Διαφημίσεις

Την 1η Μαρτίου 2018, είχε ανακοινωθεί επίσημα από τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, πως κατόπιν θετικής αποδοχής του αιτήματος της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας, από τις ισραηλινές, τις ιορδανικές και τις παλαιστινιακές αρχές, ο δούκας του Κέιμπριτζ πρόκειται να επισκεφθεί το καλοκαίρι, το Ισραήλ, τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία.

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, με νεότερη ανακοίνωση, τα Ανάκτορα έδωσαν το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού του Ουίλιαμ. Πρώτος σταθμός της πενθήμερης περιοδείας του, θα είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Το ταξίδι του δεύτερου στη γραμμή διαδοχής στο θρόνο, πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα ολοκληρωθεί στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη 28 Ιουνίου.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεων περιλαμβάνεται η πόλη Γέρασα της Ιορδανίας, το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και η πόλη Ραμάλα της Παλαιστίνης.  Ωστόσο δεν δόθηκαν επιπλέον πληροφορίες ως προς τις συγκεκριμένες τοποθεσίες  που θα επισκεφθεί και τα πρόσωπα που θα συναντήσει.

Πρόκειται για την 1η  επίσημη περιοδεία υψηλού μέλους της Βασιλικής Οικογένειας στο  Ισραήλ και στα «κατεχόμενα»  Παλαιστινιακά εδάφη εξ ονόματος της βρετανικής κυβέρνησης, μετά τη λήξη της Βρετανικής εντολής το 1948.    .

“Ένας πολύ ιδιαίτερος επισκέπτης και ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο για την 70η επέτειο της ανεξαρτησίας μας”, είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι θα είναι «μια ιστορική επίσκεψη, η πρώτη του είδους»  και πως  ο πρίγκιπας θα είναι ευπρόσδεκτος “με μεγάλη εκτίμηση” .

Το γραφείο του Παλαιστινίου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη «η οποία ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών».

Ο Ουίλιαμ, ο οποίος λίγες ημέρες πριν το ταξίδι θα σβήσει 36 κεράκια,  θα ταξιδέψει χωρίς τη σύζυγό του Κέιτ, δούκισσα του Κέιμπριτζ, η οποία μετά τη γέννηση του 3ου παιδιού τους δεν έχει επιστρέψει πλήρως στα βασιλικά της καθήκοντα.

Κατά το παρελθόν, ο δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, είχαν επισκεφθεί ανεπίσημα την Ιερουσαλήμ.

Ο Κάρολος είχε επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ το 1995,  προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του δολοφονημένου πρωθυπουργού του Ισραήλ Ιτζχάκ Ράμπιν και πάλι το 2016, για την κηδεία του  πρώην Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες.

30 Σεπτεμβρίου 2016 Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος στην κηδεία του Σιμόν Πέρες

Ενώ ο Φίλιππος και η αδελφή του, πριγκίπισσα Σοφία, ταξίδεψαν στην Ιερουσαλήμ τον Οκτώβριο του 1994, προκειμένου να παραλάβουν το Βραβείο του Δικαίου των Εθνών, που απονεμήθηκε από το  Γιάντ Βασχέμ, στην μητέρα τους Πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ.

30 Οκτωβρίου 1994 ο δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος & η πριγκίπισσα Σοφία στη τελετή του Γιάντ Βασχέμ προς τιμήν της Πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάττενμπεργκ

Η επίσκεψη του Πρίγκιπα Ουίλιαμ θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο εντάσεων στη περιοχή. Στις 14 Μαΐου,  οι ΗΠΑ εγκαινίασαν την  πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, παρότι η κυριαρχία του Ισραήλ επί της Ιερουσαλήμ, δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.  Την ίδια ημέρα, κατά τη διάρκεια Συνοριακών διαδηλώσεων στη Γάζα – υποκινούμενες από τη Χαμάς, σκοτώθηκαν δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινές δυνάμεις.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από filarianna1

«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

4 σχόλια στο “Επίσημη περιοδεία του πρίγκιπα Ουίλιαμ σε Ιορδανία Ισραήλ και Παλαιστίνη”
  1. Ο πρίγκηπας Ουίλλιαμ είναι ο αντίχριστος. Δεν είναι τυχαίο ότι πάει τώρα μετά από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Ισραήλ. Και είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη βασιλικού μέλους από το 1948. Γιατί πάει τώρα σε μια κομβική στιγμή για το Ισραήλ μετά και από την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Ιεροσόλυμα; Και γιατί πάει αυτός αφού ο πατέρας του είναι ο επόμενος στην διαδοχή; Δεν είναι καθόλου τυχαία όλα αυτά…

  2. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ;;; ΑΠΟ ΤΑ “ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ” ΜΗΠΩΣ;
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΜΑΣ”;;;
    ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ, ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ;
    ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ; Η ΦΑΤΑΧ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ; Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ; ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ;
    ΟΙ ΑΟΠΛΟΙ, Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;
    ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…
    ΜΗΝ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

    1. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από διάφορες πηγές. Σε προηγούμενο άρθρο έχω αναφερθεί στη λέξη NEWS και τι πραγματικά σημαίνει. Η συγκεκριμένη φράση στην οποία αναφέρεστε είναι από άρθρο του «ΑΓΓΛΙΚΟΥ» BBC. Επίσης έχω αναφέρει παλαιότερα, πως με τη «Διακήρυξη Μπάλφουρ», ουσιαστικά δόθηκε η υπόσχεση για την εγκαθίδρυση μιας «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη. Η φράση «εβραϊκή πατρίδα» χρησιμοποιήθηκε εσκεμμένα αντί της λέξης «πολιτεία» γιατί το Λονδίνο δεν παραδέχτηκε ποτέ επίσημα ότι στόχος του ήταν η δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους και πως οι Βρετανοί «ένιπταν τας χείρας τους» – όταν δεν υποστήριζαν το εβραϊκό στοιχείο. Τώρα αποκαλούν τα Παλαιστινιακά εδάφη «κατεχόμενα». Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή.
      Κάθε φορά που παραθέτω κάποια «είδηση» που απασχολεί τα ΜΜΕ, το κάνω επειδή βλέπω κάποια έντυπη προκήρυξη μέσα σε αυτά. Για παράδειγμα στο άρθρο Έντυπη Προκήρυξη Γεγονότων: Λύθηκε το μυστήριο του «Βρετανικού Ρόσγουελ» 60 χρόνια μετά, μας έδειξαν την αναβίωση του «ψυχρού πολέμου» με αφορμή τη ψευδή σημαία «δηλητηρίαση Σεργκέι Σκρίπαλ σε Αγγλικό έδαφος». Αυτό είναι το ύφος γραφής μου. Οπότε την απόδοση μομφής περί μετάδοσης προπαγάνδας θα την χαρακτήριζα ατυχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek