής δραστηριότητας, κυρίως της πτήσης αμερικανικών αναγνωριστικών και κατασκοπευτικών drones MQ-4C Triton κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων.
Η έκθεση εξήγησε ότι αυτά τα αεροσκάφη, που απογειώνονται από τη βάση Sigonella στην Ιταλία, όχι μακριά από την Αίγυπτο, θεωρούνται από τα πιο σύγχρονα αερομεταφερόμενα συστήματα συλλογής πληροφοριών. Η τελευταία τους πτήση πραγματοποιήθηκε κατά μήκος των συνόρων της Λιβύης και στη συνέχεια συνεχίστηκε κατά μήκος της αιγυπτιακής ακτής, πλησιάζοντας την περιοχή του Δέλτα.
Ο ισραηλινός ιστότοπος εξήγησε ότι ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι συνέχισαν να πετούν μέχρι την ανατολική Αίγυπτο, και πιθανώς τη χερσόνησο του Σινά, πριν επιστρέψουν στη βάση τους στην Ιταλία.
«Αυτό που κάνει αυτά τα αεροσκάφη τόσο σημαντικά είναι οι προηγμένες ικανότητές τους αναγνώρισης και συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών. Αυτά τα drones είναι ικανά να συλλέγουν ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να παραβιάζουν τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο ή ακόμη και να εισέρχονται σε χωρικά ύδατα. Έχουν προηγμένους αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύουν αιγυπτιακά σήματα ραντάρ από αποστάσεις έως και 926 χιλιομέτρων.
Πρόσθεσε: «Αυτό το είδος μέτρου βοηθά στη δημιουργία αυτού που ονομάζεται «βιβλιοθήκη απειλών», η οποία χρησιμοποιείται αργότερα για τον προσδιορισμό του τρόπου αντιμετώπισης των αμυντικών συστημάτων, είτε μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών είτε μέσω άμεσης επίθεσης».
Και συνέχισε: «Αυτό το αεροσκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με ραντάρ συνθετικού ανοίγματος με εμβέλεια 370 χιλιομέτρων, ικανό να απεικονίζει και να χαρτογραφεί στόχους, επιτρέποντας την αναγνώριση υψηλής ακρίβειας στόχων ξηράς και θάλασσας.
Η έκθεση της εβραϊκής ιστοσελίδας προσθέτει: «Αυτά τα γεγονότα καθιστούν τις κινήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών κοντά στην αιγυπτιακή ακτή υψίστης σημασίας, ειδικά υπό το φως της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων και των πρόσφατων αιγυπτιακών στρατιωτικών μέτρων, όπως η αύξηση της ετοιμότητας μάχης της Δεύτερης Στρατιάς και οι επισκέψεις του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού του Επιτελείου σε διάφορους κλάδους του στρατού».
Η εβραϊκή ιστοσελίδα ανέφερε ότι αυτές οι εξελίξεις εγείρουν ένα προφανές ερώτημα: Γιατί η Αίγυπτος δεν έχει απαγορεύσει αυτού του τύπου αεροσκάφη να πετούν πέρα από τα σύνορά της;
Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι το drone δεν παραβίασε τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, καθώς πέταξε περισσότερα από 12 ναυτικά μίλια από τα σύνορα, το νόμιμο όριο που επιτρέπει στην Αίγυπτο να λάβει αντίμετρα σε περίπτωση παραβίασης.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως το ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα ή η χρήση παραπλανητικών συχνοτήτων για την υπονόμευση της ποιότητας των πληροφοριών που συλλέγονται από τα drones, γράφει η Nziv.
Echedoros.blog
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice