19:13 - 27/10/2023

Η αλήθεια για την τρομαχτική «γοργόνα των Φίτζι» – Τι ψάχνουν οι επιστήμονες – Οι δύο θεωρίες για το εσωτερικό της

Διαφημίσεις

Μια παράξενη «γοργόνα» που μοιάζει να είναι εν μέρει ψάρι, εν μέρει μαϊμού και εν μέρει ερπετό εξετάζεται από τους επιστήμονες σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν τα μυστήριά της. Η μούμια μεταφέρθηκε από την Ιαπωνία από έναν Αμερικανό ναυτικό και δόθηκε ως δωρεά στην Ιστορική Εταιρεία της κομητείας Clark στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο το 1906.
Με το εκφραστικό της πρόσωπο, τα παράξενα δόντια και υπερμεγέθη νύχια, το κάτω μέρος της που μοιάζει με ψάρι και χνουδωτό στρώμα γκρίζων μαλλιών, η γοργόνα – μούμια προκαλεί ανατριχίλα εδώ και δεκαετίες.

Αλλά τώρα τα μυστικά της θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν, αφού η λεγόμενη γοργόνα υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία, σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουν την πραγματική της φύση. Ο Joseph Cress, ακτινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Northern Kentucky, δήλωσε, σύμφωνα με το dailymail.co.uk:

«Φαίνεται να είναι ένα συνονθύλευμα τουλάχιστον τριών διαφορετικών ειδών εξωτερικά. Υπάρχει το κεφάλι και ο κορμός μιας μαϊμούς, τα χέρια μοιάζουν με αυτά ενός αμφίβιου σχεδόν σαν αλιγάτορας, κροκόδειλος ή κάποιου είδους σαύρα.

Μετά υπάρχει η ουρά ενός ψαριού – και πάλι, άγνωστο είδος. Είναι προφανώς διαμορφωμένο, και θέλω να μάθω τι μέρη το συνέθεσαν».

Η Natalie Fritz από την Ιστορική Εταιρεία της κομητείας Clark είπε ότι το παράξενο πλάσμα ήταν μια «γοργόνα των Φίτζι» – ένα ψεύτικο πλάσμα που έγινε δημοφιλές από τον Π.T. Μπάρνουμ. Ο Μπάρνουμ, η ζωή του οποίου ενέπνευσε την κινηματογραφική επιτυχία του 2017 «The Greatest Showman, εξέθεσε ένα παρόμοιο δείγμα στο Αμερικανικό Μουσείο του στη Νέα Υόρκη, πριν αυτό καεί το 1865.

Στην Ιαπωνία, ορισμένοι θρύλοι λένε ότι οι γοργόνες χαρίζουν αθανασία σε όποιον γευτεί τη σάρκα τους. Σε έναν ναό στο Asakuchi, λατρεύτηκε πράγματι μια γοργόνα από τα Φίτζι – αν και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα πράγμα φτιαγμένο από ύφασμα, χαρτί και βαμβάκι, διακοσμημένη με λέπια ψαριών και τρίχες ζώων.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, τέτοιες γοργόνες ήταν αξιοπερίεργα θεάματα. «Οι γοργόνες των Φίτζι αποτελούσαν μέρος συλλογών και θεαμάτων στα τέλη της δεκαετίας του 1800», δήλωσε η Fritz. «Ακούσαμε κάποιες ιστορίες από ανθρώπους της κοινότητας. Κάποιοι θυμούνται ότι το είχαν δει να εκτίθεται στο Memorial Hall, από το 1926 έως το 1986. Μια γυναίκα, της οποίας ο πατέρας ήταν έφορος τη δεκαετία του 1970, θυμάται ότι “την τρόμαζε μέχρι θανάτου” όταν επισκεπτόταν τον πατέρα της στη δουλειά»

Η Fritz πρόσθεσε ότι η μούμια θα μπορούσε να χρονολογείται από τη δεκαετία του 1870, όταν τα αρχεία έδειχναν ότι ο αρχικός δωρητής είχε υπηρετήσει στο αμερικανικό ναυτικό.

Ο Δρ Cress δήλωσε ότι η αξονική τομογραφία θα τους επιτρέψει να ξεχωρίσουν «φέτες» από το τεχνούργημα και ελπίζουν να διαπιστώσουν αν κάποιο τμήμα του ήταν κάποτε πραγματικό ζώο. «Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε περισσότερα δεδομένα», είπε.

«Συνεχίζουν αυτά τα ρουθούνια μέχρι αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια νόμιμη ρινική κοιλότητα και πόσο βαθιά φτάνουν; Μπορείτε να δείτε την ωτική κοιλότητα να συνεχίζει μέχρι εκεί που θα συνδεόταν στη συνέχεια με τον εγκέφαλο; Το κάνουμε αυτό σε όλα τα μέρη αυτής της γοργόνας των Φίτζι, όχι μόνο στο κεφάλι και την περιοχή του προσώπου, αλλά και στη θωρακική περιοχή, και στη συνέχεια σε αυτό το άκρο της ουράς», είπε ο ίδιος.

Τα δεδομένα θα σταλούν σε ειδικούς του ζωολογικού κήπου του Σινσινάτι και του ενυδρείου του Νιούπορτ για να εντοπίσουν ποια πλάσματα – αν υπάρχουν – συνδυάστηκαν για να σχηματίσουν τη γοργόνα.

oparlapipas.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*