To doodle είναι ένας τύπος σκίτσου. Το Google Doodle είναι μια ειδική, προσωρινή τροποποίηση του λογότυπου στην αρχική σελίδα της Google που σκοπό έχει να τιμήσει και να υπενθυμίσει γιορτές, γεγονότα, επιτεύγματα και πρόσωπα.
Το πρώτο Google Doodle αναρτήθηκε στις 30 Αυγούστου 1998, για εντελώς διαφορετικό λόγο από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Σχεδιάστηκε από τον Larry Page και τον Sergey Brin, ως ειδοποίηση προς τους φίλους τους, ότι θα «απουσίαζαν από το γραφείο» επειδή θα παρακολουθούσαν το φεστιβάλ Burning Man στη Νεβάδα. Έτσι, δημοσίευσαν στον παγκόσμιο ιστό το logo της Google και μια μικρή εικόνα – το σήμα κατατεθέν του Burning Man Festival.
Γιατί κάποιος να επιλέξει το συγκεκριμένο φεστιβάλ, για να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το Google Doodle;
Στις 18 Σεπτεμβρίου, η Google με Doodle, τίμησε , τον πατέρα του Λεξικού της Αγγλικής Γλώσσας, Σάμιουελ Τζόνσον, για τα 308 χρόνια από τη γέννησή του.
Γιατί κάποιος να επιλέξει να τιμήσει τα 308 χρόνια του Σάμιουελ Τζόνσον και όχι έναν πιο στρογγυλεμένο αριθμό ως είθισται με τις επετείους; Η απάντηση βρίσκεται στους αριθμούς και τη σημασία τους. Αλλά επί του παρόντος, δεν θα προχωρήσω σε αριθμολογική ανάλυση παρά μόνο αναφορά.
Θα επικεντρωθώ στο λεξικό που ως βασικό σκοπό έχει τη συγκέντρωση των λέξεων μίας γλώσσας και την ερμηνεία τους.
Η λέξη, είναι η Κεντρική μονάδα της γλωσσολογικής ανάλυσης και το μικρότερο στοιχείο με σημασιολογικό ή πραγματολογικό περιεχόμενο που μπορεί να εκφωνηθεί και να σταθεί μόνο του στο λόγο. Εμφανίζεται νωρίς στην παιδική γλώσσα, πολύ πριν από τις προτάσεις. Κάτι που τεκμηριώνει τη βαρύτητά της.
Στην Ελληνική γλώσσα, υπάρχει το σημείο «λέξη» και το σημείο «λόγος» που ορίζεται ως η ικανότητα του ανθρώπου να επικοινωνεί με τη γλώσσα και η ίδια η γλώσσα ως οργανωμένο σύστημα σημείων.
Στην Αγγλική, δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός. Λέξη και λόγος μεταφράζονται ως «Word».
Μας λένε, πως οι χρήσεις του λόγου, η σημασία και οι επιπτώσεις του καθορίζονται, σε μεγάλο βαθμό, από τις συνήθειες και τις δοξασίες (δηλαδή την «ιδεολογία» ή τις νοοτροπίες) της υπάρχουσας κοινωνίας. Θεωρείται, πως η χρήση του λόγου δεν αλλάζει από μόνη της την κοινωνία αλλά, κατά κάποιο τρόπο, η ίδια η χρήση υφίσταται αλλαγές από την κοινωνία.
Μας λένε… και Θεωρείται … μέχρι να προστεθεί στην όλη εικόνα ο όρος «πολιτική ορθότητα».
H εκφυλισμένη έννοια του «πολιτικώς ορθού» (politically correct) που γεννήθηκε στην Αμερική πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Που δεν αρκείται στις γλωσσικές εκφράσεις. Που επιβλήθηκε από μια πλειάδα αυτόκλητων θεματοφυλάκων της προόδου και της ηθικής, οι οποίοι έχουν ένα υποτιθέμενο χρίσμα ορθής και φωτισμένης σκέψης πάνω σε όλα τα θέματα που αναφέρονται στον σύγχρονο βίο. Απαιτεί – και συχνά επιβάλλει – συγκεκριμένη ανάληψη δράσης εκ μέρους της πολιτείας.
Όλη η νομοθεσία υπέρ της πριμοδότησης μελών ορισμένων μειονοτήτων που γίνονται δεκτά σε συγκεκριμένες ποσοστώσεις (affirmative action) συνδέεται με την ιδέα της πολιτικής ορθότητας και τη δυνατότητα της «φωτισμένης πλειάδας», η οποία έχει μεγάλη επιρροή στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων.
Αυτόματα, η χρήση του λόγου παύει να υφίσταται αλλαγές από την κοινωνία, ενώ το ρόλο αναλαμβάνουν πλέον συγκεκριμένες ομάδες.
Ο Ρομπ Τζόνσον, είναι κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων και έχει κερδίσει πολλά βραβεία Emmy. Αφιερώνει μεγάλο μέρος του προσωπικού του χρόνου σε οργανώσεις που υποστηρίζουν άτομα με αναπηρίες.
Στο παραπάνω βίντεο (για όσους δεν ομιλούν την Αγγλική) ο Ρομπ Τζόνσον αναφέρεται στον τότε αρχηγό του προσωπικού του Λευκού Οίκου και νυν δήμαρχο του Σικάγο, Ραμ Εμανουέλ, ο οποίος αποκάλεσε κάποιους συναδέλφους του «καθυστερημένους» – Retard. Ως προς τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, ο Ρομπ Τζόνσον σχολίασε το εξής
[…] Όπως αρκετοί από εσάς γνωρίζεται, έχω ένα αδελφό με σύνδρομο Ντάουν. Εδώ και χρόνια εκφράζω τη διαφωνία μου ενάντια στη χρήση της λέξης R. Προσπαθώ να υπενθυμίζω στους ανθρώπους, ότι υπάρχουν αρκετές λέξεις που είναι ταμπού στην κοινωνία. Για τους υπερασπιστές των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αυτές οι οδυνηρές λέξεις ανήκουν σε αυτήν τη φρικτή λίστα. Αλλά είναι ατυχές, το ότι ο αρχηγός του προσωπικού του Λευκού Οίκου, ένας πανέξυπνος, αν όχι τραχύς και πολωτικός πολιτικός, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη λέξη. Γιατί ειλικρινά, για κάποιον με τέτοια γνώση της Αγγλικής γλώσσας, ακούγεται ως άξεστος και ανόητος. Μην κάνετε το λάθος, όταν θεωρείτε ότι είστε έξυπνοι ή μέσα στα πράγματα, χρησιμοποιώντας την λέξη R, δεν είστε. Είστε απλά αδαείς […]
Για να καταλάβουμε καλύτερα, όταν ο διάσημος κεντρικός παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων αναφέρει «λέξη R», εννοεί Retard (= καθυστερημένος). Δεν την προφέρει ολόκληρη παρά μόνο το πρώτο γράμμα γιατί από τη μία, η συγκεκριμένη λέξη θεωρείται οδυνηρή και ταμπού και από την άλλη, προωθεί το κίνημα:
R Word “Spread the Word to End the Word”
Λέξη Κ. «Διαδώστε το λόγο, να τερματιστεί η λέξη»
Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down ορίζεται ως η 21 Μαρτίου από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος). Ενώ, ως ημέρα του κινήματος R Word , ορίζεται ως η 1η Τετάρτη του Μαρτίου.
Η αμερόληπτη 4η εξουσία υπερασπιζόμενη τους αδύναμους, υψώνει φωνή έναντι της εκτελεστικής. Και έζησαν αυτοί καλά… και ύστερα;
Το παραπάνω αριστοτεχνικό δημοσιογραφικό σχόλιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «πολιτικής ορθότητας» (απαραίτητη διευκρίνιση προς τους αντινοούντες, για να μην ξεφύγουμε από την ουσία).
Τι γίνεται όταν αντιλαμβανόμαστε πως η αξία των λέξεων ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία, ασφάλεια, έγιναν η φυλακή μας; Μία φυλακή χωρίς κάγκελα. Αόρατη. Τι γίνεται όταν αντιλαμβανόμαστε πως καθυστερήσαμε να το δούμε – και από οκνηρία, εάν το είδαμε καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Ή δεν αντιδράσαμε καθόλου μένοντας απαθείς. Τι γίνεται όταν αντιλαμβανόμαστε πως καθυστερήσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκαν την δίψα μας για όλες τις παραπάνω αξίες και μας τις επέτρεψαν μόνο για να τις στρέψουν εναντίον μας.
Αξίες, που σε έναν καλύτερο κόσμο, το μόνο που θα χρειαζόταν ώστε να τις βιώσουμε, θα ήταν να είμαστε άνθρωποι και να αναπνέουμε.
Παλαιότερα είχα σχολιάσει στο άρθρο της Βασούλας: Εισαι ό,τι δηλώσεις ( και έχουμε ξεφύγει τελείως!)
…. Η Αρετή-Μεσότητα του Αριστοτέλη διαστρεβλώνεται σε Πολιτική Ορθότητα. Το Μέσον είναι «αυτό που πρέπει». Πώς όμως ορίζεται «αυτό που πρέπει»; Κατά τον Αριστοτέλη ορίζεται με βάση την «εμπειρία» που στηρίζεται στην κοινωνική συμβίωση. Αυτό που ορίζεται κάθε φορά ως το Ορθό Μέτρο είναι αυτό που «αποδέχεται η κοινωνία» και αυτό που μας «διδάσκουν» τα «πρότυπα» και οι «σπουδαίοι άνθρωποι».
Δυστυχώς στο άμεσο μέλλον, εμείς θα αποτελούμε την περιθωριακή μειονότητα της κοινωνίας έτσι όπως την διαμορφώνουν. Πρέπει να αντιδράσουμε. Το να είσαι Πολιτικώς ορθός δεν σημαίνει ότι είσαι «ορθός».
Δεν εναντιωνόμαστε στον παραλογισμό, από φόβο μήπως χαρακτηριστούμε ρατσιστές, ομοφοβικοί, φανατικοί, θρησκόληπτοι, αδιάλλακτοι, συντηρητικοί, οπαδοί κάποιου συστήματος, οπισθοδρομικοί . Η λίστα με τα ταμπελάκια είναι μεγάλη.
Το απόλυτο σύστημα ελέγχου της Σκέψης.
Ένα σύστημα που μας κάνει να ανησυχούμε μήπως και προσβάλουμε κάποιον. Φοβόμαστε να εκφραστούμε ανοιχτά και έπειτα φοβόμαστε να το σκεφτούμε….. και μόλις φοβηθούμε να το σκεφτούμε τότε δεν θα το εκφράσουμε ποτέ.
Έτσι επιτυγχάνουν τον πλήρη έλεγχο και τη διαμόρφωση της κοινωνίας.
Πρέπει να εκφράζουμε τη γνώμη μας ελεύθερα. Και όταν εμείς εκφράζουμε την ελεύθερη γνώμη μας, ελευθερώνουμε και τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας.
Για να βρεις ποιος σε εξουσιάζει, απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις. Βολταίρος
Πόσο καθυστερημένοι είμαστε; Υπάρχει χρόνος; Εάν ναι, πόσος χρόνος μας απομένει;
Ταμπού = απαγορευμένο.
Στατιστικώς, οι λέξεις μιας γλώσσας που είναι απαραίτητες για τη βασική επικοινωνία -Βασικό λεξιλόγιο- φτάνουν τις 800 με 1.000. Στην περίπτωση της φτωχής Αγγλικής γλώσσας, το ποσοστό των λέξεων που χρησιμοποιείται, εάν θυμάμαι καλά, είναι πολύ λιγότερο.
Και ξαφνικά, υπάρχει λίστα με λέξεις που απαγορεύεται να ειπωθούν. Σιγά-σιγά οι λέξεις καταργούνται, αποσύρονται από το λεξιλόγιο και ορισμένες φορές αντικαθιστούνται από άλλες που όμως το νόημά τους έχει διαστρεβλωθεί. Κατά το παρελθόν, πόσες φορές δεν έγινε κάτι τέτοιο;
Λούφα και παραλλαγή – “Φον Κανάρης” VS Κομμουνισμός
Εεεε δεν μπορούσα να μην παραθέσω το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.
Οι Silversun Pickups είναι ένα συγκρότημα της indie εναλλακτικής ροκ μουσικής από το Λος Άντζελες. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, κυκλοφόρησαν το 4ο άλμπουμ τους, συνολικής διάρκειας 51:07 λ, με τίτλο Better Nature. Το 5ο κατά σειρά τραγούδι του άλμπουμ “Nightlight”, διάρκειας 4:52 λ, κυκλοφόρησε μέσω ραδιοφώνου στις 6 Αυγούστου 2015. Ταυτόχρονα, δημοσιεύτηκε στο Vevo και το YouTube ένα φιλμάκι του “Nightlight”, σε σκηνοθεσία Scott Weintrob.
Οι σκηνές εναλλάσσονται εξαιρετικά γρήγορα. Το όλο θέμα βρίθει από συμβολισμούς
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
https://www.youtube.com/watch?v=dCKZPEleI-U
τα φώτα της νύχτας υποδεικνύουν την συνέχεια της ιστορίας , εάν είναι θετικά ή αρνητικά.