Διαφημίσεις

Η Αιθιοπία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα τεράστιο φράγμα για να παρέχει στον πληθυσμό της υδροηλεκτρική ενέργεια. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το φράγμα θα εμποδίσει μια βασική πηγή νερού στον ποταμό Νείλο. Και ο Νείλος είναι η κύρια πηγή γλυκού νερού της Αιγύπτου. Αυτό προκάλεσε κυβερνητικούς δημοσιογράφους να ζητήσουν πόλεμο εναντίον της Αιθιοπίας παρόμοιο με εκείνο του πολέμου του Γιομ Κιπούρ κατά του Ισραήλ το 1973 – ένας πόλεμος που έχασε η Αίγυπτος.

Το έργο με τίτλο «Μεγάλο αιθιοπικό φράγμα αναγέννησης» είναι περίπου 70% τελικών εκθέσεων TOI και αναμένεται να προμηθεύσει 100 εκατομμύρια πολίτες με ηλεκτρική ενέργεια.

Οι συνομιλίες μεταξύ Κάιρο και Αντίς Αμπέμπα κατέρρευσαν νωρίτερα αυτό το μήνα, πάνω από το σχεδόν τελειωμένο μαζικό φράγμα της Αιθιοπίας.

Αλλά η Αίγυπτος, που έχει σχεδόν τόσο μεγάλο πληθυσμό, ανησυχεί για το γεγονός ότι η διαδικασία πλήρωσης της εφεδρείας που βρίσκεται πίσω από το φράγμα θα γίνει εις βάρος της κύριας πηγής γλυκού νερού της χώρας – του Νείλου . Αυτό συμβαίνει επειδή το έργο θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τη ροή του Γαλάζιου Νείλου, του κύριου παραπόταμου του Νείλου. Ο παραπόταμος τροφοδοτείται από ετήσιες βροχοπτώσεις στα ορεινά της Αιθιοπίας.

“Ενώ αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Αιθιοπίας στην ανάπτυξη, το νερό του Νείλου είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα ύπαρξης στην Αίγυπτο”, δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ-Φατάχ Αλ Σίσι .

Από την άλλη, η πρόεδρος της Αιθιοπίας Sahle-Work Zewude, δήλωσε ότι η χώρα της πιστεύει ότι “η χρήση του ποταμού θα πρέπει να αποφασίζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη δίκαιη και ισότιμη χρήση των φυσικών πόρων”.

Η Αιθιοπία καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος του Νείλου με χώρες όπως η Αιθιοπία και το Σουδάν που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το Κάιρο απολαμβάνει περισσότερο από το μερίδιό τους από τον μακρύτερο ποταμό στον κόσμο. Η Αίγυπτος, προς τιμήν τους, έχει νότια διεθνή διαμεσολάβηση σε μια προσπάθεια επίλυσης του θέματος και έφτασε σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα.

Ένας υπάλληλος της Αιθιοπίας δήλωσε ότι τα πακέτα που προσέφερε το Κάιρο μέχρι στιγμής “ήταν εσκεμμένα προετοιμασμένα να είναι απαράδεκτα για την Αιθιοπία”.

Εν τω μεταξύ, οι Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι προχωρούν τόσο πολύ ώστε να ζητήσουν έναν πόλεμο εναντίον της Αιθιοπίας. Ο Anwar el-Hawary, ο οποίος ήταν συντάκτης της νέας διάθεσης Al-Masry Al-Youm, συνέκρινε τη διαμάχη με τον πόλεμο Yom Kippur του 1973 κατά του Ισραήλ.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Η Αίγυπτος και η Αιθιοπία θα μπορούσαν να πάνε σε πόλεμο για τον ποταμό Νείλο”
  1. θα πολεμησουν για το νερο αλλα μαλλον θελουν να αλλαξουν την κυβερνηση της αιγυπτου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek